🕋صرف هزینه حج برای نیازمندان
🔸گاهی دیده می شود برخی افراد، با اینکه برای حج مستطیع هستند، از انجام حج، به دلیل یک باور نادرست، منصرف می شوند!
آنها بر این باورند در شرایط اقتصادی فعلی، انفاق در راه خدا و کمک به نیازمندان، از صرف هزینه سنگین برای حج، واجبتر است، به همین جهت برخی اقدام به فروش فیش حج خود نموده تا هزینه آن را به فقرا ببخشند!
🔹در حالی که حج، در صورت وجود استطاعت، واجب است و در صورت عدم انجام، به ذمه انسان باقی خواهد ماند و انفاق در راه خدا نیز، با اینکه عمل نیکو و پسندیده ای است، اما جای عمل واجب، مثل حج را نمی گیرد.
❓سؤال: سالهای قبل جهت انجام فریضۀ حج ثبت نام کردم، آیا جایز است از تشرف انصراف داده و کل هزینۀ حج را جهت خرید جهیزیه فقرا هزینه نمایم؟
✅ پاسخ: اگر مستطيع هستيد، بر شما واجب است که به حج مشرف شوید هر چند بسیار شایسته است به مقدار توان، برای جهیزیۀ فقرا نیز کمک کنید.۱
۱. استفتاء از دفتر رهبری
🔸کانال برداشت های نادرست از احکام👇
http://eitaa.com/joinchat/39976963Ca74763d797
💢انجام مستحبات به نیابت از افراد زنده
بسیاری از مردم معتقدند فقط به نیابت از اموات می توان اعمال عبادی-اعم از واجب یا مستحب- را انجام داد؛ در صورتی که برخی مراجع، انجام اعمال مستحبی را به نیابت از فرد زنده، جایز می دانند!
💠نظر مراجع
🔹آیتالله مکارم: نیابت مستحبات از حی یا میت اشکالی ندارد هرچند بهتر ، اهدای ثواب است.
🔹آیت الله خامنهای: انجام نماز مستحبی به نیابت از شخص زنده جایز است، هر چند بهتر است نماز مستحبی را بدون قصد نیابت انجام دهید، و سپس ثواب آن را به شخص زنده مورد نظر، هدیه کنید.
🔹آیت الله سیستانی: نیابت از افراد زنده، در بعضی از مستحبات عبادی، مانند حج و عمره و طواف و نماز مربوط به آن از طرف کسی که در شهر مکّه حضور ندارد و زیارت قبر پیامبر اکرم(ص) و قبور امامان(ع) و نماز زیارتی که بعد از آن خوانده میشود جایز است؛ بلکه نیابت از افراد زنده در همۀ مستحبات - رجاءً و بدون قصد ورود - جایز میباشد.
🔸کانال برداشت های نادرست از احکام👇
http://eitaa.com/joinchat/39976963Ca74763d797
یک نگاه حلال است
در بین برخی عوام رایج است که می گویند:
«یک نگاه حلال است» و با همین توجیه، نگاه اول خود به نامحرم را طولانی کرده و امتداد می بخشند!
در حالی که نگاه عمدی و پیوسته به قصد لذت، حرام است و بدون قصد لذت و ترس افتادن به حرام نيز، بنابر احتياط واجب جايز نيست.
📚 صافی، توضيح المسائل مراجع، م٢۴٣٣
🔸کانال برداشت های نادرست از احکام👇
http://eitaa.com/joinchat/39976963Ca74763d797
مسئولیت رأی دهنده
بعضی از مردم در انتخابات شرکت نمیکنند؛ زیرا معتقدند در صورتی که به شخصی رأی داده شود و بعداً ایشان آن طور که باید به احکام اسلامی عمل نکند و موجب نارضایتی گردد، فرد رأی دهنده در محضر خداوند متعال، مسئول خواهد بود!
در حالی که رأی دهنده اگر بر طبق موازین شرعی عمل کرده است، مسئول نخواهد بود.
📚منبع: @leader_ahkam
#برداشت_های_نادرست_از_احکام | عضو شوید👇
http://eitaa.com/joinchat/39976963Ca74763d797
5.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
امر به انتخاب...!
بعضی خودشون رأی میدن؛ ولی دوست، آشنا، خانواده و... رو به رای دادن امر و توصیه نمیکنن؛ در حالی که امر به انتخاب و رای دادن، امر به معروفه...
🎥 مشاهده کنین👆
#برداشت_های_نادرست_از_احکام | عضو شوید👇
http://eitaa.com/joinchat/39976963Ca74763d797
🌧وضو گرفتن زیر باران
بسیاری از افراد نمیدانند وضو گرفتن هنگام بارش باران مانعی ندارد؛ مشروط بر اينکه شخص، با قطرات بارانى که به اعضاى وضو مىرسد، قصد وضو نمايد و هنگام مسح، باران به کف دستها اصابت نکند [و محل مسح خشک باشد] .
📚منبع: استفتائات رهبری
#برداشت_های_نادرست_از_احکام | عضو شوید👇
http://eitaa.com/joinchat/39976963Ca74763d797
روزه مادر
بعضی از مادران تصور میکنند چون نوزاد شیرخوار دارند، روزه گرفتن بر آنها واجب نیست؛ در حالی که نمیدانند اگر شخصی وجود داشته باشد که به نوزادشان شیر دهد یا _ بنظر برخی مراجع _ شیر خشک ضرری برای نوزاد نداشته باشد، روزه گرفتن بر آنها واجب است!
✅ نظر مراجع:
🔸آیت الله مکارم: هر گاه استفاده از شیر خشک برای تغذیه فرزند او مشکلی نداشته باشد، باید روزه بگیرد.
🔹آیت الله سیستانی: زنـى كـه بـچه شير مىدهد و شير او كم است چه مادر بچه يا دايه او باشد، يا بىاجرت شير دهد اگـر روزه بـراى خودش يا بچهاى كه شير مىدهد ضرر دارد، روزه بر او واجب نيست و بايد براى هر روز يـك مـد طعام به فقير بدهد و در هر دو صورت روزههايى را كه نگرفته بايد قضا نمايد ولى بنابر احتياط واجـب ايـن حـكـم اخـتصاص به موردى دارد كه شير دادن بچه منحصر به همين راه باشد و اما اگر راه ديـگـرى بـراى شـير دادن بچه باشد - مثلا اين كه چند زن در شير دادن او شركت كنند - ثبوت اين حكم محل اشكال است.
🔸آیت الله بهجت: زنی که بچه شیر می دهد و شیر او کم است، چه مادر بچه باشد یا دایه او، چه با اجرت شیر بدهد یا بی اجرت، اگر روزه برای خودش یا بچه ای که شیر می دهد ضرر دارد، واجب است افطار کند و برای هر روز یک مد طعام به فقیر بدهد، و در هر دو صورت روزه هایی را که نگرفته بعد از برطرف شدن عذر، باید قضا نماید، و اگر کسی پیدا شود که بی اجرت بچه را شیر دهد، یا برای شیر دادن بچه، از پدر یا مادر بچه یا از شخص دیگری که اجرت او را بدهد اجرت بگیرد، واجب است که بچه را به او بدهد و روزه بگیرد.
#برداشت_های_نادرست_از_احکام | عضو شوید👇
http://eitaa.com/joinchat/39976963Ca74763d797
🎙سخنی با مخاطبین
ضمن عرض سلام و احترام
نسبت به پست اخیر، انتقادات و دغدغههایی از سوی شما عزیزان بهدست ما رسید که ابتدا جا دارد تشکر و قدردانی کنیم. خدا را به خاطر وجود مخاطبینِ همراه، دقیق و نکتهسنج شاکریم.
با وجود اینکه برای گزینش موضوع، تدوین و بارگزاری هر مطلبی، دقت و حساسیت بهخرج داده میشود، ولی باز هم احتراما متن پست قبل کمی اصلاح شد.
‼️اما یه نکته جالب:
در مواجهه با این مطلب، یک برداشت نادرستی اتفاق افتاد و اینکه برخی از بزرگواران گمان کردند ما سعی داریم مادران عزیز را به شیر ندادن و سپردن فرزندان به افراد مختلف یا استفاده از شیر خشک، تشویق و ترغیب کنیم! درحالی که اينگونه نیست و مثل گذشته، صرفا حکم شرعی مسئله بنابر نظر مراجع محترم تقلید بیان شد. گاهی ممکن است حکم مسئلهای برای من و شما نامأنوس باشد، ولی همگی باید به نظر مرجع تقلید خود توجه و عمل نماییم!
در این مسئله، تشخیص بعهده خود مکلف است. اگر مکلف تشخیص داده که شیر خشک برای فرزند ضرر دارد، نباید به او شیر خشک دهد؛ در این صورت، فرزند از شیر مادر تغذیه میکند و روزه نگرفتن مادر اشکالی ندارد.
💠 ضمن تقدیر مجدد، همچنان منتظر نظرات، پیشنهادات و انتقادات شما گرامیان هستیم👇
@mtdsim
خوردن اسماء متبرکه!!
بسیاری از مردم، اسماء متبرکهی روی غذاهای نذری را بدون وضو میل میکنند؛ در حالی که نمیدانند اسماء متبرکهای که بر روی غذاها (مثل حلیم، شله زرد و...) نوشته شده باشد، بنابر احتياط نمیتوان بدون وضو خورد، مگر اینکه کاملا محو شود.
💠 تماس دهان (فضای داخلی دهان، لبها و زبان) با نوشته اسماء مبارکه بر روی خوراکی، بدون وضو اشکال دارد و با همزدن نوشته پیش از خوردن آن (به طوری که کلمه مبارکه از بین برود) اشکال برطرف میشود.
📚 آموزش مصور احکام، ص۱۳۳
#برداشت_های_نادرست_از_احکام | عضو شوید👇
http://eitaa.com/joinchat/39976963Ca74763d797
پیشگیری از روابط نامشروع
برخی از روابط نامشروع جنسی (زنا) دوری میکنند، ولی از مقدمات آن پرهیزی ندارند! درحالیکه قرآن بجای اینکه بفرماید زنا نکنید، میفرماید: به آن نزدیک نشوید « وَ لاتَقربُوا الزّنا»١
⛔️ اسلام براى پيشگيرى از زنا، برنامههايى ارائه داده است، از قبيل:
١. ممنوعيّت اختلاط زن و مرد در بعضى مكانها.
٢. ممنوعيّت خلوت مرد با زن نامحرم.
٣. حرمت زينت زن براى نامحرمان.
٤. حرمت نظر به نامحرم و دست دادن با نامحرم و پرهيز از فكر زنا و تماشاى عكسهاى تحريك كننده.
٥. مجازات شديد براى زناكار.
٦. توصيه به ازدواج و پايينگرفتن مهريّه.
٧. نكوهش از ازدواج دير هنگام.
٨. عبادت شمردن همسردارى و تلاش براى خانواده
١. اسراء، ٣٢
📚 چهارصد نکته از تفسیر نور، ص١٧٢
#برداشت_های_نادرست_از_احکام | عضو شوید👇
http://eitaa.com/joinchat/39976963Ca74763d797
ارزش و جایگاه زن.mp3
1.55M
❎ عاملی که باعث شده زن امروز، به راحتی حجاب خود را کنار بگذارد...
🔸 دشمن، برای به فساد کشیدن جامعه ،
زن را ابزار خود قرار داده است!
❓راه مقابله با نقشه های دشمن چیست ؟
🎧 پاسخ را در کلام حجت الاسلام والمسلمین طاهری بشنوید.
#حضرت_زهرا
#حجاب
#زن
https://eitaa.com/joinchat/449839258C828ed35f93