#آیامیدانیداحکامی
آیـا میدانیـد ⁉️
✍کسی که لواط کند خواهر و مادر و دختر لواط شونده بر او حرام می شود 🍀
آیا بالغ بودن یا نبودن شرط است در حرمت
👇👇👇
تاثیر بلوغ فاعل و مفعول در حکم حرمت مادر، خواهر و دختر لواط دهنده بر لواط کننده:
✅ حضرت امام: در تمام فروض حرام
✅ آیت الله سیستانی: در تمام حالات احتیاط واجب حرام است مگر در فرض بلوغ فاعل و عدم بلوغ مفعول که به فتوا حرام است.
✅ آیت الله مکارم: فقط در فرض بلوغ فاعل حکم به حرمت می شود و بلوغ و عدم بلوغ مفعول تاثیری در حکم ندارد.
تمام حشفه باید باشد
👇👇👇
امام خمینی و آیت الله سیستانی: بخشی از حشفه هم باشد حرمت می آورد .
آیت الله مکارم: باید تمام حشفه باشد تا حرام شود .
💦💥☔️💞
#آیامیدانیداحکامی
آیـا میدانیـد ⁉️
✍به نظر آیت الله سیستانی اگر با زنی ازدواج نماید ، و بعد از ازدواج با پدر و یا بردار یا پسر لواط کند ، بنا بر احتیاط واجب آن زن بر او حرام می شود 🍀
#خلاف_مشهور
#آیت_الله_سیستانی
💦💥☔️💞
#آیامیدانیداحکامی
آیـا میدانیـد ⁉️
✍#غسل_میت_با_کاشت_ناخن
🔒بر روی ناخن میتی، ناخن مصنوعی کاشته شده است. غاسل به جهت انجام غسل صحیح، اقدام به کندن آن میکند ولیکن مقدار کمی از پوست یا گوشت ناخن، به همراه ناخن مصنوعی کنده می شود. آیا می توان از باب "قاعده احسان"، فتوا به عدم وجوب دیه داد؟ (غاسل نمی دانسته که با این اقدام، چیزی کنده می شود).
🔑نظر جلسه پژوهشی 362:
اگر شرائط به گونه ای است که کندن ناخن موجب هتک میت میشود بنا بر احتیاط با همان شرائط غسل جبیره داده شود و تیمم هم ضمیمه شود و در غیر این صورت اگر غاسل دقت لازم را در جدا کردن ناخن انجام بدهد جراحت متعارف که لازمه انجام کار است دیه ندارد.🍀
#امامخامنهای
💦💥☔️💞
#آیامیدانیداحکامی
آیـا میدانیـد ⁉️
✍ابتدای هشت فرسخ را باید از جایی حساب کند که شخص پس از گذشت از آنجا مسافر محسوب میشود، و آنجا غالباً آخر شهر است. ولی در بعضی از شهرهای بسیار بزرگ ممکن است آخر محله باشد و انتهای مسافت شرعی برای فرد مسافری که قصد دارد به شهر یا روستایی که وطن او نمیباشد سفر نماید، مقصد فرد در آن شهر یا روستا میباشد، نه اول آن شهر یا روستا 🦋
📚مسئله ۱۲۶۶
#آیت_الله_سیستانی
💦💥☔️💞
#آیامیدانیداحکامی
آیـا میدانیـد ⁉️
✍خرید و فروش اکانت بازی ها
🔒حکم خرید و فروش اکانت بازیهای آنلاینی که دارای مراحل متعدّد است و بازی در یک نوبت به پایان نمیرسد چیست؟
🔑-اگر از بازیهای حرام نباشد و خرید و فروش اکانت آن خلاف قوانین مربوط نباشد، و از بازنده چیزی که ارزش مالی-هر چند با فروش اکانت- پیدا می کند گرفته نشده و به برنده اضافه نشود، فی نفسه اشکال ندارد. (امام خامنه ای)
🔑-چنانچه امتیاز (اکانت) آنها در عرف فی الجمله مورد معامله قرار میگیرد، هرچند فرد قصد خرید و فروش آن را نداشته باشد - و نیز صحیح بودن معاملات آن - مورد توقّف است در غیر این صورت، اگر حاوی امر حرامی نباشد اشکال ندارد. شایان ذکر است اگر محتوای بازی - چه آنلاین و چه آفلاین - دارای تصاویر محرّک و 🔒مهیّج جنسی بوده یا موجب سستی در اعتقادات یا ترک واجبات شرعی کاربر گردد یا بازی با آن عرفاً مصداق ترویج باطل یا هتک مقدّسات محسوب گردد، انجام این گونه بازیها جایز نیست و تشخیص موارد آن با مکلّف میباشد. (آیت الله سیستانی)
🔑-اکل مال بالباطل بوده و جایز نیست. (آیت الله مکارم)
📚آدرس:
امام خامنه ای، استفتاء خصوصی، سوال شماره 1319863 ، تاریخ: 1400/10/21؛ توضیح المسائل جامع، ج2، م448 و 449. آیت الله مکارم، استفتاء موجود در سایت انهار: https://portal.anhar.ir/node/22667#gsc.tab=0
💦💥☔️💞
#آیامیدانیداحکامی
آیـا میدانیـد ⁉️
✍به نظر امام خامنهای و آیت الله مکارم صدقه رو فقط باید به فقیر داد 🍀
💦💥☔️💞
#آیامیدانیداحکامی
آیـا میدانیـد ⁉️
✍نبش قبر در ۸ جا اشکال ندارد؟
شکافتن قبر در چند مورد، حرام نیست:
1⃣آنکه میّت در زمین غصبی دفن شده باشد و مالک زمین راضی نشود که در آنجا بماند؛ به شرط آنکه نبش قبر و بیرون آوردن میّت مفسدۀ مهمتری مانند قطعه قطعه شدن بدن او نداشته باشد، وگرنه نبش قبر جایز نیست؛
بلکه جایز بودن نبش در موردی که موجب هتک حرمت میّت باشد و خودِ میّت هم آن زمین را غصب نکرده باشد، محلّ اشکال است و در مثل چنین موردی، بنابر احتیاط واجب بر غاصب لازم است مالک را راضی نماید که میّت مذکور در زمین او باقی بماند، هرچند با بخشیدن مال زیادتری به مالک باشد.
شایان ذکر است، چنانچه نبش قبر، هتک میّت محسوب نشود و مفسدۀ مهمتری هم نداشته باشد، ولی موجب سختی زیادی - که معمولاً قابل تحمّل نیست - باشد، نبش قبر واجب نیست؛ مگر بر خود غاصب.
2⃣آنکه کفن یا چیز دیگری که با میّت دفن شده، غصبی باشد و صاحب آن راضی نشود که در قبر بماند و همچنین است اگر چیزی از مال خود میّت که به ورثۀ او رسیده، با او دفن شده باشد و ورثۀ او راضی نشوند که آن چیز در قبر بماند؛
ولی اگر میّت وصیّت کرده باشد که دعا یا قرآن یا انگشتری را با او دفن کنند و وصیّت او صحیح باشد، برای بیرون آوردن آنها نمیتوانند قبر را بشکافند.
شایان ذکر است، در این مورد (مورد دوّم از موارد جایز بودن نبش قبر) نیز، استثنایی که در مورد اوّل ذکر شد، جاری میباشد.
3⃣ آنکه میّت بدون غسل یا بیکفن یا بدون حنوط دفن شده باشد یا بفهمند غسلش باطل بوده یا به غیر روش شرعی کفن شده یا در قبر او را روبه قبله نگذاشتهاند و این در حالی باشد که شکافتن قبر، موجب هتک حرمت نگردد.
4⃣ آنکه برای ثابت شدن حقّی که مهمتر از نبش قبر باشد، بخواهند بدن میّت را ببینند.
5⃣ آنکه میّت را در جایی که بیاحترامی به اوست مثل قبرستان کفّار یا جایی که کثافت و خاکروبه میریزند، دفن کرده باشند.
6⃣برای امری شرعی که اهمیّت آن از شکافتن قبر بیشتر است، قبر را بشکافند، مثلاً بخواهند بچّۀ زنده را از شکم زن حاملهای که دفنش کردهاند، بیرون آورند.
7⃣ آنکه بترسند درندهای بدن میّت را پاره کند یا سیل او را ببرد یا دشمن بیرون آورد.
8⃣ آنکه میّت وصیّت کرده باشد او را به مشاهد مشرّفه نقل نمایند، چنانچه نقل دادن او مفسدهاى[1] نداشته باشد، ولی عمداً یا از روی جهل یا فراموشی در جایی دیگر دفن شده باشد که در این صورت، میتوانند چنانچه موجب هتک حرمتش نشود و مفسدۀ دیگری نداشته باشد، قبر او را نبش کرده و بدنش را به مشاهد مشرّفه نقل دهند، بلکه در این صورت نبش و انتقال واجب است.
امّا اگر وصیت نموده پس از دفن او، در صورتی که امکان انتقال به مشاهد مشرّفه فراهم شد، قبر را نبش نمایند و او را به مشاهد مشرّفه منتقل کنند، صحّت چنین وصیّتی محلّ اشکال است.
💌مسأله ۵۸۳
#آیتالله_سیستانی ❤️
🍀🍀🍀
💦💥☔️💞
#آیامیدانیداحکامی
آیـا میدانیـد ⁉️
✍استفتاء از امام خامنه ای
🔒فرموده اید: «کسی روزه مستحبی گرفته است، اگر مومنی او را به غذا دعوت کند شرعاً پسندیده است دعوت او را قبول کرده و در اثنای روز افطار نماید» حال در این خصوص دو سوال مطرح است:
الف) آیا در ایام خاصی که روزه گرفتن ثواب ویژه دارد (مثل 27 رجب) اگر روزه دار توسط مومنی دعوت به اطعام شود باز هم اجابت دعوت او و افطار مستحب است و موجب درک فضیلت خاص آن روز می شود؟
ب) کسی که می داند هر روز به طور معمول توسط مومن دعوت به اطعام می شود، اگر روزه بگیرد و مرود دعوت واقع شود باز هم افطار مستحب است؟
🔑پاسخ: بله؛ اجابت دعوت مومن و افطار روزه شرعاً پسندیده است و اگر قصد جدی بر روزه داشته باشد میان صور فوق فرقی نیست.
💦💥☔️💞
#آیامیدانیداحکامی
آیـا میدانیـد ⁉️
✍️ آنچه که قوام همه واجبات به آن است امر به معروف و نهی از منکر است. ایندو آنچنان اهمیت دارند که روایت داریم تمام واجبات (حتی نماز) در برابر ایندو قطره ای در برابر دریا هستند.😳😳
اصلا چرا امام حسین حاضر شد شهید شود دلیلش را خود حضرت فرمود امربه معروف و نهی از منکر است.
بنابراین اگر کسی ببیند جایی فسادی رخ می دهد باید اگر خودش نمیتواند جلوگیری کند به پلیس گزارش دهد مثلا اگر کسی مواد فروش است و یا کسی قرار است کسی را بکشد یا دزدی کند یا خانه ای را سراغ دارید که محل فحشا شده و یا در اداره و محل کار شما فساد و خلاف قانون(مثل گرانفروشی و قاچاق) رخ میدهد و یا کسی برق یا گاز یا آب دزدی مصرف می کند و مثالهای دیگر...
نهی از منکر با وجود شرایط آن (از جمله احتمال تاثیر و مفسده نداشتن برای خود فرد و...) واجب است. واجب است. واجب است.
اگر نهی از منکر نکند مستحق عذاب است.
نکته: ۱- مراتب نهی از منکر رعایت شود.
💦💥☔️💞 @ahkm1397
احکام نموداری اعتکاف.pdf
908.1K
📜 احکام نموداری اعتکاف
🔸 بیان احکام و مسائل شرعی و فقهی #اعتکاف به همراه ذکر اختلاف نظرات و فتاوی مراجع عظام تقلید شیعه
#احکام_اعتکاف
┏━━━🙄○🤔━━━┓
🆔@ahkm1397❄️❄️
┗━━━😲○😍━━━┛
#آیامیدانیداحکامی
آیـا میدانیـد ⁉️
✍#خروج_معتکف_برای_غسل
#نیمه_رجب_و_ام_داوود
آیا
معتکف می تواند برای انجام غسل روز نیمه رجب و غسل ام داوود از مسجد خارج شود؟
✅مقام معظم رهبری⬅️ اشکال ندارد.
✅آیت الله سیستانی و آیت الله وحید⬅️ جایز نیست.
✅آیت الله مکارم ⬅️استحباب غسل نیمه رجب و غسل ام داود ثابت نیست.
📣سفارش می شود دقت شود، با توجه به اینکه روز سوم اعتکاف است، چنانچه بیشتر از مقدار لازم توقف و مکث در خارج مسجد باشد، اعتکاف باطل می شود، و لازم است اعتکاف(سه روز) را قضا کند.
💦💥☔️💞
#آیامیدانیداحکامی
آیـا میدانیـد ⁉️
✍#احکام_دین
1⃣اگر فردی بدهی مالی دارد و زمان اداء دینش فرا رسیده است چنانچه در اداء دین کوتاهی کند، ظلم است و مرتکب گناه شده است و به نظر برخی از مراجع از جمله امام خامنه ای در صورت تاخیر، علاوه بر اصل بدهی باید تورم آنرا نیز مدیون و بدهکار است.
2⃣ میتی که فوت می کند و بدهکار است، باید بدهی میت ابتدا پرداخت شود وسپس اموال او تقسیم شود لذا اگر میت مهریه همسرش را پرداخت نکرده است، باید مهریه از مال میت پرداخت شود.
3⃣ اگر طلبکار می داند که بدهکارش ناتوان از پرداخت بدهی است و مالی جز ضروریات زندگی مثل خانه و اثاث زندگی، برای پرداخت ندارد باید به او مهلت بدهد و حتی اگر مطالبه او به زحمت می اندازد مطالبه جایز نیست و بر بدهکار در صورت توانایی واجب است که کار مناسبی را انتخاب کند و کار کند و بدهی را پرداخت کند.
💦💥☔️💞