1_8656556.mp3
2.06M
🍃بسم الله الرحمن الرحیم
🍃الحمدالله رب العالمین
🎧 #تفسیر_صوتی_آیه_ 31_32 ۳۱_۳۲
#سوره_انفال حجة الاسلام قرائتي
┅════🍃 ✼📖✼ 🍃═══┅
─┅─═ঊঈ🌺ঊঈ═─┅─
⏮سوره 8. انفال آيه 31_32
آيه🔻
⤵️وَإِذَا تُتْلَى عَلَيْهِمْ ءَايَتُنَا قَالُواْ قَدْ سَمِعْنَا لَوْ نَشَآءُ لَقُلْنَا مِثْلَ هَذَآ إِنْ هَذَآ إِلَّآ أَسَطِيرُ الْأَوَّلِينَ
ترجمه🔻
⤵️و هرگاه آیات ما بر آنان تلاوت شود، گویند: به خوبى شنیدیم (چیز مهمى نیست)، اگر بخواهیم قطعاً مانند این قرآن را بیان مىكنیم، این جز افسانه هاى پیشینیان نیست.
─┅─═ঊঈ🌺ঊঈ═─┅─
نکته ها🔻تفسیرنور☀️
⤵️در آیه ى قبل، سخن از مكرهاى پى در پى كفّار و توطئه براى طرد و كشتن پیامبر صلى الله علیه وآله بود، این آیه نمونهاى از مكرهاى فرهنگى آنان را كه براى تحقیر مكتب و قرآن طرح شده است، بیان مى كند.
🎋«اَساطیر» جمع «اسطوره»، به معناى افسانه هاى خرافى و خیالى است، كه یا دربارهى انسانهاى اوّلیه است و یا ساخته و پرداخته آنان است.
⛲️نضربن حارث در سفرى به ایران، داستان رستم و اسفندیار را فرا گرفته و در بازگشت به حجاز براى مردم بازگو مى كرد و مدّعى بود كه من هم مى توانم مثل محمّد صلى الله علیه وآله حرف بزنم و قصه بگویم.
─┅─═ঊঈ🌺ঊঈ═─┅─
پيام ها⚡️📨
1-🌿 از حربه هاى دشمن، عوام فریبى، سبك شمردن و مسخره نمودن حقّ است. «قالوا قد سمعنا لو نشاء لقلنا مثل هذا» امّا دشمنان طبل توخالى اند و تنها ادّعا دارند و در عمل، از آوردن نظیر قرآن عاجزند.
2- 💥دشمنان نیز به برترى و فوق تصوّر بودن قرآن، اعتراف داشتند. «ان هذا الاّ أساطیر الاوّلین»
3-🌿 تهمت تحجّر، سنّتگرایى وكهنه پرستى، از قدیمى ترین تهمتها به مؤمنان است. «أساطیر الاوّلین»
─┅─═ঊঈ🌺ঊঈ═─┅─
⏮سوره 8. انفال آيه 32
آيه🔻
⤵️وَإِذْ قَالُواْ اللَّهُمَّ إِن كَانَ هَذَا هُوَ الْحَقَّ مِنْ عِندِكَ فَأَمْطِرْ عَلَيْنَا حِجَارَةً مِّنَ السَّمَآءِ أَوِ ائْتِنَا بِعَذَابٍ أَلِيمٍ
ترجمه🔻
⤵️و (به یاد آور) زمانى كه مخالفان (دست به دعا برداشته) گفتند: خدایا! اگر این (اسلام و قرآن) همان حقِّ از جانب تو است، پس بر ما از آسمان سنگهایى بباران یا عذابى دردناك براى ما بیاور.
─┅─═ঊঈ🌺ঊঈ═─┅─
نکته ها🔻تفسیرنور☀️
⤵️اینگونه نفرینها، یا از شدّت تعصّب و لجاجت است، یا براى عوام فریبى است. بر خود نفرین مى كنند تا مردم سادهدل احساس كنند كه آنان حقّ هستند و اسلام، باطل است.
🔖پس از تعیین حضرت على علیه السلام به امامت از سوى پیامبر اكرم صلى الله علیه وآله كه به فرمان خداوند در غدیر خم انجام شد و حضرت فرمودند:
✨ «مَن كنت مولاه فهذا علىّ مولاه»، نعمانبن حارث كه از منافقان بود، نزد پیامبر آمده و گفت: ما را به توحید، نبوّت، جهاد، حج، روزه، نماز و زكات، دستور دادى پذیرفتیم، حالا هم این جوان را امام ما قرار دادهاى؟! پیامبر صلى الله علیه وآله فرمود: به فرمان خدا بود.
🔖او از شدّت ناراحتى به خود نفرین كرد و در نفرین، از همین آیه اقتباس كرد. امّا هنوز چند قدمى برنداشته بود كه سنگى از آسمان بر سر او فرود آمد و او را به هلاكت رساند و آیات اوّل سوره معارج نازل گردید. «سئل سائل بعذاب واقع»
─┅─═ঊঈ🌺ঊঈ═─┅─
پيام ها⚡️📨
1-✨ گاهى تقدّسنمایى و سوگند یادكردن، از حربه هاى دشمن براى فریب مؤمنان است. «الّلهم...»
2-⚡️ عناد و لجاجت، انسان را تا مرز رضایت به نابودى خویش پیش مىبرد. «فامطر علینا حجارة...»
3-✨ برخى از مخالفان پیامبر، به خدا و تأثیر او در هستى و اثر داشتن دعا معتقد بودند. «الّلهم ان كان... امطر علینا... او ائتنا...»
🍃اللهم صل علی محمد و ال محمد وعجل فرجهم.🍃
┅════🍃 ✼📖✼ 🍃═══┅
1_8763764.mp3
3.03M
🍃بسم الله الرحمن الرحیم
🍃الحمدالله رب العالمین
🎧 #تفسیر_صوتی_آیه_ 33_34 ۳۳_۳۴
#سوره_انفال حجة الاسلام قرائتي
┅════🍃 ✼📖✼ 🍃═══┅
─┅─═ঊঈ🌼ঊঈ═─┅─
⏮سوره 8. انفال آيه 33_34
آيه🔻
⤵️وَ مَا كَانَ اللَّهُ لِيُعَذِّبَهُمْ وَ أَنتَ فِيهِمْ وَ مَا كَانَ اللَّهُ مُعَذِّبَهُمْ وَ هُمْ يَسْتَغْفِرُونَ
ترجمه🔻
⤵️و(لى) تا تو در میان مردمى، خداوند بر آن نیست كه آنان را عذاب كند، و تا آنان استغفار مى كنند، خداوند عذاب كننده ى آنان نیست.
─┅─═ঊঈ🌼ঊঈ═─┅─
نکته ها🔻تفسیرنور☀️
⤵️با توجّه به اینكه در آیهى بعد، كفّار مكّه به عذاب تهدید شدهاند، معلوم مى شود كه منظور از نفى عذاب در این آیه، برداشته شدن عذاب عمومى از مسلمانان به بركت وجود شخص پیامبر صلى الله علیه وآله است،
🌸مثل عذابهاى اقوام پیشین، وگرنه اشخاصى در موارد خاصّى گرفتار عذاب الهى شده اند. مانند عذاب نعمانبن حارث در آیه ى قبل.
🍂در احادیث آمده است كه خداوند به خاطر وجود برخى افراد پاك و علماى ربّانى، سختى و عذاب را از دیگران برمى دارد. چنانكه در ماجراى قلع و قمع قوم لوط، حضرت ابراهیم به فرشتگان مأمور عذاب گفت:
🌸 «انّ فیها لوطاً» یعنى آیا با وجود یك مرد خدایى در منطقه، آنجا را نابود مى سازید؟! فرشتگان گفتند: ما مىدانیم كه لوط در آنجاست و به او دستور خارج شدن از آنجا را داده ایم.
🍂 یا حضرت على علیه السلام پس از رحلت پیامبر صلى الله علیه وآله فرمود: یكى از دو امان از میان ما رفت، أمن دیگر را كه استغفار است حفظ كنید.
🌸 و یا در روایت مىخوانیم امام رضا علیه السلام به زكریا ابن آدم فرمود: در شهر قم بمان كه خداوند همان گونه كه به واسطه ى امام كاظم علیه السلام بلا و عذاب را از اهل بغداد برداشت، به واسطه ى وجود تو نیز بلا را از آن شهر دور مى كند.
🍂پیامبر اكرم صلى الله علیه وآله فرمودند: مرگ و زندگى من براى شما خیر است؛ در زمان حیاتم خداوند عذاب را از شما بر مى دارد و پس از مرگم نیز با عرضه ى اعمالتان به من، با استغفار و طلب بخشش من، مشمول خیر مى شوید.
🌸«امّا فى مماتى فتعرض علىّ اعمالكم فاستغفر لكم»نافرمانى و انجام بعضى گناهان، از اسباب نزول بلا و عذاب الهى است، و راه جبران آن توبه و استغفار است.
🍂 «و ما كان اللّه معذّبهم و هم یستغفرون» چنانكه در دعاى كمیل مى خوانیم: «اللّهم اغفر لى الذنوب الّتى تنزل البلاء» وهمان گونه كه خداوند در آیه اى دیگر مى فرماید: «و ما كان ربّك لیهلك القرى بظلم و أهلها مصلحون» تا وقتى كه مردم اهل صلاح و اصلاح باشند، خداوند آنان را هلاك نمىكند.
─┅─═ঊঈ🌼ঊঈ═─┅─
پيام ها⚡️📨
1-☔️ وجود پیامبر صلى الله علیه وآله و مردان خدا، مایهى امان براى اهل زمین است. «و ما كان اللّه لیعذّبهم و أنت فیهم»
2-❄️ استغفار، مانع بلاست. «و ما كان اللّه معذّبهم و هم یستغفرون» (برگشت از كفر و الحاد نیز نوعى استغفار است.)
3-☔️ توبه و استغفار، اهمیّت ویژهاى نزد خدا دارد، چنانكه سرنوشت امّتى را نیز تغییر مى دهد. «و ما كان اللّه معذّبهم و هم یستغفرون»
─┅─═ঊঈ🌼ঊঈ═─┅─
⏮سوره 8. انفال آيه 34
آيه🔻
⤵️وَمَا لَهُمْ أَلَّا يُعَذِّبَهُمُ اللَّهُ وَهُمْ يَصُدُّونَ عَنِ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ وَمَا كَانُواْ أَوْلِيَآءَهُ إِنْ أَوْلِيَآؤُهُ إِلَّا الْمُتَّقُونَ وَلَكِنَّ أَكْثَرَهُمْ لَا يَعْلَمُونَ
ترجمه🔻
⤵️و چرا خداوند آنها را عذاب نكند؟ با اینكه آنان (مردم را) از مسجدالحرام باز مىدارند، در حالى كه سرپرست آنجا نیستند. جز افراد پرهیزگار دیگران حقّ تولیت و سرپرستى آن را ندارند، ولى بیشترشان نمى دانند.
─┅─═ঊঈ🌼ঊঈ═─┅─
نکته ها🔻تفسیرنور☀️
⤵️در آیه ى قبل، خداوند به خاطر وجود پیامبر صلى الله علیه وآله در میان مردم و همچنین برگشت وتوبه و استغفارشان، عذابى همچون عذاب آسمانى قوم عاد و ثمود را از آنان برداشت، امّا در این آیه سخن از عذاب آنان است، كه مى توان گفت:
💦 آنها استحقاق عذاب را دارند، هر چند خداوند به خاطر وجود پیامبر صلى الله علیه وآله عذابشان نمى كند. البتّه ممكن است مراد از عذاب در این آیه، بلاها و سختى هاى جنگ و اسارت باشد.
🌾حضرت على علیه السلام مى فرماید: «اللّه اللّه فى بیت ربّكم لا تخلوه مابقیتم فانّه ان تُرك لمتناظروا» از خدا پروا كنید، از خدا پروا كنید، دربارهى خانهى خدایتان كه اگر آن را رها كنید و تعطیل شود، عذاب الهى، بىدرنگ شما را فراخواهد گرفت.
📚نهج البلاغه، نامه 47
─┅─═ঊঈ🌼ঊঈ═─┅─
پيام ها⚡️📨
1-✨ آنان كه مانع ورود مؤمنان به مسجد الحرام مى شوند، افراد بى تقوا هستند و باید منتظر عذاب الهى باشند. «و ما لهم ألاّ یعذّبهم...»
2-🌦 كفّار، خود را به ناحقّ متولّى مسجدالحرام مى پنداشتند. «وماكانوا اولیائه»
3-✨ تولیتِ خانهاى كه به دست ابراهیم خلیل علیه السلام و بر اساس تقوا ساخته شده، نباید به دست افراد بى تقوا باشد. «انْ أولیائه الاّ المتّقون»
4-🌦 تعیین سرپرست براى رسیدگى به امور مسجدالحرام ضرورى است. 👇
👆«انْ أولیائه الاّ المتّق (از اینكه آیه شرایط متولّى را بیان مى كند نه اصل آن را، پس تعیین تولیت لازم است)
🍃اللهم صل علی محمد و ال محمد وعجل فرجهم.🍃
┅════🍃 ✼📖✼ 🍃═══┅