💠 نکاتی از بزرگان سیر و سلوک در آداب چهلّه نشینی - بخش اوّل
☀️ ۱- در این چهل روز هر روز صبح، دعای عهد، یعنی دعای «اَللّهُمَّ رَبَّ النُّورِ الْعَظِیمِ ...» را بخواند.
▫️در روایت این دعا آمده است، اگر کسی چهل روز آن را بخواند، از یاران بقیّةالله الاعظم ارواحنافداه خواهد بود و اگر قبل از ظهور از دنیا برود، خدا او را برای اینکه در رکاب و محضر حضرت باشد، به دنیا برمیگرداند.
☀️ ۲- هر روز چهل مرتبه ذکر تسبیحات اربعه را بگوید.
▫️«سُبْحانَ الله، وَالحَمْدُلله، وَلا اِلهَ اِلاَّ الله، وَالله اَکبَرُ»
☀️ ۳- بعد از گرفتن وضو «آیهالکرسی» بخواند، برای اهل قبور هم این آیه را بخواند و یا خواندن آن را بعد از نمازهای صبح، ترک نکند.
☀️ ۴- گفتن اذکاری در این چهل روز توصیه شده است، مانند:
▫️ذکر «یا باقِی» روزی ۱۱۳ بار
▫️ذکر «یارَبُّ یا الله» روزی ۲۰۴ بار
▫️ذکر «یا صَمَدُ» روزی ۱۳۴ بار
▫️ذکر «یا عَلِیُّ» روزی ۱۱۰ بار
▫️ذکر «یا باسِطَ الْیَدَینِ بِالرَّحْمَه» روزی ۴۰ بار بعد از نماز صبح
☀️۵- در روزهای دوشنبه و چهارشنبه چهل مرتبه سوره تکاثر «اَلْهیکُمُ التَّکاثُر...» را بخواند.
☀️۶- در طول این چهلّه، هر روز «زیارت عاشورا» را بخواند.
☀️ ۷- در طول روز «با طهارت و با وضو» باشد و هنگام رفتن به بستر هم با وضو باشد و با وضو به خواب برود.
☀️۸- در ایّام چهلّه حتماً هر روز نمازهای خود را اوّل وقت بخواند و مداومت بر خواندن «نماز اوّل وقت» داشته باشد.
☀️۹- اگر توانست در سحر صدبار «استغفار» نماید. این استغفار را هم ممکن است در قنوت نماز وِتر (وَتر) به زبان جاری کند و یا جدای از نماز، در کنار نماز خود صد مرتبه استغفار کند. اگر در سحر موفّق نشد و برای این کار فرصت کم آورد؛ در این چهل روز حدّاقل صد مرتبه استغفار در طول روز را ترک نکند.
☀️۱۰- در طول این چهل روز، هیچ روزی را بدون «تلاوت قرآن و یا گوش سپردن به آن» از دست ندهد.
☀️۱۱- در این ایّام بر «ذکر و یاد خدا» مداومت داشته باشد. همیشه خود را در محضر و منظر الهی ببیند و حسّ حضور را کاملا حفظ کند.
☀️۱۲- بر «نفی خواطر» مداومت داشته باشد. خطوراتی که ذهن و دل او رامشغول میکند، از دل بیرون براند. در این زمینه از ذکر «لااله الا الله» به خوبی میتواند استفاده کند. بیرون راندن همهی افکار و تخیّلات از ذهن و دل، یعنی اینکه من فقط خدا را میخواهم، جز خدا هیچ چیز نمیخواهم و فقط میخواهم مشغول به محبوب خودم باشم.
☀️۱۳- از آداب چهلّهنشینی، «ترک اعتراض بر خدا» میباشد. در این زمینه دو جنبه وجود دارد: جنبۀ تکوینی، یعنی آنچه که خدا با ما کرده است و جنبۀ تشریعی، یعنی آنچه که به ما دستور داده که انجام دهیم. نسبت به هیچیک از این دو مورد، یعنی آنچه خدا با ما کرده، یا آنچه خداوند به ما امر کرده است که انجام دهیم؛ معترض، دلخور، ناراضی و ناخرسند نباشیم.
☀️۱۴- ادب دیگری در چهلّهنشینی، «جوع و کم خوردن» است، به قدری که طاقت عبادت را از انسان نگیرد. تا جایی که میتواند در طول این چهلّه، روزه بگیرد و اگر همه این چهل روز را نمیتواند، حدّاقل روزهای دوشنبه و پنجشنبه را روزه داشته باشد. اگر در این مدّت، روزهی روزهای خاصّی هم مستحب است، آنها را هم از دست ندهد.
☀️۱۵- نکته دیگر در آداب چهلّهنشینی، «پرهیز از خوردن غذاهایی است که باعث سنگینی انسان میشود»؛ نوعی رخوت، سستی و خواب آلودگی در فرد ایجاد میکند؛ شادابی، پرتوانی و سرزندگی برای عبادت را از انسان میگیرد و کسالت را بر او حاکم میکند. غذاهای سنگین، غذاهایی که ادویه جات فراوانی در آن به کار رفته است، غذاهای بسیار چرب و امثال اینها، چنین خواصّ منفی دارند.
ادامه دارد....
«استاد مهدی طیّب»
۹۲/۰۶/۱۴
#مراقبات_ماه_ذیالقعده
#چهله_کلیمیه_موسویه
@ahlevela_channel
💠 نکاتی از بزرگان سیر و سلوک در آداب چهلّه نشینی - بخش دوّم
☀️ ۱۶- «احتیاط کردن در لقمه»؛ یعنی انسان هر چیز که پیش آمد، نخورد. چیزهایی که به حلال بودن آنها یقین دارد؛ چه به اعتبار خود شیء خوراکی و چه به اعتبار منبع درآمدی که به تهیّۀ آن مواد غذایی یا شیء خوراکی منجر شده است، از هر دو منظر حلال باشد.
▫️در این ایّام بیشتر دقّت کند؛ هرکس هرچه داد، نگیرد و نخورد و تا به حلال بودن آن یقین پیدا نکرده است، حتّیالمقدور استفاده نکند. البتّه اینها که گفتیم، برای اوایل راه است. در بحث رزق مفصّل گفتهایم که هنگامی که فرد در سلوک به مرتبهای از رشد رسید، خدا ولایت او را در دست میگیرد. وقتی به آنجا رسید، خدا اجازه نمیدهد کسی چیزی را که مشکل دارد، به او تعارف کند؛ که او استفاده کند. شخص در آن مرحله، در حریم امن الهی قرار می گیرد؛ خدا حریمی ایجاد میکند و او را محفوظ میدارد؛ در معرض آن چیزها قرار نمیدهد و نمیگذارد آن چیزها به سمت او بیاید؛ ولی در اوایل یا اواسط راه که هنوز این ویژگی در فرد ایجاد نشده است، باید مراقبت کند و در خوردن هر چه به او تعارف کردند و یا هر چیز خوشمزهای که جلوی او گذاشتند و میتواند آن را بردارد و بخورد، احتیاط کند؛ تا با اطمینان بیشتری، لقمه حلال خورده باشد. آثار لقمه حلال را هم گفتهام و به روایت آن هم اشاره کردهام که:
«منْ اَکَلَ الْحَلالَ اَرْبَعِینَ یَوْماً نَوَّرَاللهُ قَلْبَهُ»
اگر کسی چهل روز لقمه حلال بخورد، خدا به او نورانیت قلب عنایت میکند.
☀️۱۷- «خوراکیهایی را هم که مال افراد بخیل، پست، بی بندوبار و غیرمتدیّن است، نخورد» و در این چهل روز سعی کند سر سفره اینگونه افراد ننشیند و غذای اینگونه افراد را نخورد.
☀️۱۸- سعی کند «از هر پولی یا در هر منزلی، چیزی نخورد». خیلی احتیاط کند حتماً پول او حلال باشد و مطمئن باشد که اهل منزلی که میخواهد مهمانشان شود، هم در حلال بودن کسبشان، هم در پرداخت وجوهات شرعیّهشان و هم در پاکی و طهارت آنچه که میخواهند با آن غذا بپزند، مقیّد هستند. این دقّتها را داشته باشد. تا جایی که میتواند، از هر فروشنده مواد غذایی تهیّه نکند. حتّیالمقدور غذای بیرون، مثل فست فودها، رستورانها، چلوکبابیها و امثال اینها را نخورد و تا جایی که میتواند، خودش غذای مطمئنّی را تهیّه و آماده کند.
☀️۱۹- در ایّام چهلّه نشینی توصیه شده است انسان، «حلیم و زیتون » بخورد. در این ایّام خوردن اینها برای حالات فرد مفید است.
☀️۲۰- نکته دیگر اینکه «کمتر با دیگران همصحبت شود»؛ کمتر مشغول دیگران شود و با آنها نشست و برخاست کند؛ تا جایی که میتواند، به حداقّل ضرورت اکتفا کند و بیش از آن، برای نشستن و حرف زدن با دیگران و نشست و برخاست با آنها وقت نگذارد.
☀️۲۱- در طول این چهل روز «موسیقی گوش ندهد»؛ حتّی مارش، سرود یا موسیقی که اوّل اخبار رسانهها پخش میشود. یعنی به طور کامل از موسیقی مصون بماند. علّت آن را هم گفتهام و به روایت آن اشاره کردهام، که اگر چهل روز در خانهای موسیقی نواخته شود، غیرت و حیا از آن خانه رخت میبندد.
☀️۲۲- «چشم خود را از افتادن به غیرِ آنچه نظر بر آن واجب یا مستحب است، باز دارد» و آن را کنترل کند؛ یعنی فقط به چیزهایی که دیدن آنها واجب یا مستحب است و ثواب دارد، نگاه کند. حتّی به نگاه به مباحات نپردازد؛ چه برسد به مکروهات و محرّمات.
☀️۲۳- «زبان خود را کنترل کند» و آن را از گفتن، جز چیزهایی که گفتن آنها بر او واجب یا مستحب است، باز دارد. حرفهایی را هم که مباح است، نگوید؛ چه برسد به حرفهای مکروه یا خدای نکرده حرام.
☀️۲۴- حتّیالمقدور سعی کند جایی باشد که اگر میخواهد مشغول عبادت، تفکّر یا ذکری شود، سروصدای دیگران نیاید. چه سروصدای خود افراد و چه صدای رادیو، تلویزیون و امثال اینها؛ چون همهی این صداها ذهن ما را به فکر کردن به آن اشخاص و یا محتوای آن صحبتها مشغول میسازند و تمرکزِ فکر و فراغتِ خاطر لازم برای اشتغال به ذکر خدا را از انسان سلب میکنند.
◻️ اینها نکاتی بود که بزرگان سیر و سلوک در آداب چهلّهنشینی، به استناد روایات، توصیه کردهاند؛ که انسان به توفیق الهی و با امداد اهل بیت معصومین علیهم السّلام لااقّل به مقداری که در این چهلّه مقدور و میسور است و در حدّی که در توان او باشد، عمل کند. انشاءالله.
«استاد مهدی طیّب»
۹۲/۰۶/۱۴
#مراقبات_ماه_ذیالقعده
#چهله_کلیمیه_موسویه
@ahlevela_channel
4_5934006371832824720.mp3
5.99M
💎 آداب و لوازم چهلّه نشینی
▫️خلوت و عزلت
▫️دوام بر طهارت
▫️مداومت بر ذکر
▫️نفی خواطر
▫️دوام بر صوم
▫️مراقبه و دل خود را با حقیقتِ ولایت، مرتبط نگه داشتن
▫ترک اعتراض به خدای متعال
▫️جوع و کم خوردن
#چهلهنشینی
@ahlevela_channel
May 11
🌿 نماز فوقالعادۀ یکشنبۀ ماه ذیالقعده
✨هدیۀ جبرئيل در سفر معراج به پیامبر✨
☀️ این نماز برای یکشنبۀ اوّل ماه ذیالقعده وارد شده است؛ ولی قید خاصّی ندارد. خواندن آن در تمام یکشنبههای ماه ذیالقعده و در طول سال توصیه میشود.
🔅 از رسول خدا صلّی الله عليه و آله و سلّم روايت شده است كه هر كه این نماز را بجا آورد، توبهاش مقبول و گناهانش آمرزيده شود، خصماء او در روز قيامت از او راضی شوند، با ايمان بميرد و دينش گرفته نشود، قبرش گشاده و نورانی گردد، والدينش از او راضی گردند، مغفرت شامل حال والدين او و ذريّه او گردد، توسعۀ رزق پيدا كند، ملكالموت با او در وقت مردن مدارا كند و به آسانی جان او بيرون شود.
🍃 نحوۀ خواندن نماز یکشنبه ماه ذیالقعده:
▫️ابتدا غسل مستحب توبه کند و سپس وضو بگيرد.
▫️این نماز چهار رکعت است. در هر رکعت بخواند:
▪️سوره «حمد» ۱ مرتبه
▪️سوره «توحید» ۳ مرتبه
▪️سوره «فَلَق» ۱ مرتبه
▪️سوره «ناس» ۱ مرتبه
▫️بلافاصله بعد از سلام نماز باید ۷۰ بار استغفار کند و بگوید:
▪️«أسْتَغْفِرُاللهَ رَبِّی وَ أَتُوبُ إِلَیْهِ»
▫️بعد از هفتاد بار استغفار، بگوید:
▪️«لاحَوْلَ وَ لاقُوَّةَ اِلاّ بِاللهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیمِ»
سپس این دعا را بخواند:
▪️«یا عَزِیزُ یا غَفّارُ! اِغْفِرْلِی ذُنُوبِی وَ ذُنُوبَ جَمیِعِ الْمُؤْمِنینَ والمُؤْمِنَاتِ؛ فَاِنَّهُ لا یَغْفِرُ الذُّنُوبَ اِلّا اَنْتَ»
▫️ای خدای عزیز! ای خدایی که غفّار و بخشنده هستی! گناهان مرا و گناهان همۀ مردان و زنان مؤمن را ببخش؛ که جز تو بخشندۀ گناهی وجود ندارد و جز تو کسی نیست که گناهان را ببخشد.
🍃 چند نکتۀ مهم :
🔅 نحوۀ خواندن این نماز به دو صورت نقل شده است:
▪️۱- یا دو نماز دو رکعتی که بعد از سلام دو رکعت اوّل، بلافاصله انسان بلند میشود و نیّت دو رکعت بعد را میکند و در نتیجه جمعاً چهار رکعت میشود.
▪️۲- یا اینکه این چهار رکعت به شکل پیوسته انجام میشود با نیّت یک نماز چهار رکعتی که در رکعت دوّم آن تشهّد و سلام نیست و فقط در پایان رکعت چهارم تشهّد میخواند و سلام میدهد.
🔅 خواندن این نماز به هر دو صورت توصیه شده است. با توجّه به اینکه وقت بسیار کمی میگیرد؛ چه خوب است انسان به هر دو صورت بخواند؛ که هر یک از این دو در روایت مقصود بوده است، به آن عمل شده باشد.
🔅 نمازهایی که در روایات گفته شده است بعد از سلام نماز فلان ذکر را بگویید، بهتر است بعد از سلام، ذکر مستحبّ دیگری نگویید. حتّی سه مرتبه الله اَکْبَر را که مستحب است بعد از سلام نماز گفته شود، احتیاطاً نگویید. بلافاصله بعد از اینکه سلام نماز را دادید تسبیح را بردارید و استغفار کنید.
🔅 این نماز آثار و برکات فوقالعادهای دارد؛ که قبلاً عرض کردهام. وقتی به آن صحبتها مراجعه کنید، رغبتتان برای از دست ندادن این نماز به مراتب بیشتر میشود.
«استاد مهدی طیّب»
#مراقبات_ماه_ذیالقعده
@ahlevela_channel
4_5836942657858832080.mp3
5.54M
💎 نماز یکشنبۀ ماه ذیالقعده
🔅 فضیلت نماز در روایتی از پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم
🔅 نحوۀ استغفار و مرور گناهانِ تمام عمر
🔅 صدقۀ قبل از نماز و سایر توصیهها...
۸۷/۰۸/۰۹
#مراقبات_ماه_ذیالقعده
@ahlevela_channel
💠 چهلّه نشینی - چهلّه کلیمیّه (موسویّه)
☀️ روز اوّل ماه ذیالقعده روز آغاز چهلّه نشینی است. چهلّۀ کلیمیّه یا موسویّه از روز اوّل ماه ذیالقعده شروع میشود و تا روز عرفه ادامه پیدا میکند...
🖋 آغاز ماه ذیالقعده و چهلّه کلیمیّه (موسویّه)
🖋 چهلّه کلیمیّه (موسویّه) - یکی از سه چهلّه مهم اهل سلوک
🖋 نکاتی از بزرگان سیر و سلوک در آداب چهلّه نشینی - بخش اوّل
🖋 نکاتی از بزرگان سیر و سلوک در آداب چهلّه نشینی - بخش دوّم
🔊 چهلّهنشینی در متون و منابع اسلامی - فایل صوتی
🔊 فلسفه چهلّهنشینی - فایل صوتی
🔊 آداب و لوازم چهلّهنشینی - فایل صوتی
«استاد مهدی طیّب»
#چهلهنشینی
#چهله_کلیمیه_موسویه
@ahlevela_channel
@OstadMahdiTayyeb
eitaa.com/ahlevela_channel
instagram.com/ahlevela
www.ahlevela.com
May 11
30.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 دعای عهد
🔸از حضرت امام صادق علیهالسّلام روایت شده است : هرکه چهل صبحگاه دعای عهد را بخواند، از یاوران قائم ( عجّل الله تعالی فرجه الشریف) ما باشد و اگر پیش از ظهور آن حضرت از دنیا برود، خدا او را از قبر بیرون آورد که در خدمت آن حضرت باشد و حقتعالی بر هر کلمه هزار حسنه به او کرامت فرماید و هزار گناه از او محو سازد.
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳١٨۳ بنا به نقل، حضرت اميرالمؤمنين علي عليه السّلام فرمودند: کسى که امر به معروف کند، مسلمانا
💠#حديث ۳١٨۴
بنا به نقل، امام صادق عليه السّلام فرمودند: هنگامی که فتنهها همه شهرها را فرا بگیرد به قم و اطراف آن پناه ببرید که بلا از قم دفع شده است.
🔅 اذا عَمَّتِ الْبُلْدانَ الْفِتَنُ فَعَلَیکمْ بِقُمْ وَحَوالیها وَنَواحیها فَانَّ الْبَلاءَ مَدْفُوعٌ عَنْها.
بحارالانوار، ج ٦٠، ص ٢١٤
@ahlevela_channel
🌸 قم خوب جایی است. من هیچوقت از قم سیر نشدم. همیشه وقتی از قم خارج میشوم، یک نگاهی به پشت سرم دارم. این سرزمین همهاش حرم است؛ سرزمین امن و امنیّت است. مردم آن قانع هستند و آرامش دارند. من در قم تجّاری را ندیدم که خیلی مال داشته باشند و حریص باشند. همۀ اینها به خاطر زمین آن است. قُم حَرَمُنا اَهلَ البَیتِ: قم حرم ما اهل بیت است.
🌸 حضرت معصومه علیها السّلام دوستان برادرش حضرت رضا علیه السّلام را گرفت و طلبه و عالم کرد. حتّی از نجف هم طلاّب را به قم جذب کرد. هر وقت به قم میروید، قصدتان را فقط زیارت حضرت معصومه علیها السّلام قرار دهید و ابتدای ورود به قم به حرم مشرّف شوید و مقداری در حرم بنشینید و به حضرت عرض کنید آمدهام شما را ببینم. اگر کار دیگری هم دارید، آن را در حاشیهی زیارتتان قرار دهید و چیزی را بر زیارت مقدّم قرار ندهید.
🌸 هر کس فاطمۀ معصومه علیها السّلام را زیارت کند، مثل این است که برادرش امام رضا علیه السّلام را زیارت کرده است.
«مرحوم حاج اسماعیل دولابی»
📙 مصباح الهدی
تٱلیف استاد مهدی طیّب
@ahlevela_channel
هدایت شده از کانال اهل ولاء
🌿 نماز روز اوّل ماه قمری
🔅 روز اوّل هر ماه قمری دو ركعت نماز بخواند، بدین کیفیت:
▪️ركعت اوّل
▫️سوره «حمد» ۱ بار
▫️سوره «توحید» ۳۰ بار
▪️ركعت دوّم
▫️سوره «حمد» ۱ بار
▫️سوره «قدر» ۳۰ بار
🔅 و بعد از نماز صدقه بدهد، چون چنين كند سلامتی خود را در آن ماه از حق تعالی بخرد.
🔅 در بعضی روایات نقل است بعد از نماز این دعا را بخواند:
▪️بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ، وَما مِنْ دابَّة فِی الاَْرْضِ الاّ عَلَی اللهِ رِزْقُها، وَيَعْلَمُ مُسْتَقَرَّها وَ مُسْتَوْدَعَها، كُلٌّ فی كِتابِِ مُبين.
▪️بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ، وَاِنْ يَمْسَسْكَ اللهُ بِضُرٍّ فَلا كاشِفَ لَهُ اِلاّ هُوَ، وَاِنْ يُرِدْكَ بِخَيْر فَلا رادَّ لِفَضْلِهِ، يُصيبُ بِهِ مَنْ يَشآءُ مِنْ عِبادِهِ و َهُوَ الْغَفُورُ الرَّحيمُ.
▪️بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ، سَيَجْعَلُ اللهُ بَعْدَ عُسْر يُسْراً، ما شآءَ اللهُ لا قُوَّةَ اِلاّ بِاللهِ، حَسْبُنَا اللهُ وَنِعْمَ الْوَكيلُ، وَاُفَوِّضُ اَمْري اِلَی اللهِ، اِنَّ اللهَ بَصيرٌ بِالْعِبادِ، لا اِلـهَ اِلاّ اَنْتَ، سُبْحانَكَ اِنّی كُنْتُ مِنْ الظّالِمينَ، رَبِّ اِنّی لِما اَنْزَلْتَ اِلَیَّ مِنْ خَيْر فَقيرٌ، رَبِّ لا تـَذَرْنی فَرْداً وَاَنْتَ خَيْرُ الْوارِثينَ.
▫️به نام خدای بخشندۀ مهربان
هیچ جنبندهاى در زمین نیست مگر اینکه روزىِ او بر خداست و قرارگاه و امانگاهش را خدا میداند، همۀ اینها در کتابى روشن است.
▫️به نام خدای بخشندۀ مهربان
اگر خدا به تو زیانى رساند، جز او کسى برطرف کنندۀ آن نیست، و اگر خیرى را براى تو بخواهد، فضل او را بازگردانندهاى نیست، آن را به هر کس از بندگانش بخواهد میرساند، و او آمرزنده و مهربان است.
▫️به نام خدای بخشندۀ مهربان
خدا به زودى پس از دشوارى آسانى قرار مىدهد، آنچه خدا خواست همان شود، قوّت و نیرویى نیست مگر به خدا، خدا ما را بس است و چه خوب وکیلی است، کارم را به خدا وامیگذارم که خدا بیناى به بندگان است، معبودى جز تو نیست، منزّهی، به راستی من از ستمکاران بودم، پروردگارا من به آنچه از خیر برایم فرود آرى نیازمندم، پروردگارا مرا تنها مگذار، که تو بهترین وارثانى.
#مراقبات
@ahlevela_channel