🔸 هر وقت سؤالی به ذهنت خطور کرد، بلافاصله از من نپرس. خودت روی آن کار کن و پاسخش را در درون خودت پیدا کن. در غیر این صورت من را مأیوس میکنی؛ چون میبینم این همه سال که برای شما حرف زدهام، هیچ بهرهای نبردهاید و در نتیجه ممکن است رهایتان کنم و به عالَم دیگر بروم.
▫️مرحوم حاج محمّد اسماعیل دولابی▫️
📔 مصباح الهدی
تألیف استاد مهدی طیّب
#پرهیز_از_بحثهای_بیهوده_و_مجادلات_علمی
@ahlevela_channel
Tarke-Oula.mp3
2.47M
💠 تَرکِ اولی
☀️ تمام انبیای سلف بالأخره در زندگی یک «ترک اولی» یا نقطهی ضعفی داشتند و تنها پیامبر ما و اهل بیت علیهم السّلام هستند که هیچ نقطهی ضعفی در زندگی نداشتهاند. حتّی یک جا ندارد که به دشمنانشان هم کلام بیجایی گفته باشند ....
🎤 استاد مهدی طیّب
۸۹/۷/۲۹
#شرح_مصباحالهدی
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳٠٦٣ بنا به نقل، حضرت اميرالمؤمنين علي عليه السّلام فرمودند: نتيجه مجادله، دشمنى و كينهتوزى
💠#حديث ۳٠٦٤
بنا به نقل، حضرت اميرالمؤمنين علی عليه السّلام فرمودند: سبب دشمنى و كينهتوزى، مجادلۀ زياد است.
🔅سَبَبُ الشَّحناءِ كَثرَةُ المِراءِ.
غرر الحكم، ح ۵۵۲۴
@ahlevela_channel
🔸 برای اهل علم و علما بهترین راه برای رسیدن به خدا، باور کردن و حاشیه نزدن و جدال نکردن است.
🔸 معمولاً در مباحثههای علمی، نَفس دخالت میکند و کار به جدل میکشد.
🔸 لا جِدالَ فِی الحَجِّ: در حج، جدال و بحث کردن جا ندارد. اَلحَجُّ قَصدٌ: حج یعنی قصد کردن (به سوی خدا). یعنی هر کس قصد دیدار خدا کند، حاجی است. همهی ما حاجی و قاصد کوی او هستیم و نباید در این راه جدال کنیم. کسی که قاصد به سوی خداست، حتّی بر سر مسائل مذهبی نباید به بحث و جدل با این و آن بپردازد، چه رسد به مسائل دنیوی. اُترُک المِراءَ وَ لَو کُنتَ مُحِقّاً: جدال و مراء را حتّی اگر حق با تو است، ترک کن.
▫️مرحوم حاج محمّد اسماعیل دولابی▫️
📔 مصباح الهدی
تألیف استاد مهدی طیّب
#پرهیز_از_بحثهای_بیهوده_و_مجادلات_علمی
@ahlevela_channel
8.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 پریشان خاطری از چه؟ مگر با تو خدایت نیست؟
⭐️ خدای مهربان که غنی و تواناست به تو گفته است: أَلَیسَ اللهُ بِکافٍ عَبدَهُ: آیا خداوند برای کفایت امور بندهاش بس نیست؟ یعنی ای بندهی من، برای همهی کسری و کمبودهای دنیوی و اخرویات من هستم. این سخن خدا چقدر انسان را راحت میکند و به او آرامش میبخشد؟
▫️درمان افسردگی و اضطراب این است که انسان این حقیقت را باور کند و بداند که همه کاره خداست و از خدا جز خیر سر نمیزند ....
🎤 استاد مهدی طیّب
🔗 لینک فایل در سایت آپارات:
aparat.com/v/OrSYg
#شرح_مصباحالهدی
@ahlevela_channel
هدایت شده از کانال اهل ولاء
🌿 مراقبه و نماز ماه جمادىالثانی
⭐️ نمازی که در طول ماه جمادىالثانی یک بار باید انجام داد و زمان معیّنی هم ندارد. از آغاز این ماه تا پایان این ماه، چه روز و چه شب میتوان انجام داد.
▫️چهار رکعت نماز، که دو نماز دو رکعتی پی در پی است و پس از سلامِ دو رکعتِ اوّل، بلافاصله و بدون آنکه روی از قبله برگرداند و یا سخنی گوید، از جا برمیخیزد و تکبیره الاحرام دو رکعت دوّم را میگوید.
▫️کیفیّت نماز بدین شکل است:
🔅 نماز اوّل:
▫️رکعت اوّل:
▪️سوره «حمد» ۱ مرتبه
▪️«آیه الکرسی»(تا هوالعلی العظیم) ۱ مرتبه
▪️سوره «قدر» ۲۵ مرتبه
▫️رکعت دوّم:
▪️سوره «حمد» ۱ مرتبه
▪️سوره «تكاثر» ۱ مرتبه
▪️سوره «توحيد» ۲۵ مرتبه
🔅 نماز دوّم:
▫️رکعت اوّل:
▪️سوره «حمد» ۱ مرتبه
▪️سوره «كافرون» ۱ مرتبه
▪️سوره «فلق» ۲۵ مرتبه
▫️رکعت دوّم:
▪️سوره «حمد» ۱ مرتبه
▪️سوره «نصر» ۱ مرتبه
▪️سوره «ناس» ۲۵ مرتبه
🔅 و پس از سلام نماز دوّم بگوید:
▪️سُبْحَانَ اللهِ وَ الْحَمْدُ لِلهِ وَ لا إِلَهَ إِلا اللهُ وَ اللهُ أَكْبَرُ ( ۷۰ مرتبه)
▪️اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ ( ۷۰ مرتبه)
▪️اللَّهُمَّ اغْفِرْ لِلْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ ( ۳ مرتبه)
🔅 سپس سر به سجده نهاده و سه مرتبه بگويد:
▪️يَا حَيُّ يَا قَيُّومُ يَا ذَا الْجَلالِ وَ الْإِكْرَامِ يَا اللهُ يَا رَحْمَانُ يَا رَحيمُ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ
▪️سپس در همان سجده هر حاجتی كه دارد از خدا بخواهد.
⭐️ هر كه اين عمل را بجا آورد، خدا، خودش و مال و همسر و فرزندان و دين و دنيای او را تا سال آينده حفظ میكند و اگر در اين سال از دنيا برود بر حال شهادت رفته است، يعنى ثواب شهيدان را دارا میباشد.
#مراقبات_ماه_جمادیالثانی
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳٠٦٤ بنا به نقل، حضرت اميرالمؤمنين علی عليه السّلام فرمودند: سبب دشمنى و كينهتوزى، مجادلۀ زي
💠#حديث ۳٠٦٥
بنا به نقل، حضرت اميرالمؤمنين علي عليه السّلام فرمودند: كانون بدىها، لجاجت و مجادله زياد است.
🔅جِماعُ الشَّرِّ اللَّجاجُ و كَثرَةُ المُماراةِ.
غرر الحكم، ح ۴۷۹۵
@ahlevela_channel
🔸 از جدال و بحث بپرهیز. هر جا دیدم دو نفر بحث و جدل کردند، از فردایش دیگر به هم سلام نکردند. مباحثهها در حوزههای علمیه هم اغلب به همینجا میکشد و لذا سلام کردن به یکدیگر در بین آنها خیلی کم است. در مباحثه و جدل کم اتفّاق میافتد رفاقت باقی بماند. امروز با هم بحث میکنند و از فردا به هم سلام نمیکنند.
▫️مرحوم حاج محمّد اسماعیل دولابی▫️
📔 مصباح الهدی
تألیف استاد مهدی طیّب
#پرهیز_از_بحثهای_بیهوده_و_مجادلات_علمی
@ahlevela_channel
💠 درس جایگاه زن - بخش اوّل
▫️زن در طول تاریخ، با سه چهره در جوامع بشری مطرح شده است:
▪️در یک چهره، او را به شیئی گرانقیمت تبدیل کردند؛ یعنی هویّت انسانی ندارد؛ یک شیء است که مورد مالکیّت قرار میگیرد؛ البتّه ارزشمند است؛ گرانقیمت است؛ مثل جواهر؛ مثل الماس؛ امّا شیء است و هویّت انسانی ندارد. چنین زنی در کنج خانهها جای داشت و بهمنزلهی یک شیء گرانبها مورد استفاده قرار میگرفت.
▪️چهرهی دوّمی که شخصیّت زن در جوامع بشری پیدا کرد، شخصِ بیبها بود؛ یعنی از شیئیّت یا شیء بودن بیرون آمد و شخص شد؛ امّا بیارزش و بیبها. این شخصِ بیبها بازیچهی جامعه شد؛ ابزار لذّتجوییها و هوسبازیها و بازیگریهای مردان شد. هم وسیلهای شد برای جلب مشتری که مردان بتوانند کالاهای اقتصادیشان را با جذّابیّتهای جنسی زن به جامعه عرضه کنند، هم از او به صورت نیروی کار ارزان قیمتی که قدرت اعتصاب و مقاومت دربرابر سرمایهداران ندارد، استفاده کنند و در مجتمعهای صنعتی با کمترین مزد بیشترین کارها را از او بکشند؛ بیآنکه صدایش دربیاید. این شخصِ بیبهاست.
▪️سوّمین چهرهای که زن در جوامع بشری میتواند داشته باشد، شخص گرانبهاست؛ یعنی هم هویّت انسانی داشته باشد، هم ارزش و منزلت. امّا چگونه شخصِ گرانبها خواهد بود؟
▫️وقتی از یکسو بستری برای رشد استعدادهای انسانی او فراهم باشد، یعنی شخصیّت انسانی او بالنده شود، در بعد علمی و بعد روحی و معنوی، ارادهی او تقویت شود، فکرش رشد کند، و زمینهی ظهور ابتکار و خلاقیّتهای او فراهم شود، و از سوی دیگر از ابتذال و جلوهفروشیهای جنسی مصون بماند. هم بتواند به منزلهی یک شخصیّت در جامعه مطرح باشد، منتها یک شخصیّت انسانی، یک اندیشهی بزرگ، یک روح متعالی، و هم آلودهی جلوهفروشی و خودنمایی و عرضهی جذّابیّتهای جنسی خود نشود.
▫️زن اینگونه به یک شخصیّت گرانبها تبدیل میشود. آنچه اسلام میخواهد همین است. اسلام زن را یک شخصیّت گرانبها میشناسد؛ نه یک شیء گرانبها و نه یک شخص بیارزش و بیهویّت.
ادامه دارد....
《استاد مهدی طیّب
《۸۵/۰۵/۲۹
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳٠٦٥ بنا به نقل، حضرت اميرالمؤمنين علي عليه السّلام فرمودند: كانون بدىها، لجاجت و مجادله زيا
💠#حديث ۳٠٦٦
بنا به نقل، حضرت اميرالمؤمنين علي عليه السّلام فرمودند: سوگند به خدا که فاطمه سلام الله علیها هیچ گاه مرا خشمگین نکرد و در هیچ کارى از من سرپیچى ننمود. و من هرگاه به فاطمه(سلام الله علیها) نگاه میکردم، غم و اندوه از من زدوده میشد.
🔅فرمایند: فَوَ اللَّه وَ لَا أَغْضَبَتْنِی وَ لَا عَصَتْ لِی أَمْراً وَ لَقَدْ کُنْتُ أَنْظُرُ إِلَیْهَا فَتَنْکَشِفُ عَنِّی الْهُمُومُ وَ الْأَحْزَان.
بحارالانوار، ج ١٥، ص ١٠
@ahlevela_channel
🌸 همهی دوستان اهل بیت علیهم السّلام، محرم حضرت زهرا علیها السّلام هستند و کسی که محرم آن حضرت باشد، به جهنّم نمیرود.
🌸 خانم زهرا علیها السّلام دوستان اهل بیت علیهم السّلام را خیلی دوست دارد و میگوید هر کس بچّههای مرا دوست بدارد، او هم بچّهی من است. حضرت زهرا علیها السّلام امّ المؤمنین است.
▫️عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی▫️
📒 کتاب مصباح الهدی
تألیف استاد مهدی طیّب
@ahlevela_channel
💠 درس جایگاه زن - بخش دوّم
▫️تاریخ از نظر اسلام هم مذکّر است، هم مؤنّث. میدانید که برخی صاحبنظران میگویند تاریخِ مذکّر؛ یعنی تاریخ با مردها ساخته شده است. اسلام واقعاً چنین دیدی ندارد. اسلام میگوید تاریخ باید به دست مرد و زن، هر دو با هم ساخته شود.
▪️لذا در تاریخ اسلام وقتی پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم را میبینید، حضرت خدیجه سلام الله علیها را هم کنار ایشان میبینید. اگر امیرالمؤمنین علیهالسّلام را داریم، فاطمه زهرا سلام الله علیها هم کنار ایشان است. اگر در واقعۀ کربلا اباعبدالله علیه السّلام را داریم، زینب کبری سلام الله علیها هم در کنار ایشان است. نظر اسلام هرگز این نیست که زن از نقشآفرینی در ساختن تاریخ حذف شود؛ امّا برای او نقش ویژهای در تاریخ قائل است.
▫️در حادثه کربلا نقش زن را بسیار پررنگ میتوان تعقیب کرد. میدانید که امام حسین علیهالسّلام همراه همسران و فرزندانشان و برادران و برادرزادگانشان و خواهران و سایر اهل بیتشان به کربلا آمدند؛ امّا نقل شده است که غیر از اباعبدالله الحسین علیهالسّلام دستکم سه تن دیگر از اصحاب، خانوادههایشان را همراه خود به کربلا آوردند. یکی عبدالله بن عمر کلبی است که با همسرش و مادرش که همان امّوهب معروف است، به کربلا آمد؛ دوّم مسلم بن عوسجه و سوّم قبادۀ بن حرب است. شواهدی هم وجود دارد که غیر از این سه نفر هم کسانی احتمالاً بودهاند.
▪️این زنان در حادثۀ کربلا چه نقشآفرینی کردند؟ نقش زینب کبری سلام الله علیها چیست؟ نقش امّکلثوم سلام الله علیها، نقش سُکَینه (یا سَکینه) بنتالحسین علیهمالسّلام، نقش فاطمه صغیره (یا رقیّه) بنتالحسین علیهمالسّلام، نقش رباب و لیلا، مادران علیّاصغر و علیّاکبر علیهمالسّلام... نقشهای اینان فوقالعاده است و به برخی از آنها در جلسات درسهایی از مکتب عاشورا اشاره کردهام. نقش حماسی زینب کبری سلام الله علیها چه در روز عاشورا و چه بعد از شهادت اباعبدالله علیهالسّلام در ماجرای اسارت، نقش عجیب و بسیار حیرتانگیزی است.
▫️بقای نهضت عاشورا و آثار ماندگار آن در طول تاریخ، مرهون خدمات زینب کبری سلام الله علیها و خواهرشان امّکلثوم سلام الله علیها است.
ادامه دارد....
《استاد مهدی طیّب
《۸۵/۰۵/۲۹
@ahlevela_channel