کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳٦٢٣ بنا به نقل، امام كاظم عليه السّلام فرمودند: هر كه به دوستان و خانوادهاش نیكی و احسان كن
💠#حديث ۳٦٢٤
بنا به نقل، امام باقر عليه السّلام فرمودند: فضیلتی چون جهاد نیست، و جهادی چون مبارزه با هوای نفس نیست.
🔅 لا فَضیلَةَ کالجِهادِ ، ولا جِهادَ کمُجاهَدَةِ اَلهَوی.
تحف العقول، ص ٢٨٦
@ahlevela_channel
۞ کسی که بر امام حسین گریه کند، حسّاس میشود و وقتی اولیاءالله و عباد خدا که بدنشان نرم است، او را در بغل میگیرند، او این را احساس میکند و لذّت میبرد.
۞ در این امّت، امام حسین علیه السّلام خالق گریه است.
در بارگاه قرب که جای ملال نیست
سرهای قدسیان همه بر زانوی غم است
۞ و در عین اینکه خالق گریه است، ذات مؤمنین را میخنداند. عصر عاشورا بعد از همهی عزاداریها و گریهها، بچّهها و جوانترها، اگر بزرگترها مانعشان نشوند، بیاختیار شوخی میکنند و میخندند، در حالی که عصر عاشورا آغاز مصائب اهل حرم و بازماندگان شهدای کربلاست و باید مغموم باشند. این بهجت و سرور ذاتی مال امام حسین علیه السّلام است.
▪️عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی▪️
📗 مصباح الهدی
تٱلیف استاد مهدی طیّب
@ahlevela_channel
Enayatabaabdellah970717 (1).MP3
14.58M
🔊 عنایات حضرت اباعبدالله علیه السّلام به مشتاقانی که موفق به رفتن به زیارت اربعین نشدند
🚩🚩🚩🚩
🎤 استاد مهدی طیّب
#اربعین_حسینی
@ahlevela_channel
🔘 زیارت اربعین جابر و عطیّه - بخش چهارم
✔️ لوح جابر یا لوح حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها
▫️اینکه گفته شده است جابر نابینا بود و چشمهایش کور شده بود، ظاهراً این گونه نباشد. سن بالا بود؛ کهنسال بود و چشم مقدار زیادی از دید خودش را از دست داده بود؛ چشمش کم سو بود؛ امّا نابینا نبود. این هم که عرض میکنم به قرینهای است که من از آن این نتیجه را گرفتهام:
▫️جابر صحابی معمّر پیغمبراکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم است؛ رسول خدا به او بشارت دادند که تا پنج امام را خواهد دید و به او فرمودند وقتی به حضور پنجمین امام که همنام من است، رسیدی؛ سلام منِ رسول الله را به او برسان.
▫️جابر در اوج کهنسالی خدمت امام باقر علیه السّلام که در سنین آغازین عمر بودند مشرّف میشود؛ سلام پیامبر را به محضر امام باقر علیه السّلام میرساند. سپس سخن از لوحی به میان میآید که وقتی اباعبدالله الحسین علیهالسّلام متولّد شدند، خدا برای پیامبر هدیه فرستاد.
▫️آن لوحی نورانی بود که جبرئیل برای آن حضرت آورد و ایشان آن را به حضرت زهرا سلام الله علیها دادند. در کتب روایی معروف به لوح جابر یا لوح فاطمه زهرا سلام الله علیها است و تمام سرگذشت آینده در آن ذکر شده است؛ تمام ائمّه علیهم السّلام را یک به یک نام برده است و اینکه در چه شرایطی مسئولیّت امامت بر دوششان قرار خواهد گرفت؛ اینها در لوح جابر هست.
▫️جابر مورد علاقۀ پیامبر و اهل بیت علیهم السّلام بود. وقتی فاطمه زهرا سلام الله علیها، امام حسین علیه السّلام را به دنیا آوردند؛ جابر هم برای عرض تبریک خدمت حضرت رفت. وقتی این لوح نورانی را دید پرسید که چیست و حضرت زهرا سلام الله علیها به او فرمودند ماجرای آن لوح چیست.
▫️او اجازه گرفت از روی آن لوح رونوشتی بردارد و متن لوح را روی برگهای نوشت. جابر بن عبدالله انصاری سالهای طولانی بعد، در اواخر عمرش، که با امام باقر علیه السّلام ملاقات میکند؛ در آن تشرّف آن نوشته را خدمت امام باقر علیه السّلام عرضه میکند و آن را از رو میخواند و این نشان میدهد که چشم او در زمان امام باقر علیه السّلام هم گرچه کم سو بوده است؛ امّا قدرت دید داشته است.
▫️لذا اینکه نقل شده است جابر نابینا بوده است، درست نیست. چشمش نابینا نبود؛ کهنسال بود و چشمش هم طبیعتاً به اقتضای سنّ و سالش کم سو شده بود؛ امّا اینکه با هدایت چشم حرکت نمیکرد؛ علّتش سیل اشکی بود که از چشمانش جاری بود.
▫️نقل شده است خاک را میبویید و مسیر را پیدا میکرد. عزیزان با این بحثها آشنا هستند؛ نیاز به توصیف زیاد و تشریح فراوان ندارد که انسان غیر از این حواسّ ظاهری، حواسّ باطنی دارد. انسان غیر از دیدۀ بدن، چشم دلی دارد؛ غیر از گوش پیکر، گوش باطنی دارد. انسان غیر از شامّۀ مادّی و جسمانی، شامّۀ روحانی دارد. چشم باطن چیزهایی را میبیند که چشم بدن قادر به دیدن آن نیست.
چشم دل باز کن که جان بینی
آنچه نادیدنی است، آن بینی
اگر گوش دل باز شود، صداهای ملکوتی را میشنود. اگر شامّۀ روح بیدار شود، عطرهای ملکوتی را استشمام میکند.
▫️اینکه جابر خاک را میبویید و مسیر تربت اباعبدالله علیه السّلام را پیدا میکرد با شامّۀ بدنش نبود؛ او با شامّۀ روح و جان میبویید. کسی که این شامّه در او بیدار شود، خیلی چیزها را میتواند با بوییدن تشخیص دهد.
▫️از مرحوم حاج آقای دولابی رضوان اللّه تعالی علیه در حالات مرحوم حاج هادی ابهری خدمتتان نقل کردهام؛ حاج آقا نقل میکردند این عاشق شیفته و مست عشق اباعبدالله الحسین علیه السّلام، این مجنون عشق حسینی با شامّهاش راه یابی میکرد. در یک محلّه که رد میشدیم با شامّهاش تشخیص میداد؛ میگفت در فلان خانه اخیراً زائری از کربلا آمده است. با شامّۀ روحش بو میکشید و تشخیص میداد. حتّی میفرمودند گاهی اوقات من جایی بودم و حاج هادی ابهری خبر نداشت. میفرمودند مثلاً مشهد مشرّف شده بودند. حاج هادی ابهری که به مشهد آمده بود و خبر نداشت حاج آقای دولابی هم آمدهاند و کجا مقیمند؛ با بو کشیدن جای حاج آقا را پیدا میکرد و سراغ حاج آقای دولابی رضوان الله تعالی علیه میآمد.
▫️اینگونه است؛ اگر شامّۀ روح بیدار شود، خیلی چیزها را تشخیص میدهد. کمااینکه اگر چشم دل باز شود، خیلی چیزها را میبیند. گوش دل باز شود، خیلی چیزها را میشنود. صداهایی در عالم وجود دارد که گوش ظاهر نمیشنود.
گوش نامحرم نباشد جای پیغام سروش.
ادامه دارد....
«استاد مهدی طیّب»
#اربعین_حسینی
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳٦٢٤ بنا به نقل، امام باقر عليه السّلام فرمودند: فضیلتی چون جهاد نیست، و جهادی چون مبارزه با
💠#حديث ۳٦٢٥
بنا به نقل، امام رضا عليه السّلام فرمودند: از ما نیست آن که دنیای خود را برای دینش و دین خود را برای دنیایش ترک گوید.
🔅 لَیسَ مِنّا مَن تَرَکَ دُنیاهُ لِدِینِهِ و دِینَهُ لِدُنیاهُ.
بحارالانوار، ج ٧٨، ص ٣٤٦
@ahlevela_channel
۞ در دستگاه امام حسین علیه السّلام حتّی ریا هم ممدوح است. اگر جلوی روی مردم برای امام حسین علیه السّلام مالت را بدهی یا سینه بزنی، خوب است. اصحاب که به میدان میرفتند، رجز میخواندند و خودشان را معرفی میکردند. تظاهر در دستگاه امام حسین علیه السّلام جزا دارد. البته بهتر است کار خود را به خدا و امام حسین علیه السّلام نشان بدهی و بگویی خدایا ببین من دارم این کار را میکنم، حسین جان ببین من دارم این کار را میکنم.
▪️عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی▪️
📗 مصباح الهدی
تٱلیف استاد مهدی طیّب
@ahlevela_channel
4_532577984813515837.mp3
2.07M
💠 بهرۀ ما از ماههای محرّم و صفر
▪️ماه محرّم طی شد. ماه صفر هم در حال طی شدن است. به خودمان برگردیم. کمی فکر کنیم. ببینیم توشهای که از این دو ماه میگیریم چیست؟ قبل از ماه محرّم چه کسی بودیم و در مکتب محرّم و صفر چه تحوّلی در ما اتّفاق افتاد؟
▪️وقایع را نقل کردن، مصائب را یادآوری کردن، اشک ماتم بر دیدگان جاری کردن، همۀ اینها بسیار ارزشمند است؛ امّا همۀ اینها مکتبی است که باید از ما انسان متعالی و حسینی بسازد....
🎤 استاد مهدی طیّب
#مناسبات_ماه_صفر
@ahlevela_channel
🔘 زیارت اربعین جابر و عطیّه - بخش پنجم
✔️ زیارت کردن، سلام دادن و شهادت دادن جابر
▫️جابر با شامّهاش مسیر را تشخیص میداد و در حالی که سیل اشک از دیدگانش جاری بود، با پای برهنه و جامۀ احرام بر تن، ذکرگویان به سمت تربت حسینی حرکت میکرد و بالاخره رسید.
▫️از عطیّه خواهش کرد؛ گفت عطیّه دستهای من را روی قبر اباعبدالله الحسین علیه السّلام بگذار. همین که عطیّه دستهای او را روی قبر حضرت اباعبدالله علیه السّلام گذاشت، جابر بیهوش شد. عطیّه به شدّت نگران، یک مقدار آب آورد؛ به صورت جابر پاشید؛ جابر را به هوش آورد.
▫️همین که جابر به هوش آمد، چشمهایش را باز کرد و دید در کنار تربت اباعبدالله الحسین علیهالسّلام است؛
سه بار امام حسین علیه السّلام را صدا زد:
یا حُسَین، یا حُسَین، یاحُسَین
▫️صورت ظاهر، پاسخی نشنید؛ جابر کسی بود که هر وقت حسنین به او میرسیدند، به او سلام میکردند؛ با او سخن میگفتند؛ جابر عرضه داشت: حَبیبٌ لا یُجیبُ حَبیبَهُ
آیا دوست پاسخ دوستش را نمیدهد؟!
من غلام شما خاندانم. بعد جابر شروع کرد به پاسخ دادن به خودش.
▫️گفت: ای حسین! کِی میتوانی به من پاسخ دهی، در حالی که رگهای گردنت را بریدهاند و بین سر و بدنت جدایی انداختهاند. بعد شروع کرد عباراتی را در مقام زیارت به زبان جاری کرد و سلام داد به اباعبداللّه علیه السّلام و یاران باوفا و شهدای کربلا.
▫️متن زیارتی که جابر بن عبداللّه انصاری به زبان جاری کرد، همان زیارتی است که در مفاتیح الجنان به عنوان زیارت نیمۀ ماه رجب نقل شده است. با این عبارت شروع میشود :
السَّلامُ عَلَيْكُمْ يَا آلَ الله ...
▫️اگر یک اربعین خدا توفیق داد، متن آن زیارت را با هم میخوانیم و شرح میکنیم. در هر دو زیارت اربعین خیلی نکتههای عمیق و درسآموزی وجود دارد. از متن همان زیارتها میشود خیلی رازها را درک کرد و پی برد.
▫️جابر شروع کرد به زیارت کردن، سلام دادن، شهادت دادن.
▫️جابر بعد از اینکه زیارتش تمام شد، خطاب کرد به اباعبدالله الحسین علیه السّلام و یاران بزرگوارشان و به خدایی که پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم را به حق مبعوث کرده است، سوگند یاد کرد که ما هم در مقام و مرتبت شما با شما شریک هستیم.
▫️این حرف خیلی عجیب بود. جابر میگوید ما هم با شما شریکیم! عطیّه با اینکه یک دانشمند و محدّث و مفسّر و عالم است، امّا حرف برایش ثقیل بود؛ نتوانست هضم کند. با تعجّب و حیرت پرسید جابر چه میگویی؟! چگونه ما در مرتبت و درجۀ شهدای کربلا شریک هستیم؟ در حالی که ما مثل آنها از خانه و دیارمان آوارۀ کوه و بیابان و دشت و صحرا نشدیم؛ مثل آنها سختی تحمّل نکردیم؛ پیکرمان طعم تیر و تیغها را نچشید؛ به شهادت نرسیدیم؛ بین سر و بدن ما جدایی نیفتاد؛ خانوادۀ ما یتیم و آوارۀ دشت و صحرا نشدند. جابر چه میگویی که ما با آنها در مقام و مرتبت شریکیم؟!
▫️در پاسخ او جابر این حدیث را نقل کرد؛ گفت من از حبیبم رسول خدا شنیدم که فرمودند:
مَن أحَبَّ قَوما حُشِرَ مَعَهُم و مَن أحَبَّ عَمَلَ قَومٍ اُشرِکَ فی عَمَلِهِم.
هر کس گروهی را دوست بدارد، با آنها محشور خواهد شد و هر کس عمل قومی را دوست بدارد، در عمل آن قوم با آنها شریک است. و خدا میداند، به خدا سوگند که من و یاران و دوستان من هم دلباختۀ حسین و عاشق حرکتی هستیم که امام حسین علیه السّلام انجام دادند و لذا به این اعتبار ما هم با آنها شریک هستیم.
▫️این یکی از ماجراهای اربعین است که اگر وقتی خدا توفیق داد بازش کنم، خواهید دید خود ماجرا و صحبتهایی که جابر کرده است، نکات فراوانی دارد.
«استاد مهدی طیّب»
#اربعین_حسینی
@ahlevela_channel
4_5910980755806225709.mp3
1.33M
💎 اعتدال در تشرف به زیارت ظاهری و اهتمام به دائمی شدن زیارت باطنی -۱
▫️همه چیز را در زیارت ظاهری رفتن محدود نکنیم ...
🎤 استاد مهدی طیّب
#زیارت
@ahlevela_channel
4_5913731420366308816.mp3
4.78M
💎 اعتدال در تشرف به زیارت ظاهری و اهتمام به دائمی شدن زیارت باطنی -۲
▫️محدود نکردن عشق به اهلبیت علیهم السّلام به سفر زیارتی
▫️برآورده کردن حاجت مؤمن برابر هزاران حج و عمره...
🎤 استاد مهدی طیّب
#زیارت
@ahlevela_channel