4_6012586122817832526.mp3
1.24M
💠 جنبههای عارفانۀ نهضت اباعبدالله علیه السّلام - ۵
💎 درس رضا
▫️فراتر از صبر، مرتبۀ رضاست. عارفان بالله در جریان زندگی خویش از مقدّرات الهی، راضی و خشنودند. این رضا ثمرۀ محبّت و عشق الهی است؛ چرا که هر چه از معشوق میرسد، برای عاشق شیرین و دوست داشتنی و لذّتبخش است.
▫️عشق اباعبدالله علیهالسّلام و یاران بزرگوار آن حضرت به خدای متعال، زمینهساز ایجاد روح رضایت در دل سهمگینترین واقعههای روز عاشوراست. این رضا ناشی از عشق اباعبدالله علیهالسّلام به خداست که آرامش عظیم او را نیز سبب شده است.
به تعبیر زیبای شاعر:
به حلاوت بخورم زهر که شاهد ساقی است
به ارادت بکشم درد که درمان هم از اوست
▫️حضرت اباعبدالله علیهالسّلام سختترین و سهمگینترین مصائب را رضایتمندانه استقبال میکنند؛ چرا که آن حضرت شیفتۀ خدایی میباشند که این مقدّرات را رقم میزند.
در بلایـا میچشـم لـذّات او
مات اویم، مات اویم، مات او
#کرشمۀ_حسن
@ahlevela_channel
4_5834823499520148754.mp3
620.5K
📆 روز هشتم محرّم
▪️نامۀ عمر سعد به ابن زیاد مبنی بر توافق با امام حسین علیه السّلام و عدم نیاز به جنگ
▪️القائات شمر به ابن زیاد
@ahlevela_channel
ز بــرج خیـمـه طـالـع شـد جـمـالـی
تـعـالـی الـــه جـمـــال بـیمـثــالــی
جــمــالــی مـَطـلــع انـــوار بــــاری
جمـالی مــهــر چــرخ شــهــریــاری
جـمــالی چشم بــد از روی وی دور
که نرگس پیـش چشمش بـود رنجور
جــمـــالـــی آیـــت کــــردار داور
عـلـی ابــن الحـسیــن شـبـه پـیـمـبــر
نـه تـنـهـا مـتـصّـف بـر نـیـک رویی
جـمـالــی جــامــع الـجـمــع نکویـی
بـه گـرد عـارضــش خـطـی دمـیـده
کـه خـط نـسـخ بــر یــوسف کشیده
سهـی سـروی ز بـسـتـــان امــامــت
بـه پــا فـرمـود از قــامــت قــیـامـت
حـمـائـل کـرده تـیـغی گوهـر افشان
فِـتـاده عکـس ابـرویـش بــه هـامان
نـه تـنـها معترف بـر حسن او دوست
که دشمن گفت شاهی در خور اوست
بــه راه عـشــق در عـهــد جــوانــی
شــده عـــازم بـــرای جــان فـشـانـی
روان شـد ســوی مـیــدان شـهــادت
چــو پـیـغـمـبـر بــه مـعـراج سـعادت...
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۲٩١٩ بنا به نقل، امام حسين عليه السّلام فرمودند: . با گذشتترین مردم کسی است که هنگام قدرت در
💠#حديث ۲٩٢٠
بنا به نقل، حضرت اميرالمؤمنين علی عليه السّلام فرمودند: چشمها نخشكيد مگر بر اثر سختدلى و دلها سخت نشد مگر به سبب گناه زياد.
🔅مَا جَفَّتِ الدُّمُوعُ إِلَّا لِقَسْوَةِ الْقُلُوبِ وَ مَا قَسَتِ الْقُلُوبُ إِلَّا لِكَثْرَةِ الذُّنُوبِ.
بحارالانوار، ج ٧٠، ص ٣٥٤
@ahlevela_channel
۞ فرمود همهی زمینها کربلا و همهی روزها عاشوراست، ولی نفرمود همهی شما امام حسینید؛ گذاشت خودتان درک کنید.
۞ کُلُ یَومٍ عاشُورا وَ کُلُ أرضٍ کَربَلا: همهی روزها عاشورا و همهی سرزمینها کربلاست. پس بگرد و در خودت امام حسین علیه السّلام را پیدا کن.
▪️عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی▪️
📗 مصباح الهدی
تٱلیف استاد مهدی طیّب
@ahlevela_channel
💎 امام زمان علیهالسّلام شبیه حضرت علیّاکبرِ امام حسین علیهماالسّلام هستند.
▪️الف - رفع الحسين سبابته نحو السماء و قال «اللَّهُمَّ اشْهَدْ عَلَى هَؤُلَاءِ الْقَوْمِ فَقَدْ بَرَزَ إِلَيْهِمْ غُلَامٌ أَشْبَهُ النَّاسِ خَلْقاً وَ خُلُقاً وَ مَنْطِقاً بِرَسُولِكَ كُنَّا إِذَا اشْتَقْنَا إِلَى نَبِيِّكَ نَظَرْنَا إِلَى وَجْهِهِ»
▫️هنگام به میدان رفتن علیّاکبر علیه السّلام، امام حسین علیهالسّلام انگشت سبّابۀ خود را به سوی آسمان گرفته و فرمودند:
▫️«خدایا شاهد باش که پسری برای مبارزه به سوی آنها میرود که شبیهترین مردم به رسول توست در خلقت و اخلاق و سخن گفتن. هرگاه مشتاق پیامبرت میشدیم، به چهرۀ او نگاه میکردیم»
«بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج ۴۵، ص۴۲»
▪️ب - نظر أميرالمؤمنين عليهالسّلام الى ابنه الحسين عليهالسّلام فقال: «إنَّ إِبْنیِ هذَا سَیّدٌ، کما سَمَّاهُ رَسُولُ اللّهِ صلّی الله علیه وآله وسلم سَیِّداً، وَ سَیَخْرِجُ اللَّهُ مِنْ صُلْبِهِ رَجُلاً بِاسْمِ نَبِیِّکمْ، یُشْبِهُهُ فِی الخَلْقِ وَالخُلُقِ. یَخرُجُ حِينَ غَفلَةٍ مِنَ النّاسِ وَ إماتَةٍ مِنَ الحَقِّ وَ اِظهارٍ مِنَ الجَورِ.»
▫️امیرالمؤمنین علیهالسّلام به پسرشان حسین علیهالسّلام نگریستند؛ سپس فرمودند:
▫️«همانا این پسرم همانگونه که رسول خدا صلّی الله علیه و آله و سلّم او را آقا و سرور نامیدند، سرور و آقاست و بزودی از نسل او مردی همنام با پیامبرتان (حضرت مهدی علیهالسّلام) قیام میکند که در خلقت و اخلاق شبیه پیامبراکرم است. او در زمان غفلت مردمان و میرانده شدن حق و غلبه ستم قیام میکند.»
«إثبات الهداة بالنصوص و المعجزات، ج۵، ص۱۲۴»
□ پس حضرت مهدی ارواحنا فداه و حضرت علیاکبر علیهالسّلام هر دو شبیه پیامبر و همانند یکدیگرند.
🖋 «استاد مهدی طیّب»
@ahlevela_channel
4_5978814335407884142.mp3
2.34M
💠 شیعتی مَهْما شَرِبْتُم ماءِ عَذْبٍ فاذکرونی
شیعیان من! هنگامی که آب گوارا نوشیدید، مرا یاد کنید
اَوْ سَمِعْتُم بِشَهیدٍ اَوْ غَـــــریبٍ فَانْدُبُونی
و یا هنگامی که از شهیدی یا غریبی خبری شنیدید، بر من ندبه کنید
لَیْتَکُم فی یَوْمِ عاشـورا جمیـعاَ تَنْظُرونی
ای کاش، همگی در روز عاشورا بودید و میدیدید
کَیْفَ اِسْتَسْقی لِطِفْـلی فَاَبوا اَن یّرْحَمُونی ...
که چگونه برای کودک خردسالم، آب خواستم و آنان رحم نکردند ...
@ahlevela_channel
4_5960874566250137313.mp3
4.97M
💠 اَلسَّلامُ عَلَيْکَ يا اَبا عَبْدِاللهِ، اَلسَّلامُ عَلَيْکَ يَا بْنَ رَسُولِ اللهِ، اَلسَّلامُ عَلَيْکَ يا خِيَرَةَ اللهِ وَابْنَ خِيَرَتِهِ، اَلسَّلامُ عَلَيْکَ يَا بْنَ اَميرِالْمُؤْمِنينَ وَابْنَ سَيِّدِالْوَصِيّينَ، اَلسَّلامُ عَلَيْکَ يَا بْنَ فاطِمَةَ سَيِّدَةِ نِسآءِالْعالَمينَ، اَلسَّلامُ عَلَيْکَ يا ثارَاللهِ وَابْنَ ثارِهِ، وَالْوِتْرَ الْمَوْتُورَ، اَلسَّلامُ عَلَيْکَ وَعَلَی الاَْرْواحِ الَّتی حَلَّتْ بِفِنآئِکَ، عَلَيْكُمْ مِنّی جَميعاً سَلامُ اللهِ اَبَداً ما بَقيتُ وَبَقِیَ اللَّيْلُ وَالنَّهارُ .....
@ahlevela_channel
4_6012586122817832528.mp3
1.43M
💠 جنبههای عارفانۀ نهضت اباعبدالله علیه السّلام - ۶
💎 درس عبادت و عبودیّت، آزادگی و حرّیّت
▫️قرآن کریم پیام اصلی همۀ انبیای الهی را اینگونه معرّفی کرده است: اُعبُدوا اللهَ وَ اجتَنِبوا الطّاغوتَ: بندگی خدا را پیشه کنید و از تن دادن به بندگی طاغوت سر باز زنید.
▫️عبادت تلاشی است برای نیل به مرتبۀ عبودیّت و بندگی؛ و عبودیّت و بندگی خدای متعال، رمز آزادگی و حرّیت از بندگی مخلوق است. هر آنچه که انسان را در زندگی واله و شیدای خود کند و انسان در دام تعلّق به آن گرفتار گردد، اله اوست و انبیا مبعوث شدند تا به انسان بیاموزند که هیچ چیز جز الله شایستگی ندارد که انسان واله آن شود.
▫️رمز رهایی انسان از وابستگیهای درونی و اسارتهای بیرونی، که آنها هم ناشی از همین وابستگیهای درونی و تعلّق به دنیاست، تنها بندگی خدا و سر به عبودیّت حضرت حق نهادن است...
#کرشمۀ_حسن
@ahlevela_channel
💠 عاشورا به مثابه یک مکتب - ۸
🔻الگوی معرفت و عشق در داستان عاشورا🔻
▪️امام حسین علیه السّلام حج را نیمه کاره رها کرد و به کربلا آمد. یعنی حجِّ حسینی حجی است که باید در منای عشق حسینی اقامت کرد.
▪️در عرفات فقط یک وقوف کوتاه کافی است، حتی اگر بعد از ظهر روز عرفه، فقط یک لحظه در عرفات حضور پیدا کنید، حجّ شما درست است، البته بدون حضور در عرفات و درک نکردن عرفات حج باطل است. یعنی باید به معرفت رسید. حج یعنی قصد، وقتی قصد کوی دوست کردی، باید اوّل دوست را بشناسی و به معرفت برسی.
▪️ یک وقوف کوتاه در عرفات کافی است؛ یعنی در منزل عقل و بحثهای تئوریک متوقّف نشو، یک عمر هی در جا نزن، هی خودت را مشغول به بحثهای ذهنی نکن و از حرکت باز نمان، از عشق باز نمان.
▪️عرفات برای گذر کردن است، عقل برای عبور کردن است، عقل منزل توقّف نیست. هنر عقل این است که تو را به درِ خانهی محبوب و معشوق میرساند.
▪️عقل دلیل و راهنماست، راه را نشان میدهد، به در خانهی خدا و اولیای خدا میآورد، آنجا جایی نیست که بخواهی خدا و اولیای خدا را با ترازوی عقل خود بکشی، آنجا باید عاشقانه رفتار کنی.
▪️امّا در منا چه؟ در منا باید بیتوته کنی، آنجا سه شب میهمان معشوق هستی، به خانه معشوق آمدهای.
▪️اباعبدالله الحسین علیه السّلام آن حجّ ظاهری که از حقیقت حج تهی شده بود را رها کرده و حجّ حقیقی را برپا کرد. در حجّ اباعبدالله علیه السّلام، هم وقوف در عرفات و معرفت مکتب حسینی ضروری است و هم بیتوته در خانهی عشق اباعبدالله الحسین علیه السّلام.
▪️هر کسی میخواهد از این مکتب درس بیاموزد و بهره بگیرد، باید هر دوی این ابعاد را داشته باشد که متأسفانه غالباً نوعی افراط و تفریط میبینیم.
▪️یا چنان در بحثهای تئوریک و علمی غرق شدهاند و از جنبههای عاطفیِ داستان عاشورا محروم ماندهاند.
▪️یا از آنطرف چنان در نوحه خوانی و سینه زنی و گریه کردن و عشق بازیهای عاطفی غرق شدهاند که از برخورد تحلیلی و درک درست از واقعه عاشورا محروم ماندهاند.
▪️اسلام، جامع هر دوی اینهاست، روزی که پیامبر صلّی الله علیه و آله و سلّم میرفتند، فرمودند:
▫️إنِّي تَارِكٌ فِيكُمُ الثَّقَلَيْنِ كِتَابَ الله وَ عِتْرَتِی
▪️کتاب الله مظهر معرفت و اهل بیت علیهم السّلام مظهر ولایت و عشق و دلدادگی هستند، این دو مکمّل یکدیگرند.
▪️پیامبر صلّی الله علیه و آله و سلّم نه کتاب را به تنهایی گذاشت، آنطور که اهل سنّت میگویند، و نه اهل بیت علیهم السّلام را به تنهایی مطرح کردند. فرمودند: این دو تفکیک ناپذیرند.
▫️إنَّهُمَا لَنْ يَفْتَرِقَا حَتَّى يَرِدَا عَلَیَّ الْحَوْضَ
▪️معرفت و عشق تفکیک ناپذیرند و اگر کسی بخواهد از مکتب اباعبدالله علیه السّلام بهرهی وافر ببرد، باید عاشقانه و عارفانه وارد عرصهی درس آموختن از این مکتب بشود.
▪️ائمه علیهم السّلام بر احیای خاطره عاشورا تأکید فراوانی دارند. چقدر بر اهمیت عزاداری اباعبدالله الحسین علیهالسّلام، اشک ریختن در مصائب آن حضرت و برپا داشتن مجالس ذکر ایشان تأکید شده است و چه تعابیر عجیبی در این خصوص در روایات شده است.
▪️این تأکیدات برای شناختن واقعه عاشورا و بهره گیری از آن، برای عارف شدن و عاشق شدن و در یک کلام برای مسلمان و مؤمن حقیقی شدن و برای اختیار کردن الگوی معرفت و عشق در داستان عاشورا و طبق آن الگو، خود را سامان دادن و به آن شکل درآوردن است.
▪️یکی از شروط استطاعت حج آن است که هیچ خطر جدّیِ جانی و یا مالی، انسان را تهدید نکند، والا حج واجب نیست، امّا عجیب آنجاست که در رفتن به زیارت مرقد مطهر اباعبدالله الحسین علیه السّلام روایاتی داریم که کاملاً خلاف این است.
▪️هر چقدر خطر سنگینتر و جدّیتر شده، تأکید ائمه علیهم السّلام بر رفتن به زیارت اباعبدالله علیه السّلام بیشتر شده است، این نشان میدهد حجّ حقیقی کدام است و کعبهی حقیقی کجاست.
▪️هیچ خطری سبب نشد ائمه علیهم السّلام بگویند از زیارت امام حسین علیه السّلام چشمپوشی کنید، بدین خاطر که این مکتب، مکتبی است که حقیقت اسلام در آن آموخته میشود و اهداف اسلام در آن محقّق میشود.
ادامه دارد....
«استاد مهدی طیّب»
#درسهایی_از_مکتب_عاشورا
@ahlevela_channel
4_6029576674138390865.mp3
1.1M
💠 اگر حوادث خیر است، گریۀ ما بر امام حسین علیه السّلام برای چیست؟
▪️گریۀ انسانها فرق میکند؛ عوامل مختلفی میتواند منشأ گریه باشد. گریه ظهور و سرریز هیجانات روحی انسان است. در یک مرحله از هیجانات، خنده هم میتواند ظهور کند؛ امّا اگر هیجان خیلی قوی شود، به شکل گریه ظهور میکند؛ لذا اشک شوق هم داریم؛ یعنی بعضی وقتها از شدّت شوق و شادی، اشک از چشم انسان میآید. گریه ظهور اوج عواطف انسانی است.
ahlevela.ir/mp/gerye-bar-emam-hossein.mp3
@ahlevela_channel
🌿 مراقبات شب دهم محرّم
🏴 شب دهم محرّم، شب عاشورا و شبی است که امام حسین علیهالسّلام و یارانش آن را احیاء داشته و تا صبح به قرائت قران و دعا و مناجات پرداختند. لذا احیاء این شب فضیلت فراوان دارد. در فضيلت احياء اين شب روايت كردهاند:
▫️مانند آن است كه عبادت كرده باشد به عبادت جميع ملائکه، و عبادت در آن، برابر هفتاد سال عبادت است، و اگر كسى را توفيق دست دهد در چنين شبى در كربلا باشد و امام حسين عليه السّلام را زيارت كند و نزد آن حضرت تا صبح بيتوته كند، خدا او را آغشته به خون امام حسين عليه السّلام در زمرۀ شهدا با آن حضرت محشور فرمايد.
سيّد بن طاووس در كتاب «اقبالالاعمال» براى اين شب دعاها و نمازهاى بسيار، با فضيلتهاى فراوان روايت كرده است، از جمله:
🔘 ۱- صد ركعت نماز که در هر رکعت بخواند:
▪️سوره «حمد» یک مرتبه
▪️سوره «توحيد» سه مرتبه
▫️و بعد از پايان صد ركعت، هفتاد مرتبه بگويد:
▪️«سبْحَانَ اللَّهِ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ وَ اللَّهُ أَكْبَرُ وَ لا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ إِلا بِاللَّهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمِ»
▫️و در روايت ديگر پس از العلى العظيم استغفار هم ذكر شده است.
🔘 ۲- چهار ركعت نماز در آخر شب، كه در هر ركعت بخواند:
▪️سوره «حمد» یک مرتبه
▪️«آية الكرسى» ده مرتبه
▪️سوره «توحيد» ده مرتبه
▪️سوره «فلق» ده مرتبه
▪️سوره «ناس» ده مرتبه
▫️و پس از سلام:
▪️صد مرتبه سوره «توحيد» را قرائت كند.
🔘 ۳- چهار ركعت نماز، که درهر ركعت بخواند:
▪️سوره «حمد» یک مرتبه
▪️سوره «توحيد» پنجاه مرتبه
▫️و اين نماز برابر است با نماز اميرالمؤمنين عليه السّلام كه فضيلت بسيار دارد. و پس از نماز، بسيار ذكر خدا كند و صلوات بسيار بر رسول خدا صلّى الله عليه و آله و سلّم فرستد، و هر چه میتواند بر دشمنان ايشان لعن كند.
#مراقبات_ماه_محرم
@ahlevela_channel