کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳۴۸۵ بنا به نقل، حضرت اميرالمؤمنين علی عليه السّلام فرمودند: از نازپروردگى و خوش گذرانى و رف
💠#حديث ۳٤٨٦
بنا به نقل، حضرت اميرالمؤمنين علی عليه السّلام فرمودند: انفاق کننده، به سان مجاهد در راه خداست.
🔅 إِنَّ المُنفِقَ بِمَنزِلَةِ المُجاهِدِ في سَبيلِ اللّهِ.
خصال، ص ٦١٩
@ahlevela_channel
☀️ قرآن فرمود: اِستَعینُوا بِالصَّبرِ وَ الصَّلَوةِ: از صبر و نماز کمک بگیرید و پیامبر صلّی الله علیه و آله و سلّم فرمود: یا عَلِیُّ اَنتَ الصَّومُ وَ اَنَا الصَّلَوةُ: ای علی تو روزهای و من نمازم.
☀️ پیامبر صلّی الله علیه و آله و سلّم به حضرت امیر علیه السّلام فرمود: یا عَلِیُّ مَا عَرَفَ اللهُ حَقَّ مَعرِفَتِهِ غَیری وَ غَیرُکَ وَ ما عَرَفَکَ حَقَّ مَعرِفَتِکَ غَیرَ اللهِ وَ غَیری: یا علی خدا را آنگونه که شایستهی شناختن است، نشناخت جز من و تو و تو را آنگونه که شایستهای نشناخت مگر خدا و من.
🔹مرحوم حاج میرزا اسماعیل دولابی🔹
📙 مصباح الهدی
تٱلیف استاد مهدی طیّب
@ahlevela_channel
4_6003463925813741051.mp3
3.26M
💎 آثار شناخت و محبّت به امیرالمؤمنین علی علیه السّلام
▪️ما امروز با علی علیهالسّلام چه رابطهای داریم و چه وظیفهای در قبال او داریم؟ آیا به صرف اینکه فقط در ایّام شهادت ایشان، جامۀ سیاه بر تن کنیم و قطرۀ اشکی بریزیم؛ تمام است؟
▪️امیرالمؤمنین علیهالسّلام، معیار شناخت اسلام است. اگر امروز میخواهیم به مثابه یک مسلمان زندگی کنیم، باید تبلور اسلام را در شخصیت و تفسیر آن را در کلام علی ببینیم و آنگونه مسلمان باشیم.
▪️نهجالبلاغه بهترین تفسیر از قرآن است. ما که شیعۀ امیرالمؤمنین هستیم، چقدر با نهجالبلاغه مرتبطیم؟ این کتاب بین ما خیلی غریب است.
▪️عشق و ارادت نسبت به امیرالمؤمنین علیهالسّلام راه کمال، فلاح، سعادت و رستگاری و کیمیای بینظیر و اکسیر اعظم است. چون عشق، عاشق را به رنگ معشوق درمیآورد و به شکل معشوق تبدیل میکند. اگر عشق نسبت به امیرالمؤمنین علیهالسّلام، توأم با معرفت، خالصانه و صادقانه باشد و ادّعای گزاف نباشد، انسان را به رنگ علی علیهالسّلام درمیآورد و او را علیگونه میکند.
▪️اگر علی علیهالسّلام را بشناسیم، خیلی حالمان عوض میشود اگر دوست بداریم، همینطور.
🎤 استاد مهدی طیّب
#ماه_رمضان
@ahlevela_channel
💠 دستورالعملی از آیت الله سیّد علی قاضی طباطبائی برای شب بيستوسوّم ماه مبارک رمضان
▫️مَن قالَ لَیلة ثَلاثَ و عشرین مِن شَهر رَمضان ساجداً مأتین و خَمسة عشرین مّرة یا طُهرُ یا طاهِرُ یا طَهورُ یا طَیهورُ یا طَیهار نَزلت عَلیه الملائکة و طَهرته تَطهیرا
▪️شب بيستوسوّم ماه مبارک رمضان نیمی از شب که گذشت، در حالی که شخص نه گرسنه و نه از زیاد خوردن سنگین باشد، با وضو رو به قبله، سر بر سجده گذاشته و این ذکر را «۲۲۵» بار تکرار نماید:
✨«یا طُهرُ، یا طاهِرُ، یا طَهورُ، یا طَیهورُ، یا طَیهار»✨
▪️وقتی این ذکر گفته میشود ملائکه نازل میشوند و در همان حالی که ذاکر سر بر سجده دارد، با آب رحمتِ الهی، جان و وجودش را از غبار معاصی و کدورتِ توجّه به عالم کثرت میشویند و به طهارت باطنی و درونی راه پیدا میکند، انشاءالله
« استاد مهدی طیّب »
▫️▫️▫️▫️▫️▫️
📚 منابع :
۱ - علامه سیّد محمد حسین حسینی طهرانی- مطلع انوار –جلد ۲- صفحه ۱۱۴
۲ - علامه حسنزاده آملی - هزار و یک نکته - نکتۀ ۷۹۲
#مراقبات_ماه_رمضان
@ahlevela_channel
6.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 لیلةالقدر شبِ یقظه است.
▪️اگر گفته شده که مقدّرات در لیلةالقدر رقم میخورد ، با درک این حقیقت که آنچه خدا مقدّر میکند، زمینه ساز تعالی ماست و آنچه که لازمۀ تعالی ماست متناسب است با حالاتی که در درون ما میگذرد که متأثر از انتخابهای آزاد ما بوده است، آنوقت میتوان فهمید که وقتی انسانی در لیلةالقدر به خود آمد و تحوّلی در درون را سبب شد، آنچه که در بیرون، متناسب با درون، خدا قرار است رقم بزند، دگرگون خواهد شد و مقدّرات جدیدی برای او رقم خواهد خورد...
«استاد مهدی طیّب»
#ماه_رمضان
@ahlevela_channel
💠 مراد از دیدن شب قدر و لذّت آن - المراقبات
دیدن شب قدر بهمعنی کشف وقایعی است که در این شب اتّفاق میافتد. یعنی فرود آمدن مطالب مهم بر زمین، همانگونه که برای امام عصر علیهالسّلام در این شب آشکار میگردد.
توضیح مطلب این که:
خداوند متعال بین عالم ارواح و عالم اجسام، عالمی بنام عالم مثال و برزخ دارد.
عالمی که بین این دو عالم است. نه مانند عالم اجسام تنگ و تاریک و نه مانند عالم ارواح وسیع و روشن است.
زیرا عالم ارواح عاری از کدورت مادّه و تنگی شکل و اندازه بوده و عالم اجسام در بند مادّه و شکل است و عالم مثال عاری از مادّه ولی در بند صورت و اندازه است که خود مشتمل بر عوالم زیادی است.
و هر موجودی در عالم اجسام، اشکال مختلفی غیر از شکلی که در عالم اجسام دارد در عوالم مثال دارا میباشد.
و هر موجودی در این عالم بعد از پیدایش در دو عالم اوّل، بهگونهای که مناسب با آن دو عالم است، بوجود میآید. بلکه منشأء هر موجودی در عالم مثال از گنجینههای خداوند است که در این آیه به آن اشاره شده است:
«چیزی نیست مگر این که گنجینههای او نزد ماست.» (سوره حجر. آیه ۲۱)
و هر جسم یا هر آنچه که جسمانی هست در این عالم، از عالم مثال و توسط فرشتگان خداوند بهره میگیرد.
روایات دال بر این است که :
مقدار ارزاق موجودات این عالم و اجلهای آنان، در شب قدر بر زمین نازل میشود. و این مطلب برای خلیفۀ خداوند در این شب آشکار میگردد و هویدا شدن نزول این مطلب مهم، توسط فرشتگان برای او، دیدن شب قدر نامیده میشود.
و لذّت این آشکار شدن و دیدن نزول این مطلب مهم و فرود آمدن فرشتگان را فقط اهل آن درک میکنند و شاید ملکوت آسمانها و زمین که إبراهیم خلیل آن را دید از همین قبیل باشد.
هر انسانی نصیب کاملی از این عوالم دارد که مخصوص به خود اوست، ولی بیشتر مردم از عوالم مثالی خود غافل بوده و از غفلت خود نیز غافل هستند، و همینطور نسبت به عوالم روحانی خود، مگر کسانی که خداوند با اعطای معرفت نفس به آنان بر آنان منّت گذاشته است.
معرفت عالم مثال از راه معرفت نفس میباشد.
زیرا روح، حقیقت نفس است.
بنابراین کسی که حجاب مادّه از روی روح و نفسش برداشته شود و نفس خود را در عالم مثال مجرّد از آن ببیند، میتواند بهراحتی، به حقیقت روح خود که مجرّد از شکل است، نیز منتقل شود.
و این شناخت همان است که در این فرمایش پیامبر صلّی الله علیه و آله و سلّم آمده است:
«کسی که خود را شناخت، پروردگار خود را شناخته است»
و وجه ارتباط شناخت نفس با معرفت پروردگار را نمیداند مگر کسی که به این شناخت رسیده باشد. برای برطرف کردن انکار و استبعاد درک شب قدر برای عاملین عابد، و ایجاد شوق برای رسیدن به آن همین مقدار بیان کافی است.
📙 المراقبات
میرزا جواد آقا ملکی تبریزی
#مراقبات_ماه_رمضان
#المراقبات
@ahlevela_channel
4_5844832259378512378.mp3
6.82M
💎 دعای روز بیست و دوّم ماه مبارک رمضان
🔅 اللَّهُمَّ افْتَحْ لی فيهِ اَبْوابَ فَضْلِكَ، وَاَنْزِلْ عَلَیَّ فيهِ بَرَكاتِكَ، وَوَفِّقْنی فيهِ لِمُوجِباتِ مَرْضاتِكَ، وَاَسْكِنّی فيهِ بُحْبُوحاتِ جَنّاتِكَ، يا مُجيبَ دَعْوَةِ الْمُضْطَرّينَ.
🔅 خدایا! در این روز درهای فضلت را به روی من بگشا، و برکاتت را بر من نازل فرما، و به موجبات خشنودیات موفّقم بدار، و در میان بهشتهایت جایم ده، ای برآورندۀ خواهش درماندگان.
« یا اَرْحَمَ الرّاحِمین »
🔅 ترتیل قرآن کریم - جزء بیست و دوّم
ahlevela.ir/tartil/tartil22.mp3
🔅 تحدیر قرآن کریم - جزء بیست و دوّم
ahlevela.ir/tahdir/Joze22.mp3
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳٤٨٦ بنا به نقل، حضرت اميرالمؤمنين علی عليه السّلام فرمودند: انفاق کننده، به سان مجاهد در راه
💠#حديث ۳٤٨٧
بنا به نقل، حضرت اميرالمؤمنين علی عليه السّلام فرمودند: غيبت کردن، نشانهی انسان دوروست.
🔅اَلغيبَةُ آيَةُ المُنافِقِ.
غررالحکم، ح ۸۹۹
@ahlevela_channel
☀️ شب برای سالک خیلی خوب و نافع است. هر وقت غمناک شدی، شب است. از شب و فقر و گرسنگی و مریضی و ... فرار نکن، دم هم نزن، که بهترین عبادت صوم و صمت است. دنیا شب است و قیامت روز و برزخ بینالطلّوعین است. دنیا لیل است. لَیلَةُالقَدرِ یعنی قدر لیل دنیا را دانستن و از آن بهره بردن. در آن صورت نزدیکیهای مَطلَعُ الفَجر ملائکه به عبد خدا نازل میشوند و به او سلام میکنند، چون محبّت خدا، بلکه خود خدا میخواهد در آن قلب پا بگذارد.
🔹مرحوم حاج میرزا اسماعیل دولابی🔹
📙 مصباح الهدی
تٱلیف استاد مهدی طیّب
@ahlevela_channel
🌿 اعمال شب بيست و سوّم ماه مبارک رمضان
⚪️ اين شب از دو شب قدر گذشته افضل است و از احاديث بسيار استفاده میشود كه شب قدر همين شب است. دعاها در آن اجابت میشود و تمام كارها بر پايه حكمت الهى مقدّر میگردد.
▫️براى اين شب، غير از اعمال مشترک شبهای قدر و دعاهای دهه آخر ماه مبارک رمضان، چند عمل ديگر است:
🔅۱- خواندن سوره «عنكبوت» و «روم»
▫️در روایات آمده که امام صادق علیه السّلام فرمودند، خواننده اين دو سوره در اين شب از اهل بهشت خواهد بود.
🔅۲- خواندن سوره «حم دخان»
🔅۳- هزار مرتبه خواندن سوره «قدر»
🔅۴- محمّد بن عيسى از امامان صالح عليهم السّلام روايت كرده كه فرمودند:
▫️در شب بيست و سوّم ماه رمضان اين دعا را به دفعات بخوان، در حال سجود و قيام و قعود. و بر هر حالى كه هستى در تمام ماه، و در طول حياتت تا جايى كه ممكن باشد، و هر زمانى كه به يادت آيد.
▪️بعد از ستايش پروردگار به بزرگوارى، و فرستادن صلوات بر پيامبر صلى الله عليه و آله میگويى:
▪️اللهمَّ کُن لولیَّک فُلانِ بن فُلان و به جاى فلان بن فلان بگو: الحُجةِ بنِ الحَسَن صَلَواتک عَلَیهِ و عَلی ابائهِ فی هذهِ السّاعةِ، و فی کُلّ ساعَة وَلیّاً و حافظاً وقائِداً وَ ناصِراً وَ دَلیلاً وَ عَیناً حَتّی تُسکِنَهُ اَرضَکَ طَوعاً و تُمَتّعَهُ فیها طَویلاً.
▫️و نیز دستهای خود را به سوى آسمان بردارد و بخوان:
▪️یا مُدَبّرَ الاُموُرِ، یا باعِثَ مَن فی القُبور، یا مُجری البُحُور، یا مُلَیَّن الحَدیدِ لِداوُد، صَل عَلی مُحَّمد وَافعَل بی کَذا وَ کَذا اللَّیلَةَ اللَّیلَةَ (به جاى «كذا و كذا» حاجات خود را بخواهد)
▫️اين دعا را در حال ركوع و سجود و ايستاده و نشسته بخوان، و آن را تكرار كن، و در شب آخر ماه رمضان هم بخوان.
🔅۵- بخواند:
اللَّهمَّ امدُد لی فی عُمری وَ أَوسِع لی فی رِزقی وَ أَصِحَّ لی جِسمی وَ بَلِّغنی أَمَلی وَ إِن كُنتُ مِنَ الْأَشقِياءِ فَامحُني مِنَ الْأَشقِيَاءِ وَ اكتُبني مِنَ السُّعَداءِ فَانَّكَ قُلتَ في كِتابِكَ المُنزَلِ عَلَى نَبِيّكَ المُرسَلِ صَلَواتُكَ عَليهِ وَ آلِهِ يَمحُواللّهُ مَا يَشاءُ وَ يُثبِتُ وَ عِندَهُ أُمُّ الكتاب.
🔅۶- بخواند:
▪️اللَّهُمَّ اجعل فِيما تَقضی وَ فيما تُقَدِّرُ مِنَ الْأَمرِ الْمَحتُومِ وَ فيمَا تَفرُقُ مِنَ الْأَمرِ الْحَكيمِ فی لَيلَةِ الْقَدرِ مِنَ الْقَضاءِ الَّذِی لايُرَدُّ وَ لايُبَدَّلُ أَنْ تَكتُبَنِی مِن حُجّاجِ بَيتِکَ الْحَرامِ فِي عامِی هذا المَبرُورِ حَجُّهُم الْمَشكُورِ سَعيُهُمْ الْمَغفُورِ ذُنُوبُهُم الْمُكَفَّر عَنهُمْ سَيِّئَاتُهُم وَ اجعَلْ فِيمَا تَقضِی وَ تُقَدِّرُ أَن تُطيلَ عُمری وَ تُوَسِّعَ لِی فی رِزقی
🔅۷- بخواند:
▪️يَا بَاطِناً فِي ظُهُورِهِ وَ يَا ظَاهِراً فِي بُطُونِهِ وَ يَا بَاطِناً لَيْسَ يَخْفَى وَ يَا ظَاهِراً لَيْسَ يُرَى يَا مَوْصُوفا لا يَبْلُغُ بِكَيْنُونَتِهِ مَوْصُوفٌ وَ لا حَدٌّ مَحْدُودٌ وَ يَا غَائِبا [غَائِبُ ] غَيْرَ مَفْقُودٍ وَ يَا شَاهِدا غَيْرَ مَشْهُودٍ يُطْلَبُ فَيُصَابُ وَ لا يَخْلُو [لَمْ يَخْلُ ] مِنْهُ السَّمَاوَاتُ وَ الْأَرْضُ وَ مَا بَيْنَهُمَا طُرْفَةَ [طَرْفَةَ] عَيْنٍ لا يُدْرَكُ بِكَيْفٍ [بِكَيْفَ ] وَ لا يُؤَيَّنُ بِأَيْنٍ [بِأَيْنَ ] وَ لا بِحَيْثٍ [بِحَيْثُ ] أَنْتَ نُورُ النُّورِ وَ رَبُّ الْأَرْبَابِ أَحَطْتَ بِجَمِيعِ الْأُمُورِ سُبْحَانَ مَنْ لَيْسَ كَمِثْلِهِ شَيْ ءٌ وَ هُوَ السَّمِيعُ الْبَصِيرُ سُبْحَانَ مَنْ هُوَ هَكَذَا وَ لا هَكَذَا غَيْرُهُ
🔅۸- بخواند:
▪️یَا رَبَّ لَیلَةِ القَدرِ وَ جَاعِلَها خَیرا مِن أَلفِ شَهرٍ وَ رَبَّ اللَّیلِ وَ النَّهارِ وَ الجِبالِ وَ البِحارِ وَ الظُّلَمِ وَ الْأَنوَارِ وَ الْأَرضِ وَ السَّماءِ یا بارِئُ یا مُصَوِّرُ یا حَنّانُ یا مَنّانُ یا اللّهُ یا رَحمانُ یا اللّهُ یا قَیُّومُ یا اللّهُ یا بَدیعُ یا اللّهُ یا اللّهُ یا اللّهُ لَکَ الْأَسماءُ الحُسنى وَ الْأَمثالُ الْعُلیا وَ الْکِبرِیاءُ وَ الْآلاءُ أَسأَلُکَ أَن تُصَلِّیَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْ تَجعَلَ اسمی فِی هَذِهِ اللَّیلَةِ فِی السُّعَدَاءِ وَ رُوحِی مَعَ الشُّهَداءِ وَ إِحسانی فِی عِلِّیِّینَ وَ إِسَاءَتی مَغفُورَةً وَ أَن تَهَبَ لی یَقِینا تُباشِرُ بِهِ قَلبِی وَ إیمانا یُذهِبُ الشَّکَّ عَنِّی وَ تُرْضِیَنی بِمَا قَسَمتَ لِی وَ آتِنَا فِی الدُّنیَا حَسَنَةً وَ فی الْآخِرَةِ حَسَنَةً وَ قِنا عَذابَ النّارِ الْحَریقِ وَ ارزُقنِی فِیهَا ذِکرَکَ وَ شُکرَکَ وَ الرَّغْبَةَ إِلَیکَ وَ الْإِنَابَةَ وَ التَّوبَةَ وَ التَّوفِیقَ لِمَا وَفَّقْتَ لَهُ مُحَمَّدا وَ آلَ مُحمَّدٍ عَلَیهِمُ السّلامُ
🔅۹- غير از غسل اوّل شب، غسلى هم در آخر شب انجام دهد.
#مراقبات_ماه_رمضان
@ahlevela_channel
💠 دعا در حقّ دیگران
💎 امام صادق علیهالسّلام فرمودند:
⭐️ هنگامى كه شخصی در غیاب برادر دينى خود، او را دعا كند، از عرش بر او ندا مىرسد كه: «صد هزار برابر آنچه براى برادر خود خواستى، براى تو قرار خواهد گرفت» و هنگامى كه براى خود دعا كند، فقط به اندازه همان یک دعایش به او داده خواهد شد. بنابراين دعايى كه صد هزار برابر آن ضمانت شده، بهتر از یک دعا خواهد بود.
🔅 إِذَا دَعَا الرَّجُلُ لِأَخِيهِ بِظَهْرِ الْغَيْبِ نُودِيَ مِنَ الْعَرْشِ وَ لَكَ مِائَةُ أَلْفِ ضِعْفِ مِثْلِهِ وَ إِذَا دَعَا لِنَفْسِهِ كَانَتْ لَهُ وَاحِدَةٌ فَمِائَةُ أَلْفٍ مَضْمُونَةٌ خَيْرٌ مِنْ وَاحِدَةٍ لَا يُدْرَى يُسْتَجَابُ لَهُ أَمْ لَا. (من لا يحضره الفقيه؛ ج ۲ ؛ ص ۲۱۲)
💎 امام صادق عليهالسّلام فرمودند:
⭐️ دعای مؤمن براى مؤمن در غیاب او، بلا را از او دور میكند و روزیاش را زياد میگرداند.
🔅 دُعَاءُ اَلْمُؤْمِنِ لِلْمُؤْمِنِ بِظَهْرِ اَلْغَيْبِ يَدْفَعُ عَنْهُ اَلْبَلاَءَ وَ يُدِرُّ عَلَيْهِ اَلرِّزْقَ. (مشکاة الأنوار فی غرر الأخبار، ج ۱، ص۷۰۷)
#دعا
@ahlevela_channel