تعظيم شعائر اسلامي- تاسوعا.mp3
16.3M
♨️ سخنرانی کمتر شنیده شده شهید مطهری
🔰موضوع: #شعائر_اسلامی
⏱زمان: #روز_تاسوعا
🔆توضیح: استاد شهید در این سخنرانی ابتدا به معنای شعائر و جایگاه و اهمیت آن می پردازند و سپس به تحلیل شعارهای بزرگ اسلامی می پردازند، شعارهایی مانند #نامگذاری_فرزندان ، #شروع_کارها و...
🎙 این سخنرانی در روز تاسوعا انجام شده است لذا استاد ماجراهای روز تاسوعا رو در این جلسه به صورت کامل بیان می کنند و نقش چند نفر را در واقعه عاشور توضیح می دهند:
1. نقش عبدالله بن زیاد
2. نقش و شخصیت عمر بن سعد
3. نقش شمر بن ذی الجوشن
⚫️ در طرف مقابل عکس العمل حضرت امام حسین علیه السلام و نقش بی بدیل قمر منیر بنی هاشم حضرت ابالفضل العباس را نیز بیان می کنند.
😭قسمت پایانی سخنرانی ایشان بیان روضه جانسوز استاد شهید مرتضی مطهری در مورد عصر عاشورا و مظلومیت آقا ابی عبدالله علیه السلام است...
#ما_ملت_امام_حسینیم #محرم
#عاشورا #روضه_های_استاد #استاد_شهید
@ahlolbasar
✅آثار و عوامل سیاسی عاشورا✅
جلوتر دیدن خود از ولایت:
برخی دیگر از نزدیکان امام از بنی هاشم از جمله ابن عباس و محمد حنفیه برادر امام با نگاه عقل اندیش خود با توجه به تجارب تلخی که از بی وفایی کوفیان نسبت به امام علی علیه السلام و امام حسن رفته بود امام را از سفر به عراق و قیام بر حذر میداشتند. میتوان گفت این عده عملا بینش و درک و تشخیص خود را حتی از امام زمانه نیز بالاتر میدانستند. البته بر حسب ظاهر و با رویکرد عقل نتیجه گرا و یکسویه نگر شاید سخنان این افراد خالی از منطق و استدلال نیز نبود اما امام ورای این سخنان با علم امامت خود حقایقی بالاتر را میدیدند که آنها از دیدن آن عاجر بودند چنانکه حتی بعد از خبر شهادت مسلم و بر حسب ظاهر درست درآمدن محاسبات این افراد از بنی هاشم و خویشان امام، امام بر عزم خود برای تداوم قیام تاکید کردند و یاران خود را نیز برای خلق حماسه بزرگ آزمودند.
پذیرش ولایت در ظاهر ولی حاضر نشدن به هزینه دادن
عده ای خود را جلوتر از امام، ایشان را نصیحت کردند عده ای امام را حق دانستند اما ترسیدند عده ای نه تنها امام را حق می دانستند که تا آخرین لحظه هم با امام بودند برخی در مقابل امام را حق می دانستند اما خریده شده بودند و برخی هم که مثل بنی امیه معلوم شد اساسا اعتقادی به دین نداشتند و گفتند بنی هاشم با حکومت بازی کرد وگرنه نه دینی آمده و نه وحی نازل شده است.
#ثامن
#شعور_حسینی
#دهم_محرم
@ahlolbasar
⚫️ چرا خود را به گریهزدن (تباکی) هم برای امام حسین(ع) ثواب دارد؟
◾️عزاداری امام حسین(ع) که به حق دربارهاش گفته شده: «مَنْ بَکی اوْ ابْکی اوْ تَباکی وَجَبَتْ لَهُ الْجَنَّةُ» که حتی برای تباکی (خود را شبیه گریهکن ساختن) هم ارزش فراوان قائل شده، در اصل، فلسفهاش تهییج احساسات علیه یزیدها و ابنزیادها و به سود حسینها و حسینیها بوده. در شرایطی که حسین به صورت یک مکتب در یک زمان حضور دارد و سمبل راه و روش اجتماعی معین و نفیکننده راه و روش موجود معین دیگری است، یک قطره اشک برایش ریختن واقعاً نوعی سربازی است.
◾️ در شرایط خشن یزیدی، در حزب حسینیها شرکت کردن و تظاهر به گریه کردن بر شهدا نوعی اعلام وابسته بودن به گروه اهل حق و اعلان جنگ با گروه اهل باطل و در حقیقت نوعی از خود گذشتگی است. اینجاست که عزاداری حسین بن علی(ع) یک حرکت است، یک موج است، یک مبارزه اجتماعی است.
◾️ اما تدریجاً روح و فلسفه این دستور فراموش میشود و مسئله شکل یک عادت به خود میگیرد که مردمی دور هم جمع بشوند و به مراسم عزاداری مشغول شوند، بدون اینکه نمایانگر یک جهتگیری خاص اجتماعی باشد و بدون آنکه از نظر اجتماعی عمل معنیداری به شمار رود، فقط برای کسب ثواب (که البته دیگر ثوابی هم در کار نخواهد بود) مراسمی را مجرّد از وظایف اجتماعی و بیرابطه با حسینهای زمان و بیرابطه با یزیدها و عبیداللههای زمان به پا دارند.
◾️ در چنین مراسمی است که اگر شخص یزید بن معاویه هم از گور به در آید حاضر است که شرکت کند، بلکه بزرگترین مراسم را به پا دارد. در چنین مراسم است که نه تنها «تباکی» اثر ندارد، اگر یک من اشک هم نثار کنیم به جایی برنمیخورد.
📕 استاد مطهری، بررسی اجمالی نهضتهای اسلامی در صدساله اخیر، ص۸۳
@ahlolbasar
19.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚫سخنی تکاندهنده از امام حسین(ع)، ناراحتکنندهتر از زخمهای بدن مقدسش
#ما_ملت_امام_حسینیم
@ahlolbasar
The world needs to know the Husseini liberation spirit and sentiment. Today, the hearts of people throughout the world and the hearts of youth and innocent nations beat for such a truth.
#الحسین_یجمعنا
#Hussain
@ahlolbasar
Imam Hussain (a.s.) held the ropes of Islam’s tent safely with his blood.
#الحسین_یجمعنا
#Hussain
@ahlolbasar
Lady Zeinab represents a multi-dimensional personality: she is wise and well-educated with great knowledge; a ...
#الحسین_یجمعنا
#Hussain
@ahlolbasar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 #حب_الحسین_یجمعنا
#ما_ملت_امام_حسینیم
🎥اگر خواستید به روضه و نوحه و ذکر مصیبتی نمره بدید، این یه روضه و ذکر مصیبت معرکه است، محک و معیار هست، با این، روضه خوان حسین مقایسه کنید،
روضه یعنی این...
@ahlolbasar
🌐 مردى از اهل قم که به حق دعوت می کند.
🍃🌺 عَنْ أَبِي الْحَسَنِ الْأَوَّلِ
(امام کاظم)﴿عَلَيهِ السَّلامُ﴾ قَالَ:
🕯رَجُلٌ مِنْ أَهْلِ قُمَّ
🕯يَدْعُو النَّاسَ إِلَى الْحَقِّ
🕯يَجْتَمِعُ مَعَهُ قَوْمٌ كَزُبَرِ الْحَدِيدِ
🕯لَا تُزِلُّهُمُ الرِّيَاحُ الْعَوَاصِفُ
🕯وَ لَا يَمَلُّونَ مِنَ الْحَرَبِ
🕯وَ لَا يَجْبُنُونَ
🕯وَ عَلَى اللَّهِ يَتَوَكَّلُونَ
🕯"وَالْعاقِبَةُ لِلْمُتَّقِين".
📚 بحار الأنوار ، ج ۵۷، ص ۲۱۶
🍃🌼 سالگرد سخنرانی تاریخی حضرت امام خمینی ﴿سَلامُ اللهِ عَلَيهِ﴾ در مدرسه فیضیه
📍روز دوشنبه
🌙عصر عاشورای ۱۳۸۳ هجری قمری
☀️ ۱۳ خرداد ۱۳۴۲ هجری شمسی.
سر آغاز نهضت اسلامی گرامی باد.
🍃💐 هدیه روح مطهر حضرت امام خمینی ﴿سَلامُ اللهِ عَلَيهِ﴾ و ارواح طیبه جمیع شهداء ﴿سَلامُ اللهِ عَلَيهِم﴾ فاتحة مع صلوات.
@ahlolbasar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⬛️ عزاداری گسترده #عاشورا در منطقه زینبیه استانبول ترکیه
⬛️ دوستانی که حضور داشتند نقل کردند که هر سال این جمعیت و شور حسینی در جوانان آن منطقه بیشتر می شود. زینبیه تقریبا در قسمت مرکزی استانبول قرار دارد و از مناطق شناخته شده و مهم شهر محسوب می شود.
@ahlolbasar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فیلم دست اول و اختصاصی اهل البصر چند ساعت پیش از جاکارتا
@ahlolbasar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
١١سال پيش در چنين روزى جرقه فتنه اى خورد كه كشور را تا لبه پرتگاه كشاند،
یزیدیان زمانه ات را خوب بشناس
فتنه 88
زنده آتش زدن بسیجی در ظهر عاشورا 88
توسط فتنه گران 88
خدا لعنت کند یزیدیان زمانه را
ظهر عاشورا حرمت ارباب شکستند...
@ahlolbasar
✖️ #ایمان_بی_فایده
🔺امام خامنه ای: مشکل افرادی که درتاریخ نقش خود را درست ایفاء نمیکنند بی ایمانی نیست، #عدم_لحظه_شناسی است، #لحظه را باید شناخت، نیاز را باید دانست!
🔺اگر کوفیان خصوصاً توّابین که دلهاشان پر از ایمان به امام حسین بود در هنگام ورود جناب مسلم به کوفه او را یاری میکردند اوضاع عوض میشد، شناخت نیاز لحظه خیلی مهم است
عبرتهای عاشورایی
🏴 @ahlolbasar
#ثامن
✅آثار و عوامل سیاسی عاشورا✅
ولایت مداری در اصحاب امام:
در نقطه مقابل اکثریت ولایت گریز و یا دوستدار ظاهری ولایت دنیاپرستانی که حاضر به حمایت از فرزند سول خدا نشدند میتوان صحنه های بدیع و شورانگیزی از ولایت مداری را در عاشورا مثال زد که هر یک مانند اسطوره ای در تاریخ قابل بررسی و مطالعه است.
حلقه اول این ولایت مداری را نزدیکان نسبی امام تشکیل می دهند شخصیت های بی نظیری که پذیرش امر ولی خدا را و عشق به امام زمان خود را با محبت و عاطفه برادری یا پدری و خانوادگی پیوند زده بودند و صحنه هایی را در عاشورا خلق کردند که در تاریخ بشر بی نظیر است. ولایت مداری حضرت عباس علیه السلام که در برابر امان نامه دشمنان وفاداری را به جهان آموخت و وقتی که یاران امان در شب عاشورا از میان انگشتان امام حسین جایگاه خود را در بهشت می دیدند حضرت ابوالفضل به امام فرمود بهشت من تویی! یا وفاداری و ولایت مداری حضرت زینب که حتی هنگام عقد ازدواج خود با پسر عمش شرط کرد که در صورت سفر کردن امام حسین برادرش همراه او باشد و یا دیگر شهیدان از فرزندان و نوادگان امام علی علیه السلام که بنا به قولی تا 17 نفر را شامل می شود و برخی حتی تعداد بنی هاشم شامل فرزندان امام علی و برادر زادگان و دیگر بنی هاشم را تا 72 تن نیز ذکرکرده اند.
حتی اگر بیعت با امام را عهدی ناگسستنی میان امام و یارانش بدانیم برداشته شدن بیعت در شب عاشورا از سوی امام اوج ولایت مداری یاران خاص ایشان را نشان میدهد. از این روست که تاریخ تاکنون یاران و اهل بیتی با وفاتر و با ادب تر از یاران و اهل بیت امام حسین علیه السلام به خود ندیده است و البته نخواهد دید. این سخن امام معصوم است که در وصف یاران خود در شب عاشورا فرمود: «من هیچ اصحابی را شایسته تر از اصحاب خود و هیچ اهل بیتی را نیکوتر و برتر از اهل بیت خویش نمیدانم. خداوند همه ی شما را جزای خیر دهد، اینک شب فرا رسیده است و تاریکی آن، شما را در آغوش گرفته است. شما هم آن را برای خود مانند شتر راهواری قرار دهید. هریک از شما یکی از فرزندان اهل بیت مرا بگیرید و در این تاریکی شب پراکنده شوید و مرا با این لشکر به حال خود بگذارید زیرا آنان به جز من شخص دیگری را نمی خواهند.» نخست حضرت عباس علیه السلام، برادر باوفای امام برخاست و گفت: «برای چه تو را بگذاریم و برویم؟ آیا برای این که بعد از تو زنده بمانیم؟ خدا هرگز چنین روزی را نصیب ما نکند» سپس دیگر برادران و فرزندان امام حسین علیه السلام و پسران عبدا... بن جعفر و فرزندان عقیل (برادران حضرت مسلم) و مسلم بن عوسجه و سعید بن عبدا... حنفی و زهیر بن قین و دیگر اصحاب که به شدت متأثر از کلام امام شده بودند برخاستند و اظهار کردند که چگونه می توانند مولا و پیشوا و پسر پیغمبر خود را تنها بگذارند و وصیت پیغمبر را درباره حسین علیه السلام حفظ نکنند و بر جانبازی و شهادت خویش قبل از شهادت مولایشان تأکید کردند.
#ثامن
#شعور_حسینی
#یازدهم_محرم
@ahlolbasar
🏴خار مغیلانی که می گویند این است
پای برهنه کودکان و شب تاریک و
فرار از دست دشمن
🖤امان از دل زینب...
@ahlolbasar