#نظرات_وارده
دررابطه با هیئت آل یس و نمایش نگین شکسته صحبتی رو با شما خوبان دارم.
◀️بنده این هیئت رو نمیشناسم براهمین نمیتونم برچسب انجمن حجتیه رو بهشون بزنم و از طرفی به شنیده ها اعتمادی ندارم به همین دلیل فرض رو میذارم بر حرف آیت الله شب زنده دارو دیگر بزرگواران انقلابی معتمد که از هیئت آل یس حمایت کردند.
◀️اما اون چیزی که مورد نقد منه خود نمایش نگین شکسته هست
امام صادق عزیزمون هم روایتی دارند که می فرمایند:" به من قال توجه نکنید به ما قال توجه کنید."
◀️ببینید ما با یک روضه صرف طرف نیستیم ما بایک نمایش طرفیم چه بسا اگه روضه صرف بود این همه سرش قیل و قال نمیشد .
اما چون یک نمایش آیینی است، هم استقبال ازش زیاده و هم درباره اش بحث و نظر.
پس اون رو یک روضه و نقد اون رو مقابله با روضه اهل بیت علیهم السلام ندونید.
◀️به شخصه بعد از تماشای نمایش و بررسی ای که کردم
نمایش نگین شکسته رو حاوی پیامهایی می دونم که درواقع ارائه دهنده بخشی از تفکرات انجمن حجتیه است .
❌انجمنی که به خاطر منحرف شدنش از مسیر درست، امام خمینی رحمت الله علیه، اون رو یک خطر جدی برای اسلام و مسلمین قلمداد و دستور انحلالش رو صادر کردند و منحل هم شد؛ ولی این تفکر با انحلال انجمن از بین نرفت بلکه هنوز هم در بعضی از افراد جامعه مذهبی ما به ویژه در مشهد عزیزمون دیده میشه .
⬅️نکته مهم : حالا باز نگید خب چون نمایش ارائه دهنده تفکر انجمن حجتیه هست پس سازندگان نمایش نگین شکسته انجمن حجتیه اند
به نظر من حتی اگه انقلابی بدونیم سازندگان نمایش رو ،محصولی که تولید کردند محصول برآمده از یک فکر انقلابی نیست
واین نشون میده بر گفتمان انقلاب یا همان اندیشه امام و حضرت آقا مسلط نیستند و طبیعیه چنین نتیجه ای ازش به وجود بیاد که به جای اینکه خدمتی به جامعه و در سطح کلان امت اسلامی بکنه بیشتر زمینه رو برای تفرقه افکنی دشمنان فراهممی کنه.
واما به چنددلیل میگم این نمایش ترویج دهنده افکار انجمن حجتیه هستش:
⚔دلیل اول:
حقد و غضب شدیدی که نسبت به غاصبان خلافت باید باشد رو چون خلفا در قید حیات نیستند به پیروان و دوستداران آن ها منتقل میکنند (به جای برائت از خلفاء برائت از اهل سنت را تبلیغ میکند ) واین موجب میشه به مرور رشته محبت و دوستی و وحدت بین شیعیان واهل سنتی که محب اهل بیت ع هستند از بین بره و زمینه برای تفرقه بین شیعه و سنی آماده بشه ودرنهایت حکومت اسلامی تضعیف شه.
⛔️کاری که انجمن حجتیه همیشه به دنبال آن بوده است؛بابرگزاری عیدالزهرا و لعن و توهین علنی به شخصیت های مورد احترام اهل سنت و درکل عمل نکردن به اصول وحدت بین شیعه و سنی بااین توضیح باید پرسید، چه کسی در جهان از اختلاف بین شیعه و سنی نفع می برند ؟
قطعا دشمنان
آمریکا و اسرائیل مستکبر وهم پیمانانشون
⚔دلیل دوم :
نمایش،فیلم ،داستان وهراثر هنری دیگه ای به فرموده قرآن،کلام اهل بیتمون و امامین انقلابمون باید امید رو به جامعه مومنان القا کنند.
درحالی که این نمایش ناامیدی رو به جامعه شیعه تزریق می کنه حالا چه جامعه ای جامعه ای که خودش به اعتراف فعالان رسانه ای جهان( که علاقه مندند به جمهوری اسلامی) ایران،منشا امید جهانیان است چه مسلمانان و چه غیر مسلمانان
چون جلوی استکبار و استعمار یک عده چپاول گر خودخواه و خود محور و البته سفاک و خون ریز رو گرفته است.
⚔دلیل سوم :
هرنمایشی در انتها لازمه بعد از بیان آسیب ها و مشکلات و...یک یا چندین راه چاره بیان ویا گره گشایی بکنه برای مخاطب و به نوعی رسالتش رو بهش یادآور بشه که نقش و رسالتش به عنوان یک شیعه مسلمان ایران در موقعیت کنونی در ایران و جهان اسلام چیه ؟
اما نگین شکسته هیچ راهکاری رو برای حل مشکلات جامعه شیعی و مسلمین مبتنی بر زندگی و سخنان گهربار اهل بیت علیهم السلام به ویژه حضرت زهرا سلام الله علیها که بسیار به جا بود چنین کاری وحقیقتا نیاز زندگی شیعیان و حتی مسلمان و آزادی خواهان جهان هست رو، ارائه نمی کنه و صرفا به بیان مصیبت های
اهل بیت علیهم السلام اکتفا کرده است به گونه ای که انگار روضه خوانی می کند در حالیکه گفتیم نمایش نگین شکسته قرار است یک نمایش باشد نه روضه .
⬅️در پایان باید گفت عدم اعتقاد به وحدت بین شیعه و سنی و دامن زدن به اختلاف بین آن ها،پمپاژ ناامیدی به جامعه شیعی وانتظار برای فراگیر شدن گناه و ظلم و...برای نزدیک شدن به ظهور حضرت حجت (ع) وبی توجهی به جهان اسلام
مسائلی است که سال ها انجمن حجتیه آن ها را در گفتار و اعمال خود بروز داده است ونمایش نگین شکسته اکنون در حال بازنمایی این مسائل است.
نویسنده نقد: فاطمه سادات نصری
📣رسانه ما آمادگی خود را برای انتشار نظرات مخاطبین عزیز اعلام مینماید .
🔹در کانال به سوی ملکوت میزبان شما هستیم 👇
https://eitaa.com/joinchat/623968257C458e20d062
۲۳ آذر ۱۴۰۲
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅فاطمه مبارز یا فاطمیه منفعل
⚔بریده باد زبانی که حضرت فاطمه سلام الله علیها را از «حماسه خوانی» به «نوحه خوانی» تنزل دهد .
⬅️ببینید کدام هیئت، مسجد، سخنران، مداح ، نمایش و...فاطمه اصیل را به شما معرفی میکند و کدام مجموعه فاطمه را در قفس روضه ها زندانی میکند .
🔹در کانال به سوی ملکوت میزبان شما هستیم 👇
https://eitaa.com/joinchat/623968257C458e20d062
۲۶ آذر ۱۴۰۲
⛔️مشکل ما در ترویج هیئات منفعل ، عموم مردم نیستند ، بلکه مسئولینی هستند که به هر دلیل ، با حضور و تایید این مجموعه ها باعث ترویج تفکر آنها میشوند
📣ده شب در مسجدی که جناب آقای موحدیان ریاست آن را برعهده داشتند منبر رفتم
✅متواضعانه هر شب پای منبر نشستند و گوش دادند ،گفتم که نسبت به «حق» چهار وظیفه داریم
📎شناخت حق
📎تبیین حق
📎دفاع از حق
📎توسعه حق
◀️یکی از عواملی که باعث میشه نتونیم حق رو درست بشناسیم « نظام تحلیل غلط» است
و یکی از مهمترین عوامل انحراف نظام تحلیل «شخص محوری » است در حالی که باید با «شاخص محوری» برای شناخت حق اقدام کنیم
◀️و گفتم یکی از شاخصهای مجالس طراز مجالسی است که اهداف حضرت زهرا سلام الله علیها را تبیین و ترویج میکند
◀️همه میدانیم که مهمترین موضعگیری حضرت زهرا سلام الله علیها موضعگیری در برابر ظلم بود و اگر مجلسی ظلم ستیزی را به مخاطب منتقل نکند ، مجلس مطلوبی نیست
⛔️محدود کردن حضرت ،به «نوحه خوانی» ظلم به حضرت است
🚫و شکی نیست که #آل_یاسین هیچ توجهی به انقلاب به عنوان نماد مدافع مکتب اهل بیت و به دشمنان مکتب اهل بیت مانند مستکبرین ، ندارد
🦻با این وجود این بزرگوار یا حرفها را گوش نمیکرده ،یا قبول نداشته و اجتهاد شخصی خود را دارد ،یا قبول داشته ولی عوامل خارجی ایشان را به این مجموعه کشانده
✅معتقدم که نمازگزارن اون مسجد با بصیرت کامل از این مجموعه انتقاد داشتند و شهادت میدادند که این هیئت انحرافات واضحی دارد اما این بزرگوار که توقع داریم بصیرتی بیش از عموم مردم داشته باشد ، از قافله عقب مانده است
https://eitaa.com/joinchat/623968257C458e20d062
۲۶ آذر ۱۴۰۲
📎نقد محتوایی سوگواره نگین شکسته
نویسنده : نوید سرادار
❌در سوگ اسلام، صرفا بگریید!
چند سالی است که در مشهد سوگوارهای به نام «نگین شکسته» در ایام شهادت حضرت زهرا(س) به نمایش در میآید.
این رخداد که با حمایت برخی مسئولان شهری همراه است حال تبدیل به برندی مشهور در میان مردم مشهد گشته؛ به گونهای که در نزدیکی این ایام حرف آن بر سر زبانها میآید که امسال قرار است بساط این سوگواره در کجای شهر پهن شود؟ این همهگیری خودش جای بررسی دارد که چه شد در طی چند سال، سوگوارهای کذایی جای خودش را در میان مردم شهر امام رضا(ع) باز کرد! اما در این چند سطر صرفا قصد توصیفی از یک شب حضور در این مراسم را دارم.
از همان ابتدای بلوار، نمای کاخی در منطقه رخ مینماید و اگر چشم تیز کنی نخلهای پای کاخ را هم خواهی دید.
در ورودی مراسم میلههایی آهنی مخاطبان را به جای رفتن به سمت سالن نمایش وارد چادری دیگر میکند. افرادی که برای راهنمایی مردم ایستادهاند نیز با هدایت دست، تماشاگران سوگواره را به آن فضا هدایت میکنند. به این معنا که گریزی نیست دوستان، اگر میخواهید به دیدن سوگواره بروید باید در ابتدا وارد این فضای حاشیهای شوید و در آن دور بزنید. باکی نیست. مردم یک به یک وارد میشوند. گرمای دلنشینی که به صورت میخورد ابتدا دیدهها را متوجه بخاریهای غول پیکری که برای گرم کردن فضا از سقف چادر آویزان شدهاند میکند. دیده را که پایین میآوری میزهایی چیده شدهاند برای عرضه کتاب. مخاطبان باید از کنار آنها بگذرند و فضای ساخته شده را برای ورود دور بزنند. چه کار نابی. الحق که ترویج مطالعه چقدر زیباست.
عناوین کتابهای ابتدایی در مورد شهادت حضرت زهرا(س)، ماجرای سقیفه و خطبه فدکیه است. دور میزها که قدم برمیداری موضوع دیگری دیده نمیشود و عناوین گویی متمرکز بر حوادث ماههای ابتدایی بعد از رحلت حضرت رسول(ص) هستند.
انگار تاریخ در همان سالها مانده است.
اسم کتابها را که تا انتها میروی نمیتوان سراغی از فرزندان امروز حضرت زهرا(س) گرفت. فضا اجازه فکر کردن به عناوین روز را نمیدهد. بعد از عبور از میزهای پوشیده از کتاب بالاخره میتوانی به سمت ورودی سالن نمایش بروی. نخلهای رشید یک به یک کنار هم سر بلند کردهاند. با شکوه و ته رنگی سبز. سازهای با رنگ خاک برای دادن چای ساخته شده است و مردم هر یک که میرسند در سرمای زمستانی مشهد گلویی گرم میکنند. قبل از فضای اصلی سوگواره فضای بزرگ دیگری تدارک دیده شده است پر از صندلی. در نگاه اول میتوان حدس زد صندلیها منتظر افرادی هستند که در بین این جمعیت دیر میرسند و باید منتظر نوبت بعدی اجرا بمانند.
سالن اجرای سوگواره با میلههایی آهنین و در هم تنیده ساخته شده است. سقف، ارتفاع قابل توجهی دارد. بخاریهای برقی هر چند متر کار گذاشته شدهاند و تا چشم کار میکند صندلی است. صندلیهایی که به هم چسبیدند. بغل به بغل. سوال اولی که هنگام ورود به ذهن خطور میکند این است که قرار به پر شدن چه میزان از این صندلیها هست که اینگونه چفت یکدیگر چیده شدهاند؛ آن هم در فضایی به این وسعت زیاد! جواب را بعد از نشستن میگیری. مردم، گروه گروه وارد میشوند و در عرض چند دقیقه، فضایی که تا چشم کار میکند صندلی چیده شده است پر میشود.
در این میان چند باری برقها خاموش میشود و انتظار این میرود که سوگواره آغاز شود اما صدای بلند مردمی که هنوز دوان دوان دارند وارد میشوند برقها را روشن میکند تا اندک صندلیهای باقی مانده در میان جمعیت پر شود. افراد برای جاگیر شدن روی صندلیهای به هم چسبیده خود را جمع میکنند.
در همان ابتدا کلیپی شروع به پخش میشود از تاریخچه گروه متولی سوگواره و بعد از آن فردی که تنها صدایش پخش میشود شروع به تبلیغ و معرفی چند کتاب پیرامون شهادت حضرت زهرا(س) و ماجرای سقیفه میکند و میگوید علممان را از رادیو و تلویزیون که نمیتوانیم بگیریم! بعد از شنیدن این جمله، ذهن راهی برخی خیابانهای سطح شهر مشهد میشود و تبلیغات گستردهای که برای سوگواره شده است. اتفاقی که برای دیگر اجراهای فاطمی مشهد به چشم نمیآید.
ادامه👇
۲۶ آذر ۱۴۰۲
اجرا شروع میشود. از همان آغاز، موضوعی که در ذوق میزند ضبطی بودن صداهاست. ابتداییترین خلاقیت در اجرای یک نمایش که نبودش کار را به شدت سطحی میکند. بازیگران دستها را بالا و پایین میبردند و دهانهایشان را تکان میدهند در حالیکه مشخص است صدا هیچ ارتباطی با آنها ندارد! به یاد مکالمه دو نفر قبل از شروع نمایش میافتم. یکی از مخاطبان چند صندلی آن طرفتر به دوستش میگفت: دنبال بررسی و نقد نباش. اینها خودشان حرفی از اینکه دارند نمایشی را اجرا میکنند نمیزنند. یعنی چنین داعیهای ندارند.
دوستش که به دکور آماده کار چشم دوخته بود جواب داد: باشد. هر چه اسمش را میگذارند. بالاخره در قبال وقتی که از مردم میگیرند محتوا و فرمی را عرضه میکنند. همین خودش قابل بررسی است. ضمن اینکه کسی از اسمها و عناوینی مثل نمایش فرار میکند که عرضهای سطحی داشته باشد!
داستان سوگواره سرتاسر پیرامون غصب خلافت است و از زبان سلمان فارسی روایت میشود. روایتی که شخصیتها در آن به سادهلوحترین شکل ممکن نشان داده میشوند. این سادهلوحی و بیدست و پا بودن جدای از اصالت تاریخی، گویی مظلومیت خاندان اهل بیت(ع) در آن برهه را هم دچار تنزل میکند؛ نمود واضح این گزاره را در نمایش خلیفه اول با قدی کوتاه، چهرهای مضحک و دیالوگهایی ابلهانه میتوان دید. سلمان به نمایش درآمده روایت خود را در بازار مدائن و بعد از مرخص کردن بازاریان، تنها به یک جوانک تاجر میگوید! اوج روایت سلمان صحنه به آتش کشیدن در خانه امیرالمومنین(ع) و شهادت حضرت زهرا(س) است. صحنهای جانسوز که اشک مخاطبان را در میآورد. روایت مظلومیت اهل بیت(ع) در صحنه پایانی به سوال فردی که سلمان در حال روایت وقایع برایش است میرسد و آن اینکه آیا این همه ظلم و این میزان مظلومیت تا ابد ادامه خواهد داشت و ما در قبال آن باید چه کنیم؟ و پاسخ سلمان گویی همه آن چیزی است که نگین شکسته میخواهد بگوید. سلمان دستانش را بالا و پایین میبرد و صدای ضبط شده در سالن میپیچد که ما باید برای ظهور آن حضرت دعا کنیم. «دعا» کلید واژهای است که هیچ افزونه دیگری ندارد. این جملات برای نحوه مواجهه شیعیان با طواغیت زمان در طول تاریخ آن هم از زبان سلمان فارسی که در هنگام روایت، خود در بطن سیاست و والی مدائن است پارادوکسی را ایجاد میکند. بعد از اتمام اجرای سوگواره، صدایی ضبط شده برای طول عمر رهبر معظم انقلاب دعا میکند.
بعد از دعای فرج، افراد به سمت درهای خروجی میروند. ازدحام جمعیت حرکت را کند میکند. گویی افراد در حال راهپیمایی هستند. جمع بودن مردم این اندیشه را به ذهن میآورد که چند ساعت صرف شده در این محل چه خط مشی را برای مسلمان امروز رقم میزند؟ آموزهای که از مظلومیت بی بی دو عالم به ما رسیده چیست؟ حرکت مردم در کنار یکدیگر بدون هیچ سر و صدایی و شنیده شدن نام کتابهایی که قبل از مراسم نیز معرفی شده بود فکر را گرم این نیز میکند که در روزها و شبهایی که تمامی جوامع مسلمان و آزاده در مواجهه با قتل عام زنان و کودکان مظلوم غزه عَلَم مبارزه با طاغوت زمان را در دست گرفتهاند چه درسی از تاریخ به ما داده میشود؟ آیا شهادت حضرت زهرا(س) و عاشورا فقط یک حادثه تاریخی است؟ عکس قاب شده امام خمینی(ره) در قسمتی از فضا جملات ایشان در مورد حضرت زهرا(س) و بیش از پیش نمایشی بودن وجود این ظواهر را به میان میآورد: «پیروان علی و فاطمه و اولاد روحانی و جسمانی آن بزرگواران همواره با احکام جائر مقابله کردند. ... اولاد فاطمه (سلام االله علیها) در طول تاریخ اسلام همیشه در برابـر دسـتگاههـای ظـالم و جائر ایستادند و از اسلام دفاع کردند ... اکنون بحمداالله اولاد فاطمـه زنـده انـد، در قـم اولاد فاطمـه هستند، در مشهد اولاد فاطمه هستند، در نجـف اولاد فا طمـه هـستند، در سـایر بـلاد اولاد فاطمـه هستند، اینها نمینشینند تا دولتها هر خیانتی که خواستند بکنند و احکام قرآن را پایمال کنند؛ تا اولاد فاطمه زنده اند، اجازه نمی دهند که دشمنان به مقدسات اسلام تجاوز کنند و مقدرات مسلمین را به دست یهود و اسرائیل بسپرند. ای فاطمیین! به داد اسلام برسید.»
هنگام خروج درستترین جانمایی مراسم چشمنوازی میکند. دکور بیرونی کار که نمایی از یک قلعه و کاخ است. کاخی که برای نمایش مشی و مرام حضرت زهرا(س) که خود کوخ نشین بودهاند برپا گشته! گویی از محتوای این اجرا تنها میتواند دکوری با نمای کاخ برخیزد! همانند آنچه طواغیت کاخ نشین در طول تاریخ از یک مسلمان انتظار داشتهاند. دعای بدون حرکت.
۲۶ آذر ۱۴۰۲
❇️پاسخ به شبهاتی پیرامون جذب طلاب به آموزش و پرورش
⁉️آیا طلاب توانمندی لازم را دارند ؟
⁉️مگر مدرسه ،حوزه علمیه است که آخوند جذب کنه؟
⁉️چون آخوندا بیکار شدن ، اومدن برای تصرف مدارس؟
⁉️کار روحانیون در مساجد و مجالس است چرا باید مدارس را هم اشغال کنند؟
⁉️با وجود اینهمه جوان تحصیلکرده جذب طلبه ها حق الناس و ظلم به جوانان نیست؟
⁉️آیا حکومت میخواد از طریق جذب طلاب مدارس رو سیاسی کنه ؟
⁉️چه کسانی مانع ورود تربیت اسلامی به آموزش و پرورش هستند ؟
⁉️الان جوانان بی دین شدند با این طرح بی دین تر نمیشن؟
⁉️دانش آموزان هیچ استقبالی از طلاب نمیکنند آیا این طرح باعث بی احترامی بیشتر نمیشه؟
⁉️چرا میخوان به زور بچه های مردم رو دیندار کنند و آموزش رو ایديولوژیک کنند؟
✅و سوالاتی از این دست را در کانال به سوی ملکوت بخوانید 👇
بخش اول:
https://eitaa.com/bsmalakut/775
بخش دوم :
https://eitaa.com/bsmalakut/776
بخش سوم:
https://eitaa.com/bsmalakut/778
🔹در کانال به سوی ملکوت میزبان شما هستیم👇
https://eitaa.com/joinchat/623968257C458e20d062
۲۸ آذر ۱۴۰۲
📣پاسخ به شبهات حضور روحانیون در آموزش پرورش (بخش اول)
✅نکته اول
آموزش و پرورش در کنار آموزش مهارتها و علوم ، وظیفه تربیت اسلامی دانش آموزان را دارد
◀️ قانون :
ماده 1 - تقويت و تحكيم مباني اعتقادي و معنوي دانش آموزان از طريق تبيين و تعيين اصول و معارف احكام دين مبين اسلام و مذهب حقه جعفري اثني عشري بر اساس عقل، قرآن و سنت معصومين
ماده 2
1 - رشد فضائل اخلاقي و تزكيه دانش آموزان بر پايه تعاليم عاليه اسلام.
2 - تبيين ارزشهاي اسلامي و پرورش دانش آموزان بر اساس آنها.
«قانون اهداف و وظايف وزارت آموزش و پرورش
مصوب ۱۳۶۶»
◀️ سند تحول :
فصل دوم ⬅️بیانیه ماموریت👇
وزارت آموزش و پرورش مهمترین نهاد تعلیم و تربیت رسمی عمومی، متولی فرآیند تعلیم و تربیت در همه ساحتهای تعلیم و تربیت، قوام بخش فرهنگ عمومی و تعالیبخش جامعه اسلامی براساس نظام معیار اسلامی، با مشارکت خانواده، نهادها و سازمانهای دولتی و غیردولتی است. این نهاد ماموریت دارد با تاکید بر شایستگیهای پایه، زمینه دستیابی دانشآموزان در سنین لازم التعلیم طی 12 پایه (چهار دوره تحصیلی سه ساله) تحصیلی به مراتبی از حیات طیبه در ابعاد فردی، خانوادگی، اجتماعی و جهانی را به صورت نظاممند، همگانی، عادلانه و الزامی در ساختاری کارآمد و اثربخش فراهم سازد. انجام این مهم نقش زیرساختی در نظام تعلیم و تربیت رسمی عمومی خواهد داشت.
◀️ توقع مردم مسلمان ایران:
والدین توقع دارند که آموزش و پرورش با توجه به اینکه نصف روز فرزند را اشغال میکند ، نسبت به اخلاق ،ادب،اعتقادات فرزند او اقداماتی انجام دهد
اقبال مردم متدین به مدارس مذهبی، مسجد محور ، حوزوی و... دلیل بر این است که در این مسأله آموزش و پرورش را ناکارآمد دیده اند .
◀️وظیفه شرعی :
شرعا واجب است امکانات بیت المال در اختیار کسانی قرار گیرد که برای حفظ اعتقادات و اخلاق فرزندان مسلمانان ایران زمین اقدامی انجام دهند و اگر بنا باشد صرفا متخصصین بدون تعهد به کشور، اسلام، مکتب اهل بیت و مردم
در این مجموعه رشد کنند ، استفاده از بیت المال حرام است .
کشور اسلامی نباید متخصص لائیک تربیت کند .
◀️نظام آموزشی:
نظام آموزش و پرورش با گنجاندن دروسی چون
عربی ، هدیه اسمانی، دین و زندگی، ، قرآن ، فلسفه، منطق ، تاریخ اسلام و... هدف آموزش معارف اسلامی و تربیت دینی را دنبال میکند
پس این تفکر که گفته شود آموزش و پرورش هیچ وظیفه ای نسبت به آموزش دین و تربیت اسلامی ندارد خلاف قانون، شرع، انتظارجامعه، و خلاف نظام آموزشی است
✅نکته دوم
بر اساس قانون ،تنها مرجع تربیت و تامین معلم ، دانشگاه فرهنگیان است که باید تامین کننده معلمین نظام آموزشی باشد
وزارت آموزش و پرورش تنها باید از میان فارغ التحصیلان دانشگاه فرهنگیان اقدام به جذب نیرو و استخدام معلم نماید.
(مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی)
◀️وضعیت فعلی دانشگاه فرهنگیان
۹۸ پردیس و مرکز
۱۲۲۰ استاد هیئت علمی
۹۴۵۹۴ دانشجو معلم
۱۳۲۲۲۱ فارغ التحصیل
۲۲۷۴۹ مهارت آموز
که با این میزان از نیرو ،توانایی تامین نیازمندیهای آموزش و پرورش را ندارد و در حال حاضر ۳۰۰هزار معلم کمبود داریم که نتیجه سوء تدبیر دولتهای مختلف است .
✅نکته سوم
راههای تامین معلم درنظام آموزشوپرورش
◀️دانشگاه فرهنگیان: 20 هزار معلم
◀️ماده 28: 28 هزار معلم
◀️حقالتدریسیها سوادآموزی: حدود 100 هزار نفر
◀️خرید خدمات : 16 هزار نفر
✅نکته چهارم :
⁉️ماده ۲۸ چیست؟
متن ماده ۲۸👇
آموزش و پرورش میتواند برای تامین بخشی از نیروی مورد نیاز خود از طریق برگزاری آزمون استخدام با توجه به رعایت ضوابط و مقررات از میان دانش آموختگان سایر دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی وحوزه های علمیه و دانشگاه های سراسر كشور، اقدام نماید.
👌پس قانونا طلاب هم حق دارند مانند بقیه وارد آموزش و پرورش شوند
اینکه عده ای بخواهند مانع ورود طلاب شوند خلاف قانون وخلاف حقوق شهروندی است
✅نکته پنجم
طلاب هم مانند بقیه باید در آزمون استخدامی شرکت کنند و در صورت قبولی ادامه راه را خواهند رفت (دوره یک ساله و مصاحبه
◀️اینکه طلاب از نظر علمی توانایی ندارند ، در آزمون مشخص میشود ،هر کسی قبول شد معلوم میشود که توانایی دارد و هر کسی که رد شد ، از هر دانشگاه و مجموعه ای آمده باشد کنار گذاشته خواهد شد
اتفاقا برخی از حوزویان هم در آزمون شرکت کرده و قبول نشده اند و کنار گذاشته شده اند .
◀️ما کلی جوان تحصیل کرده داریم که بیکار هستند با حضور طلاب حق آنها ضایع نمیشود ؟
📎اولا کس جلو اونها رو نگرفته و در یک شرایط مساوی میتوانند با بقیه افرادی که در آزمون سنجش شرکت میکنند به رقابت بپردازند اگر توانمند باشند پذیرفته میشوند
📎ثانیا اگر واقعا ناتوان هستند به چه حقی باید طلاب توانمند را حذف و فارغ التحصیلان ناتوان را جایگزین کرد ؟!
https://eitaa.com/joinchat/623968257C458e20d062
۲۸ آذر ۱۴۰۲
📣پاسخ به شبهات حضور روحانیون در آموزش و پرورش (بخش دوم)
✅نکته ششم
اینکه آیا طلاب توانمندی و تخصص لازم را برای نقش آفرینی در آموزش و پرورش دارند یا نه
◀️اولا بنا نیست این عزیزان دروسی چون علوم و ریاضی و زیست و شیمی تدریس کنند بلکه باید به دروسی چون
قرآن ، عربی، دین و زندگی، فلسفه، منطق و... مشغول شوند
اگر چه در این ۴۰سال معلمین زیادی در غیر تخصص خودشون به کار گرفته شده ولی فریاد هیچ کسی بلند نشده .
◀️ثانیا در هیچ دانشگاه و مجموعه ای به اندازه ای که در حوزه علمیه این دروس، عمیق و کاربردی تدریس میشود ، مورد توجه قرار نمیگیرد
پس طلبه متخصص ترین فرد برای تدریس این درسهاست
◀️ثالثا در خود دانشگاه فرهنگیان که ۱۹ رشته گرایش دارد
ارتباط تصویری
امور تربیتی
آموزش ابتدایی
آموزش ریاضی
کودکان استثنایی
مشاوره و راهنمایی
ادبیات فارسی
علوم اجتماعی
علوم تجربی
زبان عربی
زبان انگلیسی
زیست
شیمی
تاریخ
جغرافیا
فیزیک
هنر
الهیات
بیشترین حجم دروس معارفی، تربیتی و تخصصی در رشته الهیات و امور تربیتی آمده است
📎در رشته امور تربیتی جمعا « ۱۵۰ واحد» درسی دارد که «۳۵ واحد » بحثهای معارفی و تربیتی و تخصصی است که طلبه قبلاً در حوزه بیشتر از اینها و عمیقتر از اینها را خوانده است
معارف ۱۶واحد
تربیت اسلامی«۱۳واحد»
تخصصی موضوعی «۶واحد»
📎در رشته الهیات جمعا «۱۵۰» واحد درسی دارد که که کل واحد معارف و تربیت و تخصصی «۱۳۰واحده» که طلبه بیش از «۸۵واحد» اون رو در حوزه عمیقتر خونده .
👌در حقیقت طلبه سطح ۲ وقتی وارد دانشگاه فرهنگیان میشه بیش از واحدهای معارفی دانشگاه رو در حوزه گذرونده
در ۸ سال حضور حوزه حدود «۴۰۰» واحد دروس معارفی مانند
قرآن ، تفسیر ، حدیث ، منطق، فلسفه، اصول، فقه، سیره ، تاریخ ، اخلاق و تربیت، عقاید
و حدود ۵۰ واحد، دروس مهارتی و بصیرتی رو به صورت کارگاه گذرونده.
🕹حالا طلابی که از سطح ۳ و ۴ جذب آموزش و پرورش میشوند یا طلابی که رشته های تخصصی حوزه مانند اخلاق و تربیت ، تبلیغ ، فلسفه ، ادبیات و... رو خونده باشند که در سطح اساتید دانشگاه فرهنگیان قرار میگیرند
⚖با این وجود ، هیچ امتیازی برای طلاب وجود ندارد و مانند بقیه باید در آزمون شرکت کرده ، در طی ۴ سال در کلاسها حاضر شوند تا جذب آموزش و پرورش بشن .
✅نکته هفتم
تزریق این همه روحانی به آموزش و پرورش باعث نابودی آموزش و پرورش میشود
◀️اولا کل روحانیون موجود در آموزش و پرورش کشور فقط و فقط ۲۸۰۰۰ نفر هستند که در بین حدود ۱۰۰۰۰۰۰ یک میلیون معلم و کارمند آموزش و پرورش عدد ناچیزی است حدود ۳٪
واقعا ۳٪ رقم زیادی است برای ورود نیروی متخصص حوزوی به آموزش و پرورشی که وظیفه تربیت اسلامی دارد ولی متخصص به اندازه کافی ندارد ؟!!
◀️ثانیا این درصد کم هم طبق قانون ، در شرایط مساوی ، با حضور در آزمون عمومی آموزش و پرورش جذب شده است
⁉️آیا انصاف ، اخلاق، قانون قبول میکند که یک متخصص و قبول شده در آزمون رو به جرم طلبه بودن کنار بزاریم و بگیم میخوایم از افرادی که قبول نشدند جذب کنیم ؟!!!
✅نکته هشتم
اگر خانواده ها آخوند میخواستند فرزندانشان را میفرستادند حوزه نه مدرسه
◀️اولا همه خانواده ها میدانند که در مدارس دروسی مانند قرآن و تاریخ اسلامی و دین و زندگی و... تدریس میشود ، پس مشکلی با محتوا ندارند ، طلاب هم که نمیخواهند اطلاعاتی غیر از آنچه در کتب درسی هست به دانش آموزان منتقل کنند
آیا خانواده ها دلشان میخواهد به جای یک معلم توانمند متخصص ، عمر فرزندشان با معلم ناتوان و غیر متخصص تلف شود ؟
◀️ثانیا با آمدن یک طلبه به یک مدرسه در کنار چندین معلم و کادر غیر طلبه مدرسه تبدیل به حوزه نمیشه
◀️ثالثا یقینا خانواده های مسلمان دلشان میخواهد که فرزندشان نسبت به ارزشهای اخلاقی ، تربیتی و معارف اسلامی توانمند شوند که این آرزو ، با وجود معلمی توانمند و با اخلاق محقق میشود.
⬅️ادامه دارد ...
🔹در کانال به سوی ملکوت میزبان شما هستیم 👇
https://eitaa.com/joinchat/623968257C458e20d062
۲۸ آذر ۱۴۰۲
✅خاطره شنیدنی یک مادر از هنرمندی یک طلبه 👇
سلام باتوجه به نظرات همولایتی های محترم درخصوص پذیرش طلاب ویاعدم پذیرش انها از سوی دانش اموزان باید بگم که بخشی از این دیدگاه دانش اموزان رو خانواده ومعلمان شکل میدن به عنوان مثال همین چند روز پیش درمدرسه دخترم قرار بود روحانی برای صحبت بیاد وساعتی رو در نظر گرفتن که بعضی از کلاسها ساعت ورزششون بود واعتراض کردن مدیر مدرسه تاکید میکنم مدیر مدرسه به دانش اموزان گفت که موقع صحبت روحانی شلوغ کنین تا زودتر بره ازمدرسه و....بماند که این روحانی محترم جوروطوری عوض کردند واینقدر جذاب وتاثیر گذار صحبت کردند که بعد از پایان وقت سخنرانی دانش اموزان اصرار داشتن که ادامه پیداکند وحتی گروهی از دانش اموزان که کفشهای روحانی رو قایم کرده بودند وقصد اذیت کردن اون بنده خدارو داشتن باش مندگی وگریه اومدن اعتراف کردن وجلو همه عذر خواهی کردن البته داوطلبانه نه به اجبار و...خلاصه با اقبال دانش اموزان واصرار انها این روحانی که قرار بود یک جلسه تو اون مدرسه باشن الان هرهفته میان وجلساتشون شلوغ ترین جلسه است وحتی والدین هم درخواست دادن که شرکت کنن ....پس اگه شناخت حاصل بشه وفرصت این شناخت داده بشه اقبال کم کم درست میشه .
❇️روحانیون و طلاب عزیزی که از این دست خاطرات و تجربیات دارند لطفا برای ما ارسال کنند
🆔آی دی ارسال تجربیات و خاطرات 👇
@malakut
#طلبه_هنرمند
#تبلیغ_موثر
🔹در کانال به سوی ملکوت میزبان شما هستیم 👇
https://eitaa.com/joinchat/623968257C458e20d062
۲۹ آذر ۱۴۰۲
📣پاسخ به شبهات حضور روحانیون در آموزش و پرورش (بخش سوم)
◀️بیش از چهل سال است که آموزش و پرورش در انحصار معلمین است و اجازه ورود متخصصین عرصه تربیت را به این مجموعه نداده اند
◀️از آنجایی که فرزندان ما در طی ۱۲سال ۱۹۸۰۰ ساعت از بهترین بخش عمر خود را در مدرسه میگذراند و از طرفی سن نوجوانی و جوانی مهمترین زمان برای شکل گیری شخصیت تربیتی او است ، ایجاب میکند که مدرسه برای امر تربیت دینی دانش آموزان بیشترین دغدغه را داشته باشد
📎از نظر سرفصلها و مواد آموزشی
📎معلمان توانمند و آگاه
📎مربیان متخصص و متخلق
🚫اما آنچه در این چهل سال شاهد آن بودیم ، عدم توجه به امر مهم تربیت در مدارس است
❌اهمیت دادن بیش از حد به دروس علمی (ریاضی، علوم ، زبان و...) باعث شده که معلمین این دروس از احترام و جایگاه ویژه تری نسبت به دروس معارفی برخوردار باشند و همین مساله باعث شده که نخبه ترها به سمت تدریس این دروس بروند ، البته حق الزحمه تدریسهای خصوصی این دروس هم بسیار بالاتر از دروس معارفی است که بی تاثیر در سوق دادن معلمان به این دروس نبوده .
⛔️در هر صورت جایگاه معلمان تربیتی و معارفی در مدارس تنزل کرده
⛔️از طرفی دانشگاه فرهنگیان چون در طی سالیان متمادی نتوانسته نیاز آ.پ را با معلمان متخصص تربیتی و حتی پاسخگوی سوالات اعتقادی دانش آموزان تامین کند مجبور به جذب از مجاری دیگر شده که آنها تخصص و دغدغه تربیت دینی و پاسخ به شبهات دانش آموزان را ندارند
⁉️حال چه باید کرد ؟
⬅️ناچار باید نیروی تازه نفس ، دغدغه مند، متخصص که قادر به پاسخ به شبهات دانش آموزانی که غرق در فضای مجازی شده اند، وارد میدان شوند
⁉️از کجا ؟
⬅️تنها مجموعه ای که این نیرو را در اختیار دارد ، حوزه علمیه است
✅جوانانی دغدغه مند که در این دوران با انتخاب حوزه ، جهاد میکنند
📎هشت سال با کلاسهای اخلاق و دیدن اساتید ، شخصیت اخلاقی خود را شکل میدهند
📎با گذراندن بیش از ۴۰۰ واحد تخصصی در زمینه ادبیات ، منطق ،فلسفه، تفسیر، عقاید ،و دروس مهارتی لازم از تبلیغ، سخنوری، ارتباط موثر ، پاسخ به شبهات، کلاس داری و... موثر ترین نیروهای موجود هستند که میتوانند این شرایط را تغییر دهند
⚔همیشه عده ای با این سوال، مجموعه های فرهنگی و بالاخص حوزه علمیه و روحانیت را به باد انتقاد گرفته اند که :
⁉️چرا جوانهای ما نسبت به آموزه های اعتقادی، اخلاق، فقهی دین کم توجه شده اند ؟
⬅️پاسخ این سوال را باید در همین قالب موجود تربیت دینی فرزندانمان بیابیم
✅فرزند ما تا ۷ سالگی در اختیار خانواده است و به مدت ۱۲ سال در اختیار مدرسه. حدود ۲۰۰۰۰ ساعت
⛔️در خوشبینانه ترین حالت یک نوجوان در هر سال ۷۰ ساعت و در ۱۲سال ۸۴۰ ساعت در اختیار یک روحانی قرار میگیرد
دهه محرم ، ماه رمضان، ۳۰ مناسبت مهم مذهبی از ولادت و اعیاد و وفیات
یعنی آ.پ ۲۸۰٪ بیشتر فرصت ارتباط با دانش آموز را دارد
⛔️و در بد بینانه ترین حالت یک دانش آموز در طی ۱۲سال حدود ۱۲۰ ساعت در اختیار روحانی است
شب عاشورا و تاسوعا، شبهای قدر و...
با این حساب آ.پ ۱۶۰۰٪ فرصت بیشتری نسبت به روحانیت دارد
⬅️با این تفاوت که دانش آموزان در مدرسه اجباراً حضور دارند و کاملا در اختیار معلم است ولی در مجالس دینی اختیارا حضور دارد و روحانی محترم هیچ تسلطی بر او ندارد
⁉️ممکن است سوال بشود که اگه روحانیت جذابیت داشته باشد باید جوانان را به سمت مسجد بکشاند
◀️اولا همانگونه که فرهنگیان عزیز با مشکل بودجه مواجه هستند ، طلاب هم برای فعالیت در مساجد مشکل بودجه دارند (حتی حق القدم یک امام جماعت برای روزی ۴ساعت فعالیت در مسجد ماهانه به یک میلیون تومان نمیرسد )
◀️ثانیا رقابت با فضای مجازی و رسانه در جذب جوان کار راحتی نیست همانطور که اگر در مدارس استفاده از موبایل آزاد میبود و کلاسها اجباری نمیبود مشخص میشد که چند درصد از جوانان با عشق و شوق در کلاس شرکت میکنند
◀️ثالثا اینهمه هیئات مذهبی ، گروههای جهادی ، اعتکافها، کانونهای فرهنگی ، حلقه های صالحین و...که اکثرا نوجوانان هستند به برکت جذب همین طلاب و روحانیون است که یک نوجوان بدون اجبار ، بدون ممنوعیت استفاده از موبایل ، با عشق و علاقه شرکت میکند
👌یقینا آموزش و پرورش هم با موانع و محدودیتهایی مواجه هست که باید همه کمک کنند تا موانع برطرف شود و اتفاقا طرح تزریق طلاب به آموزش و پرورش یکی از همان طرحهایی است که کمک میکند آموزش و پرورش در رسالت خود که تربیت اسلامی دانش آموزان است موفق شود
✅حوزویان میتوانند به معلمان کمک کنند تا نسلی متخصص و متعهد تربیت شوند
احترام به مقام معلم که این روزها خیلی تنزل پیدا کرده در گرو دیندار شدن دانش آموزان است
✅و احترام به روحانیون نیز در گرو شناخت و ارتباط دانش آموزان با آنهاست که از مزایای این طرح است
⬅️ادامه دارد ...
https://eitaa.com/joinchat/623968257C458e20d062
۳۰ آذر ۱۴۰۲
✨ پویش ملی «هدیه ماندگار به مادران آسمانی و فرشتگان زمینی» به مناسبت «روز زن» و گرامیداشت مقام مادر✨
🔺گامی ماندگار برای تربیت و تعالی جامعه مهدوی؛ با «وقف برای تربیت» به نیابت از مادر و همسر
📜 به همراه ارسال سند رسمی وقف، کارت تبریک و هدیه ویژه؛
برای تقدیم یه هدیه خاص و موندگار در روز ولادت حضرت زهرا(س) به همسر و مادرتون، چه سایهشون بالای سرتون باشه چه آسمونی شده باشند.
🛒 روشهای مشارکت در پویش و دریافت هدایای ویژه 👇
📲ارسال عدد (
14) به شماره
۱۰۰۰۰۰۲۴☎️تلفنهای راهنما:
۰۹۰۴۵۴۷۳۸۴۸و
۰۹۱۵۰۵۲۹۰۱۰🌐 کلیک کنید: سایت و شبکههای مجازی جهت شرکت در پویش ملی «هدیه ماندگار»: vaghfetarbiat.ir 🔗 کلیک کنید: معرفی مجتمع 🔺کانال #وقف_تربیت را به دوستان و عزیزان خود معرفی کنید و در ثواب این امر خیر شریک شوید. 🆔 @vaghfetarbiat
۶ دی ۱۴۰۲
نقدی بر مستند عمامه صورتی آخرین ساخته حسین شمقدری
⁉️انگیزه ساخت مستندهای جنجالی توسط شمقدری چیه ؟
⁉️در مستند اخیر دنبال اثبات یا حل چه مسأله ای است ؟
⁉️تفاوت مستند شمقدری با فعالیت ضد انقلاب چیست؟
⁉️مستندهای خوب و سوژه های بد یا سوژه های خوب و مستندهای بد ؟
⁉️شمقدری دلبسته به خارجی هاست یا وابسته به داخلیها؟
در کانال به سوی ملکوت ببینید 👇
https://eitaa.com/joinchat/623968257C458e20d062
۸ دی ۱۴۰۲