🔴علامه مصباح؛ الگوی علمی و عملی اسلامیسازی علوم انسانی(۵)
🖊احمدحسین شریفی
علامه مصباح در بُعد تحولات ساختاری، جزء نخستین کسانی بود که در حوزۀ علمیۀ قم، بلکه در تاریخ حوزههای علمیه شیعه در چند سدة اخیر دورههای طولانیمدت آموزشیِ و پژوهشی در علوم انسانی را طراحی کردند. پیش از ایشان کسی چنین ساختاری تعریف نکرده بود. ایشان پیش از انقلاب شروع کردند. سال ۵۴ در بخش آموزشِ «مؤسسۀ در راه حق» و در سال ۶۶ با تأسیس «بنیاد باقرالعلوم(ع)»، دورۀ پیشرفته و تخصصی را برای فارغالتحصیلان مؤسسۀ در راه حق برگزار کردند. سپس با تجمیع این دو، مؤسسۀ آموزشی پژوهشی امام خمینی را بنیان نهادند.
ایشان در اول انقلاب یکی از بنیانگذاران «دفتر همکاری حوزه و دانشگاه» بودند که الآن به «پژوهشگاه حوزه و دانشگاه» تبدیل شده است. اقدامات ساختاری #علامه_مصباح مبتنی بر دو پیشفرض بود:
نخست اینکه دانشگاه و دانشگاهیان فعلی توانایی اسلامیسازی علوم انسانی را ندارند و این توقع از آنان، توقع ناصوابی است.
دوم اینکه از حوزۀ سنتی هم نمیتوان توقع انجام چنین کار بزرگی را داشت؛ زیرا تمرکز حوزه سنتی بر فقه و اصول و نهایتاً فلسفه و تفسیر است.
بنابراین ایشان معتقد بودند که به ساختارهای آموزشی موجود در حوزه و دانشگاه برای اسلامیسازی علوم انسانی نمیتوان امید بست.
این دو پیشفرض، باعث شد ایشان مؤسسهای آموزشی و پژوهشی تأسیس کند تا دانشجویان آن در هر دو حوزه تخصص داشته باشند.
همچنین ایشان تأکید داشت که ما باید بکوشیم گفتمانی نخبگانی در حوزه اسلامیسازی علوم انسانی ایجاد کنیم، وگرنه اگر بهترین متنها را هم تولید کنیم، ولی جامعۀ علمی آن را باور نداشته باشد و گفتمانسازی مناسبی صورت نگیرد، عملاً فایدهای بر آن مترتب نخواهد بود. زیرا علم، همانطور که فرهنگساز است، متأثر از فرهنگ عمومی هم هست. میفرمودند علوم غربی در راستای فرهنگ غربی است؛ یعنی این علوم هم فرهنگ غربی را شکل دادهاند و هم خودشان متأثر از فرهنگ غرب بودهاند. بنابراین، برای اسلامیسازی علوم انسانی نیز نباید از اسلامیسازی جامعه و فرهنگ غافل باشیم؛ بلکه باید جامعهای توحیدی و مبتنی بر آرمانهای اسلامی تأسیس کنیم.
به گواهی آثار و کتابهای برجای مانده، میتوان گفت ایشان همزمان به «اسلامیسازی علوم انسانی»، «اسلامیسازی کنشگران عرصه علم»، «تحول در ساختارهای آموزشی و پژوهشی» و «اسلامیسازی جامعه و فرهنگ عمومی» توجه داشتند.
🔻روحش شاد و راهش پر رهرو باد
#علوم_انسانی
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴«ای برادر تو همان اندیشهای»
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
آنچه برای انسان باقی میماند همان چیزی است که حتی «مرگ» هم نمیتواند آن را از او بگیرد؛ بلکه «جهان پس از مرگ» او را نیز میسازد؛ یعنی همان «باورها» و «گرایشها» و «کنشهایی» که هویت و «شخصیت» او را میسازند.
ای برادر تو همان اندیشهای
ما بقی تو استخوان و ریشهای
گر گلست اندیشهٔ تو گلشنی
ور بود خاری تو هیمهٔ گلخنی
#اخلاق
#اندیشه
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴علامه مصباح؛ پدر «الهیات کاربردی شیعی» معاصر
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
علیرغم تأکید منابع اولیه فکر شیعی بر نگاه کاربستی به بنیانهای اعتقادی، مع الاسف باید گفت که نگاه کاربستی به مباحث فلسفی و الهیاتی، از نگاههای مهجور در تاریخ فکر شیعی بوده است. «شرح این هجران و این خون جگر/ این زمان بگذار تا وقت دگر».
به اعتقاد این بنده کسی که برای نخستین بار در دوران معاصر چنین کار بزرگی را برعهده گرفت و به حق میتوان او را «پدر الهیات کاربردی معاصر شیعی» دانست، علامه مصباح یزدی(ره) بود. اگر با این عینک به مجموعه فعالیتهای ایشان نظر کنیم میتوان گفت که ایشان عمر علمی خود را مصروف ارائه یک مدل عالمانه و دقیق از الهیات کاربردی شیعی کرد. ابتدا مهمترین مبانی نظری و الهیاتی فکر شیعی را در قالب معرفتشناسی، هستیشناسی، خداشناسی، انسانشناسی، راه و راهنماشناسی، معادشناسی، و امامتشناسی عرضه کردند. درباره تکتک آنها کتابهای نوآورانهای تدوین و حتی دورههای آموزشی طراحی کردند. اما هرگز در این سطح نماندند؛ معرفتشناسی را صرفاً برای معرفتشناسی و انسانشناسی را صرفاً برای انسانشناسی نمیخواستند؛ حتی خودشناسی را صرفاً برای خودشناسی نمیخواستند بلکه «خودشناسی» را برای «خودسازی» میخواستند.
بلکه در مرحله بعد، دقیقاً با تکیه بر این بنیانهای الهیاتی و نظری فلسفههای مضافِ به رشتههای علوم انسانی را تدوین و طراحی کردند؛ مثل فلسفه اخلاق یا فلسفه ارزشها؛ فلسفه حقوق، فلسفه سیاست، فلسفه مدیریت، فلسفه روانشناسی و فلسفه تعلیم و تربیت. حتی دورههای آموزشی برای پارهای از این فلسفههای مضاف طراحی کرد؛ مثل دوره دکتری فلسفه اخلاق، دوره دکتری فلسفه تعلیم و تربیت؛ دوره دکتری فلسفه علوم اجتماعی و انسانی ، دوره دکتری فلسفه اقتصاد و امثال آن.
اما اقدامات ایشان در امتدادبخشی به مباحث الهیاتی و نظری در این حد باقی نماند؛ بلکه با تکیه بر آن بنیانهای نظری و فلسفههای مضافی مثل فلسفه اخلاق، نظام اخلاقی اسلامی و قرآنی را طراحی و تدوین کردند. یعنی به صورتی کاملاً منسجم و منطقی آن اندیشههای بنیادین را در دانش اخلاق هم امتداد دادند. با مطالعه و دقت در کتاب «اخلاق در قرآن» به جرأت میتوان گفت که ایشان نخستین اندیشمند اخلاقپژوهی است که توانستند بر اساس بنیانهای الهیاتی اسلامی دانش اخلاق اسلامی و قرآنی را پیریزی کنند. ایشان تصریح میکنند که اساساً اخلاق اسلامی هدفش اعتدال و تعدیل قوا نیست. چنین هدفی سازگار با انسانشناسی و اخلاقشناسی ارسطویی است؛ اما بر اساس انسانشناسی و اخلاقشناسی اسلامی هدف اخلاق را باید قرب الهی و عبودیت و خدایی شدن دانست.
#علامه_مصباح
#الهیات_کاربردی
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
معرفی کتاب
یکی از کتاب های ارزشمند #علامه_مصباح یزدی کتاب عروج تا بینهایت است که توسط استاد سید محمدرضا کرمانی از میان گفتهها و نوشتههای علامه مصباح گردآوری و در 5 فصل تنظیم شده و توسط مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) به چاپ رسیده است.
در این کتاب با ادبیاتی گویا و روان ابعاد مختلف نماز بررسی شده است.
مهمترین مباحث کتاب بدین شرح است:
✔تشریح ضرورت و راههای تحصیل توجه قلبی در نماز،
✔بیان جایگاه اخلاص و قصد قربت در نماز،
✔تبیین نماز واقعی،
✔بیان عوامل حضور قلب و خشوع در نماز،
✔مراتب خوف از خداوند،
✔نکتهها و پرسشهایی درباره اذان و اذکار نماز و پاسخ به آنها
✔و بررسی و توضیح شرایط قبولی نماز و آثار نماز مقبول.
#اخلاق
#نماز
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
هدایت شده از کانال رسمی دانشگاه قم
رییس دانشگاه قم:
آیت الله مصباح یزدی حق عقل و تفکر را به خوبی ادا کرد
مشروح خبر:
https://b2n.ir/k17812
روابط عمومی دانشگاه قم
@university_of_qom
784.7K
🎤 احمدحسین شریفی
🔻گفتگو با خبرنگار خبرگزاری ایرنا درباره توئیتهای اخیر جناب عباس عبدی درباره علامه مصباح
#علامه_مصباح
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴قواعد زیست فیلسوفانه(۱)
🔶نگاههای منفی به زیست فیلسوفانه
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
شری راجنیش باگوان اشو، از مدعیان معنویت و عرفان در دوران معاصر، که پیروان و دلدادگان فراوانی نیز در گوشه و کنار جهان جذب کرده بود، زیست فیلسوفانه را زیستی دور از واقعیتهای زندگی دانسته و معتقد است زندگی فلسفی یک زندگی بیهوده و تخیلی و مشغول شدن به چرندیات و ذهنیات و زبانیات محض و فاقد معنا است.
اشو با استفاده از تمثیل «سگ»، البته نه آنگونه که مورد پسند کلبیون بود، میگوید زیست فیلسوفانه مثل زیست سگی است که همواره در تلاش است تا دم خود را به دهان بگیرد.
آیا تا بحال سگی را دیدهاید، که در یک روز زمستانی زیر آفتاب لمداده و سرگرم است که دمش را با دندان بگیرد. سریع میجهد، ولی به محض اینکه به دمش حمله میکند، دمش فرار میکند. سگ کمی استراحت میکند و شروع میکند به فکر کردن که مشکل چیست؟ (این قدر نزدیک است) سگ به خود میگوید: فاصله خیلی کم است من قبلاً چیزهایی را که خیلی دورتر بودهاند گرفتهام و دوباره با تلاش بیشتری به دمش حمله میکند. فیلسوفها هم در چنین دامی گیر کردهاند و برای همین همه آنها دیوانه میشوند. فلسفه تلاش شخص است برای گرفتن دم خودش ولی هرگز نمیتوان آن را گرفت.
افزون بر این، ویژگی دیگر زیست فیلسوفانه از نگاه اشو، زیست بدون نشاط و حرکت است. وی میگوید فیلسوفان به دلیل مشغول شدن به ذهنیات هر چند دارای ثبات و همچون درختی ریشهدار میمانند؛ اما هیچ نشاط و زندگی و پویایی و حرکتی در زندگی فیلسوفانه نیست.
زیست فیلسوفانه درگیر شدن به «ابهام کلمات» است. و موجب فلج ذهنی و فکری میشود.
پارهای از صوفیان مسلمان نیز روی خوشی به فلسفه و برهان نشان نمیدادند و زیست فیلسوفانه و عاقلانه را زیستی بیتحرک دانسته و پرواز معنوی با زیست فیلسوفانه را ناممکن میدانستند.
مولوی در ضمن اشعار مشهوری میگوید:
پای استدلالیان چوبین بود
پای چوبین سخت بیتمکین بود
غیر آن قطب زمان دیدهور
کز ثباتش کوه گردد خیرهسر
پای نابینا عصا باشد عصا
تا نیفتد سرنگون او بر حصا
با عصا کوران اگر ره دیدهاند
در پناه خلق روشندیدهاند
گر نه بینایان بدندی و شهان
جمله کوران مردهاندی در جهان
نه ز کوران کشت آید نه درود
نه عمارت نه تجارتها و سود
گر نکردی رحمت و افضالتان
در شکستی چوب استدلالتان
این عصا چه بود قیاسات و دلیل
آن عصا که دادشان بینا جلیل
چون عصا شد آلت جنگ و نفیر
آن عصا را خرد بشکن ای ضریر
او عصاتان داد تا پیش آمدیت
آن عصا از خشم هم بر وی زدیت
حلقه کوران به چه کار اندرید
دیدبان را در میانه آورید
فلسفی را زهره نه تا دم زند
دم زند دین حقش بر هم زند
دست و پای او جماد و جان او
هر چه گوید آن دو در فرمان او
با زبانشان گر چه تهمت مینهند
دست و پاهاشان گواهی میدهند
#فلسفه
🆔eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴خانهداری و خانهنشینی
🔹یکی از سخنان حکیمانه سخنرانی سراسر حکمت امروز حکیم فرزانه انقلاب اسلامی:
🔻«اصلیترین نقش یک زن، از نظر اسلام همین نقش خانهداری است؛ منتها مهم این است که خانهداری به معنای خانهنشینی نیست. بعضی اینها را باهم اشتباه میکنند وقتی میگوییم خانهداری، خیال میکنند میگوییم در خانه بنشینید هیچ کار نکنید، هیچ وظیفهای انجام ندهید، تدریس نکنید، مجاهدت نکنید، کار اجتماعی نکنید، فعالیتهای سیاسی نکنید، معنای خانهداری این نیست. خانهداری یعنی خانه را داشته باشید در کنار داشتن خانه هر کار دیگری که از عهدهی شما برمیآید و میل به آن و شوق به آن را دارید میتوانید انجام بدهید؛ منتها همه در ذیل خانهداری است. کارهای اجتماعی در یک مواردی فریضه است، وظیفه است، باید انجام بدهید.»
رهبر معظم انقلاب، ۱۴ دی ۱۴۰۱
#زن
#خانهداری
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔻محصول سبک زندگی آمریکایی را میتوان در نمودار بالا مشاهده کرد.
🔹آمار تولدهای خارج از چارچوب تعهدات زناشویی.
🔻باز هم کشورهای لیبرالی رکورددار بیبندوباری!
🔸جامعه آرمانی غربیان و غربپرستان چنین جامعهای است: «بیتعهد»، «بیخانواده»، «فرزندان نامشروع»، «تکثیر زنا»، «بیبندوباری اجتماعی»، «افسارگسیختگی شهوت و هواهای نفسانی».
#غربزدگی
#سبک_زندگی
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴مدیریت تغییر
✍️ احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
خردمند کسی است که نه تنها دربرابر «تغییر» مقاومت نمیکند؛ بلکه «اصل تغییر» را از أصول حاکم بر «جهان طبیعی» و «جهان انسانی» میداند.
تغییرات آینده را «پیشبینی» میکند, اما دربرابر تغییر منفعل نیست. بلکه تغییرات مطلوب را «میسازد» و مانع شکلگیری تغییرات نامطلوب میشود.
#اخلاق
#تغییر
#مدیریت
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴قواعد زیست فیلسوفانه(۲)
🔶تعقل و خردورزی
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
از مهمترین ویژگیهای آدمیان برخورداری از قوه «عقل» است. آدمیان همواره در مقایسه خود با سایر موجودات و به ویژه با سایر حیوانات، بر این ویژگی تأکید کرده و به آن بالیدهاند. اما اگر بخواهیم عقل را در تاریخ زیست انسان دنبال کنیم، نشانههای اندکی از «زیست عقلانی» در گستره حیات اجتماعی مشاهده میکنیم. بسیاری از آدمیان بهرة محسوسی از عقلانیت و تفکر ندارند. آنان زندگی خود را بیشتر بر پایه «غرایز» و «امیال» و «احساسات» و «عواطف» سامان میدهند تا «عقل و فکر».
انسان در سبعیت و درندگی قابل مقایسه با هیچ موجود دیگری نیست. ابزارهایی که در سایه قدرت علمیاش برای ارضای «غریزه سبعیت» خود تولید کرده است، به اندازهای هست که اگر اراده کند میتواند چند بار سراسر کره زمین را به پودر و خاکستر تبدیل کند!
برتراند راسل میگفت: «اکثر مردم حاضرند بمیرند ولی فکر نکنند- عملاً هم چنین میکنند» در جملهای دیگر میگفت: «دستکم آنطور که به من گفتهاند، انسان حیوان ناطق [عاقل] است. من در طی عمری طولانی با جدیت به دنبال شواهدی برای این گزاره گشتهام، اما تاکنون بخت آن را نداشتهام که به چنین شواهدی بربخورم، اگر چه در بسیاری از کشورهای سه قاره جستجو کردهام.»
به هر حال، خردورزی و تفکر از دشوارترین کارهاست. تصمیمگیری بر پایه تفکر، از یک سو وابسته به قدرت «مهار و کنترل غرایز» و از سوی دیگر نیازمند «آگاهی دقیق از جوانب کار» و از سوی سوم، نیازمند «مهارت به کارگیری» عقل و فکر در مسیر درست است. برخورداری از این «تواناییها» و «داناییها» و «مهارتها» نیازمند مجاهدتهای طولانیمدت است.
در این میان فیلسوفان از معدود کسانیاند که میتوانند زندگی خود را بر پایه تعقل و خردورزی سامان دهند. فیلسوف کسی است که بیشترین ارتباط را با قوه عقل دارد؛ ارزش و اهمیت و کارکرد و توانایی آن را به مراتب بیش از دیگران درک میکند. یک فیلسوف اصیل، عقل را در جایگاه پیامبری و راهنمایی مینشاند و آن را، در کنار شرع، به منزله یکی از چراغهای راه زندگی خود بر میگزیند. با عقل و استدلال عقلی میکوشد بسیاری از راهها و چاههای مسیر خود را بیابد. با بهرهگیری از عقل میکوشد افسار شهوت و غضب را در کنترل بگیرد.
#فلسفه
🆔eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴 نوآوری
✍احمدحسین شریفی
«نوآوری» یعنی «کشف» یا «خلق» راهی جدید؛
نوآوری یعنی «رفتن از مسیری جدید»
از مهمترین موانع نوآوری، «التزام مقلدانه» به مسیرهایی است که همگان از آنها عبور میکنند.
#اخلاق
#نوآوری
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴توصیهای طلایی!
✍️ احمدحسین شریفی
🔻معالاسف «فرافکنی»، از مخربترین اخلاقیاتی است که شیوع گستردهای در میان مدیران و مسئولان جامعه ما و بلکه آحاد مردم ما دارد. یکی از الزامات اصلاح جامعه، زدودن این فرهنگ غلط و ترویج «مسؤولیتپذیری» در میان تکتک افراد جامعه است.
🔻رهبر معظم انقلاب در جملهای حکیمانه میفرماید:
«در جمهوری اسلامی، هرجا که قرار گرفتهاید، همانجا را مرکز دنیا بدانید و آگاه باشید که همهی کارها به شما متوجه است.»
#مسئولیت
#اخلاق
#مدیریت
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اللهم صل علی محمد و آل محمد
تقدیم به همه مادران
🔴 سختگیری!
✍️احمدحسین شریفی
🔻«سختگیری» (آموزشی، اداری، تربیتی، ...)، فضیلت نیست؛ بلکه یک «رذیلت» است که نشانه «بیماری شخصیت» است.
🔻«جدیت» (آموزشی، اداری، تربیتی و...) فضیلت است و نشانه «سلامت شخصیت» و «اعتدال روحی» و «وجدان کاری» است.
#اخلاق
#سختگیری
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴خودخواهی و دیگرسوزی
🖊احمدحسین شریفی
🔻چه کاریکاتور پرمعنا و پرپیامی!
🔻روی دیگر «خودخواهی»، «ظلم اجتماعی» و «محرومسازی» دیگران است.
🔻انسان «موجودی اجتماعی» است؛ رفتارهای فردی او نیز ابعاد اجتماعی دارند. تصمیمات و ترجیحات به ظاهر شخصی او، بدون تردید «سرنوشت دیگران» را نیز تحت تأثیر قرار میدهد!
#اخلاق
#اخلاق_اجتماعی
#خودخواهی
@Ahmadhiseinsharifi
🌹
🔴قواعد زیست فیلسوفانه(۳)
🔶تعادل درونی
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
یکی از مهمترین قواعد زیست فیلسوفانه برخورداری از «تعادل درونی» است.
توضیح آنکه فیلسوفان به دلیل شناخت خوبی که از قوای درونی خود دارند و همچنین به دلیل ورزیدگی و نیرومندی قوه عقلانیتشان، توانایی کنترل سایر قوای خود و در سیطره گرفتن آنها را دارند. به همین دلیل، احساسات و هیجانات و عواطفشان تحت کنترل عقلانیتشان است؛ و همین مسأله موجب تعادل درونی آنان میشود.
یکی از نشانههای تعادل درونی فیلسوفان این است که در شادیها و غمها، در خوفها و رجاها، در امیدها و ناامیدیها همواره تعادل را نگه میدارند. از نگاه فیلسوفان، جهان مادی، جهان ناپایداریها است. به همین دلیل، نه در شادیها از حد میگذرانند و نه در غمها بیطاقت و بیتاب میشوند. میدانند که هیچکدام از این دو حالت، پایدار نخواهد بود.
زمانِ خوشدلی دریاب و دُر یاب
که دایم در صدف گوهر نباشد
غنیمت دان و مِی خور در گلستان
که گُل تا هفتهی دیگر نباشد
#فلسفه
🆔eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴محکمکاری
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔻وقتی کاری بر عهده میگیریم، تلاش کنیم به گونهای آن را انجام دهیم که نه تنها گذشتگان و معاصران بلکه حتی آیندگان نیز نتوانند بهتر از ما انجامش دهند.
🔻این مهمترین کاری است که هر کدام از ما برای پیشرفت و تعالی فردی و اجتماعی میتوانیم انجام دهیم. و یقین داشته باشیم که #سبک_زندگی «پیامبرپسند» نیز همین است.
🔸#پیامبر_اکرم (ص) در روایاتی بر این حقیقت تأکید کرده است:
✔️«اِذا عَمِلَ اَحَدُكُم عَمَلاً فَليُتْقَنْ؛ زمانى كه کاری انجام میدهید، متقن و محکم انجام دهید.»
✔️«اِنَّ اللّهَ تَعَالَى يُحِّبُ مِنَ العَامِلِ اِذَا عَمِلَ اَن يُحْسِنَ؛ خداوند تعالى دوست دارد كه عملكننده، کار خود را به نیکوترین شکل انجام دهد.»
#اخلاق
#مدیریت
🆔eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴جرئت شروع
🖊احمدحسین شریفی
🔸در کارهای بزرگ، «شروع»، نقشی کلیدی دارد؛ «ترس و دلهره» نسبت به «احتمال عدم موفقیت» و در نتیجه «شروع لرزان»، میتواند «نبوغ و توانایی و اراده» را خاموش یا بسیار کمرمق کند. «شروع امیدوارانه» و البته حتی الامکان «حساب شده»، جرئت، قوت، «قدرت» و «خلاقیت» را به دنبال میآورد.
#امیرمؤمنان در سخنی حکیمانه میفرماید:
«إِذَا هِبْتَ أَمْراً فَقَعْ فِيهِ، فَإِنَّ شِدَّةَ تَوَقِّيهِ أَعْظَمُ مِمَّا تَخَافُ مِنه (نهج البلاغه، حکمت ۱۷۵)
هرگاه از كارى بترسى خود را در آن افکن، زيرا سختى بر حذر بودن، بزرگتر از آن چيزى است كه از آن مىترسى»
چو ترسی ز امری بينداز خويش
در آن و بپيراى تشويش خويش
دو دل بودن و خود نگهداشتن
بسی سختتر ميكند قلب ريش
#اخلاق
#مدیریت
#جرئت
🆔eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴شرایط موفقیت
🖊احمدحسین شریفی
🔻 مهمترین «ویژگیهای رفتاری» مشترک میان انسانهای موفق (صرف نظر از حوزه تخصصی آنان) عبارتند از:
✔️سحرخیزی
✔️مثبتاندیشی و مثبتنگری
✔️هدفمندی و سختکوشی
✔️خیرخواهی و نیکوکاری
✔️مصاحبت با افراد موفق و امیدوار
✔️اصالت ندادن به قضاوتها و داوریهای دیگران
✔️مشورتگیری
✔️مطالعه پیوسته و هدفمند
✔️فعالیتهای بدنی منظم و برنامهمحور
#اخلاق
#موفقیت
#مدیریت
🆔eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴تجربهاندوزی و زیرکی
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔻مارتین #لوترکینگ، رهبر جنبش حقوق مدنی آمریکاییهای آفریقاییتبار، در جملهای زیبا میگوید:
«اگر کسی یک بار مرا فریب داد شرم بر او باد؛ اما اگر دوباره مرا فریب داد شرم بر من باد.»
🔻این سخن ترجمهای از آن سخن مشهور #پیامبر_اکرم(ص) است که میفرماید:
«انسان مؤمن (یا انسان عاقل) از یک سوراخ دو بار گزیده نمیشود» (الْمُؤْمِنُ (العاقل) لَا يُلْسَعُ مِنْ جُحْرٍ، مَرَّتَيْنِ).
🔻«تجربهاندوزی» و «عبرتآموزی» نه تنها از ویژگیهای «مؤمنان»؛ بلکه صفتی مورد انتظار از «عاقلان» است.
#اخلاق_اجتماعی
#تجربه
🆔eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴از جنگ شناختی تا جنگ گرایشی
🖊احمدحسین شریفی
تردیدی در وجود یک «جنگ شناختی جهانی» علیه مردم ایران وجود ندارد؛ اما نباید غفلت کرد که ابزار اصلی این جنگ شناختی، «جنگ عاطفی و احساسی و هیجانی» است.
کارویژه اصلی رسانههای دشمنان ملت دگرگون کردن «گرایش»های مردم و ایجاد تغییر در «میل و سلیقه و ذائقه» مردم در حوزههای مختلف #سبک_زندگی و اوقات فراغت و سبک موسیقایی و امثال آن هستند و از این راه دنبال دگرگون کردن بینشها و سازماندهی به کنشهای مردماند.
#جنگ_نرم
🆔eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴قواعد زیست فیلسوفانه(۴)
🔶آرامش متأملانه
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
از دیگر پیامدهای زیست فیلسوفانه، «آرامش متأملانه» است. فیلسوفان به دلیل پیروی از عقل، زیستی آرام دارند. و به دلیل
1⃣تفسیری عقلانی که از هستی و فعل و انفعالات تکوینی و اجتماعی دارند، به ندرت دچار اضطراب میشوند.
2⃣نظام عالم را نظامی معنادار و ذیروح میدانند، به همین دلیل، هیچ امری را، چه خوشایند باشد و چه بدآیند، بیحکمت نمیدانند.
آنان نه تنها «اسیر حوادث» نمیشوند؛ بلکه میکوشند «امیر حوادث» شوند. با آرامشی متأملانه در صدد فهم معنا یا معانی نهفته در پس حوادث هستند.
#فلسفه
🆔eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴ترس، ضعف و شجاعت
🖊احمدحسین شریفی
«ترس»، مانع «شروع»؛
«ضعف» مانع «پایان دادن»
و «شجاعت» عامل «استقامت» و «استمرار» میشود.
#اخلاق
#ترس
#شجاعت
🆔eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴ترس و توقف
Don't let the fear of what could happen , make nothing happen
اجازه نده ترس از رخدادهای محتَمل، کارها را متوقف کند.
#اخلاق
#ترس
@Ahmadhoseinsharifi
🌹