eitaa logo
احسن الحدیث
89 دنبال‌کننده
473 عکس
416 ویدیو
77 فایل
ویژه نکته های قرآنی اعم از تفسیر, علوم قرآن, معرفی آثار قرآنی و...
مشاهده در ایتا
دانلود
موارد استعاذه‌ی پیامبر صلی الله علیه و آله قال رسول الله صلى‌الله‌عليه‌وآله‌وسلم: «اللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوْذ بكَ: مِنَ الْهَمِّ وَالْحَزَنِ، وَأَعُوذُ بِكَ: مِنَ الْعَجْزِ وَالْكَسَلِ، وَمِنَ الْبُخْلِ وَالْجُبُنِ، وَأَعُوذُ بِكَ: مِنْ غَلْبَةِ الدَّيْنِ وَقَهْرِ الرِّجَالِ»۱. «خداوندا! از غم و اندوه، ناتواني و سستي، بخيلي و ترسويي، ماندن به زير قرض و تسلط مردان [ظالم] به تو پناه مي‏آورم». ۱. سنن النسائي، 8/258.
شرایط تبلیغ و رهبری و پیشوایی مردم خُذِ الْعَفْوَ وَأْمُرْ بِالْعُرْفِ وَأَعْرِضْ عَنِ الْجَاهِلِينَ عفو و گذشت را پیشه كن، و به كار پسندیده فرمان ده، و از نادانان روی بگردان. اعراف ۷/ ۱۹۹. در این آیات، شرائط تبلیغ، رهبرى و پیشوائى مردم به طرز بسیار جالب و فشرده بیان شده و با آیات گذشته که اشاره به مسأله تبلیغ مشرکان داشت نیز تناسب دارد. در نخستین آیه مورد بحث، اشاره به سه قسمت از وظائف رهبران و مبلغان ـ به صورت خطاب به پیامبر(صلى الله علیه وآله) ـ شده، در آغاز مى گوید: در طرز رفتار با مردم سختگیر مباش و با آنها مدارا کن، عذرشان را بپذیر، و بیش از آنچه قدرت دارند از آنها مخواه (خُذِ الْعَفْوَ). عَفْو ، گاهى به معنى مقدار اضافى چیزى آمده. گاهى به معنى حد وسط و میانه. گاه به معنى قبول عذر خطاکار و بخشیدن او. و گاه به معنى آسان گرفتن کارها. قرائن آیات نشان مى دهد آیه فوق ارتباط با مسائل مالى و گرفتن مقدار اضافى از اموال مردم که بعضى از مفسران گفته اند، ندارد، بلکه مفهوم مناسب، همان آسان گرفتن ، گذشت و انتخاب حد وسط و میانه است.(۱) بدیهى است اگر رهبر و مبلغ، شخص سختگیرى باشد به زودى جمعیت از اطراف او پراکنده مى شوند، و نفوذ خود را در قلوب از دست خواهد داد، همان طور که قرآن مجید مى گوید: وَ لَوْ کُنْتَ فَظّاً غَلیظَ الْقَلْبِ لاَنْفَضُّوا مِنْ حَوْلِکَ: اگر سختگیر، بد اخلاق و سنگدل بودى به طور مسلّم از گرد تو پراکنده مى شدند .(۲) آنگاه دومین دستور را به این صورت مى دهد: مردم را به کارهاى نیک و آنچه را عقل و خرد، شایسته مى شناسد و خداوند آن را نیک معرفى کرده، فرمان ده (وَ أْمُرْ بِالْعُرْفِ). اشاره به این که ترک سختگیرى مفهومش مجامله کارى نیست، بلکه باید رهبران و مبلغان همه حقایق را بگویند و مردم را به سوى حق دعوت کنند و چیزى را فروگذار ننمایند. در مرحله سوم دستور به تحمل و بردبارى در برابر جاهلان داده مى فرماید: از جاهلان روى برگردان و با آنها ستیزه مکن (وَ أَعْرِضْ عَنِ الْجاهِلینَ). رهبران و مبلغان در مسیر خود با افراد متعصب، لجوج، جاهل و بى خبر، و افرادى که سطح فکر و اخلاق آنها بسیار پائین است، رو به رو مى شوند، از آنها دشنام مى شنوند، هدف تهمتشان قرار مى گیرند، سنگ در راهشان مى افکنند. راه پیروزى بر این مشکل گلاویز شدن با جاهلان نیست، بلکه بهترین راه تحمل و حوصله، نادیده گرفتن و نشنیده گرفتن این گونه کارها است، و تجربه نشان مى دهد، براى بیدار ساختن جاهلان و خاموش کردن آتش خشم و حسد و تعصبشان، این بهترین راه است۳. ۱ ـ براى توضیح بیشتر درباره معنى عَفْو به جلد دوم تفسیر نمونه ، ذیل آیه ۲۱۹ سوره بقره مراجعه شود. ۲ ـ آل عمران، آیه ۱۵۹. ۳. تفسير نمونه، ذیل آیه‌آیه‌ی مورد بحث.
9.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نمازجمعه امروز رودسر در عزای امام رضا عليه‌السلام
8.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نمازجمعه امروز رودسر در عزای امام رضا عليه‌السلام
امنیّت در سایه‌ی ایمان به خدا قرآن كريم در آيه ى هشتاد و دوم سوره ى انعام به شرايط ايمان و نتايج آن اشاره مى كند و مى فرمايد: اَلَّذِينَ آمَنُوا وَ لَمْ يَلْبِسُوا إِيمٰانَهُمْ بِظُلْمٍ أُولٰئِكَ لَهُمُ اَلْأَمْنُ وَ هُمْ مُهْتَدُونَ كسانى كه ايمان آوردند، و ايمان‌شان را با ستمِ (شرك) نياميختند، امنيت تنها براى آن‌هاست؛ و آنان ره‌يافتگانند!». نكته ها و اشاره ها: ۱ ابراهيم عليه السلام در سخن خويش، كه در آيه ى قبل بيان شد، اشاره كرد كه ايمان موجب امنيت و شرك موجب ترس و ناامنى است و اينك در اين سخن، اين قانون كلى را بيان مى كند كه هركس ايمان آورد و به خويشتن ستم نكند و ايمانش را با شرك آلوده نسازد، به هدايت الاهى دست يافته است و در امنيت خواهد بود. ۲ مقصود از «امنيت» در آيه ى فوق، معناى اعم آن است كه شامل امنيت از حوادث دردناك اجتماعى و امنيت از مجازات پروردگار و آرامش روحى مى شود يعنى زمانى جنگ‌ها، مفاسد، جنايات و ناراحتى هاى روحى از بين مى رود و بشريّت به آرامش دست مى يابد كه دو اصل ايمان و عدالت بر جهان حاكم شود و كفر و شرك و ستم از جهان رخ بربندد. ۳ در برخى احاديث از اهل بيت عليهم السلام حكايت شده كه منظور از آيه ى فوق آن است كه امنيت براى كسانى است كه بعد از پيامبر صلى الله عليه و آله به ولايت ايمان آورند و آن را با ولايت و رهبرى ديگران مخلوط نكنند. روشن است كه اين گونه روايات، در حقيقت، بطن آيه ى قرآن را بيان مى كند؛ يعنى در آيه سخن از رهبرى و ولايت خدا و آميخته نكردن آن با رهبرى غير اوست و رهبرى على عليه السلام هم پرتوى از رهبرى خدا و پيامبر است؛ پس اگر معناى آيه را توسعه دهيم و ملاك و روح و بطن آيه را به دست آوريم، شامل ولايت على عليه السلام نيز مى شود اما معناى آيه منحصر در اين مفهوم نيست و از اين روست كه در برخى ديگر از احاديث آيه ى فوق بر خوارج تطبيق شده كه از ولايت خدا بيرون رفتند و تحت ولايت شيطان قرار گرفتند۱. ۱. تفسير قرآن مهر، ذیل آیه‌ی مورد بحث.
هم‌گامی در باقیات صالحات قرآنی (...وَمَا تُنْفِقُوا مِنْ خَيْرٍ فَلِأَنْفُسِكُمْ ۚ وَمَا تُنْفِقُونَ إِلَّا ابْتِغَآءَ وَجْهِ اللَّهِ ۚ وَمَا تُنْفِقُوا مِنْ خَيْرٍ يُوَفَّ إِلَيْكُمْ وَأَنْتُمْ لَا تُظْلَمُونَ). بقره۲/ ۲۷۲. [ای اهل ایمان!] هر مالی را كه انفاق كنید به سود خود شماست، و این در صورتی است كه انفاق نكنید جز برای طلب خشنودی خدا. و آن‌چه از مال [باارزش و بی‌عیب‌] انفاق كنید، پاداشش به طور كامل به شما داده می‌شود، و مورد ستم قرار نخواهید گرفت. 👈 با توجّه به توهین‌های مکرّر به ساحت مقدّس قرآن کریم، لازم است نیکو کاران گرامی _ در حمایت از قرآن و فعالیت‌های قرآنی، اعم از آموزش، پژوهش، چاپ و نشر و تبدیل شرایط یاد شده، به فرصت گسترش و ترویج مفاهیم قرآن، _ هدایای نقدی خود را به شماره کارت: ۶۰۳۷۶۹۱۹۹۰۶۸۶۰۲۴ نزد بانک صادرات، به نام مؤسسه احسن الحدیث، واریز نمایند. اجرکم عندالله.
دستخط امام رضا (ع) در موزه قرآن و کتابت تبریز 🔹«موزه قرآن و کتابت» از موزه‌های مهم تبریز است که در مسجد تاریخی صاحب‌الامر واقع شده‌ است. 🔹مهم‌ترین اثر این موزه که شهرت جهانی دارد، صفحه‌ای از کلام‌الله مجید به خط مبارک امام رضا(ع) است. 🔹این اثر مربوط به اوایل قرن سوم هجری قمری است و به خط کوفی بر پوست آهو کتابت شده‌ است. 🔹با در نظر داشتن دستخط‌های مشابهی از ائمه (ع) به ویژه اثر مشابهی که در موزه آستان قدس نگهداری می‌شود، اعتبار و اصالت این اثر مورد اتفاق کارشناسان است./فارس در فضای مجازی👇 @azarbaijan_sharghi
کهف نهایی 3.pdf
2.49M
📚 تفسیر آموزشی قرآن تفسیر سوره‌ی کهف، ج۳، آیات: ۴۷ تا ۶۴ ✍ نویسنده: صاحبعلی محبی 🌺~🌺~🌺~🌺 ✅ 🔰🔰 🆔 @Kotob_howzavy 🌴 احسن الحدیث 🌴 ویژه‌ی نکته‌های قرآنی اعم از تفسیر، علوم قرآن، معرفی آثار قرآنی و... https://eitaa.com/ahsanalhadis1 https://eitaa.com/ahsanalhadis2