آثار نماز شب
در کلام پيامبر اکرم صلی الله وعلیه وآله وسلم. 🪴
صَلَاةُ اللَّيْلِ مَرْضَاةٌ لِلرَّبِّ
وَ حُبُّ الْمَلَائِكَةِ
وَ سُنَّةُ الْأَنْبِيَا
ءِ وَ نُورُ الْمَعْرِفَةِ
وَ أَصْلُ الْإِيمَانِ
وَ رَاحَةُ الْأَبْدَانِ
وَ كَرَاهِيَةٌ لِلشَّيْطَانِ
وَ سِلَاحٌ عَلَى الْأَعْدَا
ءِ وَ إِجَابَةٌ لِلدُّعَا
ءِ وَ قَبُولٌ لِلْأَعْمَالِ
وَ بَرَكَةٌ فِي الرِّزْق
🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄
نماز شب، 🌷
موجب رضايت پروردگار،🌷
دوستى فرشتگان🌴
، سنت پيامبران،🎍
نور معرفت🌾
، ريشه ايمان،🍃
آسايش بدن ها،🌲
مايه ناراحتى شيطان🎄
، سلاحى بر ضدّ دشمنان،🥀
مايه اجابت دعا🌸
، قبولى اعمال🌺
و بركت در روزى است.🌿
🪴🪴🪴🪴🪴🪴🪴🪴🪴🍀🍀🍀🍀🍀🌴🌴🥀🥀🥀🥀
ارشاد القلوب(دیلمی) ج 1، ص 191
تفسیر آموزشی قرآن ص ۸
تفسیر سورهی «یس»، آیهی ۵
جلسهی ۷
﴿تَنزِيلَ الْعَزِيزِ الرَّحِيمِ﴾﴿٥﴾
«این قرآنى است كه از سوى خداوند عزیز و رحیم نازل شده است».
نکتههایی که از آیهی شریفه استفاده میشود و یا در ارتباط با آن است عبارتند از:
۱- وجه توصیف خدا به عزیز و رحیم ﴿تَنْزِیلَ الْعَزِیزِ الرَّحِیم﴾۱.
در این آیات آمده است که خدای عزیز و رحیم و شکست ناپذیر و مهربان، قرآن را نازل کرده است. وجه این توصیف شاید اشاره به یکی از دو نکتهی ذیل باشد:
الف: اشاره به این است که قرآن از سوی قدرت شکستناپذیر خدا سرچشمه گرفته و به صورت یک معجزه نازل شده است. همچنین از سوی خدایی که سراسر وجودش رحمت و مهر و مهربانی است، ایجاب کرده که چنین کتابی نازل کند، که آن نیز سراسر رحمت است.
ب: یا اشاره است به دو واکنشی که مردم عصر نزول در برابر قرآن داشته و یا الان دارند یا خواهند داشت و آن اینکه:
۱. اگر با قرآن مخالفت کنید با قدرت شکستناپذیر الاهی روبرو خواهید شد.
۲. و اگر آن را بپذیرند، مشمول رحمت خدا خواهند شد.
۲- صفات خدا
از توصیف خدای سبحان به «عزیز» و «رحیم» در آیهی ﴿تَنزِيلَ الْعَزِيزِ الرَّحِيمِ﴾ برمیآید که خدا، نسبت به مخالفان عزیز و شکست ناپذیر و نسبت به اولیای خود، رحیم و مهربان است.
۳- منشأ نزول قرآن
از آیهی ﴿تَنزِيلَ الْعَزِيزِ الرَّحِيمِ﴾ برمیآید که سرچشمه نزول قرآن، قدرت و رحمت است. و کسی که به آن تمسّک جوید به عزّت و رحمت میرسد.
۴-نقش عزّت و رحمت خدا در نزول قرآن
از توصیف خدای سبحان به «عزیز» و «رحیم» در آیهی ﴿تَنزِيلَ الْعَزِيزِ الرَّحِيمِ﴾ که عزّت مظهر «انذار» و رحمت مظهر «بشارت» است، برمیآید که خدای سبحان، قرآن کریم را، با در هم آمیختن عزّت و رحمتش نازل کرده است۲_۳.
۱. منصوب بودن"تنزیل"به خاطر آن است که مفعول فعل مقدّری است و در تقدیر چنین بوده: "نزل تَنْزِیلَ الْعَزِیزِ الرَّحِیمِ "؛ البتّه احتمالهای دیگری نیز در نحوهی ترکیب این جمله داده شده است.
[۲] تفسیر نمونه، ج ۱۸، ص ۳۱۶.
[۳] تفسیر آموزشی قرآن؛ ج۱؛ تفسیر سورهی یس، ذیل آیهی ۵.
🌴 احسن الحدیث 🌴
ویژهی نکتههای قرآنی اعم از تفسیر، علوم قرآن، معرفی آثار قرآنی و...
https://eitaa.com/ahsanalhadis1
https://eitaa.com/ahsanalhadis2
تفسیر آموزشی قرآن ص ۹
تفسیر سورهی «یس»، آیهی ۶
جلسهی ۸
﴿لِتُنذِرَ قَوْمًا مَّا أُنذِرَ آبَاؤُهُمْ فَهُمْ غَافِلُونَ﴾﴿٦﴾
«تا قومى را بیم دهى كه پدرانشان انذار نشدند، از این رو آنان غافلند».
۱- فلسفهی نزول قرآن
در این آیات، به یکی از اهداف نزول قرآن تصریح شده است؛ آنجا که میخوانیم: ﴿لِتُنذِرَ قَوْمًا مَّا أُنذِرَ آبَاؤُهُمْ فَهُمْ غَافِلُونَ﴾، که این هدف با رسالت رسول گرامی اسلام(ص) نیز همخوانی و هماهنگی دارد.
البته بشارت هم از اهداف نزول قرآن و رسالت رسول گرامی اسلام(ص) است، لیکن در این آیه، تنها، انذار و هشدارگری قرآن آمده، به خاطر اهمیت آن، در برابر مشرکان لجوج است.
۲_ ترکیب "ما" در جملهی "مَّا أُنذِرَ"
۱) در این که"ما"در آیهی مورد بحث، نافیه است یا غیر آن، احتمالهای مختلفی داده شده است:
الف: بسیاری از مفسران آن را"نافیه"گرفته اند و ما هم در تفسیر فوق بر همین معنا تکیه کردیم، زیرا اولا جمله"فهم غافلون"گواه بر این معنا است، چون عدم وجود انذار کننده سبب غفلت میگردد، آیه ۳ سوره سجده نیز شاهد بر آن است، آنجا که میگوید: لِتُنْذِرَ قَوْماً مٰا أَتٰاهُمْ مِنْ نَذِیرٍ مِنْ قَبْلِکَ لَعَلَّهُمْ یَهْتَدُونَ "هدف آن است که قومی را انذار کنی پیش از تو انذار کننده ای برای آنها نیامده است شاید هدایت شوند".
ب: بعضی"ما"را موصوله دانسته اند که مفهوم جمله این میشود: "آنها را به همان چیزی انذار میکنی که پدرانشان به آن انذار شدند.
ج: بعضی احتمال داده اند که ما مصدریه باشد و معنای جمله چنین میشود: تا انذار کنی قومی را به همان انذار که پدرانشان شدند ولی این دو احتمال ضعیف است۱.
۳- لزوم انذار و هشدار جامعهی محروم از انذارهای الاهی
مراد از «قوم» در جملهی ﴿لِتُنذِرَ قَوْمًا مَّا أُنذِرَ آبَاؤُهُمْ فَهُمْ غَافِلُونَ﴾، که پیامبر(ص) مامور به انذار آنها، به وسیله قرآن و وحی الاهی است، همان مردم مشرک مکّه هستند که قبل از پیامبر(ص)، پیامبری بزرگ برای آنان فرستاده نشده بود؛ زیرا بین عصر عیسی علیه السلام و پیامبر(ص) صدها سال، فاصله شده بود و دورهی فترت بود و پیامبر بزرگی نیامده بود و الّا هر زمان حجّت الاهی بر مردم تمام میشود.
به بیان دیگر این که اگر گفته شود به اعتقاد ما هیچ امتی بدون انذار کننده نبوده، و زمین هرگز از حجت خدا خالی نخواهد شد، به علاوه در آیه ۲۴ سوره فاطر خواندیم وَ إِنْ مِنْ أُمَّةٍ إِلاّٰ خَلاٰ فِیهٰا نَذِیرٌ: "هیچ امتی نبود مگر اینکه بیم دهنده ای در آنها وجود داشت.
در پاسخ میگوئیم منظور از آیه مورد بحث انذار کننده آشکار و پیامبر بزرگی است که آوازه او همه جا بپیچد، و گرنه در هر زمانی حجت الهی برای مشتاقان و طالبان وجود دارد، و اگر میبینیم دوران میان حضرت مسیح ع و قیام پیامبر اسلام ص را دوران فترت شمرده اند نه به این معنی است که مطلقا حجت الهی برای آنها وجود نداشته، بلکه فترت از نظر قیام پیامبران بزرگ و اولو العزم است.
أمیر مؤمنان علی ع در این زمینه میفرماید:
ان اللّٰه بعث محمدا (ص) و لیس احد من العرب یقرأ کتابا و لا یدعی نبوة!: "خداوند هنگامی محمد را مبعوث ساخت که احدی از عرب کتاب آسمانی نمی خواند و ادعای نبوت نمی کرد (نهج البلاغه خطبه ۳۳ و ۱۰۴).
بنابراین با توجه به نکتهی یاد شده، لازم است در هر دورهای و عصری و در هر زمان و مکانی، اگر عدّهای مورد انذار الاهی واقع نشدهاند، و چنین خلأی در جامعه بود، بر مبلّغان و مروّجان دینی لازم است که آن دسته از مردم محروم را، از این جهت، مورد توجّه قرار داده و آنها را انذار نمایند تا بر اساس رسالت و سنّت رسول گرامی(ص) و منطق قرآن عمل کرده باشند.
۴- هدف از بعثت انبیا
از جملهی ﴿لِتُنذِرَ قَوْمًا...﴾ استفاده میشود که انذار از جمله اهداف بعثت انبیا است.
۵- سنّت خدا در انذار مردم
از تعبیر ﴿مَا أُنذِرَ آبَاؤُهُمْ...﴾ برمیآید که انذار یک سنّت الاهی است، گرچه با وجود آن، باز هم مردم غافل بمانند.
۶- نقش قرآن در تبلیغ و انذار
از تعبیر ﴿لِتُنذِرَ قَوْمًا...﴾ پس از جملهی ﴿تَنزِيلَ الْعَزِيزِ الرَّحِيمِ﴾ برمیآید که پایه و اساس تبلیغ دین و انذار مردم، باید تعالیم قرآن باشد.
۷- منشأ هشدارهای قرآن
از جملهی ﴿لِتُنذِرَ قَوْمًا...﴾ پس از تعبیر ﴿الرَّحِيمِ﴾، برمیآید که حتّی هشدارهای قرآن نیز، برخاسته از رحمت و مهر خدا است۲_۳.
۱. ر. ک: تفسیر نمونه، ج ۱۸، ص ۳۱۸، پ ۱.
[۱] ر. ک: تفسیر نور، ج ۷، ذیل آیهآیهی مورد بحث.
[۲] تفسیر آموزشی قرآن؛ ج۱؛ تفسیر سورهی یس، ذیل آیهی ۶.
🌴 احسن الحدیث 🌴
ویژهی نکتههای قرآنی اعم از تفسیر، علوم قرآن، معرفی آثار قرآنی و...
https://eitaa.com/ahsanalhadis1
https://eitaa.com/ahsanalhadis2
ریشهی همهی خوبیها در خاندان پیامبر صلی الله علیه و آله و سلّم
🔸امام صادق (عليه السلام) فرمود:
«نَحْنُ اَصْلُ كُلِّ خَيْرٍ، وَ مِنْ فُروعِنا كُلُّ بِرٍّ، فَمِنَ البِرِّ: التَّوحيدُ، وَ الصَّلاةُ، وَ الصّيامُ وَ كَظْمُ الْغَيْظِ، وَ الْعَفْوُ عَنِ المُسى ءِ، وَ رَحْمَةُ الفَقيرِ، وَ تَعَهُّدُ الجارِ، وَ الاِقرارُ بِالفَضْلِ لاَِهلِهِ. وَ عَدُوُّنا اَصْلُ كُلِّ شَرٍّ، وَ مِنْ فُروعِهِمْ كُلُّ قَبيحٍ وَ فاحِشَةٍ، فَمِنْهُمُ الْكِذْبُ، وَ الْبُخْلُ، وَ النَّميمَةُ، وَ الْقَطيعَةُ، وَ اَكْلُ الرِّبا، وَ اَكْلُ مالِ الْيَـتيمِ بِغَيْرِ حَقِّهِ، وَ تَعَدّى الْحُدودِ الَّتى اَمَرَ اللّه ُ، وَ رُكوبُ الْفَواحِشِ مَا ظَهَرَ مِنْها وَ ما بَطَنَ، وَ الزِّنا، وَ السَّرِقَةُ، وَ كُلُّ ما وافَقَ ذلِكَ مِنَ القَبيحِ. فَـكَذَبَ مَنْ زَعَمَ اَ نَّهُ مَعَنا وَ هُوَ مُتَعَلِّقٌ بِفُروعِ غَيْرِنا»
🔹 ما [خاندان پيامبر]، ريشه همه خوبىها هستيم و هر نيكى اى، [ميوه اى] از شاخه هاى ماست و از جمله نيكى هاست: يكتا دانستن خدا، نماز، روزه، فروخوردن خشم، گذشت از كسى كه بدى اى كرده است، ترحّم به نيازمند، رسيدگى به همسايه و اعتراف به كمال اهل كمال. دشمن ما نيز ريشه همه بدى هاست و هر زشتى و بدكارى اى، [ميوه اى] از شاخه هاى اوست و از جمله زشتى هاست: دروغ، بُخل، سخن چينى، قطع رابطه با خويشاوندان، رِبا خوارى، به ناحقْ خوردنِ مال يتيم، تجاوز از حدودِ فرمانهاى الاهى، بدكارگى آشكار و پنهان، زنا، دزدى و هر زشتىِ ديگرى از اين دست. پس هر كس بگويد: با ماست، امّا به شاخه هاى دشمن ما چنگ بزند، دروغگوست.
🌴 احسن الحدیث 🌴
ویژهی نکتههای قرآنی اعم از تفسیر، علوم قرآن، معرفی آثار قرآنی و...
https://eitaa.com/ahsanalhadis1
https://eitaa.com/ahsanalhadis2
#جایگاه_قرآن
#سبک_زندگی_اسلامی
#الگوسازی_در_تبلیغ_بین_الملل
✳️ جایگاه قرآن در گفتمان زندگی فردی_اجتماعی انسان مسلمان
🔹قرآن را باید فهمید؛ ما دوریم از قرآن. از این دوریِ ما از قرآن، دشمن دارد استفاده می کند. دشمن روزبهروز در ما بیایمانی را تزریق می کند، لاابالیگری را تزریق می کند، وابستگی به خود را تزریق می کند. نگاه کنید به دولت های اسلامی، نگاه کنید به کشورهای اسلامی، ببینید در مقابل آمریکا، در مقابل صهیونیسم، در مقابل دشمن، در مقابل غارتگران چه وضعی دارند! این ناشی از دوری از قرآن است.
🔸ما اگر به قرآن نزدیک بشویم، همهی این حفرهها پُر خواهد شد؛ همهی این خُلل و فُرَج بسته خواهد شد؛ هویّت اسلامی در مقابل هویّت کفر خودش را نشان خواهد داد.
🔹معنای اینکه ما می گوییم [اگر] به قرآن عمل کنیم، زندگی درست خواهد شد، این است. معارف قرآنی وجود دارد، این معارف باید تبدیل بشود به گفتمان های عمومی در بین مردم؛ آنقدر تکرار بشود، آنقدر کار بشود، آنقدر دربارهاش تحقیق بشود، آنقدر بنویسند، آنقدر شعرا و اُدبا و هنرمندان دربارهی آن کار هنری بکنند که اینها بشود جزو واضحات و بیّنات جامعهی اسلامی.
🔸البتّه این نشدنی نیست، دور از دسترس هم نیست، خیال نکنند که حالا این کارها را اگر بخواهیم بکنیم، صد سال طول میکشد؛ نه، اگر اهل دل و اهل دین همّت بکنند، این کارها خیلی زود تحقّق پیدا می کند؛ باید اینجور دنبال قرآن رفت.
بیانات رهبر معظم انقلاب ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
اسرار معرفتی حجّ ص ۱
۱. اخلاص، از قبل موسم حج:
(وَ لِلَّهِ عَلَي النَّاسِ حِجُّ الْبَيْتِ مَنِ اسْتَطَاعَ إِلَيْهِ سَبِيلًا...)۱.
۲. اهمیت حجّ
بر خلاف سایر عبادتها، تمام مناسک حجّ به جز رمی جمرات، همه در قرآن بیان شده در حالی که سایر عبادتها به این شکل در قرآن نیامده است.
۳. طلب حلالیّت از دیگران.
۴. محاسبهی اموال از حیث خمس و زکات.
۵. تلاش برای قبولی اعمال که غیر صحّت عمل است.
در سورهی بقره از آیهي ۱۲۴ در مورد ابراهيم عليه السلام سخن به میان آمده و از آیهي ۱۲۶ دعاها و درخواستهای آن حضرت بیان شده است، که دو دعای او در همین آیه ۱۲۶ آمده است، یکی درخواست امنیت برای مکه و دیگری درخواست تامین روزی اهل مکّه؛ لذا در آیهی ياد شده می خوانیم:
(وَ إذْ قَالَ إبْراهِيمُ رَبِّ اجْعَلْ هذا بَلَداً آمِناً وَ ارْزُقْ أهْلَهُ مِنَ الثَّمَراتِ مَنْ آمَنَ مِنْهُمْ بِاللَّهِ وَ اليَوْمِ الآخِرِ قَالَ وَ مَنْ كَفَرَ فَأُمَتِّعُهُ قَلِيلًا ثُمَّ أَضْطَرُّهُ إِلَي عَذَابِ النَّارِ وَ بِئْسَ المَصِيرُ)۲.
و (ياد كنيد) هنگامي را كه ابراهيم گفت: «پروردگارا! اين (مكه) را سرزمين أمن قرار ده؛ و مردمش را- هر كس از آنان به خدا و روز بازپسين، ايمان آورد- از محصولات روزي ده. » [پروردگارش گفت:
« (دعاي تو را اجابت كردم) و [لي هر كس كفر بورزد پس اندكي برخوردارش ميكنم، سپس او را به سوي عذابِ آتش ميكشانم؛ و [چه بد فرجامي است!».
دعای سوّم ابراهیم علیه السلام برای قبولی عمل پس از تجدید بنای کعبه:
(وَ إِذْ يَرْفَعُ إِبْراهِيمُ القَواعِدَ مِنَ البَيْتِ وَ إِسْمعِيلُ رَبَّنا تَقَبَّلْ مِنَّا إِنَّكَ أَنْتَ السَّمِيعُ العَلِيمُ)۳.
"و (ياد كنيد) هنگامي كه ابراهيم و اسماعيل، پايههاي خانه [كعبه را بالا ميبردند؛ (و ميگفتند: ) [اي پروردگار ما! از ما بپذير، كه در حقيقت تنها تو شنوا [و] دانايي".
چند نکته:
۱. از آيات قرآن و احاديث و كتب تاريخ اسلام به خوبي استفاده ميشود كه خانهي كعبه در زمان آدم عليه السلام برپا شده بود و سپس در طوفان نوح عليه السلام فرو ريخت و بعد به دست ابراهيم و فرزندش اسماعيل عليهما السلام تجديد بنا شد و از تعبيري كه در اين آيه آمده نيز، همين مطلب استفاده ميشود؛ چرا كه ميفرمايد: «ابراهيم و اسماعيل پايههاي خانه ي كعبه را بالا بردند. » اين تعبير ميرساند كه شالودههاي خانه ي كعبه وجود داشته و ابراهيم و اسماعيل عليهما السلام آن پايهها را بالا بردند.
۲. درخواست ابراهيم و اسماعيل عليهما السلام از خدا كه گفتند: «پروردگارا از ما بپذير! » نشان ميدهد كه كارهاي عادي، مثل ساخت و ساز و بنّايي نيز، اگر در مسير اهداف الاهي قرار گيرند، مورد قبول خدا واقع ميشوند و عبادت به شمار ميآيند.
۳. هر عبادتي دو مرحله دارد:
نخست، صحيح انجام گرفتن آن كه شرايط و اجزاي آن درست انجام شود.
و دوم، قبول شدن آن توسط خدا كه بستگي به شرايط روحي و معنوي، مثل اخلاص، دارد.
دعای چهارم تا هفتم ابراهیم علیه السلام در آیهی بعدی:
(رَبَّنا وَ اجْعَلْنا مُسْلِمَيْنِ لَكَ وَ مِنْ ذُرِّيَّتِنا أُمَّةً مُسْلِمَةً لَكَ وَ أَرِنا مَناسِكَنا وَ تُبْ عَلَيْنا إِنَّكَ أَنْتَ التَّوَّابُ الرَّحِيمُ)۴.
[اي پروردگار ما! و ما را تسليم خود قرار ده؛ و از نسل ما، امتي فرمانبردار خود (پديد آر) ؛ و [راه و رسم عبادتمان را به ما نشان ده؛ و توبه ما را بپذير، كه تنها تويي بسيار توبه پذير [و] مهرورز.
در اين آيه چهار دعاي ابراهيم و اسماعيل عليهما السلام حكايت شده است:
اول: درخواست تسليم در برابر حق ميكنند كه بالاترين مقام هاست.
دوم: درخواست مقام تسليم و مسلمان شدن براي فرزندان و نسل خويش ميكنند.
سوم: از خدا ميخواهند كه راه و رسم پرستش و عبادت خود را به ايشان نشان دهد.
چهارم: از خدا تقاضاي توبه و بازگشت ميكنند؛ يعني از او ميخواهند كه توبه ي ايشان را بپذيرد و رحمت خود را بر آنان فرو ريزد.
باید توبه قبل حجّ صورت گیرد.
________
۱. آل عمران ۳/ ۹۷.
۲. بقره ۲/ ۱۲۶.
۳. بقره ۲/ ۱۲۷.
۴. بقره ۲/ ۱۲۸.
🌴 احسن الحدیث 🌴
ویژهی نکتههای قرآنی اعم از تفسیر، علوم قرآن، معرفی آثار قرآنی و...
https://eitaa.com/ahsanalhadis1
https://eitaa.com/ahsanalhadis2
اسرار معرفتی حجّ ص ۲.
دعای هشتم ابراهیم علیه السلام:
(رَبَّنا وَ ابْعَثْ فِيهِمْ رَسُولًا مِنْهُمْ يَتْلُوا عَلَيْهِمْ آيتِكَ وَ يُعَلِّمُهُمُ الكِتبَ وَ الحِكْمَةَ وَ يُزَكِّيهِمْ إِنَّكَ أَنْتَ العَزِيزُ الحَكِيمُ)۱.
[اي پروردگار ما! و در ميان آنان فرستادهاي از [خود] شان برانگيز، تا آيات تو را بر آنان بخواند [و خود پيروي كند]، و كتاب و فرزانگي به آنان بياموزد، و آنها را رشد دهد [و پاك كند؛ زيرا] كه تنها تو شكست ناپذير [و] فرزانهاي.
۶. سفر حجّاج به سرزمینی که قدمگاه پیامبر و بزرگان و محل نزول قرآن و وحی است، که باید قدر آن را دانست؛ ( کفی بالمرء جهلا آن لایعرف قدره).
۷. سعی کنید از بهترینها باشید؛ چون شما به بهترین سرزمین رفتهاید.
____
۱. بقره ۲/ ۱۲۹.
🌴 احسن الحدیث 🌴
ویژهی نکتههای قرآنی اعم از تفسیر، علوم قرآن، معرفی آثار قرآنی و...
https://eitaa.com/ahsanalhadis1
https://eitaa.com/ahsanalhadis2
💌 انفاق در ماه مبارک
✍ پیامبر اعظم صلی الله علیه وآله فرمودند:
ما مِن نَفَقَةٍ إلاّ وَيُسأَلُ العَبدُ عَنها إلاَّ النَّفَقَةَ في شَهرِ رَمَضانَ صِلَةً لِلعِبادِ وَكانَ كَفّارَةً لِذُنوبِهِم، وَمَن تَصَدَّقَ في شَهرِ رَمَضانَ بِصَدَقَةٍ مِثقالِ ذَرَّةٍ فَما فَوقَها إذا كانَ أثقَلَ عِندَ اللّهِ عَزّ وَجَلّ مِن جِبالِ الأَرضِ ذَهَبا تَصَدَّقَ بِها في غَيرِ رَمَضانَ؛
هيچ خرج كردنى نيست، مگر آنكه بنده از آن سؤال مىشود؛ مگر خرج كردن در ماه رمضان در راه احسان به بندگان و اين كفّارۀ گناهان میشود. هركس در ماه رمضان بهاندازۀ سنگينى ذرّهاى يا بالاتر از آن صدقه دهد، نزد خداوند سنگينتر از كوههاى زمين از طلاست كه در غير ماه رمضان صدقه دهد.
📚 بحار الأنوار، ج۹۶، ص۳۴۵، ح ۹.
💠 مشارکت در باقیات صالحات قرآنی در ماه مبارک رمضان، ماه نزول قرآن
✅ ضمن عرض قبولی طاعات و عبادات، و تبریک سال نو، یادآوری میشود که شما میتوانید هدایای مربوط به باقیات صالحات قرآنی خود را برای اعتلای فرهنگ قرآن و ترویج و نشر تعالیم آن، به شماره کارت: 👇👇
۶۰۳۷۶۹۱۹۹۰۶۸۶۰۲۴
به نام مؤسسه احسنالحدیث واريز فرمایید.
🌹حدیث انفاق
امام صادق علیهالسلام فرمودند: إِذَا بَعَثَ اللَّهُ الْمُؤْمِنَ مِنْ قَبْرِهِ خَرَجَ مَعَهُ مِثَالٌ یقْدُمُ أَمَامَهُ کلَّمَا رَأَى الْمُؤْمِنُ هَوْلًا مِنْ أَهْوَالِ یوْمِ الْقِیامَةِ قَالَ لَهُ الْمِثَالُ: لَا تَفْزَعْ وَ لَا تَحْزَنْ وَ أَبْشِرْ بِالسُّرُورِ وَ الْکرَامَةِ مِنَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ حَتَّى یقِفَ بَینَ یدَی اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فَیحَاسِبُهُ حِسَاباً یسِیراً وَ یأْمُرُ بِهِ إِلَى الْجَنَّةِ وَ الْمِثَالُ أَمَامَهُ فَیقُولُ لَهُ الْمُؤْمِنُ: یرْحَمُک اللَّهُ نِعْمَ الْخَارِجُ خَرَجْتَ مَعِی مِنْ قَبْرِی وَ مَا زِلْتَ تُبَشِّرُنِی بِالسُّرُورِ وَ الْکرَامَةِ مِنَ اللَّهِ حَتَّى رَأَیتُ ذَلِک فَیقُولُ: مَنْ أَنْتَ؟ فَیقُولُ: أَنَا السُّرُورُ الَّذِی کنْتَ أَدْخَلْتَ عَلَى أَخِیک الْمُؤْمِنِ فِی الدُّنْیا خَلَقَنِی اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ مِنْهُ لِأُبَشِّرَک؛
✨وقتی خداوند، مؤمن را از قبرش [در روز قیامت] بر میانگیزاند، همراه او [شخص] مثالی خارج میشود که پیشاپیش وی حرکت میکند و هرگاه مؤمن هولی از اهوال قیامت را ببیند. آن مثال به وی میگوید: نگران و محزون مباش، تو را از جانب خداوند بشارت باد به کرامت و خوشحالی. تا اینکه در برابر خداوند جلیل ایستاده و حقتعالی از او حسابی آسان کشیده و او را به بهشت امر میکند؛
در حالیکه [شخص] مثالی در جلو او [در حال حرکت] است. مؤمن به او میگوید: خداوند، تو را رحمت کند. چه خوب با من از قبرم خارج شدی و دائماً مرا به شادی و کرامت از ناحیه خداوند بشارت دادی تا اینکه آن را دیدم. پس مؤمن میگوید: تو کیستی؟ آن مثال میگوید: من همان شادی و سروری هستم که تو آن را بر قلب برادر مؤمنت در دنیا داخل کردی. خداوند جلیل مرا از آن سرور خلق کرده است تا تو را خوشحال کنم.
به کانال #اخلاق_عملی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/2943615170Cc0541e3711