موشکهای مجهز به هوش مصنوعی ایران، توجه رسانه غربی را جلب کرد
شلیک موشکهای مجهز به فناوری هوش مصنوعی توسط پهپادهای پیشرفته در رزمایش اقتدار پیامبر اعظم(ص) توسط نیروی دریایی سپاه پاسداران مورد توجه رسانه فرانسوی قرار گرفت.
منبع
🌐http://www.ainews.ir
31.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
موشن گرافیک خاطرات پیشرفت (ساخت انگشت و دست مکانیکی)
#دستاورد #ایده #روایت_پیشرفت
🌐http://www.ainews.ir
34.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
موشن گرافیک خاطرات پیشرفت (شبیهساز عمل چشم سیمدیکس با تکنولوژی واقعیت مجازی)
#روایت_پیشرفت #دستاورد #ایده
🌐http://www.ainews.ir
✳️ پروژه رمزارزها و جایگزین دلار
🔰امروزه شاهد رشد روزافزون فناوری بلاکچین و ارزهای دیجیتال هستیم. به گونهای که تقریبا هرروز شاهد ظهور ایردراپها و ارزهای دیجیتال جدید در قالب پروژههای متعدد میباشیم.
برخی برآوردها حکایت از وجود بیش از یازده هزار ارز دیجیتال دارد. در سالهای آینده با گسترش هوش مصنوعی و مبادلات اقتصادی در چارچوب تجارت الکترونیک، شاهد گسترش ارزهای دیجیتال خواهیم بود.
🔶امروزه حتی شاهد استقبال دولتها و بانکهای بانک مرکزی از رمزارزها هستیم. برای مثال روسیه استفاده از بیتکوین و سایر داراییهای دیجیتال را در پرداختهای بینالمللی قانونی و آغاز نموده است. چین در حال توسعه ارز دیجیتال ملی خود میباشد. هند و سایر کشورهای اروپایی در حال سرمایه گذاری در این بخش هستند. امارات در بین کشورهای غرب آسیا، گوی سبقت را از همه ربوده و سرمایه گذاری هنگفتی در این بخش دارد. در افکار عمومی نیز شاهد روزافزون اعتماد عمومی ملتها و کارتلهای اقتصادی به این نوع ارزها هستیم. همه اینها نشان میدهد که رقابتی جهانی در زمینه ارزهای دیجیتال شکل گرفته و در سالهای آینده تشدید خواهد شد.
🔸اما همه چیز به ایالات متحده بستگی دارد که دلار دیجیتال USDT و رمزارزها را تقویت خواهد نمود یا خیر. دولت دونالد ترامپ در زمان ریاستجمهوری خود (2017-2021) به طور مستقیم سیاستهای خاصی برای تقویت رمزارزها نداشت. ترامپ در توییتی در سال 2019 به بیتکوین و سایر ارزهای دیجیتال انتقاد کرد و آنها را "مورد اعتماد" ندانست. او همچنین اعلام کرد که از ارزهای دیجیتال حمایت نمیکند و به جای آن بر اهمیت دلار آمریکا تأکید کرد و از قضا قوانین سختگیرانهای را نسبت به این نوع ارزها در نظر گرفت. اما در شرایط فعلی و حمایتهای ایلان ماسک از ترامپ، رویکرد رئیس جمهور منتخب، ظاهرا تغییر یافته است. به گونهای که در برخی مواضع انتخاباتی نیز سخنانی تلویحی در حمایت از رمزارزها داشت.
🔸 استفاده سیاسی _ نظامی از دلار، موقعیت جهانروایی دلار را تضعیف نموده است. چنانچه کاهش ذخیره دلاری بانکهای مرکزی بر این ادعا نیز دلالت دارد. پروژه رمزارزها برای واشنگتن در مواجهه با دولتها میتواند همان کارکرد سیاسی _ نظامی دلار را داشته باشد. با این وجود دلار آمریکا همچنان به عنوان ارز ذخیره جهانی شناخته میشود و این موقعیت به دلیل ثبات اقتصادی و سیاسی ایالات متحده تقریبا حفظ شده است. بنابراین، جایگزینی دلار با رمزارزها به سادگی امکانپذیر نیست. در عین حال فدرال رزرو این فناوری را زیر نظر دارد تا از آن به عنوان سیستمی به موازات دلار برای پوشش کاستیهای آن، کنترل و استفاده گردد.
✍🏻 علی محمدی
🌐http://www.ainews.ir
🔴 مدیرعامل تلگرام: موفقیت دیپسیک ناشی از سیستم آموزشی بینظیر چین است
🔹پاول دورف، به موفقیت هوش مصنوعی چینی دیپسیک اشاره کرد و گفته:
🔹این موفقیت یکشبه بهدست نیامده است. دانشآموزان چینی مدتهاست در المپیادهای ریاضی و برنامهنویسی دانشآموزان دیگر کشورها را شکست میدهند.
🔹در زمینه پرورش افرادی با عملکرد خیرهکننده در ریاضیات و علوم، دوره متوسطه چین نسبت به غرب برتری دارد. سیستم آموزشی چین رقابت شدیدی میان دانشآموزان ایجاد میکند؛ مدلی که با الهام از شوروی ایجاد شده است. اکثر مدارس غربی از رقابت جلوگیری میکنند و همچنین اعلام عمومی نمرات را ممنوع کردهاند تا از آنها در برابر تمسخر یا فشار محافظت کنند. اما این رویکرد باعث بیانگیزگی دانشآموزان میشود و هم بازندهها و هم برندهها را از بین میبرد.
🔹اگرچه قهرماندانستن تمام دانشآموزان بدون توجه به عملکردشان میتواند رفتاری مهربانانه باشد، اما این توهم سریعاً بعد از دوران مدرسه از هم میپاشد. چه بسا بسیاری از آنها بیش از مدرسه و دانشگاه، بازیهای ویدیویی را جذاب میدانند؛ چرا که میتوانند رتبه هر بازیکن را ببینند.
#دیپ_سیک #پاول_دورف #هوش_مصنوعی #چت_بات
🌐http://www.ainews.ir
🔹 شکستن حباب غربگرایی با سرمایهگذاری در هوش مصنوعی
🔻دکتر قاسمی دبیر ستاد راهبری فناوریهای هوشمند حوزههای علمیه:
◻️ چین با راهاندازی سامانه هوش مصنوعی «دیپ سیک» حباب غربگرایی در فناوری را شکسته است و کشور ما هم میتواند این مسیر را تجربه کند.
◻️این سامانه با تراشههای معمولی، خدمات بهتر از چتجیپیتی را با قیمت پایینتر ارائه میدهد.
◻️تولید مدلهای زبانی بزرگ فارسی و سامانههای هوش مصنوعی ملی باید در اولویت سرمایهگذاریهای کشور قرار گیرد.
◻️شکستن حباب غربگرایی در فناوری نیازمند حمایت دولت و همکاری شرکتهای دانشبنیان است.
🖇 متن کامل مصاحبه
🌐http://www.ainews.ir
⚠️ تمام جزواتت رو با این Ai بنویس...!
▪️اگه توهم مثل من حوصله گوش کردن به صحبت های طولانی استاد رو نداری میتونی از این ابزار استفاده کنی.
▪️هوش مصنوعی UseNotesGPT صدا رو ضبط میکنه و سپس نکات مهم و خلاصه مطلب رو براتون نشون میده ؛ از فارسی هم پشتیبانی میکنه ؛))
🌐http://www.ainews.ir
💢ایتالیا دیپسیک را فیلتر کرد
🔺رویترز: سازمان حفاظت از دادههای ایتالیا اعلام کرد که دسترسی به مدل هوش مصنوعی چینی «دیپسیک» را بهدلیل نبود اطلاعات کافی دربارۀ استفاده از دادههای شخصی مسدود کرده است.
🔺با درخواست مقامهای ایتالیایی این مدل هوش مصنوعی از اپاستور و گوگلپلیِ ایتالیا نیز حذف شده است.
🌐http://www.ainews.ir
♦️هوش مصنوعی ارزان هندی در راه است
🔹اوپنگاو آسیا: هند قصد دارد مدل هوش مصنوعی ایمن و مقرون به صرفهای که متناسب با نیازهای منحصربهفرد و هدفگذاری جهانی است، عرضه کند.
🔹این مدل هوش مصنوعی هندی با استفاده از زیرساخت محاسباتی پیشرفته هند، ظرف ۶ ماه در دسترس خواهد بود.
🔹درحالیکه استفاده از هوش مصنوعی جهانی معمولاً ۲.۵ تا ۳ دلار آمریکا در ساعت هزینه دارد، این برنامه هندی با تقریباً ۱.۲۰ دلار آمریکا در ساعت در دسترس خواهد بود.
#هوش_مصنوعی
🌐http://www.ainews.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 یک شبکه تلویزیونی هندی اولین مجری هوش مصنوعی خود را معرفی کرد.
یک شبکه خبری خصوصی در ایالت اودیشای هند میخواهد برای اولینبار از یک مجری ساختهشده با هوش مصنوعی به نام «لیسا» استفاده کند. این هوش مصنوعی در قالب یک زن ظاهر میشود و اخبار را در پلتفرمهای شرکت OTV Network ارائه میکند.
صفحه رسمی OTV با انتشار ویدیویی، از اولین مجری خبر ساختهشده با هوش مصنوعی برای اجرا در تلویزیون خود رونمایی کرد. لیسا در این ویدیو خودش را معرفی میکند و توضیح میدهد که OTV بهعنوان اولین شبکه تلویزیون خصوصی در ایالت اودیشا حدود ۲۵ سال پیش تأسیس شد و حالا با این مجری جدید نهتنها فصل تازهای را آغاز میکند، بلکه تحولی عظیم را در صنعت شبکههای تلویزیونی هند ایجاد خواهد کرد.
با وجود اینکه لیسا میتواند به زبانهای زیادی سخن بگوید، اما این هوش مصنوعی درحالحاضر اخبار را تنها به زبان اودیا و انگلیسی روایت خواهد کرد. در بیانیه مطبوعاتی این شرکت آمده: «اقداماتی درحال انجام است تا لیسا در روزهای آینده بتواند روانتر به زبان اودیا صحبت کند.»
🌐http://www.ainews.ir
💥دیپ سیک دقیقا چه کرد؟
←بریم با زبان سادهتر ببینیم چرا اختراعات دیپسیک همه رو انگشت به دهن گذاشته (و احتمالا مارکت کپ ۲ تریلیون دلاری انویددیا رو به خطر انداخته)
←اول یکم زمینه رو توضیح بدیم: فعلاً فرایند آموزش مدلهای AI به شدت پرهزینهست. انترپرایزهایی مثل OpenAI Anthropic و ... بیشتر از ۱۰۰ میلیون دلار فقط برای محاسبات خرج میکنن.
پس نیاز به مراکز داده بسیار بزرگ با هزاران GPU چهل هزار دلاری دارن.
انگار یه نیروگاه برق بسازی برای راهاندازی یک کارخونه.
←حالا DeepSeek اومده گفته «هه! اگه همه این کارها رو با ۵ میلیون دلار انجام دادم چی؟»
←و حرف مفت هم نزده و واقعا این کار رو کرده! مدل اونها توی تسکهای زیادی تونسته GPT-4 و Clause رو شکست بده.
و این باعث شگفتی دنیای هوش مصنوعی شده! چطور این کار رو کردن؟
←همه چیز رو از اول بازاندیشی کردن. هوش مصنوعیهای سنتی مثل اینن که هر عدد رو با ۳۲ اعشار مینویسن.
←دیپسیک گفته «خب چرا با ۸ تا ننویسیم؟ تقریباً همون قدر دقیقه!»
←بوم!
۷۵٪ کاهش در حافظه مورد نیاز!
بعد رفتن سراغ سیستم Multi token
←هوش مصنوعیهای نرمال مثل یه بچه کلاس اولی میخونن: « بابا .... نان .... داد»
←ولی دیپسیک کل جمله رو یکجا میخونه با سرعت ۲ برابر و دقت ۹۰٪
←وقتی قراره میلیاردها کلمه رو تحلیل کنی این خیلی مهمه!
←ولی قسمت هوشمندانهشون اینه:
یک چیزی ساختن مثل «سیستم تخصص»
به جای اینکه یه AI غولآسا همه چیز رو بدونه (مثلا یه آدم که هم دکتر باشه هم مهندس، هم جامعهشناس و ... )، فقط از متخصصینی استفاده میکنن که در مواقع نیاز فراخوانی میشن
مدلهای نرمال سنتی؟
تمام ۱.۸ تریلیون پارامتر در لحظه فعالن
دیپسیک؟
۶۷۱ بیلیون در مجموع داره که ۳۷ بیلیونش در لحظه فعالن.
←مثل این میمونه که تیم بزرگی داشته باشی ولی فقط اونی رو صدا بزنی که الان برای یک کاری بهش نیاز داری
←نتیجه حیرتانگیزه:
هزینه آموزش مدل: ۱۰۰ میلیون >> ۵ میلیون
تعداد GPU: صد هزار > دو هزار
هزینه API: نود و پنج درصد ارزونتر
میتونه روی کارت گرافیکهای گیمینگ هم ران بشه بدون نیاز به سختافزار مرکز داده
حالا ممکنه بگی «صبر کن ببینم! حتما یه ریگی توی کفششون هست!»
←اصلاً قسمت جذاب داستان همینه:
همهاش اپن سورسه! همه میتونن کارشون رو بررسی کنن. کدش عمومیه. راهنمای تکنیکال همه چیز رو توضیح میده. جادو جنبل نکردن، صرفا هوشمندانه مهندسی کردن.
چرا این داستان مهمه؟
چون این فرض و مدل رو که «فقط کمپانیهای بزرگ میتونن توی عرصه AI بازی کنن» رو باطل میکنه.
←برای انویدیا این ترسناکه! کل مدل بیزنسشون بر مبنای این بود که با مارجین ۹۰ درصد GPU های فوق گرون بفروشن. حالا معلومه مشکل چیه اگه همه بتونن با GPUهای گیمینگ مدل هوش مصنوعی بسازن!
←ضربه نهایی هم این بود:
دیپسیک این کار رو با تیمی کمتر از ۲۰۰ نفر انجام داد.
←در حالیکه هزینههایی که متا برای حقوق کارکنانش میپردازه از کل بودجه آموزش دیپسیک بیشتره و مدلشون هم به این اندازه خوب نیست.
←یک داستان کلاسیک از شکستن وضع موجود:
در حالیکه بنگاههای مستقر دارن فرآیندهای موجودشون رو بهینهسازی میکنن، بتشکنها میان و کل پروسه رو از اول بازاندیشی میکنن.
←دیپسیک هم پرسید «چی میشه به جای اینکه هی سختافزار اضافه کنیم، این کار رو هوشمندانهتر انجام بدیم؟»
←عواقبش چشمگیره:
←دسترسی به توسعه هوش مصنوعی بیشتر میشه.
- رقابت به شدت افزایش پیدا میکنه
- «سنگر»های بزرگ شرکتهای تکنولوژیک مثل دستاندازهای کوچیک جلوه می کنه
- نیازهای سختافزاری و هزینهها به شدت کم میشه.
←البته غولهایی مثل OpenAI و Anthropic بیکار نمیشینن. احتمالا همین الان هم شروع کردن به استفاده و به کارگیری این ابداعات. ولی غول بهرهوری از چراغ جادو اومده بیرون. دیگه نمیتونی برگردی به دورانی که هی سختافزار اضافه کنی
به نظر میرسه این لحظه از اونهاست که بعدا به عنوان نقطه عطف بهش نگاه میکنیم. درست مثل موقعهایی که PCها کامپیوترهای بزرگ رو از رده خارج کردن، یا محاسبات ابری همه چیز رو تغییر داد.
←هوش مصنوعی قراره باز هزینه بسیار کمتر، و به مقدار بیشتری در دسترس قرار بگیره.
←سؤال این نیست که آیا این باعث تغییر زمین بازیگران بزرگ این عرصه میشه یا نه، سؤال اینه که با چه سرعتی این کار رو میکنه.
🌐http://www.ainews.ir
6.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فیلم جالب بازسازی شده از شهید سیدمحمدباقر صدر توسط هوش مصنوعی
آن سید جلیل القدر به دلیل روشنگری و دفاع از انقلاب اسلامی ایران توسط رژیم بعث عراق همراه با خواهرش بنت الهدی به شهادت رسید و از بیم اهانت دشمنان حدود ۳۰ بار جنازه اش جابجا و به خاک سپرده شد.
🌐http://www.ainews.ir