هدایت شده از یادداشتِ اقتصادی | مجتبی غفاری
دلایل واهی برای واردات در بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی
🔹 فراوانی و ارزانی
فراوانی و ارزانی چیز خیلی خوبی است، اما از آن مهمتر و بهتر، رشد صنعت داخلی است؛ قوام گرفتن صنعت داخلی است. این درست نیست که ما به دلائل گوناگونی که غالباً هم دلائل واهی است، دروازه را به روی واردات باز کنیم (۱۳۸۹/۱/۹).
صرف اینکه ما نگذاریم بازار در یک فصلی - مثلاً فصل شب عید - از فلان کالا خالی بماند، خیلی توجیه کاملی برای افزایش واردات نیست. حتماً بایستی در مسئلهی واردات ملاحظهی تولید داخلی بشود (۱۳۹۰/۵/۲۶).
🔹 افزایش کیفیت مصنوعات داخلی و رقابتپذیری
اگر فلسفهی شما، منطق شما برای افزایش واردات و تسهیل وارداتِ ساختههای صنعتی این است که میگوئید کیفیت مصنوعات داخلی باید بالا برود، خب فشار را روی این بخش بگذارید. سیاستهائی وجود دارد که میشود وادار کرد، مجبور کرد تولیدکنندهی داخلی را به اینکه کیفیت را ارتقاء بدهد. بدترین گزینه برای بالا بردن کیفیت داخلی این است که ما راه را برای مصنوعات خارجی باز کنیم؛ این، بدترین گزینه است (۱۳۸۹/۱/۹).
گفته میشود که واردات به رقابتپذیری تولید داخلی کمک میکند؛ اگر واردات نباشد، تولیدکنندهی داخلی به کیفیت یا به قیمت تمامشده اهمیت نمیدهد؛ واردات، او را به این کار وادار میکند. به نظر من این خیلی منطق قویای نیست (۱۳۹۰/۵/۲۶).
گاهی دستگاههای اجرائی به بهانههایی راهِ واردات را بیمورد باز میکنند؛ فرض بفرمایید مسئلهی رقابت. مثلاً فرض کنید که وقتی گفته میشود چرا اجازه دادید خودروهای خارجی به این شکل بیایند، میگویند آقا رقابت. من میگویم خب شما که میخواهید به وسیلهی رقابت، کیفیّت را بالا ببرید، تلاش را بگذارید روی بالا بردن کیفیّت از یک راه دیگر؛ وَالّا شما بیایید تولید داخلی را مشمول زیان مضاعف بکنید به خاطر اینکه میخواهید مثلاً کیفیّت را بالا ببرید، این به هیچ وجه درست نیست (۱۳۹۹/۲/۱۷).
🔹 افزایش قاچاق در صورت عدم واردات
اگر ما تعرفهها را خیلی بالا ببریم یا جلوی واردات را بگیریم، همین جنس [بهصورت] قاچاق میآید. به نظر شما این دلیل درستی است؟ خب، جلوی قاچاق را جدّی باید گرفت. ما تا حالا در مبارزهی با قاچاق خیلی جدّی عمل نکردهایم؛ در مبارزهی با قاچاق جدّی عمل کنید. مراد من از قاچاق، فلان کولهبَرِ ضعیفِ بلوچستانی نیست که میرود آنطرف یک چیزی را برمیدارد روی کول خودش میآورد اینطرف؛ اینها که چیزی نیست، اینها اهمّیّتی ندارد؛ با آنها مبارزه هم نشود اشکالی ندارد. من قاچاقهای سازمانیافتهی بزرگ را میگویم (۱۳۹۵/۲/۸).
حالا آنوقت به بهانهی اینکه قاچاق نشود، پس ما راه را باز کنیم که از طریق قاچاق نیاید، از طریق گمرکات بیاید که ما بتوانیم سودی هم ببریم؛ این به نظر من منطق قویای نیست (۱۳۹۳/۱۱/۶).
🔹 فناوری قدیمی محصولات داخلی
گاهی ما میگوییم که چرا فلان جنس را و فلان کالا را وارد میکنید درحالیکه تولید داخلی هست، میگویند فنّاوریِ تولیدِ داخلیِ ما قدیمی است، امروز دنیا تحوّل پیدا کرده است، کارهای جدیدی آمده، فنّاوریهای جدیدی آمده که ناچاریم از خارج وارد کنیم. من جواب دارم برای این حرف. من البتّه با وارد کردن مخالف نیستم؛ بنده با وارد کردن، بخصوص با وارد کردن فنّاوری، هیچ مخالف نیستم؛ خود من در این کشور رئیسجمهور بودم، با مسائل اجرائی در ارتباط بودم و میدانم؛ اشکالی ندارد، یکوقتهایی لازم است، امّا بهاندازه و بمیزان. هرجا کم میآورند میگویند فنّاوریِ تولیدِ داخلی عقبافتاده است؛ خب ما اینهمه ذهن فعّال در کشور داریم، ذهنی که میتواند یک موشک درست کند که این موشک دو هزار کیلومتر طی میکند و با کمتر از ده متر خطا به هدف میرسد؛ این چیز کوچکی است؟ (بنده [فقط] خواستم مثال بزنم؛ حالا اسم موشک آمد و جوانها به هیجان آمدند.) من میگویم آن مغزی که میتواند یک چنین موشکی را تولید بکند که دشمنان ما اعتراف میکنند به اهمّیّت این کار، آیا این مغز نمیتواند خودرویی را که فرض بفرمایید مصرفش سیزده لیتر در صد کیلومتر است، برساند به پنج لیتر در صد کیلومتر؟ نمیتواند بکند؟ این مغز عاجز است از این کار؟ چرا به جوانها مراجعه نمیکنید؟ چرا به این ذهنهای خلّاق مراجعه نمیکنید؟ چرا از اینها کمک نمیگیرید؟ ... اینکه [بگوییم] ما فنّاوری عقبافتاده داریم، بهانهای برای واردات نمیشود (۱۳۹۵/۲/۸).
🔹 انجام واردات توسط بخش خصوصی
بعضی اوقات یک چیزهایی را وارد میکنند، ما تذکّر میدهیم به مسئولین که چرا وارد شده است؟ در جواب ما میگویند این را که ما وارد نکردهایم، بخش خصوصی وارد کرده است؛ این جواب، جواب کافی نیست؛ بخش خصوصی بایستی مدیریّت بشود؛ دولت باید مدیریّت کند، مسلّط باشد بر اینکه چه چیزی وارد بشود و چه اندازه وارد بشود و چه چیزی وارد نشود (۱۳۹۷/۱/۱).
🇮🇷یادداشتِ اقتصادی | مجتبی غفاری
@MojtabaGhafari
طبق مصوبه مجلس که اواخر سال قبل به تصویب رسیده به ازای ساخت هر متر مربع زیربنا در شهرکهای صنعتی، ۴ درصد حقوق پایه کارگر دریافت خواهد شد. فی المثل برای ساخت یک سوله ۴۵۰۰ متری حدود یک میلیارد تومان توسط تولیدکننده باید پرداخت شود!!!افزایش هزینه های سرمایه گذاری مانع #رشد_تولید است.
🆔 @akbar_abdali
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اگر از گرانی، گرانی، گرانی شنیدیم هرروز از هر زبانی، دوایش چه باشد بگویم بدانی؟
بخشهایی از شعرخوانی مهدی رسولی پیش از نماز عید فطر
@akbar_abdali
هدایت شده از حسین زمانی میقان
ما دچار #تورم_تحمیلی از سوی شرکتهای بزرگ مواداولیه داخلی هستیم، آنها مدتهاست با پشتیبانی #بچه_های_شیکاگو کالایی که پایه تولید هزاران کالاست را به نام جعلی جهانیسازی به قیمت لندن و نیویورک با نرخ تبدیل دلار تلگرامی (که وجود ندارد) به تولیدکنندگان ایرانی میفروشند و امروز این غولهای سرمایهدار و همپیمانان بانکها، سیاهیلشگری عظیم از رسانه و رسانهچی، دانشگاه و پروژهبگیر تدارک دیدند تا مطالبه #دلارزُدایی محقق نشود.
#من_ریال_را_دوست_دارم
#حسین_زمانی_میقان
@hzamanim
در حالی که #دلارزدایی به ادبیات رایجی در دنیا تبدیل شده اینجا اما لیبرالهای وطنی آنرا سراب می دانند.
@akbar_abdali
هدایت شده از حسین زمانی میقان
فولاد مبارکه سودآورترین شرکت فولاد دنیاست!
نسبت سودآوری بزرگترین تولیدکنندگان فولاد در جهان با تکنولوژی روز به ۳۰درصد هم نمیرسد اما فولاد ما با تکنولوژی به مراتب قدیمیتر و ضعیفتر سه برابر صنعت فولاد در جهان سودآوری داره!
بله گرانفروشی، با هزینه ریالی فروشدلاری و صادرات به داخل سودآوری هم دارد
نقدینگی و تحریم آدرسهای غلطی است که لیبرالها برای #مهار_تورم میدهند، چند شرکت بزرگ مواداولیه در کشور محصولات خود را که پایه تولید هزاران کالاست گرانفروشی میکنند. همین! راهکار #مهار_تورم ساده است مهار همین انحصارگران
مطالبه #دلارزُدایی را رها نکنیم ✋
@hzamanim
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 رهبر انقلاب هماکنون در دیدار معلمان:
چرا در آموزش و پرورش بیثباتی در مدیریت وجود دارد؟
ده سال اخیر، پنج وزیر و چهار سرپرست سر کار آمدند؛ این چیز عجیبی است...
🏷 #دیدار_معلمان
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دکتر تیمور رحمانی، استاد اقتصاد دانشگاه تهران: مقصر تورم فعلی سیاست پولی و مالی دولت نیست. رشد نقدینگی در دولت رئیسی کاهش داشته و از ۳۹٪ سال ۱۴۰۰، به حدود ۳۰٪ در پایان ۱۴۰۱ رسیده، اما تورم افزایشی بوده است، یعنی میتوان نتیجه گرفت مقصر افزایش تورم، سیاستهای پولی و مالی دولت نیست.
@syjebraily
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این اعترافات بینظیر بماند برای تاریخ
#عده_ای_از_خدا_بی_خبر
☘️کانال تحلیل های اقتصادی دکترحمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
توافقات امضا شده بین ایران و سوریه در سفر مهم رییس جمهور به این کشور
@akbar_abdali
هدایت شده از یادداشتِ اقتصادی | مجتبی غفاری
تجربه انباشته و ظرفیت دانشی قابل توجهی در دستگاههای اجرایی استانها وجود دارد.
اما متاسفانه مرکز نشینانِ تهران تمایل چندانی به بها دادن و بهره بردن از تجربه و دانش استانها ندارند.
برخی نتایج خود برتر بینی مرکز نشینان:
🔹برخی تصمیمهای مرکز نشینان تناسب با اقتضائات میدانِ اجرا، یعنی استان، ندارد.
🔹استانها انگیزه خود را در ارایه پیشنهاد و انتقال تجربیات به مرکز، از دست دادهاند. این موضوع جَو ناامیدی و رخوت در استانها ایجاد نموده است.
🔹تمایلِ انتقال به مرکز، با توجیه اثرگذاری بیشتر افزایش یافته است.
🔹 و ...
#استانها
#مرکز_نشینان
🇮🇷یادداشتِ اقتصادی | مجتبی غفاری
@MojtabaGhafari
خطای مدیران جوان
یک توفیق دیگرِ [دولت سیزدهم]، #جوانگرایی در مجموعهی اجرائی کشور است؛ این خیلی چیز خوبی است. این موجب میشود که حلقهی فرسودهی مدیران باز بشود، یک نَفَس تازهای به دستگاههای اجرائی کشور دمیده بشود، این را حفظ کنید.
البتّه بنده میدانم و مشاهده میکنم، قبلاً هم که دائم اسم جوانها را میآوردیم، این را میدانستیم که جوانها هم در مواردی #اشتباه میکنند؛ جوانها، هم در دولت، هم در مجلس اشتباهاتی دارند، یک خطاهایی هست امّا میارزد؛ اینکه بدنهی اجرائی یا تقنینی کشور با روح جوان اداره بشود، حفظ این معنا میارزد که حالا چهار تا خطایی هم در یک مواردی اتّفاق بیفتد. این خطاها بتدریج برطرف خواهد شد انشاءالله؛ مدیران قویِ خوبی تربیت خواهند شد. رهبر انقلاب در دیدار هیات دولت 1401/6/8.
@akbar_abdali
بخش بازرگانی باید در اختیار و تحت کنترل بخش تولید باشد. تشکیل #وزارت_بازرگانی برخلاف سیاستهای کلی #اقتصاد_مقاومتی است.
@akbar_abdali
📌آیا رهبر انقلاب موافق تفکیک وزارت صنعت معدن و تجارت است؟
معظم له در پاسخ به نامه وزیر وقت صمت در خصوص نظر ایشان در مورد تشکیل وزارت بازرگانی تصمیم در این خصوص را به عهده کارشناسان گذاشته اند.
@akbar_abdali