هدایت شده از سیدمحمد
رُوِی عَن عَلی «علیه السلام» قَال:
إسْتِعْمَالُ الْأمَانَةِ یزِیدُ فِی الرِّزْقِ[1]
ترجمه: حضرت امیرالمؤمنین علی «علیه السلام» فرمودند:
بکاربستن امانت داری (برگرداندن و پرداخت کردن امانت) روزی را میافزاید.
شرح حدیث: در جلسه گذشته روایتی را از پیغمبراکرم خواندم که جمله آخرش را معنا نکردم و روایت جلسه گذشته و روایت این جلسه با همدیگر رابطه دارند. روایت قبلی این بود «مَنْ حَبَسَ عَنْ أخِیهِ الْمُسْلِمِ شَیئاً مِنْ حَقِّهِ حَرَّمَ اللَّهُ عَلَیهِ بَرَکةَ الرِّزْقِ ...» تا اینجا معنا کردم؛ به اینکه اگر کسی به شخصی بدهکاری دارد و میتواند بدهد امّا ندهد، این موجب میشود که خدا برکت را از روزیاش بردارد. در ادامه روایت دارد: «إِلَّا أنْ یتُوبَ» این را معنا نکردم که آمدند از من پرسیدند.
این «إِلَّا أنْ یتُوبَ» معنایش این است: مگر اینکه توبه کند. در اینجا دو چیز هست. 1- برود و بدهیای که دارد پرداخت کند.2- استغفار هم بکند. یعنی هم حکم تکلیفی دارد هم وضعی. آن وقت اینجاست که خداوند برکت را به روزیاش میدهد. وقتی رفت پرداخت کرد و استغفار هم کرد (چون خلاف شرع کرده بود) خداوند برکت را به روزیاش میدهد.
حالا چرا اینهایی که بدهی دارند و میتوانند پس بدهند، نمیدهند؟ برای اینکه این خیال میکند به اینکه نگه داشتن، موجب میشود به روزی او افزوده شود و اگر برود بدهی را بدهد از روزیاش کاسته میشود. این از اشتباهاتی است که انسان میکند. خیلی مواقع انسان این اشتباهات را میکند. اینطور نیست به اینکه انسان اگر ادا کرد و پرداخت کرد، کسر بشود. یک چیزهایی هست که انسان اگر پرداخت بکند در کنارش دریافت میکند و یک دریافتیهایی هست که به آدم ضرر میرساند. اتفاقاً این از همان جاهاست.
در گذشته گفتم که از خدا طلب گشایشِ روزی کردن هیچ مشکلی ندارد. دستور هم آمده از خدا بخواهید. امّا بدانید! یک سنخ اعمال هست که بدون دعا افزایش روزی را میآورد، ظاهرش را انسان خیال میکند که کسری است و حال اینکه این کسری نیست بلکه افزودنی است. یکیاش همین است که علی علیه السلام در روایت فرمود: «إسْتِعْمَالُ الْأمَانَةِ یزِیدُ فِی الرِّزْقِ» به کارگرفتن امانت (یعنی پرداخت کردن امانت) به روزی میافزاید. استعمال الامانة یعنی بکار گرفتن امانت. (کنایه از خوشحسابی کردن در پرداختها است) چون پول شما پیش من امانت است و باید بدهم. هر بدهکاری که داری امانت است اگر نمیدهی، داری خیانت میکنی. هیچ تعارف ندارد. بکارگرفتن امانت یعنی پرداخت کردن امانت، به روزی میافزاید. تو اشتباه کردی؛ هم برکت را از روزیات بردی (که در روایت قبلی بود) هم از این طرف جلوی افزودن روزی را گرفتی، کسر کردی.
این دادنها، کنارش گرفتنهاست. اگر دیدی به اینکه داری یک قدری اینطرف و آنطرف میشوی، دنبال این باش ببین به کسی بدهکاری داری یا نه؟ زود برو بده. وقتی دادی، این دادن کنارش گرفتن از خداست. کما اینکه در باب صدقه هم داریم. خیلی چیزها هست که حالا اینجا این را من خواستم بگویم. چرا حقّ دیگری را پرداخت نمیکنی؟ خیال میکنی کم میشود؟ خیر! این دادن میافزاید نه اینکه کم کند.
ا...................
[1] بحار الانوار، جلد 72؛ صفحه 172
هدایت شده از یوسف طهرانی
🪐داغ فرزند و داغ غارت اموال
نهج البلاغه
▫️يَنَامُ الرَّجُلُ عَلَى الثُّكْلِ، وَلاَ يَنَامُ عَلَى الْحَرَبِ
🟠 انسان داغدار و مصيبت زده خواب و آسايش دارد؛ اما كسى كه مالش را به زور گرفته اند خواب ندارد .
📿 سيّد رضى؛ در تفسير اين كلام شريف مى گويد: «مفهومش آن است كه انسان ممكن است بر قتل فرزندان خود صبر كند؛ اما در ربودن اموالش صبر نخواهد داشت»؛ (وَمَعْنى ذلِکَ أَنَّهُ يُصْبَرُ عَلى قَتْلِ الاْوْلادِ، وَلا يُصْبَرُ عَلى سَلَبِ الاَْمْوالِ).
✍نخست اينكه انسان وقتى گرفتار مصيبتى مى شود، مثلاً عزيزى را از دست مى دهد، يقين دارد كه بازنمى گردد و به همين دليل به تدريج آرامش خود را بازمى يابد. در حالى كه وقتى مالش را به ناحق ببرند هر زمان در فكر است كه از طريقى بتواند آن را بازگرداند. به همين دليل خواب و آرامش ندارد.
در تفسير ديگرى گفته شده كه اين گفتار حكيمانه كنايه اى است از بسيارى از توده هاى مردم كه دلبستگى آنها به مال و ثروتشان حتى بيش از دلبستگى به فرزندان و عزيزانشان است و گاه حتى تا پاى جان براى نگهدارى اموالشان مى ايستند گاه گفته شده است كه از دست دادن عزيزان نه تنها سبب ذلت انسان نمى شود بلكه دوستان و علاقه مندان، چنين شخصى را عزيز مى دارند و احترام مى كنند تا مصيبت خود را فراموش كند؛ ولى غارت اموال و ربودن آن به وسيله زورمندان غاصب نوعى ذلت براى انسان است، ازاينرو انسان نمى تواند آن را تحمل كند.
📘حکمت 307
هدایت شده از خبر بابل
❌تکمیلی/درگیری و چاقوکشی حین بازی بسکتبال در پارک نوشروانی در بابل قربانی گرفت
سرهنگ محمدزمان شالیکار «فرمانده انتظامی شهرستان بابل»:
🔹در این حادثه جوانی ۲۰ ساله به علت شدت جراحات وارده پس از انتقال به مرکز درمانی جان باخت.
🔹با حضور سریع و به موقع ماموران پلیس در صحنه، متهم فردی ۲۶ ساله در کمتر از چند ساعت شناسایی و دستگیر شد و تحقیقات تکمیلی در این خصوص ادامه دارد .
سهشنبه، ۲ خرداد ۱۴۰۲.
🔸 کانالاطلاع رسانی #خبر_بابل
🔸بزرگترین کانال خبری مازندران در ایتا
https://eitaa.com/khabarbabol
هدایت شده از ▂▃▄▅▆▇█▓▒░محمد جواد░▒▓█▇▆▅▄▃▂
▪️درصدی از رای ۲۰ میلیونی سال ۷۶ محمد خاتمی مدیون این پوستر فریبکارانه بود...
هدایت شده از سیدمحمد
سوره الرعد: از حضرت صادق(علیهالسلام) منقول است که: هر که بسیار سوره رعد را بخواند هرگز صاعقه به او نرسد و اگرچه ناصبی باشد. و اگر مؤمن باشد خدا او را داخل بهشت گرداند بیحساب، و شفاعت او را قبول فرماید در اهل بیت و برادران مؤمنش.
سوره ابراهیم و سوره الحجر: از حضرت صادق(علیهالسلام) منقول است که: هر که سوره ابراهیم و سوره حجر را در دو رکعت نماز هر جمعه بخواند هرگز به او فقر و دیوانگی و بلیه عظیمی نرسد.
سوره النحل: از حضرت صادق(علیهالسلام) منقول است که: هر که سوره نحل را در هر ماه بخواند در دنیا به قرض مبتلا نشود، و هفتاد نوع از بلا از او دور گردد که سهلتر آنها دیوانگی و خوره و پیسی باشد، و مسکن او در جنت عدن باشد که در میان بهشتها واقع است.
هدایت شده از سیدمحمد
◾️رحلت استاد كبير "آيت اللَّه سيدمحمد فشاركي" فقيه محقق و عالم امامي(1316 ق)
✍ سيدمحمد بن امير سيد قاسم طباطبايى فشاركي اصفهاني، از بزرگان علماي شيعه در اوايل قرن چهاردهم هجري و از شاگردان ميرزاي شيرازي است. او در همان زمان، مرجعِ تدريسِ افاضل بسياري در سامرا بود. پس از وفات استاد، راهي نجف اشرف گرديد و حوزهي درس وي نيز در آن سامان برپا شد.
🔹 ميرزاي ناييني و حاج شيخ عبدالكريم حائري و ديگر بزرگان از شاگردان ايشان هستند. مراتب علم و فضل آيت اللَّه فشاركي به اندازهاي است كه دركلمات برخي از بزرگان به "استادِ كبير" معروف ميباشد. علي رغم فراهم بودن شرايط لازم جهت به دست گرفتن رياست علمي و مرجع ديني، به اين امور اعتنايي نكرد و تنها به تدريس و تاليف پرداخت.
🔸 اِصالةُ البَرائه، الاغتسالِ و الفُروعُ المُحَمَّديَّه ازآثار اوست. مدفن اين عالم بزرگ در نجف واقع شده است.
هدایت شده از سیدمحمد
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹
🔹خلیفه به حق
بعداز آن که رسول الله به دیدار پروردگار متعال رفت و اتفاقات بعد از ارتحال آن عزیز منجر به خانه نشینی امام علی علیه السلام شد روزی راهبی از سرزمین روم با لباس های فاخر و کمربند مرصع به شهر مدینه وارد شد او ابتدا سراغ خلیفه رسول الله را گرفت مردم او را به مسجد رسول خدا راهنمایی کردند او وقتی وارد مسجد رسول خدا شد ابوبکر را در بین انصار و مهاجرین دید. آنگاه از جمع حاضرین در مسجد پرسید: کدامیک از شما خلیفه و جانشین بر حق رسول خداست؟
ابوبکر در آن جمع به او گفت:من جانشین رسول الله هستم.
راهب پرسید اسم تو چیست ابوبکر گفت:صدیق
راهب گفت من از روم آمده ام و سوالی دارم ابوبکر گفت سوالت را از من بپرس
راهب گفت: آیا من به واسطه سوالم از خشم تو و یارانت در امان هستم و به واسطه سوالم به من تعدی نمی کنید؟
ابوبکر گفت: آری تو در امانی سوالت را بپرس. راهب گفت ای ابوبکر!
به من بگو آن چیست که برای خدا وجود ندارد و در نزد خدا نیست و خدا آن را نمی داند؟ ابوبکر از این سوال به خود لرزید و بهت زده شد و جوابی نتوانست بدهد راهب سپس همین سوال را از عمر آنگاه از عثمان پرسید در این هنگام ابوبکر عصبانی شد و به راهب گفت اگر عهدی بین ما نبود همانا خون تو را بر زمین می ریختم در این میان سلمان فارسی برخاست و نزد امام علی علیه السلام رفت امام وارد مسجد شد
جمعیت مسجد وقتی امام علی را در بین خود دیدند از شدت هیجان تکبیر گفتند و جملگی به پای امام علی علیه السلام به پا خاستند و قیام کردند تا اینکه امام علی علیه السلام در جای خود نشست
ابوبکر رو به راهب کرد و گفت: ای راهب سوالت را از این فرد بپرس که این مرد پاسخگوی توست
راهب رو به امام کرد و از امام پرسید آقا اسم شما چیست؟ امام به او فرمود اسم من در نزد یهود الیا و در نزد نصارا ایلیا و در پیش پدرم علی و نزد مادرم حیدر است راهب چه نسبتی با پیامبر داری؟
علی علیه السلام فرمود:او برادر و پسر عموی من است و من داماد او هستم.
راهب: به حق عیسی علیه السلام مقصود و گمشده من تو هستی اکنون به من خبر بده، آن چیست که برای خدا نیست،در نزد خدا نیست و خدا آن را نمی داند؟
علی علیه السلام:آنکه برای خدا نیست فرزند و همسر است و آنکه در نزد خدا نیست ظلم است که در نزد او نسبت به بندگان نیست و آنکه خدا آن را نمی داند شریک است که او در ملک خود آن را برای خود نمی داند. راهب تا این پاسخ ها را شنید بر خاست و سر امام علی علیه السلام را در آغوش گرفت و بین دو چشم آن حضرت را بوسید و گفت گواهی میدهم که معبودی جز خدای یکتا نیست و محمد صلی الله رسول خدا است و تو جانشین رسول خدا و امین این امت و معدن حکمت و سرچشمه علم و برهان هستی من تو را وصی به حق پیامبر یافتم و تو بعد از پیامبر سزاوار مقام رهبری می باشی
آنگاه راهب برخاست و همه اموال خود را به آن حضرت تقدیم کرد امام علی علیه السلام آن را گرفت و در همان مجلس بین مستمندان مدینه تقسیم کرد، راهب و همراهان درحالی که مسلمان شده بودند به وطن خود بازگشتند.
بحارالانوار ج۴،ص۲۷
کافی ج۱،ص۹۰
بچه شیعه به خودت افتخار کن که شیعه و محب مولا علی هستی❤️
هدایت شده از مسافرزندگی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹مکالمه شهید احمد کاظمی با سردار رشید در قرارگاه فتح پس از آزادسازی خرمشهر
♦️شهید کاظمی تو این مکالمه میگه خداوند خرمشهر رو آزاد کرد (قبل از اونکه امام خمینی این حرف حکیمانه رو بزنه!)
🌹حاج قاسم سلیمانی هم میگفت احمد فاتح واقعی خرمشهر بود، اما هیچ وقت از نقش خودش در این پیروزی چیزی نمیگفت..
🇮🇷کانالهای نشریه عبرتهای عاشورا 🇮🇷
🌍 @ebratha_ir ایتا
🌍 @ebratha.org سروش
هدایت شده از صـــَـــرخـِـــﻪ
07.mp3
526.3K
♨️از دست ندید
#کتابصوتی |قسمت 7⃣
🔻درس سوم: کی میتونه بگه :
《 من برای خدا می میرم ؟》
📚طعم شیرین خدا
بِچِشان به کاممان طعم شیرین بی مثالت را...
🎙استاد محسن عباسی ولدی
📍صدای نویسنده کتاب
🌱من با خدای کوچیکم قهرم!
خدارو باید بزرگ دید...
#خداشناسی#عبادات#اخلاقاسلامی
💢توجه: برای دانلود صوت قسمت های قبلی، انگشت خود را روی لینک کلیک کنید.
♨️https://eitaa.com/joinchat/2454192242C177917173f
به رسانهصرخه شما هم ملحق شوید👆
هدایت شده از عبدالمهدی باقری
4.22M
کتاب سیوطی در قواعد ادبیات عرب
توسط این حقیر مهدی باقری (عبدالمهدی عج)
نوار سوم
هدایت شده از حوزهعلمیهشهرستانبابل
💠 امام رضا علیه السلام فرمودند:
💎 كَمالُ الدّينِ وَلايَتُنا و َالبَراءَةُ مِن عَدُوِّنا.
💧كمال دين، در ولايت ما و بيزارى از دشمن ما است.
📚 بحار الانوار(ط-بیروت)ج27 ، ص58
#دهه_کرامت
#سالروز_فتح_خرمشهر
•┈┈••✾••┈┈•
💎 لینک ثبت نام حوزه های علمیه
🌐 http://reg.ismc.ir/rules/134
@howzeh_babol🇮🇷حوزه علمیه بابل🇮🇷