ورود مجلس به بازار جهانی زعفران
«نیکزاد» نایب رئیس مجلس:
🔹در حالی که ۹۰ درصد تولید زعفران متعلق به ایران است اما ۳۰ کشور برای بازار جهانی این محصول ورود کردند.
🔹افغانستان و اسپانیا زعفران فلهای را از ایران میخرند و گرمی بنام خودشان در بازار میفروشند در حالی که اسپانیا ۲ درصد زعفران دنیا را بیشتر ندارد.
🔹یک میلیون کشاورز از زعفران امرار معاش میکنند اما نفعی که باید برای کشاورزان داشته باشد ندارد، ما در مجلس به این موضوع بصورت ویژه ورود خواهیم کرد.
🔹۱۶۵ میلیون هکتار وسعت ایران است که ۱۵ میلیون هکتار آن زیر کشت انواع محصول کشاورزی است.
🔹حال باید بررسی کنیم چرا وزارت جهاد کشاورزی نمیتواند غذای ۸۵ میلیون ایرانی را تامین کند و دولت ۱۵ میلیارد دلار برای واردات ۲۲ میلیون تن محصول کشاورزی هزینه کند.
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#رصد
🎥رئیس سازمان بورس: از شنبه هفته آینده سهامداران عمده و حقوقی موضوع بازارگردانی را برای متعادل کردن بازار به طور جدی انجام خواهند داد. /فارس
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
#رصد
📱همتی: بانک مرکزی از توسعه بورس حمایت میکند
🔹حقوقی هایی که طی چند ماه گذشته سود کردهاند نقش بازارسازی را ایفا کنند. توسعه بازار سرمایه و افزایش سهم آن در نظام تامین مالی را در راستای اصلاح ساختار اقتصادی میدانیم. /فارس
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
#رصد
حریری: اولویت این دولت اقتصاد و حتی جهش تولید نیست
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین:
🔹میزان تولید در سال جاری کمتر از سال گذشته بوده است.
🔹رفتار دولت نشاندهنده پیگیری «جهش تولید» در کشور نیست.
🔹۹۰ درصد مشکلات اقتصاد ناشی از عدم شفافیت است.
tn.ai/2341277
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
#رصد
یک پیشنهاد به دولت برای جلوگیری از افت شاخص بورس
🔹نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: یک چتر برای تبدیل سقوط آزاد به فرود آرام که سازمان و شورای بورس اختیار قانونی تصویب آن دارند: ۸۰ درصد درآمدهای سازمان بورس از ابتدای سال ۱۳۹۹ در صندوق تثبیت بازار، سپرده گذاری شود.
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
#رصد
🔵 دولت باید نقدینگی واردشده به بورس را کنترل میکرد/ درخواست حمایت از بورس منطق ندارد
🔅حسین درودیان، تحلیلگر مسائل اقتصادی: علت ریزش فعلی بورس در مجموع، رشد سریع و نامتقارن آن در ماههای گذشته بوده است و تحلیلگران انتظار چنین اصلاحی را داشتند، اما زمان این اصلاح مشخص نبود که با عملکرد دولت این ریزش زودتر رخ داد.
🔅منظور از حمایت دولت از بورس را باید مشخص کرد. سرمایهگذاری در بورس همراه با ریسک فراوان است و افرادی که وارد این بازار میشوند، حتما ریسک این سرمایهگذاری را نیز پذیرفتهاند و اگر منظور از حمایت از بازار تضمین سود و یا اصل سرمایه است که به نظر میرسد این خواسته با منطق خاصی همراه نیست.
🔅حمایت یعنی دولت باید به گونهای در این بازار رفتار کند که مانند چند ماه گذشته سرعت رشد شاخص به این مقدار نباشد و سیاست های دولت باید به سمت کنترل بازار برود.
🔅دولت باید ورود این مقدار نقدینگی به بازار کوچکی مانند بورس را هدایت می کرد و با عمق بخشیدن به بازار این مساله را تا حدودی مدیریت میکرد که این اتفاق رخ نداد. /نود اقتصادی
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
#رصد
ادامه عرضههای سنگین بازارساز
🔹پیگیریهای خبرنگار تسنیم از وضعیت بازار ارز بیانگر تداوم عرضه گسترده درهم به میزان ۲۲۰ میلیون درهم در بازار نیما با میانگین نرخ ۵،۶۹۰ تومان توسط بازار ساز است.
🔹بازاریها معتقدند در صورت تداوم این سیاست امکان شکسته شدن نرخ و جابجایی در کانال ۲۳ و ۲۲ هزارتومان محتمل خواهد بود.
tn.ai/2341939
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
#رصد
🔸رشد ۱۰ هزار واحدی شاخص کل بورس
🔹شاخص کل بورس امروز شنبه ۱۵ شهریور ماه در ساعت ۹:۳۵ با رشد ۱۰ هزار واحدی وارد کانال یک میلیون و ۶۴۲ هزار واحدی شد.
🔹نمادهای فملی، فولاد، فارس، شستا و حکشتی تاثیر گذار ترین نمادها در شاخص کل هستند. /جارچی
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
#رصد
آغاز سیاستگذاری نوین پولی در بانک مرکزی
رئیس کل بانک مرکزی:
🔹بانک مرکزی باید از ساختار سنتی سیاستگذاری پولی که ۶۰ سال براساس آن فعالیت کرده فاصله بگیرد.
🔹 در حال حاضر ما نیز سیاست گذاری نوین پولی را آغاز کردهایم و به دنبال طراحی مسیری هستیم که به واسطه آن بتوانیم تورم را کنترل و هدف گذاری کنیم.
tn.ai/2341933
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
تنها ۷ میلیون نفر شامل برق رایگان میشوند
🔹اندیشکده اقتصاد مقاومتی با ارسال نامه ای به جهانگیری اعلام کرد: تنها ۷ میلیون نفر مشمول برق رایگان میشوند که با ۳۰ میلیون نفر اعلامی رئیسجمهور تفاوت قابل توجهی دارد.
🔹بر اساس بررسیهای انجام شده، حتی برای اقشار بسیار ضعیف جامعه نیز، انطباق میزان مصرف با الگوهای تعیین شده امکانپذیر نخواهد بود.
🔹به جای مشترکین کم مصرف، صاحبان خانههای خالی، باغ ویلاها و سکونتگاههای غیردائم از این مصوبه دولت منتفع میشوند.
Link
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
تولید پراید متوقف نشد/ تفاوت آمار وزارت صمت با اطلاعیه کدال
🔹هرچند در آمار منتشر شده توسط وزارت صنعت، تولید پراید از ابتدای مردادماه متوقف شده، اما صورتهای مالی منتشر شده در مورد تولید سایپا نشان میدهد که تولید پراید همچنان ادامه دارد.
🔹در صورتهای مالی سایپا، طی مردادماه ۲ هزار و ۲۶۲ دستگاه پراید توسط سایپا تولید شده در حالی که این رقم در آمار وزارت صنعت صفر است.
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تصویر بزرگ تبعات همکاری ایران با FATF
🔹برخی با تحریف واقعیتهای میدانی همچنان تلاش میکنند تصویر غیرواقعی از FATF و نقش آن در تعاملات اقتصادی ارائه دهند.
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
🖊اجرای توصیههای FATF چگونه همکاریهای بانکی قبل از برجام را نابود کرد؟
🔹اخیرا ادعایی مطرح شده که بانکهای روسی و چینی به دلیل تصویب نشدن الحاق به کنوانسیونهای تکلیفی FATF با ایران کار نمیکنند و حتی اگر این مسئله حل نشود، توافق راهبردی با چین نیز اجرایی نخواهد شد!
🔹مطرح کنندگان این ادعاها، یا قصد عملیات روانی برای پیشبرد پروژه فشار حداکثری آمریکا را دارند، یا مشکلشان فقر اطلاعاتی و علمی است. اگر قصد عملیات روانی و کمک به آمریکا را دارند، مخاطب این نوشته کوتاه مردم هستند که فریب دیو و دلبر سازیهای تجربهشده این جماعت را نخورند؛ اما اگر مدعیان، واقعا دچار فقر علمی و اطلاعاتیاند، توجه آنان را نیز به نکاتی جلب میکنم.
🔹آمریکاییها به دلیل مزیت منحصربفردی که در رهگیری تراکنشهای بانکی بینالمللی دارند، از سال ۲۰۰۱ تحریمهای مالی را علیه رقبای بینالمللی خود به ویژه ایران، چین و روسیه در دستور کار قرار دادهاند. مکانیسم اعمال این تحریمها نیز اینگونه است که با رصد تراکنشهای بانکی، روابط تجاری را کشف میکنند و هر شخص -حقیقی یا حقوقی- را که با اشخاص تحریمشده توسط آمریکا معامله کند، یا جریمه میکنند یا اموالش در آمریکا را توقیف کرده و از معامله با اشخاص آمریکایی منع میکنند. اینجاست که شرکتها، بانکها و افراد از ترس جریمه شدن، توقیف اموال، یا محرومیت از معامله با اشخاص و نهادهای آمریکایی، از معامله با اشخاصی که در لیست موسوم به SDN وزارت خزانهداری آمریکا قرار دارند، پرهیز میکنند.
🔹برای اینکه چنین مکانیسمی دقیق عمل کند، آمریکا طی سالهای اخیر تلاش زیادی به خرج داده تا هم زیرساختهای حقوقی برای اشراف بر تراکنشهای بانکی بینالمللی ایجاد کند، و هم زیرساختهای فنی-اطلاعاتی لازم را فراهم آورد. میتوان در یک جمله گفت که زیرساخت حقوقی این اشراف عبارتست از اجرای توصیههای FATF توسط قربانیان، و زیرساخت فنی این اشراف نیز عبارتست از اشراف کامل بر دیتابیس سامانههای پیامرسان بانکی بینالمللی نظیر سوئیفت. خوآن زاراته مشاور وزیر خزانهداری آمریکا در دوره اوباما در کتاب "جنگ خزانهداری" کاملا توضیح داده است که چطور برای رفع نیازهای اطلاعاتی مرتبط با تحریم، آمریکا سوئیفت را وادار به ارائه اطلاعات بانکی مشتریانش کرد و هرجا هم نیاز به شفافیت بیشتر تراکنشها برای رهگیری بود، از دریچه تحمیل توصیههای FATF به قربانیان تحریم ورود کرد.
🔹در رابطه با ایران، آمریکا به موجب قوانین متعددی از جمله بخش ۱۰۴ قانون تحریمی سیسادا یا بند "د" از بخش ۱۲۴۴ قانون تحریمی ایفکا، هر بانکی را که با اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی تحریم شده یا بخشهای مشخصی نظیر انرژی، کشتیراتی و... ایران، تراکنش قابل توجهی انجام دهد یا خدمات مالی به آنها ارائه کند، تحریم و جریمه میکند.
🔹بنابراین، آمریکا از یک سو قوانینی داخلی وضع کرده که بر اساس آنها، معامله و همکاری بانکی طرفهای خارجی با اشخاص و نهادهای ایرانی را ممنوع کرده؛ و از سوی دیگر، از طریق رهگیری تراکنشهای بانکی بینالمللی، این قوانین تحریمی را اعمال میکند. لذا هرچقدر مبادلات بانکی ایران با خارج از کشور برای آمریکا شفافتر شود، اعمال این تحریمها بیشتر و دقیقتر خواهد شد. به عبارت دیگر، هرچه ایران بیشتر توصیههای FATF را اجرا کرده و کم و کیف مبادلاتش را برای طرفهای خارجی آشکارتر کند، و از سامانههای نظیر سوئیفت که تحت اشراف آمریکا هستند، بیشتر استفاده کند، ضریب آسیبپذیریاش از تحریمهای آمریکا افزایش خواهد یافت. اینکه در سالهای اخیر و به ویژه پس از برجام، تحریمهای آمریکا علیه کشورمان کاریتر شده، هیچ دلیلی جز اجرای توصیههای FATF و شفافتر شدن مبادلات ایران برای رصدکنندگان آمریکایی تراکنشهای ما ندارد.
🔹بنابراین، واقعیت این است که پیش از امضای برجام، روابط بانکی ایران با بانکهای خارجی تا سطح قابل قبولی برقرار بود، اما پس از برجام که سیاست ادغام در نظم مالی بینالمللی با اشتیاق دنبال شد و بیش از ۹۰درصد توصیههای FATF در ایران اجرا شد، اشراف آمریکا بر مبادلات بانکی ایران افزایش چشمگیری یافت و کانالهای مبادلاتیمان لو رفت. و البته جای سوال است که با اینکه FATF ایران را وارد لیست سیاه خود کرده، چرا ایران همچنان بیش از ۹۰درصد برنامه اقدام توافق شده با این نهاد غیررسمی و غیرالزامآور بینالمللی را که تیزکننده تیغ تحریمهای آمریکاست، اجرا میکند و حداقل تعلیقشان نکرده است!
🔹در شرایط تحریم، هر اقدامی که موجب افزایش اشراف آمریکا بر مبادلات مالی ایران شود، شرایط را بر ما سخت خواهد کرد و هر اقدامی که مبادلات کشور را از نظام رهگیری آمریکا پنهان کند، تحریمها را بیاثر خواهد کرد. به همین دلیل است که ما از اجرای توصیههای FATF با عنوان خودتحریمی یاد میکنیم./یاسر جراییلی
@akhbare_eghtesady
🔻 افزایش ۱۰ تا ۲۵ میلیونی قیمت خودرو طی ۲ روز!
🔹️ سمند ال ایکس با افزایش۱۳ میلیونی ۱۷۰ میلیون
🔹️ پراید ۱۱۱ با افزایش ۴ میلیونی ۱۰۴ میلیون
🔹️ پژو پارس تویو ۵ با افزایش ۱۰ میلیونی ۲۳۰ میلیون
🔹️ پژو ۲۰۶ تیپ ۲ با افزایش ۸ میلیونی۱۸۲ میلیون
🔹️ پژو ۲۰۷i اتوماتیک با افزایش ۳۸ میلیونی ۳۷۵ میلیون
🔹️ دنا با افزایش ۹ میلیونی ۲۴۷ میلیون
🔹️ دنا پلاس با افزایش۱۳ میلیونی۲۸۴ میلیون
🔹️ تیبا ۲ با افزایش ۱۱ میلیونی ۱۲۴ میلیون
🔹️ تیبا صندوقدار با افزایش۱۲ میلیونی۱۱۳ میلیون
🔹️ ساینا با افزایش ۱۱میلیونی ۱۲۵ میلیون
🔹️ پس از این که خودروسازان از شورای رقابت مجوز افزایش قیمت سه ماهه محصولاتشان را دریافت کردند سیر صعودی قیمتهای بازار آزاد ادامه دارد.
🔹️ در چند ماه گذشته کاهش نظارت بر بازار خودرو، منجر به افزایش قیمت کارخانه ای محصولات خودروسازان است.
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥فعالیت گمرک مهران از 2 روز به 4 روز افزایش یافته است .
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
تنظیم قیمت بازار برای پرکردن جیب دلالان است
🔹نایب رئیس کمیسیون شوراهای مجلس:وزارت صمت به وظایف قانونی خود درباره نظارت بر قیمت اجناس و کالاها در بازار بیتوجه است.
🔹متأسفانه شاهد آن هستیم که قیمت تنظیم بازار صرفا برای پر کردن جیب دلالان است تا رافع مشکلات مردم ضعیف.
🔹تعدادی از افراد و شرکتها مقادیر زیادی ارز برای واردات کالاهای اساسی گرفتند اما کالاهای غیراساسی وارد کردند در حالیکه وظیفه دیوان محاسبات نظارت بر این موضوع و گزارش دادن به مجلس است./فارس
Link
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
⭕️ تورم و رشد اقتصادی شاخصهایی هستند که سیاستمداران برای گمراه کردن مردم استفاده میکنند
▪️محمد قلی یوسفی، استاد اقتصاد دانشگاه علامه: در کشوری همچون ایران که دولت ۸۵ درصد اقتصاد را در اختیار دارد بنابراین رشد اقتصادی رشد بدی است و از محل افزایش هزینههای دولت حاصل میشود. به این ترتیب اگر سرمایهگذاریها غلط صورت گیرد و منابع در جای نادرستی هزینه شود، بیانگر آن است که بر مسیر نادرستی گام برداشتهایم. بنابراین در بسیاری از موارد هزینههای فرهنگی، دولتی و هزینههایی که در کشور میشود به رشد اقتصادی منجر میشود اما چنین رشدی، رشد مصرفی است نه رشد تولید.
▪️یکی از موضوعاتی که حتی در محافل آکادمیک هم نادیده گرفته میشود شاخص رشد اقتصادی است و برخلاف آن چیزی که در بحثهای نظری وجود دارد، جابهجایی پول منجر به رشد اقتصادی میشود اما این رشد ضرورتا به معنای عملکرد مثبت متغیرهای اقتصادی نیست.
▪️افزایش هزینههای فرهنگی، غیرمولد و بوروکراسی به رشد اقتصادی منجر میشوند اما این به معنای رشد تولید و افزایش اشتغال، افزایش رفاه، بالا رفتن مشارکت مردم در فعالیتهای اقتصادی، پیشرفت تکنولوژی و افزایش صادرات و تجارت نبوده است.
▪️اتکا به یک شاخص و رقم اشتباهی است که هم محافل علمی و هم سیاستمداران به چنین خطایی دچار میشوند. توجه به این نکته نیز ضروری است که تورم و رشد اقتصادی ابزارهای سیاسی دولتمردان هستند که در جهت مثبت نشان دادن کارکرد خودشان در اقتصاد به کار میرود اما شاخص سنجش عملکرد دولتها و گویای بهبود شرایط در جامعه نیز نیستند و در جهت گمراهی جامعه استفاده میشوند. /نود اقتصادی
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
#رصد
♦️روزانه ۲۲۰۰ میلیارد تومان به حجم نقدینگی اضافه میشود/ بانک مرکزی خلق نقدینگی در بانکها را رها کرده است
🔸گزارش تازه بانک مرکزی نشان میدهد که با وجود کاهش نرخ رشد پایه پولی به ۲.۹ درصد در ۵ ماه نخست سال ۹۹، رشد نقدینگی همچنان از طریق افزایش ضریب فزاینده از عدد ۷ در سال ۹۸ به عدد ۷.۷۵ در مرداد ۹۹ ادامه دارد و روزانه ۲۲۰۰ میلیارد تومان به حجم نقدینگی کشور اضافه شده است.
🔸به عبارت دیگر، این تصور که با کاهش رشد پایه پولی از بالای ۸ درصد در سه ماه نخست سال ۹۹ و ۳۲ درصد در سال ۹۸ میتوان به رشد نقدینگی و تورم کمتری دست یافت، دور از دسترس شده است و اگرچه پایه پولی کنترل شده است اما بانک مرکزی عملا با کاهش نرخ سپرده قانونی که قبلا بالای ۱۰ درصد بوده، اجازه گردش مالی بیشتر در اقتصاد و بازار پول را داده است و بانکها با رشد تسهیلاتدهی ۵۰ درصدی در سه ماه نخست سال جاری، عملا گردش نقدینگی و خلق پول در بازار بین بانکی را افزایش دادهاند. /نود اقتصادی
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
💰#قیمت_سکه_ارز
📲اینستاگرام تسنیم را در اینجا دنبال کنید
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
افت ۴۰ هزار واحدی شاخص در بورسِ یکدست منفی امروز
📊شاخص بورس در جریان معاملات امروز بازار سرمایه با ثبت افت بیش از ۴۰ هزار واحدی، تا ارتفاع یک میلیون و ۶۰۷هزار واحد عقبنشینی کرد.
📉بیشترین اثر منفی بر دماسنج بازار سهام در روز جاری به نام نمادهای معاملاتی شرکتهای فولاد مبارکه اصفهان، ملی صنایع مس ایران و صنایع پتروشیمی خلیج فارس شد.
📈در مقابل شرکتهای بهساز کاشانه تهران، قند نیشابور و ایارن تایر با رشد خود مانع افت بیشتر نماگر بازار سهام شدند.
tn.ai/2343526
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
آریسان ۶۸ میلیون تومان گران شد
🚙شرکت ایران خودرو در دعوتنامه تسویه حساب برای مشتریان خودرو آریسان قیمت این محصول را
با افزایش ۶۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی، ۱۲۰ میلیون و ۵۶۰ هزار تومان اعلام کرد.
tn.ai/2343622
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
#رصد
⭕️چرا قیمت خودرو در بازار افزایش یافت؟
🔸معمارباشی مدیرکل صنایع حمل و نقل وزارت صمت در بخش خبری ۲۱ شبکه یک سیما:
🔹اتفاقاتی که در بازار خودرو می افتد تنها تابع شرایط عرضه محصول نیست و به وضعیت اقتصاد کلان کشور هم مربوط می شود.
🔹بخشی از مشکلات هم به تعهدات معوق خودروسازان بر می گردد. روزانه ۲ هزار و ۶۰۰ تقاضا برای خودرو در بازار خودرو وجود دارد اما تحویل خودرو از سوی خودروسازان مربوط به تعهدات قبلی است و تقاضاهای جدید را پوشش نمی دهد.
🔹تولید خودرو امسال در مقایسه با سال قبل ۲۰ درصد افزایش یافته است و عرضه تنها ۵ درصد بیشتر شده است که این ۱۵ درصد مابقی، مربوط به خودروهای ناقص کارخانه ها می شود.
🔹در بخش بازار آزاد نمی توان پیش بینی دقیقی داشت چرا که بازار تحت تاثیر عوامل متعددی قرار دارد اما در حوزه تولید و عرضه به طور قطع افزایش خواهیم داشت . /جارچی
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
دیوان محاسبات: قرارداد واگذاری شرکت هفتتپه باید لغو شود
🔹سازمان خصوصی سازی مکلف به فسخ قرارداد و تعیین تکلیف مجدد شرکت میباشد. پیگیری لازم تا استیفای کامل حقوق بیت المال انجام خواهد شد. /فارس
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
#رصد
⭕️تأمین تقاضای بازار ارز، پرقدرت ادامه دارد/ حجم تقاضای روزانه بازار رسمی اسکناس بین ۵ تا ۸ میلیون دلار
🔸بانک مرکزی اعلام کرد:
🔹در این شرایط سخت جنگ اقتصادی، سیاستگذار پولی نمیتواند صرفاً دنبالهرو شاخص ارزی اسکناس و حواله در بازار غیررسمی ارز باشد، چراکه شکلگیری نرخهای اسمی بالای ارز در بازار یاد شده، عمدتاً ناشی از انتظارات و نه عوامل بنیادین، کمکی به ایجاد و حفظ ثبات در بازار ارز و بخش های واقعی و مالی اقتصاد نخواهد کرد و اقتصاد ایران را با چالش های جدی مواجه خواهد ساخت.
🔹بانک مرکزی متناسب با شرایط و روند امروزه بازار نسبت به تأمین تقاضاهای واقعی ارز به صورت اسکناس و حواله اقدام کرده است. بنابراین سیاست این بانک حفظ ثبات بازار ارز براساس عوامل بنیادین است.
🔹بازار اسکناس توسط بازارساز در حال اشباع شدن است و به نظر میرسد بازارساز با این اقدام دست دلالان را از بازار کوتاه کرده است و تأمین نیازهای ارزی متقاضیان واقعی توسط نظام بانکی و شبکه صرافیهای مجاز به نرخ بازار و براساس عوامل بنیادین ادامه خواهد داشت. /جارچی
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
#رصد
چرا خودرو گران شد؟
«فرزاد زاویه» کارشناس بازار خودرو:
🔹بسیار کمتر از نیاز کشور خودرو تولید میکنیم.
🔹ریشه نابسامانی بازار خودرو در اختلافات خودروسازان و قطعه سازان است.
🔹وزارت صمت هیچ برنامهای برای خودرو ندارد.
🔹حجم بالای نقدینگی به گرانی خودرو دامن زده است.
tn.ai/2344039
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady