✍️ناگفتههایی از همکاری نفتی ایران و ونزوئلا/ فرصتسوزی وزارت نفت مانع از حضور فنی و مهندسی ایران در ونزوئلا شد
معاون اسبق وزیر نفت گفت: در دولت دهم ما قراردادهای استراتژیک و مهمی را با ونزوئلا در حوزه نفت و انرژی منعقد کردیم که با اجرای آنها ایران در فاصله جغرافیایی کمی از آمریکا می¬توانست حضور معنادار فنی، اجرایی، سرمایه¬گذاری و تکنولوژیکی در ونزوئلا پیدا کند اما با روی کار آمدن دولت یازدهم، اجرای این قراردادها متوقف شد.
بدون شک در روزهای اخیر خبر صادرات بنزین ایران به ونزوئلا، صدر اخبار رسانههای داخلی و خارجی را به خود اختصاص داده است. اقدامی که به گفته کارشناسان علاوه بر مزایای اقتصادی و سیاسی برای ایران و ونزوئلا و تقویت پیوند و همکاریهای دو کشور در حوزه نفت و انرژی، حامل یک پیام روشن به کشورهای جهان مبنی بر عدم رسمیت تحریمهای آمریکا است. در این بین ضرورت ایجاد باشگاه تحریمیها برای افزایش و توسعه همکاریها بین ایران و سایر کشورها نیز بار دیگر توسط کارشناسان مختلف مورد تاکید قرار گرفت.
در این راستا برای بررسی بیشتر روابط تجاری بین دو کشور ایران و ونزوئلا در حوزه نفت و انرژی و ظرفیتهای موجود برای کشورهای تحریمشده جهت مقابله با سیاستهای خصمانه ایالات متحده، با اصغر ابراهیمی اصل معاون اسبق وزیر نفت به گفتگو نشستیم. خلاصه این مصاحبه به شرح زیر است:
* دولت یازدهم همکاریهای استراتژیک ایران با ونزوئلا را متوقف کرد
فارس: دولت یازدهم به چه دلیلی دستور توقف فعالیتها در ونزوئلا را داد؟
ابراهیمیاصل: دولت یازدهم در همان ابتدا همه اقدامات خوبی که دولت نهم و دهم انجام داده بود را تعطیل کرد.
در آن زمان شخص آقای روحانی و تیم همراهشان این تفکر را داشتند که اگر ما با ونزوئلا یا گروه بریکس (برزیل، آفریقای جنوبی، هند، چین و روسیه) کار کنیم، اروپا و آمریکا از دست ما ناراحت می¬شوند. دیدگاه این دولت این بود که با کلید تدبیر وارد تعامل با کدخدا شود و امتیازاتی بدهد و امتیازاتی بگیرد و از این طریق با ورود فناوری و سرمایه، شبیه کشورهایی مانند کرهجنوبی و ژاپن و دبی شویم.
بنا به این تفکر، هر کاری که احتمال می¬دادند آمریکا را ناراحت کند، تعطیل کردند تا بتوانند برجام را جلو ببرند. در واقع گمان می¬کردند اگر برجام به نتیجه برسد و با آمریکا تفاهم کنند دیگر احتیاجی به همکاری و سرمایه¬گذاری با سایر کشورها نیست. بنابراین همه تخممرغهایشان را در سبد آنها گذاشتند و در نتیجه قرارداد صادرات فرآورده به ونزوئلا را هم متوقف کردند.
* چرا آمریکا با نفتکشهای ایران برخورد نکرد؟
فارس: چرا حرکت نفتکشهای ایران در شرایط تحریمی فعلی با رادار روشن انجام شد؟ آیا این حرکت حاوی انتقال پیامی به طرف آمریکایی بود؟
ابراهیمیاصل: صادرات بنزین به آمریکای جنوبی به صورت چراغ خاموش ممکن نیست، امروزه با سیستم¬های ماهواره¬ای و رصدی که با هواپیماهای بدون سرنشین صورت می¬گیرد و از طرفی مسافت طولانی خلیج فارس تا ونزوئلا و عبور از مسیرهایی که کنترل می¬شود، امکان حرکت به صورت چراغ خاموش وجود ندارد.
از سوی دیگر ما بنا داشتیم از موضع اقتدار به کشوری که به ناحق مورد تحریم قرار گرفته و صنایعش متوقف شده و مردمش گرفتار هستند، کمک کنیم. پس یک وجه قضیه این است که عملا تحریم¬ها برای صادرات فرآورده شکسته شد و آمریکا جرات نکرد با آن برخورد کند. تا جایی که حتی جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد با این قضایا بساط حاکمیت مطلق آمریکا در روابط بین ¬الملل برچیده شد.
با این کار ما به مردمی که گرفتار بودند کمک کردیم و حتی موجب بازسازی پالایشگاه¬های ونزوئلا شدیم تا این کشور بتواند نیازهایش در حوزه حمل و نقل و تامین خوراک و پوشاک را برطرف کند. افزون بر این¬ها، نوع مدیریت این کار به لحاظ سیاسی و روابط بین¬المللی، این پیام را از سوی ایران مخابره کرد که اگر آمریکا جلوی پنج کشتی ما را بگیرد، ممکن است 50 کشتی این کشور دچار مشکل شوند. لذا آمریکاییها محاسبه کردند و دیدند که هزینه اقتصادی و سیاسی کوتاه آمدن و درگیر نشدن به ایران برای آنها کمتر از درگیری با این کشور است و در نتیجه اقدامی انجام ندادند.
مطمئن باشید که ایده و تصمیم صادرات بنزین به ونزوئلا به هدایت مقام معظم رهبری و قوه عاقله نظام انجام شد و این کار وزارت نفت نیست، زیرا این وزارتخانه صرفا مجری بود. دولت تدبیر و امید پیشتر تمام همکاریها با ونزوئلا در حوزه نفت و انرژی را متوقف کرد و حتی جلوی صادرات فرآورده به ونزوئلا را گرفت.
صادرات بنزین به آمریکای جنوبی تصمیم رده عالی نظام است و وزارت نفت از سر اجبار آن را انجام داد. لذا افتخار این کار برای نظام است نه وزارت نفت. این وزارتخانه باید پاسخگوی برهم زدن قراردادهایی باشد که ایران منفعت زیادی از آنها به دست میاورد و اگر عملیاتی می¬شدند امروز ما کنار گوش آمریکا خیمهگاهی با حضور هزاران کارشناس و متخصص ایرانی داشتیم.
* صادرات بنزین به ونزوئلا به پشتوانه اقتدار نظامی و موشکی جمهوری اسلامی
فارس: آیا آمریکا امکان متوقف کردن و مصادره نفتکشهای ایرانی را داشت؟ چون بعضا تهدیدهایی هم صورت گرفت اما عملیاتی نشد.
ابراهیمیاصل: در حال حاضر صادرات بنزین به ونزوئلا به پشتوانه اقتدار نظامی جمهوری اسلامی انجام میشود. امروز هم اگر شاهد هستیم پنج کشتی با محموله بنزین به سمت ونزوئلا حرکت کردهاند در نتیجه اقتدار موشکی، نظامی و نفوذ جمهوری اسلامی در منطقه است. در شرایطی که آمریکا درگیر مشکلات اقتصادی، کرونا، بیکاری و مبارزات انتخاباتی است، ما در مقابل دیدگان کشورهای دنیا پنج کشتی به ونزوئلا فرستادیم تا مشکلات انرژی این کشور حل شود. همچنین به طرف آمریکایی هشدار دادیم که اگر خللی در این مسیر ایجاد کنند، با واکنش متقابل روبرو می¬شوند. لذا کاری نکردند زیرا توان تحمل هزینههای ناشی از ماجراجوییهای جدید را ندارند.
حمله موشکی ایران به پایگاه نیروهای آمریکایی در عین¬ الاسد و همچنین توقیف کشتی انگلیسی در خلیج فارس، نشانگر آمادگی دفاعی-موشکی ایران است. بنابراین کار سادهای بود که اگر آسیبی به کشتی¬های حامل بنزین وارد می¬کردند به تعدادی از کشتی¬های آمریکا در خلیج فارس یا مناطق دیگر نیز حمله شود. در نتیجه جمهوری اسلامی ایران در ماجرای صادرات بنزین به ونزوئلا در حد یک ابرقدرت ظاهر شد.
🔴 گزینه نهایی برای ریاست مجلس
🔻 بنا به اخبار واصله قالیباف با کسب ۱۶۶ رای از مجموع ۲۴۰ رای ماخوذه گزینه نهایی فراکسیون انقلاب اسلامی برای ریاست مجلس شد.
🔹 قاضی زاده و نیکزاد گزینههای نایب رئیسی مجلس شدند ؛ امیرحسین قاضیزاده هاشمی با ۹۴ رای، علی نیکزاد با ۹۳ رای در فراکسیون اکثریت مجلس یازدهم برای کاندیداتوری نایب رئیسی مجلس کسب کردند و بر این اساس این دو کاندیدای فراکسیون اکثریت مجلس برای نایب رئیسی هستند.
🔹همچنین آقایان امیرآبادی، موسوی لارگانی، حاجی دلیگانی، دهنوی، متفکر آزاد، کریمی فیروزجایی بیشترین رای را برای کاندیداتوری دبیری مجلس یازدهم به دست آوردند.
🔹محمدحسین فرهنگی، محسن پیرهادی، علیرضا سلیمی بیشترین رای را برای کاندیداتوری ناظران هیئت رئیسه مجلس یازدهم به دست آورند
#دفن_دکترین_مونروئه
🔴 واسطه های آمریکا l امیر قطر و سلطان عمان؛ پاسخ روحانی به امیر قطر چه بود؟
🖌 #سعدالله_زارعی
🔻 آمریکاییها از روز اول، حرکت نفتکشهای ایران از بندر شهید رجایی واقع در سواحل بندرعباس را زیر نظر داشتند و هشدار هم دادند و چند نفر از جمله امیر قطر و سلطان عمان را واسطه کردند تا ایران متقاعد شود این اقدام با واکنش قطعی ارتش آمریکا مواجه میگردد
🔹ارتش آمریکا با اعزام چندین ناو جنگی و ناوشکن و سایر تجهیزات نظامی به دریای کارائیب»- ذیل عنوان دروغین مبارزه با مواد مخدر- سعی کرد واقعی بودن تهدید را به جمهوری اسلامی گوشزد نماید اما ایران از یک طرف از طریق همین واسطهها و نیز بصورت اعلام عمومی به تهدیدات آمریکا قاطعانه پاسخ داد و از طرف دیگر تمهیدات نظامی را برای واکنش در نظر گرفت و طرف آمریکایی را هم بطور کلی از ابعاد آن در منطقه آگاه کرد.
🔹 آخرین مورد از پیامهای قاطع و صریح ایران از طریق حجتالاسلام روحانی در تماس با امیر قطر به طرف آمریکایی منتقل گردید و حتمی بودن واکنش نظامی ایران برای طرف آمریکایی جا افتاد و لذا نفتکشها در زیر دید تجهیزات وسیع آمریکایی از دریای کارائیب عبور کردند و برخی نیز در حال عبور و پهلوگیری در سواحل ونزوئلا هستند و در واقع از این طریق دکترین ۱۹۷ ساله امنیتی آمریکا- موسوم به دکترین مونروئه- دفن شد و از بین رفت
🔴 #ایران_ونزوئلا l رمز عبور از حاشیه ها ‼️
🔻 خبری که دیروز متتشر شد: « انتقال ۹ تن طلا از ونزوئلا به ایران در برابر سوخت ارسالی۱۰۰ درصد دروغ است» ؛ خبری کوتاه به نقل از سفیر ایران در ونزوئلا که دستاورد و موفقیت بزرگ ج. ا. ایران را در دور زدن علنی تحریم ها و تحقیر نظام سلطه را تحت الشعاع قرار داد و یک دستاورد ملی را در بستر فضای مجازی برای ساعاتی بازیچه ی بگو و مگوهای سیاسی و جناحی کرد. قاعده ای مسبوق به سابقه که گاهی در اوج افتخارات ملی با جابجایی اصل و فرع در تحلیل های سیاسی تکرار شده بود!!
🔻 راهکار مبنایی برای عدم تکرار این موضوع و موضوعات مشابه و راه حل اساسی برای اسیر نشدن در حاشیه ها را می توان در کلام حکیمانه رهبرانقلاب یافت.
1️⃣ «مسائل اصلی را باید شناخت و مسائل فرعی را اصلی نکرد؛ نه اینکه مطرح نکرد؛ نه، مسائل فرعی هم باید طرح شود؛ همه ی جزئیات باید طرح شود؛ اما اصلی نشود و ملاک مخالفت و موافقت قرار نگیرد» ( ۸۹/۶/۲۵)
2️⃣ « جدا كردن مسائل اصلی از فرعی، مسائل درجهی یك از مسائل درجهی دو، سرگرم نشدن به مسائلی كه از اولویت برخوردار نیست ؛ محیط دانشگاه باید بتواند در این زمینه داوری درستی داشته باشد: آقا این مسئله اصلی است، این مسئله فرعی است؛ این مسئله از اولویت برخوردار است، این مسئله از اولویت برخوردار نیست! » (۹۲/۵/۶)
🔺 فرمایشات فوق می تواند به عنوان یک نقشه راه و سرخط تحلیلی، تحلیل موضوع ورود نفت کشها به ونزوئلا و حواشی آن بسیار ساده و راحت کند:
🔹در ماجرای نفتکش ها ، بازی شجاعانه و جسورانه ایران در حیاط خلوت آمریکا مبتنی بر منافع ملی و دستاوردهای اقتصادی، دور زدن تحریم ها و به چالش کشیدن هژمونی آمریکا اصل بود و موضوعات دیگر ناظر تبادل بنزین با دلار ، طلا، قهوه یا هر کالای دیگر حاشیه و فرع بر موضوع اصلی است.
✅ آری؛ نقش بصیرت و شاخص تحلیل صحیح از ناصواب اینجاست که در پروپاگاندای رسانه ای اصل و فرع را اشتباه نگرفته و فروعات ملاک مخالفت و موافقت قرار نگیرد!
⛔️آسمانريسمان بافتن "انتخاب" براي دستاوردتراشي از خسارت محض
سايت حامي دولت «انتخاب» همصدا با ديگر رسانههاي دولتي، تلاش كرده تا صادرات بنزين به ونزوئلا را به عنوان دستاورد برجام جا بزند/ اين سايت پس از چندين روز سكوت نسبت به اين دستاورد بزرگ رويكرد مقاومت، با انتشار ويدئويي مدعي شد: عدم جلوگيري از حركت نفتكش فورچون توسط آمريكا و رسيدن به ونزوئلا را ميتوان نتيجه عملكرد برجام دانست
در حالي كه سال گذشته انگليس به عنوان يكي از اعضاي برجام، نفتكش ايراني را در جبلالطارق توقيف كرد و از قضا دستگاه ديپلماسي هم نتوانست بر پايه برجام براي آزادي آن اقدامي كند؛ در نهايت با اقدام متقابل نيروهاي مسلح بود كه انگليس مجبور به عقبنشيني و آزادسازي نفتكش شد.
سرگیجه اخراجی های خانه ملت
🔹روزنامه های زنجیره ای پس از ناکامی انتخاباتی، سه ماه است درباره ریاست مجلس و اختلاف میان منتخبان انقلابی گریبان چاک می دهند و روزی نیست که عملیات روانی نکنند.
♦️اما حالا اعتماد نوشته "چقدر برای شما مهم است که چه کسی رئیس مجلس یازدهم شود؟ دعواهای سیاسی اصولگرایان برای ریاست بهارستان، در حالی است که مردم در بیرون از مجلس، با مشکلات دیگری دست و پنجه نرم میکنند؛ مشکلات اقتصادی که در چند سال اخیر تشدید شده است".
🔹نفاق از این روشن تر؟ هنگامی که مجلس در اختیار ائتلاف مدعی ائتلاف و اصلاحات بود، فرصت نمایندگی را به سیاست بازی و زد و بند و مسامحه با مدیران کم کار سپری کردند.
♦️پس از آن هم، ناخن به هم سائیدند تا شاید میان منتخبان دعوا راه بیندازند. اما حالا که نقشه شان نگرفته، ادعا می کنند ریاست مجلس مهم نیست، مشکلات مردم مهم است.
🔹خب! پس چرا سه ماه مخاطبان خود را فریب دادید؟ و چهار سال، فرصت خدمتگزاری را از مردم دریغ کردید؟! چرا الیاس حضرتی مدیر روزنامه اعتماد و نماینده مجلس دهم، درباره زد و بند هایش با شهرام جزایری و کله پاچه خوردن هایش با او توضیح نمی دهد؟!
🔹امروز صبح مجلس یازدهم افتتاح شد.
امیدوارم چرخِ این مجلس، برای انقلاب بچرخد.
🔹ریاست قالیباف بر مجلس قطعی شده، ولی انتخابِ رئیسدفتر رئیس مجلس هم بسیار مهم است.
رئیس دفتر یک مقام عالیرتبه تصمیم میگیرد چه کسانی بیشتر دمخور آقای رئیس باشند.
نقش دفتر علی لاریجانی را در اتفاقاتِ ۱۲سال اخیر مجلس، دستکم نگیرید!
ریاست افراد مسالهدار بردفتر رئیس مجلس، بسیار حاشیهزاست.
حضرت آقا در افتتاحیه مجلس جدید دردمندانه فرمودند «در دههی پیشرفت و عدالت، نمرهی مطلوبی درباب #عدالت به دست نیاوردهایم.»
از عوامل مهم تداوم توزیع ناعادلانه ثروت، افلیج بودن #مجلس_دهم در مؤلفه مهم #نظارت بود. مجلس جدید باید رفع این عامل خدشه به رضایت عمومی را در اولویت قرار دهد.
#مجلس_یازدهم
#وکیل_الدوله
#لاریجانی
#سلام_ارباب✋
مـرا دمى ز كمند غمـت رهايى نيست
كه بوده اين دل ما دم به دم گرفتارت
#يااباعبدالله 💚