جلسه پایانی تائبین.mp3
23.55M
💥 ایجاد اضطرار برای توبه
⚡️مواجهه شدن با حقایق
📧حقیقت دقیق مرگ
👈فرصت لحظهای توبه
به کانال #اخلاق_عملی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/2943615170Cc0541e3711
جلسه اول موانع تزکیه.mp3
19.15M
💌آداب اصولی مراقبه
🏷مصادیق موانع تزکیه
📋معنای مراقبه و هدف آن
♨️پنج نکته در مورد مراقبه
#موانع_تزکیه
به کانال #اخلاق_عملی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/2943615170Cc0541e3711
✨مراقبه روح تزکیه است ...
✍در بحث مراقبه میتوانیم دو نگاه نسبت به آن داشته باشیم تا اهمیت آن را خوب درک نماییم:
نگاه اول: مراقبه، روحی در تزکیه انسان میدمد که انسان با آن، خود را از هواهای نفسانی و وساوس شیطان حفظ میکند و این حفاظت سبب میشود تزکیه که گذر از نفس و شیطان است در وجود انسان شکل بگیرد و انسان در مسیر هوی و اراده الهی پیش برود و این همان سلوک الی الله میباشد.
به بیان دیگر سالک با مراقبه اصولی از بین دو هوی و اراده _ اراده خود و اراده خدا_ اراده خدا را بر اراده خود ترجیح میدهد که میتوان گفت که سالک از همان ابتدا اراده غیر را ردّ میکند و اراده خدا و بالتبع الطاف آن را به سوی خود جذب مینماید.
نگاه دوم: مراقبه، روح تزکیه و خودسازی است به صورتی که هرگاه قطع شود تزکیه به مانند مردهای که روح از آن خارج شده است تبدیل میشود، زیرا تزکیه در مقابل وساوس نفس و شیطان انجام میشود و اگر سلاح مراقبه از دست برود نفس و شیطان بر وجود انسان غلبه پیدا مینمایند.
نکتهای که باید بدان اذعان کرد این است که بدون مراقبه هیچ عملی در مسیر درست خود _ که بالابردن مومن به سوی خداوند است_ پیش نخواهد رفت.
👈و به این دلیل است که گفتهاند: سنگ زیرین آسیاب سلوک را مراقبه دانستهاند و آن قدر در اهمیتش تأکید کردهاند که گویا سلوک یعنی مراقبه و مراقبه یعنی سلوک.
به کانال #اخلاق_عملی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/2943615170Cc0541e3711
💌جلسات موضوعی تدریس شده در کانال
🔻روی هر کدام از جلسات بزنید وارد آن جلسه خواهید شد و میتوانید از ابتدا گوش نمایید.
✨جلسات اصول تزکیه✨
✨رذیله شناسی✨
✨شرح رساله حقوق✨
✨شرح معراجالسعاده✨
✨جلسات جهاد با نفس✨
✨شرح دعای تائبین✨
به کانال #اخلاق_عملی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/2943615170Cc0541e3711
💢فایدهٔ مراقبه چیست؟
🌺جواب:
🔻مراقبهٔ روزانه اگر چه در نظر عده ای امری ساده می باشد لکن فوائد بسیار مهمی دارد که مهم ترین آن را می توانیم تغییر یافتن مبدا باطنی و میل سالک بدانیم.
بسیاری از انسان ها به جز عدهٔ قلیل، به دلیل غفلت و عدم شناخت خودسازی، دارای باطنی مرده و بی حیات می باشند؛ و به همین دلیل در اوایل سلوک رغبت و میل شدیدی به اعمال عبادی به نحوی که با گذر از معاصی حاصل می شوند، ندارند. این باطن ها، باطن هایی هستند که میل و رغبت ابتدایی آنها رو به خدا و ذکر نمی باشد بلکه رو به غفلت و خوشی می باشد.
🌸مراقبه اگر با اصولی که دارد انجام شود، تدریجاً میل باطنی سالک را از غفلت و میل به خوشی، به توجه و میل به عبادات بدنی بر می گرداند و بعد از مدتی میل و رغبت سالک به بندگی و خداوند زیاد می گردد. این اتفاق مبارک همان تغییر مبدا میل می باشد.
زمانی که مبدا میل عوض می گردد، شب زنده داری، نماز با حضور، فکر، ذکر و ... برای او معنای جدید و بسیار لذت بخشی پیدا می کند و در مجموع سرعت سیر و رشد و صعود انسان در معنویت بسیار سریع و قوی می گردد.
👈این یک مورد از فوائد مبارک مراقبه اصولی بود که اگر اتفاق بیفتد با هیچ عیشی قابل عوض شدن نمی باشد زیرا لذت عبودیت جای لذائذ خیالی مادی را میگیرد.
به کانال #اخلاق_عملی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/2943615170Cc0541e3711
💌مراقبه و آرامش
💥یکی از ارکان مهم و اساسی تزکیه نفس، مراقبه میباشد که لازم است مومن از آن غفلت نداشته باشد.
مراقبه از نفس، منظم کننده زندگی و آرامش دهنده به آن است نه آنکه بخواهد اضطراب در زندگی مومن ایجاد نماید.
زیرا مراقبه، نفس ِچموشی که تمام اضطرابها، ترسها، گرفتگیهای درون و بیرون و هرچه نام شرّ بر آن میتوان گذاشت از او ظهور پیدا میکند و آشکار میشود را به سوی نفس مطیع که تمام آرامشها، آسایشها، نورها و ... از آن نشات میگیرد، پیش میبرد و این رفتن و حرکت سبب میشود که آرامش از رنگ توحید در زندگی ایجاد گردد
✨اما به شرط آنکه دانسته شود این تغییر و تحول امری تدریجی است که آهسته آهسته حاصل میگردد، در این تدریج است که نفس در مسیر اطاعت و تغییر قرار میگیرد و روز به روز به سوی آرامش پیش میرود که این استقامت ویژه و صبر فراوان در عبودیت را میطلبد زیرا رشد آهسته با صبر عجین شده است.
صبر تلخ آمد ولیکن عاقبت
میوهای شیرین دهد پرمنفعت
🔻مرحوم شیخ محمد بهاری قدس سرّه در تعریف مراقبه چنین فرموده است: معنی مراقبه کشیک نفس را کشیدن است که مبادا اعضا و جوارح را به خلاف وادارد و عمر عزیز را که هر آنی از آن بیش از تمام دنیا و مافیها قیمت دارد ضایع بگرداند.
📔تذکرة المتقین، ص۵۶
به #اخلاق_عملی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/2943615170Cc0541e3711
💌سلام خدمت دوستان محترم
✨بنده این کانال رو برای کمک به حضرت ولی عصر عجل الله تاسیس کردم و بنابر وظیفه جلو میبرم و قطعا این مسائل هیچ وقت اسباب تعطیلی رو ایجاد نمیکند زیرا هدف و نیت ما با این مسائل مختل نمیشود و ما انرژی خودمون رو از توسل به ایشان و حضرات معصومین سلام الله علیهم اجمعین بدست میاریم.
❤️انشاءالله تا جایی که حضرت حجت عجل الله به ما اجازه و قدرت بدهند به اندازهای که بتوانیم خدمت دوستان هستیم درنتیجه تعطیلی کانال در حالت عادی محال است اتفاق بیفتد.
اما اینکه گفتم این اذیت اسباب تعطیلی میشود به صورت کلی گفتم که دوستان توجه کنند وقتی کاری داره جلو میره با این مسائل اسباب زحمت طرف ایجاد میشه و ممکنه کم بیاره و کار را تعطیل کنه.
گرچه سیه رو شدم غلام تو هستم
خواجه مگر غلام سیاه ندارد
⚡️و من الله التوفیق
جلسه دوم موانع تزکیه.mp3
22.43M
🪧مانع اول: ناامیدی
🏷مضرات ناامیدی
🌫ناامید هدایت نمی شود❗️
✍ریشههای ناامیدی
✨خدای گناهکاران❗️
#موانع_تزکیه
به کانال #اخلاق_عملی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/2943615170Cc0541e3711
💌چرا مراقبه سخت است؟
🏷سوالی که در ابتدای شروع مراقبه ایجاد میگردد این است که چرا مراقبه سخت است و چرا در وقت مراقبه نمیتوانیم به راحتی گناهان را ترک نماییم؟
در جواب باید بگوییم که در مراقبه میخواهیم با عادات خود به خصوص عادت انجام گناه و رذائل جهاد نماییم و عادت مسئلهای نیست که بتوانیم با آسایش و راحتی و بدون ریاضتهای مشروع آن را از بین ببریم.
📧عادت به این معناست که غضب، بخل، حسد و ... آنقدر تکرار شده است که در وجود انسان ملکه شده است و زمانی که امری عادت انسان شود، شکستن و چیرگی بر آن نیز دارای زحمت و مشقت است؛ درنتیجه مراقبه برای شکستن عادات دارای سختی و مشقتهای فراوانی میباشد.
امیرالمومنین علیهالسلام فرمودند: أصعَبُ السِّياساتِ نَقلُ العاداتِ.《دشوارترين سياستها، تغيير دادن عادتهاست》
✨پس مراقبه به خودی خود سختی ندارد، عاداتی که در وجود ما نهادینه شده است سبب سختی و مشقت مراقبه انسان میگردد.
به کانال #اخلاق_عملی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/2943615170Cc0541e3711
💌چهار ضلعی تزکیه ۱
اگر قصد موفقیت در عبودیت و تزکیه داریم باید به چهار ضلع آن توجه داشته باشیم که عبارتند از: خدا، من، شیطان و نفس؛ تا بتوانیم اولا: مشکلات و اذیتها آن را هضم نماییم؛ ثانیا: امیدوارانه جلو برویم و بدانیم پشتوانه محکمی در عبودیت داریم که ما را لحظهای رها نمیکند❗️
زیرا زمانی که این چهارضلع باهم تصور شوند هم آنچه اسباب زحمت و مشقات را ایجاد میکند را به انسان نشان میدهد و هم راه آرامش و آسایش فهمیده میشود.
📧دو ضلع که اسباب آرامش و آسایش و امید به سعادت را در انسان ایجاد میکند عبارتند از: تلاش و اراده من و وجود خداوندی بسیار بسیار مهربان و رئوف.
این دو در کنار هم گویای آن است که اگر من به عنوان یک انسانی که استعداد خلافت الهی و رسیدن به مقام منیع توحید را دارم تلاش و ارادههای خود را به اندازهای که میتوانم به میدان عمل بیاورم، خداوندعظیم الشان با رحمتش دست مرا میگیرد و مرا آهسته آهسته به سوی خود میکشد زیرا خلق او برای خودش بوده است نه برای امر دیگر.
پس ضلع من و خدا پر از امید است که گویای آن است اگر به همان مقداری که میتوانم شروع نمایم خدای جلیل با دستهای پر از رحمت مرا نجات میدهد زیرا او صاحب وعدههای صادق تخلف ناپذیر است و این کمک آهسته آهسته مرا به سوی آن آرامش دائمی و نورانی و توحیدی پیش میبرد.
به کانال #اخلاق_عملی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/2943615170Cc0541e3711