💌کپیبرداری از ماه رمضان _ بخش اول
💥ماه مبارک رمضان بزرگترین نفحه الهی در عالم وجود است که تمام اسرار برای رسیدن انسان به مقام خلیفهاللهی در آن وجود دارد که صحبت دقیق از آن اسرار مدتهای مدیدی را میطلبد.
اما یکی از آن اسرار این است که ماه مبارک نیامده است تا برود بلکه آمده است تا بتوانیم آن برکات را در یازده ماه دیگر زندگی خود پیاده نماییم؛ به بیان دیگر ماه رمضان آمده است تا ارتباط روحی خود با آن ماه عظیم را قوی نماییم و در ایام غیر ماه مبارک رمضان نور علی نور پیش برویم.
📧سالک باید تلاش نماید تا حال و نشاط و سبکیای که در ماه مبارک بدست آورده است را در ماههای دیگر نیز حفظ کنیم تا ماه مبارک بعدی را پربارتر و پربرکتتر پیش ببرد تا حظّ و بهرهای بالاتر داشته باشید و به سوی مقام منیع انسانی پیش رود.
و این مسئله زمانی ممکن است که آدابی که در ماه مبارک رمضان یاد گرفته است را در دیگر ماهها انجام دهد اعمّ از ترک گناه، قرائت قرآن، تضرع به پیشگاه الهی، نمازشب و ... تا اگرچه ماه مبارک در ظاهر به پایان میرسد ولی سالک با انجام اعمال رمضانی ارتباط روحی و قلبی خود با ماه مبارک رمضان را حفظ نماید و رمضانی بماند و پیش رود.
🔥ماه مبارک رمضان ماه تمرین است و ماههای دیگر، ماه تکثیر نشاط و برکات رمضانی میباشد.
به کانال #اخلاق_عملی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/2943615170Cc0541e3711
💌کپی برداری از ماه رمضان _ بخش دوم
💥بیانی دیگر: غلبه روح بر جسم
آن افرادی که تا حدودی اعمال و آداب ماه مبارک رمضان را انجام دادهاند متوجه این نکته شدهاند که تا حدودی توجهشان به بُعد روحانی بیشتر از بُعد جسمانی شده است و از عالَم غفلت و بیخبری و جهل تاحدی خارج شدهاند و این اتفاق مبارک، برکتی است که ماه مبارک رمضان برای آنان آورده است.
انسانی که در طول عمر خود در همه اوقات و ازمنه توجه به بُعد جسمانی داشته است، اکنون که عمل کرده است و روزه خواص گرفته است و تا حدودی آداب را رعایت کرده است میبیند که میل و مبدا درونی او رو به خداوندمتعال شده است و به عالَم بالا تا حدودی علاقهمند شده است که همان غلبه بُعد روحانی بر بُعد جسمانی میباشد و این برکت عظیم و نورانی اگر حفظ گردد، انسان را پله پله به سوی کمال انسانی پیش میبرد.
ماههای دیگر _ غیر ماه مبارک رمضان_ ماههای پیش بردن این توفیق نورانی و شگرف میباشد به نحوی که انسان عاقلِ زیرک با مراقبت از خود تلاش میکند این نوری که با مجاهدت در ماه رمضان کسب نموده است را قویتر و عمیقتر نماید تا آنکه این نور در قلب او دائمی و پایدار گردد.
پس باید عنوان نماییم که ماه مبارک رمضان ماه ایجاد توجه و میل به ملکوت است و ماههای دیگر ماه دائمیکردن این نور مبارک میباشد.
به کانال #اخلاق_عملی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/2943615170Cc0541e3711
💥ولخرج نور نباشیم❗️
آیت الله فاطمی نیا رحمه الله علیه می فرمودند:
🗂بنده در جوانی با یکی از اولیاء خدا آشنا شدم که علما و عملا شخص بی نظیر یا کم نظیر بود. ایشان شش ماه شبانه روز با مرحوم نخودکی اصفهانی مصاحبت و معاشرت داشته است.روزی از ایشان می پرسد:
دلیل و رمز موفقیت شما در امر سلوک چه بود؟
جناب شیخ پاسخ می دهد:
«نورهایی را که از اعمال نیک بدست می آورم را خرج نمی کنم!»
یعنی با مراقبه و مواظبت، آنها را حفظ می کنم و با اعمال بد هدر نمی دهم!
👈ما ها متاسفانه غالبا ولخرج هستیم، ولخرج نور هستم. اگر از عبادتی نوری کسب کنیم، آن را حفظ نمی کنیم، فورا آن را با رفتارمان خرج می کنیم و از بین می بریم. نماز شب می خوانیم، بعد غیبت میکنیم، یک نورانیت هم اگر بدهند، صبح خرجش می کنیم. یک دعا می خوانیم، با جواب تلخی که مثلا به مادرمان می دهیم، از بین می بریم.
خلاصه هر عمل خیر، نوری دارد که باید حفظ شود تا به تدریج این نور ها جمع شده و قوی شده و دارای آثار عالیه بشوند، وگرنه آن نور با اعمال سیئه از بین می رود.
به کانال #اخلاق_عملی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/2943615170Cc0541e3711
604_398_32.mp3
925.4K
💌دعای شب بیست و ششم
أَسْأَلُكَ أَنْ تُصَلِّىَ عَلَىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ، وَأَنْ تَجْعَلَ اسْمِى فِى هٰذِهِ اللَّيْلَةِ فِى السُّعَداءِ، وَ رُوحِى مَعَ #الشُّهَداءِ، وَ إِحْسانِى فِى عِلِّيِّينَ، وَ إِساءَتِى مَغْفُورَةً، وَ أَنْ تَهَبَ لِى #يَقِيناً تُباشِرُ بِهِ قَلْبِى، وَ إِيماناً يُذْهِبُ الشَّكَّ عَنِّى ...
به کانال #اخلاق_عملی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/2943615170Cc0541e3711
💌یا صاحب الزمان❗️
شنیدم عاشقان را مینوازی
مگر من زان میان بیرونم ای دوست
نگفتی گر بیفتی گیرمت دست!؟
ازین افتاده تر کَکنونم ای دوست؟!
✨️عنایتی کن و در این شبهای پایانی، در وجودمان میل به گناه را نابود بفرما❗️
💥در این شبهای پایانی از تلاش دست نکشیم ...
در این شبها، برای ایام خشکسالی معنوی باید ذخیرهای دست و پا نماییم❗️
💌چند روزی صبر کنیم❗️
وَ أَسْأَلُكَ الْأَمَانَ يَوْمَ يَعَضُّ الظَّالِمُ عَلَى يَدَيْهِ يَقُولُ يَا لَيْتَنِي اتَّخَذْتُ مَعَ الرَّسُولِ سَبِيلا
و از تو امان میخواهم «روزی که ستمکار [از شدت حسرت] دستهای خود را به دندان میگزد [و] میگوید: ایکاش همراه این پیامبر راهی [بهسوی حق] انتخاب میکردم!»
💥چند روزی دنبال فرمان خدا و رسول خدا و اولیای او باشیم و صبور باشیم در اطاعت؛ به زودی در بهشت او به آرامش خواهیم رسید❗️
💌کپی برداری از ماه رمضان _ بخش سوم
⚡️بررسی و تحلیل ماه رمضان
اگر حقیقت و باطن ماه مبارک رمضان را بررسی نماییم متوجه یک نکتهای میشویم که در ایام دیگر به آن توجهی نداریم و نسبت به آن به غفلت عمیقی دچار شدهایم و آن مسئله و نکته این است که مومنین در ایام صیام علاوه بر دوری از محرمات، تا حدودی نیز از مباحات مانند خوردنیها و آشامیدنیها دوری مینماید یعنی با وجود آنکه عادت به صبحانه، ناهار، خوردنها و آشامیدنیها داشتهاند در ایام ماه مبارک رمضان از این عادتها به خاطر رضای خدا و فرمان الهی دوری مینماید.
💌حال سوالی در اینجا مطرح میشود که آیا این نخوردنها و دوری از آشامیدنیها از باب تنوع در عبادات است یا آنکه در این مسئله سرّی وجود دارد و خداوندمتعال قصد دارد نکتهای را گوشزد نماید که آن نکته این است که نباید بیش از اندازه در مباحات غوطهور گردید زیرا اگرچه مباح میباشد اما همین غوطهوری اسباب قساوت را ایجاد مینماید.
به این دلیل است که در دعای وداع آمده است:
السَّلَامُ عَلَیک مِنْ مُجَاوِرٍ رَقَّتْ فِیهِ الْقُلُوبُ، وَ قَلَّتْ فِیهِ الذُّنُوبُ. خداحافظ ای همسایهای که قلوب و حقیقتها در جوار تو رقیق و لطیف شد و گناهان در آن کم گشت.
💥رقتّ و نرمی در ماه مبارک رمضان، از #ترک_گناه و دوری از #غوطهوری در مباحات حاصل شده است و همین مسئله اسباب دوری از نار را ایجاد مینماید.
به کانال #اخلاق_عملی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/2943615170Cc0541e3711
💌استاد عارف آیت الله محمد شجاعی (ره):
در خصوص روزه روایت است که روزه « جُنَه مِن النٌار» است؛ یعنی مانع و نگهدارنده از آتش. بخصوص روزه ماه مبارک رمضان. اجتناب از حرام و خوردن مال حرام و کلا محرمات که همیشه وجود دارد ولی در حال روزه اجتناب از مباح هم می شود؛ یعنی چنین میتوان نتیجه گرفت که خودداری از مباح، نگهدارنده از آتش است.
📧از تذکرات معظم له سال ۱۳۶۷
به کانال #اخلاق_عملی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/2943615170Cc0541e3711
جلسه سی و چهارم رساله حقوق.mp3
16.25M
✨حق روزه _ جلسه دوم
🍃روایت: روزه سپر آتش است
🌹رابطه حجاب نفس و جهاد
📌رابطه نفس و آتش جهنم
👈روزه و دوری از هواهای نفس
#رساله_حقوق
https://eitaa.com/joinchat/2943615170Cc0541e3711
اخلاق عملی
✨حق روزه _ جلسه دوم 🍃روایت: روزه سپر آتش است 🌹رابطه حجاب نفس و جهاد 📌رابطه نفس و آتش جهنم 👈روزه
برای درک مطلب بخش سوم، حتما این صوت کوتاه از جلسات رساله حقوق را گوش نمایید.
🔥تمام اهداف ما، آموزش دقیق مطالب خودسازی و عبودیت است درنتیجه نگاه ما حالت تدریسی و آموزشی دارد و مجبور هستیم پستهای تولیدی داشته باشیم.
💌کپی برداری از ماه مبارک رمضان _ بخش چهارم
⚡️جهاد با مباحات
در کنار ترک گناه که برنامه اول و آخر و اساسی عبودیت سالک الی الله و مومنین میباشد که نباید لحظهای از آن عقبنشینی نمایند و چه در ماه مبارک رمضان و چه بعد آن باید به طور جدی با آن مجاهدت کنند، لازم است جهادی در مباحات نفسانی نیز داشته باشند؛
به بیان دیگر نباید مسئله شکستن نفس در هوای مباح را که ۳۰ روز تمرین کردهاند را رها کنند و با خود بگویند: ماه مبارک تمام شد و لازم نمیباشد به مانند آن ماه جهاد نمایم❗️
💥بلکه لازم است که نسبت به خوردنیها و آشامیدنیها و خواب خود برنامه صحیحی داشته باشد و میتوان برای پله اول دو برنامه کاربردی و موثر را تدبیر نمود:
اول: تلاش کند به نحو درستی در خوردن، آشامیدن و خوابیدن خود اعتدال ایجاد نماید؛ یعنی به اندازهای که بدن و مرکب روح، نیاز به خوردن، آشامیدن و خواب دارد از این سه نعمت استفاده کند و باقی آن که اضافه هستند را از برنامه خود حذف نماید.
دوم: برنامه اول _ اعتدال در خوردن، آشامیدن، خوابیدن _ با نیت رضوان الهی انجام دهد و تلاش کند در امور مباح گفته شده براساس رضوان الهی پیش رود تا این اعمال چهره و وجهه نورانی به خود بگیرند و اینگونه آثار نورانی در نفس او ایجاد کنند که این نورانیت، اسباب کم کردن قساوت قلب او میگردد.
به کانال #اخلاق_عملی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/2943615170Cc0541e3711