🗨 هر چقدر در سلوک پیش میروم، باز گناهی یا کاری هست که مرا به نقطهٔ آغاز برمیگردانَد و تلاشم را زایل میکند! چهکنم؟
🔸گناهان انواعِ بسیاری دارند. برخی از آنها با کالبدِ جسمانی صورت میگیرند، مثلِ اعتیاد به یک کار یا مادّه خاص؛ برخی با کالبدِ عاطفی صورت میگیرد، مانندِ شهوات و غضبها؛ برخی با کالبدِ ذهنی، مثلِ غیبت و تهمت و بدخواهی و فتنهگری؛ و برخی با کالبدِ روحی، مانندِ شرک به خدا.
🔸اینها بههیچوجه با هم برابر نیستند؛ علاوه بر این، برخی جنبهٔ شخصی و برخی جنبهٔ حقّالله و برخی جنبهٔ حقّالنّاس دارند. و باز بر طبقِ اینکه چه کسی گناه را مرتکب میشود و حجّت بر او تمام شده یا نه، در فشار بوده یا نه، عمدی بوده یا نه، کارش در عَلَن بوده یا خفا، خودش الگوی مردم بوده یا نه، و از این قبیل امور، اثرش فرق میکند.
🔸وقتی کسی میخواهد لغزشی را ترک کند امّا نمیتواند و هربار باز بدان آلوده میشود، این نوع معصیت، طبقِ روایتِ امام صادق (ع) ذیلِ آیهٔ "الَّذِينَ يَجْتَنِبُونَ كَبَائِرَ الْإِثْمِ وَالْفَوَاحِشَ إِلَّا اللَّمَمَ ۚ إِنَّ رَبَّكَ وَاسِعُ الْمَغْفِرَةِ ..." (نجم، ۳۲) بخشیده میشود.
🔸بعضی مۇمنین - چون روحِ لطیفی دارند - خیلی از گناهانشان میترسند و این به یٲس از سلوک میکشاندشان و نیرویشان را هدر میدهد.
خدا به مۇمن میگوید خودت در حقّ خودت حساب کن و حکم نما. حالا که اینطور است، بیایید به خود رحم کنیم و از چیزی کوه نسازیم و سدّ راه تلقّیاش نکنیم؛ موقّتاً تمرکزمان را از آن برداریم و آنرا مانع ندانیم و با وجودِ آن، با خدا دلال کنیم و بگوییم:
در کوی نیکنامی ما را گذر ندادند
گر تو نمیپسندی تغییر کن قضا را
تا حرکتی کنیم و بعداً در سایهٔ شعاع و پرتوی که روحِ ما پیدا میکند، آن گناه هم خودش ترک شود.
🔸فراموش نکنیم که حسنات است که وقتی انباشته شود، سیّئات را محو میکند؛ پس بجای غصّه خوردن برای سیّئات، نیروی خود را روی انجامِ حسنات بگذاریم و به هدایت و نصرتِ خدا نسبت به مۇمنان، یقین داشته باشیم. (خیلی از ما با یک گناه، مٲیوس میشویم و یادمان میرود که خدا به مۇمنین رئوف و رحیم است).
🔸باید یاد بگیریم که خودمان را ببخشیم. اگر بخشش خوب است، اوّل خودت را ببخش و به رحمتِ خدا امیدوار باش! در روایات است که چنان باش که اگر گناهِ ثقلین را هم کردهای، باز به رحمتِ حق امیدواری؛ البتّه، خدا همین گناهان را به حسنات تبدیل میکند.
تو بکوش رابطهات را با خدا خوب نگهداری، که سرمایهٔ اصلی همین است: نگه دار سرِ رشته تا نگه دارد.
@akhaghrahmany
نُجَیح از اصحاب امام حسن (ع):
حسن بن علی(ع) را در حال غذا خوردن دیدم در حالیکه سگی روبروی اش قرار داشت. ایشان یک لقمه خود می خوردند و یک لقمه مثل همان که خود می خوردند، به سگ می دادند. پس به ایشان گفتم: اجازه می دهید سگ را دور کنم تا غذایتان را بخورید؟!
ایشان (ع) فرمودند: راحتش بگذار، من از خداوند تعالی حیا می کنم که موجود صاحب روحی، جلوی من باشد و من غذا بخورم و به او ندهم!
@akhaghrahmany
بحار الانوار ۲۹/۳۵۲
🍀فاصله بین حق و باطل
☘امام حسن مجتبی(ع) فرمود:
«بَینَ الْحَقِّ وَالْباطِلِ أرْبَعُ أصابِع، ما رَأَیتَ بَعَینِک فَهُوَ الْحَقُّ وَقَدْ تَسْمَعُ بِأُذُنَیک باطِلاً کثیراً
☘ بین حق و باطل چهار انگشت فاصله است، آنچه را با چشم خود ببینی، حق است و آنچه را شنیدی یا آنکه برایت نقل کنند، چه بسا باطل باشد».
📚تحف العقول، ص229، س5؛ بحارالانوار، ج10، ص130، ح1.🌱
@akhaghrahmany
🌹خوشبخت ترین مردم کیست؟
✅ امام علی (ع) فرموده:
با نفست مبارزه کن و مثل شریکی که از شریکش حساب می کشد، از نفست حساب بکش و رعایت حق الله را از او مطالبه کن همانطور که کسی از دشمنش چیزی را مطالبه می کند. چون خوشبخت ترین مردم کسی است که به نفسش معترض شود.
✍️ شرح:
1. نفس انسان همواره می خواهد آزاد باشد و زیر بار انجام #واجبات و ترک #حرامها نرود.
2. بهترین راه مبارزه با نفس اماره، محاسبه حق الله است. محاسبه حق الله یعنی حساب کشی از خود در رعایت حقوق خدا که همان انجام #واجبات و ترک #حرامها است.
3. خوشبخت ترین مردم کسی است که با محاسبه دقیق در انجام #واجبات و ترک #حرامها بر نفس خود سخت بگیرد.
📖 جاهِدْ نَفْسَكَ وَ حَاسِبْهَا مُحَاسَبَةَ اَلشَّرِيكِ شَرِيكَهُ وَ طَالِبْهَا بِحُقُوقِ اَللَّهِ مُطَالَبَةَ اَلْخَصْمِ خَصْمَهُ فَإِنَّ أَسْعَدَ اَلنَّاسِ مَنِ اِنْتَدَبَ لِمُحَاسَبَةِ نَفْسِهِ .
📚 منبع: غرر الحکم , جلد۱ , صفحه۳۳۹@akhaghrahmany
✅ سه دستور اصلی نوح (ع) به مردمش چه بود؟
🌺 خدای #متقین فرموده:
ما نوح را به سوى قومش فرستاديم كه: «پيش از آنكه عذابى دردناك به قومت برسد، به آنان هشدار بده!» *
نوح پیام خدا را این طور به قومش گفت: «اى قوم من! من هشدار دهندهاى آشكار برای شما هستم * تا #عبد خدا شويد و اهل #تقوای الهی شوید و از من #اطاعت کنید * تا خدا برخى از گناهانتان را ببخشد و اجل شما را تا وقتى معيّن به تأخير اندازد.»
✍️ شرح: سه دستور اصلی نوح (ع) به قومش عبارت بود از: #تقوا ، #عبد خدا شدن و #اطاعت.
هر سه دستور با انجام #واجبات و ترک #حرامها در امور فردی و اجتماعی محقق می شود.
📖 إنَّا أَرْسَلْنا نُوحاً إِلى قَوْمِهِ أَنْ أَنْذِرْ قَوْمَكَ مِنْ قَبْلِ أَنْ يَأْتِيَهُمْ عَذابٌ أَليمٌ * قالَ يا قَوْمِ إِنِّي لَكُمْ نَذيرٌ مُبينٌ * أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَ اتَّقُوهُ وَ أَطيعُونِ * يَغْفِرْ لَكُمْ مِنْ ذُنُوبِكُمْ وَ يُؤَخِّرْكُمْ إِلى أَجَلٍ مُسَمًّى إِنَّ أَجَلَ اللَّهِ إِذا جاءَ لا يُؤَخَّرُ لَوْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ (نوح، 1 تا 4)@akhaghrahmany
✅ آیا انسانها با هم برابرند؟
📣 امام خمینی (ره):
از همين اصل اعتقادى توحيد، ما الهام مىگيريم كه همه انسانها در پيشگاه خداوند يكسانند. او خالق همه است و همه مخلوق و بنده او هستند. اصل برابرى انسانها و اينكه تنها امتياز فردى نسبت به فرد ديگر بر معيار و قاعده #تقوا و #پاكى از انحراف و خطاست؛ بنا بر اين با هر چيزى كه برابرى را در جامعه بر هم مىزند و امتيازات پوچ و بىمحتوا را در جامعه حاكم مىسازد بايد مبارزه كرد.
📚 صحيفه امام، ج5، ص: 388
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در امور فردی و اجتماعی
@akhaghrahmany
✍️امام رضا علیه السلام فرمودند:
به خداوند خوش گمان باش زیرا هر که به خدا خوش گمان است، خدا با همان گمانی که به خدا دارد، با اوست.
📚 بحار الانوار، ج70، ص342
@akhaghrahmany
🕊امام صادق عليه السلام:
كسى كه مايل است جزء ياران حضرت مهدى(عج) قرار گيرد بايد منتظر باشد و اعمال و رفتارش در حال انتظار با تقوى و اخلاق نيكو توأم گردد
مَنْ سَرَّهُ اَنْ يَكُونَ مِنْ اَصْحابِ الْقائِمِ فَلْيَنْتَظِرْ، وَلْيَعْمَلْ بِالْوَرَعِ وَ مَحاسِنِ الاَْخْلاقِ وَ هُوَ مُنْتَظِرٌ
📚بحارالأنوار، ج 52، ص 140
@akhaghrahmany
8.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 زیارت نوروزی رهبر انقلاب از حرم حضرت عبدالعظیم(ع)
▪️حضرت آیتالله خامنهای در نوروز امسال با حضور در حرم مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی علیهالسلام در شهرری، علاوه بر امامزادگان این حرم شریف به زیارت مزار علما و شخصیتهای مدفون در این حرم رفتند.
@akhaghrahmany
💠 پرسش و پاسخ از حضرت آیت اللَّه خوشوقت ره
❓لطفا بفرمائید برای #صبر و #استقامت_در_مسیر چه باید کرد؟
✅ در هر کاری #انسان ادامه و #استمرار_داشته_باشد #تقویت حاصل میشود. هر کاری #مثل #ورزش است.
📌#تکرار_عمل موجب تقویت انسان در آن عمل میشود، اگر یک زنی آمد #نفس_اماره میخواست #نگاه کند، من #صبر_کردم چشم پوشیدم، #بار_دوم راحتتر و آسانتر میشود، #بار_سوم #بهتر و بهتر میشود، هر چه من این #ترک را ادامه بدهم آسانتر میشود، بعکس هم همینجور. هر قدر این کار #حرام را #انجام_بدهم عادت قویتر میشود بعد میگویم آقا ترک کردن آن سخت است!
⬅️ بنابراین #ادامه و استمرار #تقوا هم تصمیم و #اراده را #تقویت میکند و هم #ترک_گناه و انجام واجب راآسان ترمی کند@akhaghrahmany