👂گوش شنوا
برخی از اساتید و گویندگان در مدارس ،دانشگاهها ،رسانه و تریبونهای رسمی و غیررسمی - به اسم آزادی بیان - شبهات و عقاید انحرافی را ترویج می کنند ؛ مخاطبین آنها نیز بدون تحقیق و به گمان اینکه هر سخنی را از هر صاحب سخنی می توان شنید و پذیرفت، شرکت در این قبیل جلسات و گوش سپردن به کلام آنها را مجاز می دانند.
درحالیکه همانطور که گوینده درباره گفتارش مسئول است ، شنونده نیز نسبت به شنیده هایش مسئولیت دارد؛ ١ زیرا گوش یکی از راههای ورودی ذهن و قلب انسان است و اگر سخن گوینده ، حق باشد ، قلب شنونده را بسمت بندگی خدا سوق می دهد و اگر سخن باطل و انحرافی باشد او را به عبودیت شیطان می کشاند.
🖤 امام جواد عليه السلام :
هركه به گوينده اى گوش سپارد، او را بندگى كرده است؛ اگر آن گوينده از خداوند عز و جل بگويد شنونده خدا را عبادت كرده و اگر از طرف شيطان بگويد شيطان را عبادت كرده باشد.٢
(۱) إن السمع و البصر و الفؤاد كل أولئك كان عنه مسؤلا ﴿اسراء ۳۶﴾
(۲).میزان الحکمه۱۲۱۶
@akhlaghz
💰مهریه
در باب مسئله ازدواج،برخی بر این باورند که «مهریه سنگین» ضامن خوشبختی دختر است و به حفظ پیوند زناشویی کمک میکند. این خطاست. اشتباه است. اگر خدای ناکرده این زن و شوهر نااهل باشند، مهریهی سنگین هیچ معجزهای نمیتواند بکند.
✨ازدواج اگر چنانچه با محبت بود، با وضعیت درست بود، بیمهریه هم متزلزل نمیشود. ولی اگر چنانچه بر مبنای خباثت و زرنگی و کلاهبرداری و فریب و این چیزها بود، مهریه هر چقدر هم که زیاد باشد، مرد بدجنس زورگو، کاری خواهد کرد که بتواند از زیر بار این مهریه هم فرار کند.
✨ مهریه هر چه کمتر باشد، به طبیعت ازدواج نزدیکتر است، چون طبیعت ازدواج معامله که نیست، خرید و فروش که نیست، اجاره دادن که نیست، زندگی دو انسان است. این ارتباطی به مسائل مالی ندارد. ولی شارع مقدس یک مهریهای را معین کرده که باید یک چیزی باشد. اما نباید سنگین باشد. بایستی عادی باشد جوری باشد که همه بتوانند انجام دهند.
🔻گزیده بیانات مقام معظم رهبری در خطبه های عقد
@akhlaghz
#عدالت_یا_مساوات
برخی به اشتباه، "عدالت" را "مساوات و برابری" معنا می کنند و لذا بخاطر وجود #تفاوت میان انسانها و زندگیشان ، خدا را به بی عدالتی محکوم می کنند!!!
[درحالیکه ] عدالت آن نیست که در تقسیم چیزی، به همۀ افراد به طور مساوی بدهند؛
🔰 برای مثال، در یکی از اتاقهای بیمارستان که یک متخصص مسئول معالجۀ بیماران آن اتاق است، برای هر کدام با توجه به وضعیت آنها دستور غذایی خاص میدهد؛ در دستور غذایی یکی چلومرغ است و دیگری سوپ و به بیماری نیز اجازۀ غذا خوردن نمی دهد که ممکن است برای برخی جای تعجب باشد و بگویند چرا به همه یک نوع غذا نمی دهد؟
#عدالت آن است که "هر چیزی را به موقع، و در جای خودش قرار دهیم" و خداوند که #حکیم_وعلیم است و خود خالق انسانها میباشد، میداند که مصالح و مفاسد بندگان خود در چیست و از این رو، احکام را بر اساس مصالح و مفاسد وضع میکند، هرچند در ظاهر برای برخی افراد ناخوشایند باشد؛
‼️ بنابراین، آنچه ناپسند است، #تبعیض میباشد نه تفاوت.١
١. پرسشها و پاسخهای قرآنی ج٧ص٢۵
@akhlaghz
#زنده_باد
#مرده_باد
گاهى آدمى بعد از تأمل و فكر فراوان تصميم مىگيرد و راهى را انتخاب مىكند و با اقامه دلايل متقن و محكم، كارى را واجب و مطلوب خدا تشخيص مىدهد، امّا وقتى كه به ميدان عمل پا مىگذارد، با مشاهده عكسالعمل ديگران و گفتههاى مردم كه مىگويند: «اينكار را نكن و مبادا آن را انجام دهى» ، در تيررس ملامت ديگران قرار مىگيرد و در انجام آن وظيفه يقينى و خطير سُست شده، از انجام آن صرفنظر مىكند و وظيفهاى را كه واجب تشخيص داده بود ترك مىنمايد.‼️
[درحالیکه ] متأثّرنشدن از اظهار نظر ديگران تا بدانجا اهميت دارد كه در كلام ائمه معصومين "عليهم السلام" #معيار_شیعه_بودن معرفى شده است.
💠 در حديثى امام باقر(عليه السلام) خطاب به جابربن يزيد جعفى كه يكى از اصحاب سِرِّ حضرت مىباشد مىفرمايد:
اى جابر! اگر مىخواهى از شيعيان ما باشى، شيعه ما اينگونه است كه اگر همه مردم شهر جمع شوند و شعار بدهند: «مرده باد جابر! جابر مرد بدى است! او كافر است»، سرزنش مردم هرگز تأثيرى در دل تو نگذارد و تو را ذرّهاى هراسان نسازد و از طرف ديگر، اگر همه اهل شهر جمع شوند و بگويند: «آفرين! احسنت! زنده باد جابر!» تحسين مردم هرگز نبايد در دلت اثر كند و ذرهاى تو را شادمان سازد. ۱، ۲
۱.تحف العقول
۲.پند جاوید ج۱ ص۹۵[باتلخیص]
@akhlaghz
بهای بهشت
چه بسا افرادی که دنیا را محل آسایش و خوشگذرانی می پندارند و کوچکترین ناملایمتی کاسه صبر آنها را لبریز می کند ، درصورتی که خداوند آسایش را در بهشت مقدر فرموده، و بهای آن را تحمل سختی ها و مخالفت با هوای نفس تعیین نموده است.
▪️امام باقر علیه السلام : بهشت در ﻣﻴﺎﻥ ﺩﺷﻮﺍﺭﯼﻫﺎ ﻭ ﺷﮑﻴﺒﺎﻳﯽ ﭘﻮﺷﻴﺪﻩ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﻭ ﮐﺴﯽ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺩﻧﻴﺎ ﺑﻪ ﺳﺨﺘﯽﻫﺎ ﺷﮑﻴﺒﺎ ﺑﺎﺷﺪ ﺑﻪ ﺑﻬﺸﺖ ﻣﯽﺭﻭﺩ ﻭ ﺩﻭﺯﺥ ﺩﺭ ﻣﻴﺎﻥ ﻟﺬّﺕﻫﺎ ﻭ ﻫﻮﺱﻫﺎ ﭘﻮﺷﻴﺪﻩ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ. ﻭ ﻫﺮﮐﺲ ﺑﻪ ﺟﺎﻧﺶ ﻟﺬّﺕ ﻭ ﻫﻮﺱ ﺑﺪﻫﺪ ﺑﻪ ﺩﻭﺯﺥ ﻣﯽﺭﻭﺩ.
-ترجمه اصول کافی،ج٣ص٢٠۵
@akhlaghz
🍃🌸🍃🌸🍃
🌸
🍃
🌸
🍃
✅ ضرورت خودشناسی
خويشتن نشناخت مسكين آدمي / از فـزونـي آمـد و شـد در كمي
خويشتن را آدمي ارزان فروخت / بود اطلس، خويش را بردلق دوخت
‼️ حقيقتاً مشكل آدمي همين است كه خود را «بد» مي شناسد و با خود «بد» عمل مي كند و لذا همه استعدادهاي خود را از بين مي برد.
برعكس؛ انبياء آمدند تا از ضايع شدن انسان جلوگيري كنند. ۱
🖋 هر انساني با اندك تأمل بر حالات خود، تصديق مي كند كه منحصر به اين جسد مادّي نيست و روحش فراخ تر از بدنش است و آماده است راهي را بيابد تا از قفس تنگِ جسم آزاد شود و به آن فراخنايي که لازمه ي روح اوست دست يابد.
🖋 ابتدا بايد روشن شود حقيقيت آدمي پنهان است، حتّي براي خودش. و براي شناخت خود به روشي نياز دارد که توجه او را به ابعاد ماوراء جسمش بيندازد و بديهي است که انسان بعد از معرفت به حقيقت خود مي تواند دست در اصلاح خود بزند ...
🖋 در همين رابطه گفته مي شود: «معرفت به نفس، مقدمه ي عبوديّت است» و هر چه معرفت به نفس دقيق تر و عميق تر باشد، كمال عبوديّت بيشتر خواهد بود. ۲
۱.ده نکته ازمعرفت نفس
۲. انسان از تنگنای بدن تا فراخنای قرب الهی
@akhlaghz
‼️ توجه
اولین کارگاه #خودشناسی بصورت حضوری در "اصفهان"
😷 با رعایت پروتکل های بهداشتی
🎙توسط حجت الاسلام طاهری
🗓 مهلت ثبت نام:پنجشنبه ٩مرداد
🕰 زمان: جمعه مصادف با عید قربان ساعت ۴ الی ٨ بعدازظهر
🕌 مکان: اتوبان چمران خیابان آل یاسین مسجد و مجموعه فرهنگی مهدی آل محمد ص
🆔برای ثبت نام به آی دی @mtdsim مراجعه فرمایید.
@akhlaghz