اشک بر اباعبدالله(ع) تمامی گناهان را می ريزد❗️
گریستن بر مصیبتهای سیدالشهدا و یاران ایشان ،بر روح و جان انسان تاثيرات بسزایی دارد ، اما باید به این نکته نیز توجه داشت که اعمال انسان در پیشگاه خداوند متعال محاسبه خواهد شد و این همه فضیلت که برای گریه بر امام حسین (ع)بیان شده و اینکه اشک چشم آتش دوزخ را فرو می نشاندن و غمگین شدن در سوگ شهیدان کربلا ، ایمنی از عذاب است،در صورتی است که گناه ،فسق و آلودگی انسان به قدری نباشد که مانع رسیدن به این فیض های الهی شود.۱
گناه آن وقت بخشیده می شود که روح ما پیوندی با روح حسین بن علی بخورد؛اگر پیوند بخورد ، گناهان ما قطعا بخشیده می شود ولی علامت بخشیده شدنش این است که دومرتبه دنبال آن گناه نرویم اما اینکه از مجلس حسین بن علی بیرون برویم و دو مرتبه دنبال آن گناهان برویم،نشانه این است که روح ما با روح حسین بن علی پیوند نخورده است.۲
1فرهنگ عاشورا،ص 413,414
2حماسه حسینی ،مرتضی مطهری،ص 189
@akhlaghz
تقوا مصونیت نه محدودیت
در نهج البلاغه بر این معنی تأکید شده که تقوا حفاظ و پناهگاه است نه زنجیر و زندان و محدودیت!
بسیارند کسانی که میان «مصونیت» و «محدودیت» فرق نمینهند و با نام آزادی و رهایی از قید و بند، به خرابی حصار تقوا فتوا میدهند.
قدر مشترک پناهگاه و زندان «مانعیت» است، اما پناهگاه مانع خطرهاست و زندان مانع بهره برداری از موهبتها و استعدادها.
☑️علی علیه السلام میفرماید:
بندگان خدا! بدانید که تقوا حصار و بارویی بلند و غیرقابل تسلط است، و بی تقوایی و هرزگی حصار و بارویی پست است که مانع و حافظ ساکنان خود نیست و آن کس را که به آن پناه ببرد حفظ نمیکند. همانا با نیروی تقوا نیش گزنده خطاکاریها بریده میشود.۱
علی علیه السلام در این بیان عالی خود گناه و لغزش را که به جان آدمی آسیب میزند، به گزندهای از قبیل مار و عقرب تشبیه میکند؛ میفرماید نیروی تقوا نیش این گزندگان را قطع میکند.۲
۱.نهج البلاغه خ۱۵۷
۲.سیری در نهج البلاغه، ص۲۰۴
@akhlaghz
#توصیه_ی_عالِمانه
🍃علامه حسن زاده آملی :از جمله آداب مراقبه این است که سالک، بر اعمال ماه ها و روزها و بلکه ساعات مراقب باشد و لحظه ای از او به بطالت نگذرد.
📗لقاءالله/ص۱۸۶
@akhlaghz
حق بندگى
برخى متظاهرانه [از روی ریا] اداى بندگى و عبوديت در مىآورند و در دل «احساس عبوديت» ندارند. اما عارفانِواصل به هر جا كه برسند و هر چه مقام و علم و قدرت پيدا كنند، باز هم خود را «عبد» مىشناسند.
رسول خدا صلى الله عليه و آله سر حلقۀ اين گونه عارفان است. مثل بندگان بر زمين مىنشست، مثل بندگان بر زمين غذا مىخورد و بر زمين مىخفت و مىدانست كه بنده است.
همين ويژگى سبب شد كه با آنكه شخص اول عالم امكان و رسول برگزيدۀ پروردگار بود بر كسى فخر نمىفروخت و تكبر نمىورزيد و تواضع خود را از دست نمىداد.!!!
✅ حتى يك بار (طبق روايت ابن مسعود) مردى خدمت آن حضرت آمد و هنگام سخن گفتن با پيامبر خود را باخت و به لرزه و لكنت زبان افتاد. پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله او را دلدارى داد و فرمود:
«هَوِّنْ عَلَيكَ فَلَستُ بِمَلِكٍ انَّما انا ابْنُ امرأةٍ كانَتْ تأكُلُ القِدَّ».
آرام باش و آرام گير، من كه پادشاه نيستم! من پسر زنى هستم كه «قِدْ» (غذايى مثل اشكنه) مىخورد!
يعنى خود را عادى و معمولى جلوه مىداد، تا هيبت او از جاذبهاش نكاهد و مردم دراو چهرۀ يك حاكم مقتدر نبينند، بلكه او را پدر امت و پيامبرى فرستاده شده از سوى خداوند بدانند و راحت با او سخن بگويند و رابطه برقرار كنند و عظمت و شخصيت والاى او، مانع ارتباط و انس مردم با وى نگردد. ۱
۱. اخلاق نبوی ص۸۵
@akhlaghz
نعمت معنوی
عده ای فقط به نعمتهای مادی خداوند توجه دارند و از نعمتهای غیرمادی و معنوی او مثل ایمان ، تقوا ،خواص اذکار ، محبت و ولایت اهل بیت علیهم السلام و ... غافلند و خود را فقیر می دانند. در حالی که این نعمتها تاثیر فراوانی در تهذیب و تزکیه جان انسان داشته و او را غنی و بی نیاز می کنند .
🔹یک آیه :
و اما لباس پرهیزکاری ، بهتر است . ۱
🔹امام علی علیه السلام :
به وسیله استغفار خود را خوشبو کنید ، تا بوهای گناهان شما را رسوا نکند . ۲
☑️شخصی خدمت امام صادق علیه السلام از فقر ، شکایت کرد .
حضرت فرمود : تو فقیر نیستی .
آیا اگر پول فراوانی به تو بدهند ، حاضری با محبت ما عوض کنی ؟
گفت : خیر .
حضرت فرمود : بنابراین تو فقیر نیستی.
( فقیر واقعی کسی است که محبت امامان معصوم علیهم السلام را نداشته باشد . ) ۳
۱. سوره اعراف ، آیه ۲۶
۲. بحار ، ج ۹۳ ، ص ۲۷۸
۳. سفینه ، ج ۸ ، ص ۲۸۳
📚 یکصد و پنجاه موضوع از قرآن کریم و احادیث اهل بیت علیهم السلام
@akhlaghz
🎖کم گوی و گزیده گوی چون دُر..
در دورهمی ها، برخي تصور می کنند مجازند هر سخنی را به زبان بیاورند تا مجلس را گرم کنند و خوش بگذرد؛
گاهی سخن از دیگران به میان می آورند و عیب پنهانشان را بیان می کنند؛
گاهی برای شاد کردن جمع ،حاضرین و غائبین را مورد تمسخر قرار می دهند و...؛ غافل از اینکه عدم کنترل زبان، دورهمی را مبدل به مجلس گناه کرده است!
🔹پیامبر اکرم(ص)ميفرماید،گاهی انسان سخنی می گوید که همنشینان او می خندندولي خودش بدینوسیله بیش از ثریا تا زمین سقوط می کند❗️
و روز قیامت خطای کسانی از همه بیشتر است که بیش از همه در سخن باطل غوطه ور می شوند.
آیه شریفه "کنّا نخوضُ مع الخائضين" ( ۴۵ مدثر)سخن از زبان دوزخياني است که می گويند: ما با اهل باطل به بطالت می پرداختیم .وسخن باطل و بیهوده گفتن را عامل دوزخی شدن خود می دانند...
📚اخلاق_شُبّر ص۲۲۷
@akhlaghz
حلم
معمولا مردم در برابر اهانت و جسارت دیگران برآشفته شده و از خود عکس العمل جدی نشان می دهند؛ گاهی جسارتش را زبانی و گاهی عملی جبران می کنند. درحالیکه حلم و بردباری در چنین شرایطی باعث حفظ کرامت و بزرگی انسان و حقارت شخص توهین کننده خواهد شد، و اثرش در تربیت و اصلاح طرف مقابل ، بسیار بیشتر از مقابله به مثل است.
▪️مختصر تاریخ دمشق ـ به نقل از مردی از اهل شام ـ :
وارد مدینه شدم ، مردی را دیدم که زیبایی او مرا خیره کرد .
پرسیدم : این مرد کیست ؟
گفتند : حسن بن علی .
من بر علی به داشتن چنین فرزندی حسادت کردم . پس نزد او رفتم و گفتم : تو پسر ابو طالب هستی ؟
فرمود : من نوه او هستم .
گفتم : نفرین بر تو و پدرت ؛ نفرین بر تو و پدرت . اما او سکوت کرد و چیزی در جوابم نگفت .
سپس فرمود : فکر می کنم غریب هستی . اگر مرکبی از ما بخواهی در اختیارت می گذاریم ، اگر عطیه ای بخواهی به تو می دهیم ، و اگر یاری بخواهی یاری ات می کنیم.
من از نزد آن حضرت رفتم در حالی که محبوبترین فرد روی زمین نزد من بود .۱
۱.میزان الحکمه ۱۳۵
@akhlaghz
* #نبی_اکرم
🔻خداى متعال براى بیان خلق رسول خدا صلى الله عليه و آله می فرماید:
وَ إِنَّكَ لَعَلى خُلُقٍ عَظيم
همانا تو صاحب خلق عظیم هستی.
(سوره قلم، ۴)
🔸برداشت اوليه افراد از خلق عظیم اين است كه حضرت خيلى خوش اخلاق بودند ولى خلق عظيم غير از خوش اخلاقى تنهاست. و هيچ صفتى مثل صفت «عظيم» اخلاق نبی اکرم صلی الله علیه و آله را توصیف نمی کند.
🔹آنچه كه خداوند مى خواهد از پيامبر تعريف و مدح بكند، بزرگى و عظمت است نه صرف تبسم و خوش اخلاقی است. تبسم يك زاويه از آن چیزی است که خداوند در مقام توصیف آن است.
🔸ما ها غالبا خوش اخلاقى را به لبخند و خوش رویی مى بينيم. خداوند متعال فقط اين را در مورد پیامبرش نمى خواهد بگويد. همه خلق عظیم این نیست. خلق عظیم بزرگتر از اين است؛ چونكه خلق و خو يك ظرف مى خواهد. خلق عظیم ظرف بزرگى مى خواهد. خداوند در صدد بیان عظمت اخلاق و ظرف رسول خدا صلی الله علیه و آله است نه یکی از جلوه های خُلق عظیم که مثلا تبسم باشد.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉 @nasery_ir
@akhlaghz
برخی بر این باورند که برای رسیدن به محضر امام معصوم و زیارت ایشان باید عبادات و اعمال خاصی انجام دهند تا امام علیه السلام آنها را بپذیرد...
✅اما امام رضا علیه السلام می فرماید:
امام نسبت به شما، مانند مادر مهربان نسبت به فرزند شیرخوارش است...1
نوزاد در هنگام ناراحتی(با اینکه علت ناراحتی اش را نمی داند)، فقط گریه می کند و این، مادر است که با مهربانی، سعی می کند علت گریه نوزاد را بفهمد و مشکلش را برطرف نماید...
1. اصول کافی
@akhlaghz
محک ایمان
بسیاری ، ایمان مردم را با معیار طاعات و عباداتشان می سنجند . هرچه رکوع و سجود طولانی تر ایمان بیشتر و قویتر؛ درحالی که در معاشرت و تعامل با مردم است که ایمان انسان محک می خورد .!!
🔹امام جعفر صادق علیه السلام :
نگاه به طولانی بودن رکوع و سجود کسی نکنید ، چرا که این عمل چیزی است که شخص به آن معتاد شده ، که اگر آن را ترک کند ؛ در وحشت قرار می گیرد ، ولیکن به صداقت در گفتار و رعایت امانت او بنگرید .
کافی ، ج ۳ ، ص ۱۶۷
@akhlaghz
ارتباط با امام زمان عج
بعضی برای ملاقات با امام زمان خویش مرتب دعا و استغاثه می کنند اما حاضر به اصلاح رویه و ترک گناهانشان نیستند. [درحالیکه] امام زمان(ع) مقامشان مقام عصمت است و کسي مي تواند با آن مقام تماس بگيرد که انتخاب هايش در راستاي مقام عصمت باشد، البته نگوييد که ما معصوم نيستيم و نمي توانيم با امام زمان(ع) ارتباط برقرار کنيم.
آري! اولاً: بايد در راستاي عصمت باشيد، يعني عزم و همت تان اين باشد که مي خواهيد تمام نقص ها وضعف هايي که موجب عدم رضايت پروردگار است، از خود دور کنيد.
ثانياً: عنايت داشته باشيد از هر بُعدي که معصوم شويم و به هر اندازه اي که در راه عصمت قدم برداريم، به همان اندازه مي توانيم با نظري از نظرات مبارک حضرت تماس بگيريم ولي هرگز با کل مقام امام(ع) به راحتي نمي توان تماس گرفت.
آري؛ به اندازه اي که گناهانمان را زير پا بگذاريم و معرفت امام زماني پيدا کنيم؛ يعني معرفتمان از باطل، و دلمان از هوس پاک شود، در همان حد مي توانيم با انسان كامل ارتباط برقرار کنيم. ۱
۱. جایگاه و معنی واسطه فیض
@akhlaghz