مرکز تخصصی اخلاق
💠 قواعد فهم قرآن و حدیث 🔸 «قواعد فهم قرآن و حدیث» از دیگر #عناوین_دروس_سطح_2_اخلاق است که هدف از آن
💠 #معرفی_کتاب برای درس قواعد فهم قرآن و حدیث
🔻 کتاب «روش شناسی تفسیر قرآن» توسط حجج اسلام علی اکبر بابایی، غلامعلی عزیزی کیا، مجتبی روحانی راد و زیر نظر حجت الاسلام محمود رجبی تالیف یافته است و پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با مشارکت سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاهها (سمت) انتشار یافته است.
🔸 نامنقحماندن زوایای روششناختی تفسیر قرآن، سبب شده ضعفها، کاستیها و احیاناً انحرافاتی نابخشودنی در برخی تفاسیر راه یابد. این کتاب، در پنج فصل به بیان جامع و مستدل ویژگیهای روش صحیح تفسیر قرآن میپردازد: «تفسیر و تأویل»، «قواعد تفسیر»، «منابع تفسیر»، «علوم مورد نیاز مفسر» و «شرایط مفسر». این کتاب برای دانشجویان رشته الهیات، گرایش علوم قرآن و حدیث در مقطع کارشناسیارشد و دکتری و نیز طلاب رشته تخصصی تفسیر تدوین یافته است.
📿 کانال رسمی مرکز تخصصی اخلاق:
@AkhlaqHad
💠 اهمیت کتب اخلاقی
🔹نویسنده کتاب «کشف الغطاء» مولی محمد حسن قزويني است. وی در مقدمه، مطلبی به این مضمون مينويسد: «اخيرا يكي از فضلاي عصر، كتابي به نام جامع السعادات نوشته است و اين كتاب را به من ارائه كرد، كه اگر نقد و نظري داشتم بر او افزوده كنم، و من كتاب را كتاب خوبي يافتم.» سپس چهار پنج اشكال را با كمال احترام بيان ميكند.
🔸معلوم است كه مرحوم مولی محمد حسن قزويني، انسان بسیار بزرگوار و فاضلی بوده كه ملامهدي نراقي با آن همه فضل، كتابش را به ايشان برای اعمال نظر ميدهد. در نهایت مرحوم قزوینی به اين نتيجه ميرسند كه كتابي را به نام كشف الغطاء بنويسند.
🔹جناب ملا حسينقلي همداني كه استاد اخلاق بوده، به شاگردانش که مجتهد بودهاند، توصیه میفرمود كه كشفالغطاء را يك بار بخوانيد.
🔸خلاصه اين سه كتاب: جامع السعادات، معراج السعاده و كتاب كشف الغطاء، کتابهای مغتنمی است.
🔹وقتي كه كتاب جامع السعادات نوشته شد، نه تنها طلبهها، بلکه مردم هم ميخواندند. خدا رحمت كند آيت الله بهجت را؛ به برخی از طلبهها كه خدمتشان ميرفتند، ميفرمود: «هر شب يكي دو صفحه معراج السعاده را بخوان و هضم كن، وقتي تمام شد، بيا.»
🔸واقعا شبي دو صفحه معراج السعاده را خواندن و در خود هضم كردن يعني پياده كردن، كار سختي بود. انشاء الله يكي از كارهاي مجموعه ما این است که معراج السعاده و جامع السعادات را بررسي خواهيم كرد.
(حجت السلام و المسلمین #حاج_شیخ_جعفر_ناصری
در جمع دانش پژوهان مرکز تخصصی اخلاق)
📿کانال رسمی مرکز تخصصی اخلاق:
@AkhlaqHad
#بزرگان_نحله_نجف #ملاحسینقلی_همدانی
۱) ولادت و نسبت
🔻 ملا حسینقلی همدانی در سال ۱۲۳۹ ه.ق در روستای شوند درگزین از توابع همدان متولد شد.
نسب آخوند همدانی به جابر بن عبدالله انصاری صحابی مشهور پیامبر اسلام ـ صلی الله علیه و آله ـ میرسد.
🔸 در زادگاه وی، شوَند درگزین جمع زیادی از نوادگان جابر زندگی میکنند. نزد آنان جامهای از حضرت علی ـ علیه السلام ـ بوده است که هرگاه مرض طاعون در آن منطقه و روستاهای اطراف پیدا میشده آن جامه را در آبی شستشو میدادند و به عنوان تبرک از آن آب مینوشیدند. کسانی که از آن آب مینوشیدند، به طاعون مبتلا نمیشدند. آن گاه که شاه عباس صفوی از این موضوع مطلع گردید، مقداری از این لباس را جهت تبرک از آنان گرفت. این جامهای است که علی ـ علیه السلام ـ آن را به جابر، جدّ اعلای آخوند همدانی هدیه کرده است.
(بزرگان و سخن سرایان همدان، ج۲، ص۶۷)
📿کانال رسمی مرکز تخصصی اخلاق:
@AkhlaqHad