امر ازدواج را سخت نگیرید، ولی متفکرانه و به جا و به وقتش انجام دهید. برای شما و تمام جوانان از خداوند طلب خوشبختی و عاقبت به خیری میکنم.
🌺 شهید مدافع حرم محمود مراد اسکندری
@ala_allah
فرزندان خودتان را به ازدواج برسانید تا از هر گونه فساد در جامعه ما جلوگیری شود و همچنین جوانان از نفس خود بپرهیزید که نابود کننده وجود و روح انسان است تا از هر گونه فساد اخلاقی جلوگیری گردد.
🌺شهید علیرضا رمزی
@ala_allah
♻️دوگانه اشتغال زنان و تربیت فرزند در سیره 🌺شهید حمید باکری
احسان؛ اولین فرزندمان تازه به دنیا آمده بود. فرصت استخدامی برای من پیش آمده بود. حمید خودش رفت فرم ثبت نام را برایم گرفت. روز امتحان احسان را نگه داشت تا بروم و برگردم.
از امتحان که برگشتم، گفت: ببین فاطمه! درست است که رفتی امتحان دادی؛ ولی فکر میکنم در این شرایط جدید، وظیفه تو فقط مادری است. اصلا با تو ازدواج کردم تا بچه ام خوب تربیت شود. راضی نیستم آن را مهد کودک یا خانه اقوام بگذاری. سعی کن این ها را بفهمی.
مدام تاکید داشت: مادر حتما باید چشمش روی بچه اش باشد.
شاید به خاطر همه این تأکید ها بود که از سپاه آمدم بیرون و تمام هوش و حواسم را سپردم به احسان و بودن و نبودن های حمید.
📚کتاب به مجنون گفتم زنده بمان؛ حمید باکری،نویسنده: فرهاد خضری، ناشر: روایت فتح، نوبت چاپ: دهم- ۱۳۹۲؛ صفحه ۱۱ و ۱۲
@ala_allah
⭕️مؤلفه های انتخاب همسر در سیره 🌺شهید محمد ابراهیم همت
به ابراهیم گفتیم: نمی خواهی ازدواج کنی؟
گفت چرا؟ هر کس بخواهد با من ازدواج کند یک شرط دارد و آن این است که بتواند پشت یک ماشین با من زندگی کند. من جلو می نشینم و او همان پشت همراه من زندگی کند. ما خیلی تعجب کردیم.
گفتیم شاید خانه ندارد به همین خاطر چنین شرطی را می گذارد. برایش خانه ساختیم. گفتیم. این هم خانه. زنت اینجا بماند تو هر کجایی می خواهی برو و هر وقت دلت خواست برگرد.
زیر بار نمی رفت. می گفت: زنی را می خواهم که شریک و همدمم باشد و هر کجا رفتم دنبالم بیاید.
پس از مدتی خبر داد که فرد مورد نظرش را یافته.
گفتم: قبول کرد با تو پشت ماشین زندگ یکند. خندید و گفت: تا هر کجای دنیا هم بروم با من می آید.
🗣راوی: پدر شهید.
📚کتاب برای خدا مخلص بود؛ خاطراتی از شهید محمد ابراهیم همت، نویسنده: علی اکبری، ناشر: یاز رهرا (س)، نوبت چاپ: یازدهم- زمستان ۹۵ ، صفحه۲۷٫
@ala_allah
🔰معاشرت با همسر در سیره شهید ولی الله چراغچی
ولی الله از جبهه که می آمد، مهلت تکان خوردن هم به من نمی داد و همه کارها را انجام می داد.
می گفتم: خسته ای، استراحت کن.
می گفت: وقتی من نیستم، خیلی سختی می کشی؛ اما حالا که آمده ام، دیگر سختی ها تمام شد. می گفت: حالا شما امر کن، ما انجام می دهیم.
ول کن آشپزخانه نبود. به شوخی می گفتم: هیکلت درشت است و در آشپزخانه جا نمی شوی. هر بار هم می رفت آشپزخانه صدای شکستن ظرفی می آمد.
موقع را رفتن پشت سرم می آمد تا کفش هایم را جفت کند. خیلی خجالت می کشیدم.
می شنیدم صدای طعنه دیگران را که می گفتند: آقا ولی کفش های این جوجه را برایش جفت می کند.
🗣راوی: همسر شهید
📚مجموعه نیمه پنهان ماه، جلد ۹، چراغچی به روایت همسر شهید؛ نویسنده: مهدیه داودی، ناشر: روایت فتح، نوبت چاپ: یازدهم؛ ۱۳۹۵؛ صفحه ۲۲٫
@ala_allah
#ازدواج_آسان
#قدر_همو_بدونیم
⤵️استاد انصاریان:
در ازدواج دقت کنید با یکدیگر صحبت کنید
پیامبر(ص) به یکی از اصحاب فرمود
اگر قبل از ازدواج همسرت را دیده بودی
و صحبت میکردید
سازش بین شما بیشتر بود ..
@ala_allah
#ازدواج_آسان
#قدر_همو_بدونیم
ازدواج آن قدر مهم است که از
رسول خدا(ص) روایت شده که فرمود:
«ازدواج سنت و راه و آیین و
شیوه من به عنوان پیامبر شماست
و هرکس از این سنت و شیوه
سرپیچی کند از من نیست»
🌺• شهید سیدمحمّد حسینی بهشتی
@ala_allah
#تلنگر_و_تفکر
«شخصيت انسان در انتخاب اوست
نه در وراثت و تربيت
و محيط و طبقه اجتماعى او»
⤴️استادعلیصفایی
@ala_allah
#تلنگر_و_تفکر
هنوز هم غذا بیش از دعا
انسان را هشیار می کند!
و تا روزگار چنین است
البته راه به جایی نخواهیم برد...
📚کتاب_مردی_درتبعیدابدی
✍|نادرابراهیمی|
@ala_allah
#تلنگر_و_تفکر
این مردم ِظاهربین
به سرآستین ِآدم نگاه میکنند
سر آستین ِآدم اگر کهنه باشد ،
هر کلامش اگر در و گوهر هم باشد
آن را ور نمیچینند ...
✍محمود_دولت_آبادی
@ala_allah
🖼بعضی ها فقط پول دارند
و تمام عنوان و حیثیت آنها به همان
پول است این ها خود را لایق همه چیز میدانند...
#تلنگر_و_تفکر
👆👆👆👆
@ala_allah
🔴 تعقیباتی بعد از #نماز که باعث میشود پرونده گناهان ما در قیامت اصلا باز نشود
🔵 پیامبر اکرم صلى الله عليه وآله فرمودند: هر که خواهد خداوند او را در قيامت بر اعمال بد او مطلّع نگرداند و ديوان گناهان او را نگشايد بايد كه بعد از هر #نماز اين دعا را بخواند:
🔹 اَللّهُمَّ اِنَّ مَغْفِرَتَكَ اَرْجى مِنْ عَمَلى، وَاِنَّ رَحْمَتَكَ اَوْسَعُ مِنْ ذَنْبى، اَللّهُمَّ اِنْ كانَ ذَنْبى عِنْدَكَ عَظيماً، فَعَفْوُكَ اَعْظَمُ مِنْ ذَنْبى، اَللّهُمَّ اِنْ لَمْ اَكُنْ اَهْلاً اَنْ اَبْلُغَ رَحْمَتَكَ فَرَحْمَتُكَ اَهْلٌ اَنْ تَبْلُغَنى وَ تَسَعَنى، لِأَنَّها وَسِعَتْ كُلَّشَىْءٍ، بِرَحْمَتِكَ يااَرْحَمَ الرَّاحِمينَ.
@ala_allah
#عوامل_و_تاثیرات_خود_کم_بینی
⭕️خود تحقیری، خودآزاری و خودزنی، در زندگی فردی و اجتماعی از چیست و برای چیست؟! لزوم و فایدهاش چیست؟!
با سلام؛
در اطراف و جامعۀ خودمان و نیز در جوامع گوناگون، افراد بسیاری را میبینیم که چه در زندگی و رفتارهای شخصی، و چه در مواضع و عملکردهای اجتماعی (فرهنگی، سیاسی، تبلیغی و ...)، مبتلا به بیماری «خود تحقیری، خود آزاری و خود زنی» میباشند!
باید بسیار دقت و مراقبت نمود که «خود تحقیری» با «تواضع منطقی و بجا» متفاوت است، چنان که «خود آزاری» با «صبر، تحمل، مبارزه با نفس (جهاد اکبر)» متفاوت است و هم چنین «خود زنی» با «ایثار جان و مال در راه خدا» متفاوت است.
اما، باید ریشههای این بیماری را شناخت و به علل اصلی این ضعف شخصیتی، اخلاقی و رفتاری پیبرد.
چه بسا در مباحث روانشناسی، جامعه شناسی، رفتار شناسی و ...، بتوان به صدها و هزاران دلیلی که منجر به چنین رفتارهایی میشوند اشاره نمود، اما یقیناً یک علت اصلی دارند.
1)
♻️علت اصلی
علت اصلی، به وجود آدمی برمی گردد که هیچ نیست و هیچ ندارد و ذاتاً فقیر است، چرا که مخلوق است و مالک هیچ چیزی [حتی خودش] هم نیست؛ پس باید به غیر از خودش وصل شود، به غیر خودش تکیه کند و تمامی نواقص و نیازهایش را از منبعی غیر از وجود خود تمنّا کند و برطرف سازد. چنان که فرمود:
«يَا أَيُّهَا النَّاسُ أَنْتُمُ الْفُقَرَاءُ إِلَى اللَّهِ وَاللَّهُ هُوَ الْغَنِيُّ الْحَمِيدُ» (فاطر، 15)
- اى مردم شما (همگى) نيازمند به خدائيد؛ تنها خداوند است كه بىنياز و شايستۀ هر گونه حمد و ستايش است!
2)
بنابراین، انسان فقیر و نیازمند است؛ اما نیازمند به کیست و غنی و نیاز کیست؟! خداوند متعال پاسخ میدهد که همه مانند خودت مخلوق و فقیرند، پس شما فقیر درگاه خداوند متعال میباشید «أَنْتُمُ الْفُقَرَاءُ إِلَى اللَّهِ»، لذا به سایر فقرا وابستگی پیدا نکنید؛ از خود چیزی ندارند که به شما بدهند!
از اینرو، کسانی که شناخت لازم، ایمان و توکل ندارند، خود را میبازند و به عارضۀ «خود تحقیری - خود آزاری و خود زنی» در برابر دیگران مبتلا میگردند.
«خود تحقیری»، همان پست و ناچیز دیدن خود در مقابل دیگران [نه در مقابل خداوند سبحان] دیدن است. میگوید: «من بدبختترین آدم دنیا هستم» و چون این بیماری در او مداوا نشود و شدت یابد، دردش را تعمیم میدهد و میگوید: «ما بدبختترین در جهان هستیم!»
3)
فرد مبتلا به این بیماری، همیشه دیگران را از خودش بزرگتر، بهتر و خوشبختتر میبیند؛ حتی وقتی از بدبختیهای دیگران به او خبر میدهند، زود میگوید: «ما که بدتریم!» ندیدید برخی تا با خبری از گرانی، بیخانمانی، پاشیدگی خانواده، بیکاری، فقر، ناامنی و جنایات گوناگون در امریکا و اروپا مواجه میشوند، زود میگویند: «وضع ما که بدتر است!» - ذلت عمیق این افراد، سبب «خود تحقیری» شدیدشان میشود!
«خود آزاری»، دامنۀ وسیعی دارد، از ظواهر امور دنیوی شروع میشود و تا کشاندن خود به جهنم و مبتلا نمودن به عذاب پایدار ادامه دارد.
4)
کسی که اصرار بر کفر، شرک، نفاق، ظلم و ارتکاب به گناهان بزرگ و کوچک دارد، به بیماری مُهلک «خود آزاری» مبتلا شده است! او مردم را نیز با مواضع، رویکردها و رفتارهای خودش آزار میدهد، هر چند که عواقب آن نیز به خودش برمی گردد و بر «خود آزاری»اش میافزاید.
«خود زنی»، نقطۀ اوج این بیماری میباشد؛ او مانند دیوانهها و کسانی که از شدت عصبیّت دچار جنون آنی میشوند و سر خود را به دیوار میکوبند، یا رگ دست خود را میبرّند و یا ...، «خود زنی» میکند.
«خود زنی» در امور شخصی، برای جلب توجه و ترحم اطرافیان میباشد، چنان که در امور اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی نیز همیشه برای خوشرقصی در برابر دشمنان، به منظور جلب توجه و ترحم آنان میباشد!
5)
مبتلایان به «خود زنی»، همیشه روی نقاط ضعف دست میگذارند، بدون آن که نقاط قوت را نیز ببینند! همان نقاط ضعف را نیز بزرگ میکنند، فریاد میکشند و فرافکنی میکنند و بر سر مردم خودشان میکوبند، تا اذهان عمومی را مجروح سازند و البته دشمن را خوشحال نمایند!
«خود زنی» در میدان حکومت، سیاست، کشورداری و اقتصاد، مشهودتر از موارد دیگر میباشد؛ خواه اروپای قدرتمندی باشد که به خاطر اهداف و مافع امریکا، خسارتهای فراوانی را به کشورها و ملّتهای خود تحمیل میکنند - خواه عربستان سعودی باشد که همان تعبیر «گاو شیر ده» از سوی ترامپ، برای آنان مناسب و بس است - خواه گروهکهای تروریستی چون منافقین، کومله، داعش و ...، که کاری جز قتل عام ملتهای خود و مسلمانان ندارند - خواه برخی از مجلسها، یا دولتها و یا دستگاههای مسئول در هر امری باشند - و خواه عدهای اغتشاشگر که به خیابانها میریزند تا ترور کنند، اموال دولتی و خصوصی مردم را به آتش بکشند، در شهر یا منطقه ایجاد ناامنی کنند ... و خلاصه حتی یک عملی یا حرف و شعاری که بتوان مدعی شد، بخشی یا گوشهای از آن به نفع خودشان و مردم بود، انجام ندادهاند!
6)
🔵به خودت برمی گردد
خداوند سبحان، در آیاتی متعددی تصریح نمود و متذکر شد که نتیجۀ هر موضعی که اتخاذ نمایی، هر راهی که بروی و هر کاری که انجام دهی [خوب یا بد]، به خودت برمی گردد، مانند:
«مَنْ عَمِلَ صَالِحًا فَلِنَفْسِهِ وَمَنْ أَسَاءَ فَعَلَيْهَا وَمَا رَبُّكَ بِظَلَّامٍ لِلْعَبِيدِ» (فصلت، 46)
- كسى كه عمل صالحى انجام دهد، سودش براى خود اوست؛ و هر كس بدى كند، به خويشتن بدى كرده است؛ و پروردگارت هرگز به بندگان ستم نمىكند!
7)
●- پس حال که چنین است، چرا انسان عاقل، به جای توجه به شخصیت انسانی، نعمات و ثروتهای مادی و معنوی که خداوند منّان به او عطا نموده، «خود تحقیری» کند و بگوید: «ما بدبختیم، ما بدترین هستیم، دیگران برتر و بهتر از ما هستند، ما نمیتوانیم و ...» ؟! چرا «خود آزاری» کند و به جای بهرهمندی از شرایط و امکانات و تبدیل تهدیدها به فرصتها، حتی نعمات موجود را برای خودش و جامعه، به «نقمت» مبدل نماید؟! چرا به جای ایستادگی، مقابله و مقاومت در برابر دشمنانِ زیادهخواه، متکبر و ظالم، نقش پیاده نظام دشمن را علیه خودش و جامعهاش ایفا نماید، و خودش بر سر خودش و هموطنان بکوبد تا دشمن همینقدر هم به زحمت نیفتند؟!
8)
●- پس باید، خداوند سبحان را بشناسیم، قدردان نعماتش باشیم، برای خود به عنوان یک انسانی که خداوند منّان او را انسان آفریده و به او قابلیتها و امکان شدنهای بسیار ارزشمند را موهبت نموده، ارزش قائل شویم و نگذاریم که شیاطین درونی و بیرونی، تا این حد بر ما مسلط شوند که ما را به «خود تحقیری، خود آزاری و خود زنی» وادار نمایند.
9)
♻️فرازی از وصیتنامه امام خمینی ره:
... از جمله نقشهها که مع الأسف تأثیر بزرگی در کشورها و کشور عزیزمان گذاشت و آثار آن باز تا حد زیادی به جا مانده، بیگانه نمودن کشورهای استعمار زده از خویش، و غربزده و شرقزده نمودن آنان است به طوریکه خود را و فرهنگ و قدرت خود را به هیچ گرفتند و غرب و شرق، دو قطب قدرتمند را نژاد برتر و فرهنگ آنان را والاتر و آن دو قدرت را قبلهگاه عالم دانستند و وابستگی به یکی از دو قطب را از فرائض غیرقابل اجتناب معرفی نمودند! و قصه این امر غم انگیز، طولانی و ضربههایی که از آن خورده و اکنون نیز میخوریم کُشنده و کوبنده است.
و غم انگیزتر اینکه آنان ملتهای ستمدیده زیر سلطه را در همه چیز عقب نگه داشته و کشورهایی مصرفی بار آوردند و به قدری ما را از پیشرفتهای خود و قدرتهای شیطانیشان ترساندهاند که جرأت دست زدن به هیچ ابتکاری نداریم و همه چیز خود را تسلیم آنان کرده و سرنوشت خود و کشورهای خود را به دست آنان سپرده و چشم و گوش بسته مطیع فرمان هستیم.
10)