#اسلام_محمدی
#اسلام_دین_کامل
#اسلام_دین_عقلانیت
🟢 تعبیر تاملبرانگیز پیامبر(ص) درباره رابطه علم و ایمان
🔹 جمله معروفی است که پیغمبراکرم(ص) فرموده و مکرر از ایشان روایت شده و از امیرالمؤمنین(ع) با تعبیرات مختلف مکرر روایت شده، که خلاصه همه آنها این است: «الْحِکمَةُ ضالَّةُ الْمُؤْمِنِ یأْخُذُها اینَما وَجَدَها» حکمت - یعنی علمی که محکم باشد، یعنی علمی که تخیل و واهی نباشد، حقیقت و مطابق با واقع باشد، علمِ درست - گمشده مؤمن است. مؤمن هر جا که حکمت را پیدا کند گمشده خود را پیدا کرده «وَ لَوْ عِنْدَ مُشْرِک» ولو نزد یک مشرک.
🔸 «گمشده» یعنی چیزی که مال من بوده و از دستم رفته است. انسان وقتی چیزی مال خودش باشد و از دستش رفته باشد و بعد جای دیگر آن را ببیند دیگر معطّل نمیشود، فوراً میگیرد. «فَهُوَ احَقُّ بِها». اینجا رابطه دین و علم [بیان شده است.] امروز بحثی هست - فرنگیها طرح کردهاند - که دین و علم با یکدیگر تضاد دارند.
🔹 پیغمبر(ص) درست عکس مطلب را میگوید که ایمان و علم با یکدیگر آنچنان به اصطلاح همخانگی دارند که اگر حکمت در غیر خانه ایمان باشد در خانه خودش نیست:
ای برادر بر تو حکمت عاریه است
همچو نخّاسی که دستش جاریه است
🔸 میخواهد بگوید حکمت و علم اگر در جایی که ایمان نیست وجود داشته باشد، در جای خودش نیست، آنجا عاریه است؛ خانه حکمت آنجاست که ایمان باشد. پس ایمان و علم اینقدر با یکدیگر توأم هستند.
📗 استاد مطهری، آشنایی با قرآن، ج۶، ص۱۶۱
@ala_allah
🖼امام محمدباقر(شکافنده ی علوم و گشاینده ی درهای دانش) و علم
📚برگرفته از کتاب اسلام علمی ترین دین بشریت
#اسلام_محمدی
#اسلام_دین_کامل
#اسلام_دین_عقلانیت
👆👆👆👆
@ala_allah
#اسلام_محمدی
#اسلام_دین_کامل
#اسلام_دین_عقلانیت
#اسلام_دین_نشاط_و_زندگی
#اسلام_دین_انسانیت
🟢 یک تلقی نادرست: خلاصه کردن ایمان و دین در احترام گذاشتن به اصول اخلاقی و انسانی
🔹در مقدمه خاتم پیامبران این مطلب را نوشتیم كه یگانه قدرتی كه واقعاً میتواند بر نفس حكومت كند، همان قدرت ایمان است. بعضی چنین تصوری دارند که معرفت خدا و یاد خدا بودن برای این است كه انسان ایمان به خدا داشته باشد به عنوان واضع اصول انسانیت، تا به اصول انسانیت احترام بگذارد.
🔹 گفتیم این تصور غلط است. شک ندارد كه این نتیجه بر ایمان بار میشود و این اثر برای ایمان هست، اما چنین نیست كه اگر فرض كنیم بشر در احترام گذاشتن به اصول انسانیت نیازی به ایمان به خدا نداشته باشد، بگوییم كه ایمان به خدا فلسفه خودش را از دست میدهد.
🔹 مسئله ایمان به خدا و مسئله یاد خدا و مسئله تقرب به خدا (تقرب به معنای واقعی که نزدیک شدن به خداست) اصلاً خودش هدف است، بلكه اساسیترین هدفها از نظر تعلیمات اسلامی این است و لهذا فلسفه اصلی عبادات همان تقرب به خداوند است و واقعاً اینكه بندهای از خانه نفس و از بیت ظلمانی طبیعت به سوی خداوند مهاجرت كند، هدف اصلی و اساسی است.
🔹اما اینكه در اثر این مهاجرت، اصول انسانیت هم نظم بهتری پیدا میكند، قطعاً و قهراً این خاصیت درجه دوم است و به تعبیر حكما: اوّلی از قبیل غایت و هدف است و دومی از قبیل فایده و اثر؛ ایمان به خدا اصلاً برای تقرب به خداوند است و خضوع در برابر اصول انسانیت اثر و فایدهای است كه بر آن مترتب میشود.
📗 استاد مطهری، انسانشناسی قرآن، ص۲۱۵
@ala_allah
🖼دلیل مدارا کردن با حیوان
قبل از ذبح در اسلام
📚برگرفته از کتاب اسلام علمی ترین دین بشریت
#اسلام_محمدی
#اسلام_دین_کامل
#اسلام_دین_عقلانیت
#اسلام_دین_نشاط_و_زندگی
#اسلام_دین_انسانیت
👆👆👆👆
@ala_allah
#اسلام_محمدی
#اسلام_دین_کامل
#اسلام_دین_نشاط_و_زندگی
#اسلام_دین_انسانیت
🔺 مالین هانسن، بانوی تازه مسلمان سوئدی
من در اسلام، احساس امنیت، شادمانی، و عشق را پیدا کردم
https://rahyafteha.ir/89219/
👆👆👆👆
@ala_allah
🖼مارتا گلزار بانوی تازه_مسلمان از کشور مکزیک:
✅اسلام یعنی آرامش قلبی
#اسلام_محمدی
#اسلام_دین_کامل
#اسلام_دین_نشاط_و_زندگی
#اسلام_دین_انسانیت
👆👆👆👆
@ala_allah
#اسلام_محمدی
#اسلام_دین_کامل
#پیامبر_مهربانی_ها
⭕️پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم از نگاه غیر مسلمانان
▪️ماکسیم_رودنسون، جامعه شناس یهودی فرانسوی ۲۰۰۴-۱۹۱۵:
🔶🔸 او ( محمد) در بسیاری موارد لطف و بردباری از خود نشان می داد، و غالبا بر خودش سختگیر بود. قوانین او عاقلانه، آزادی خواهانه ( خصوصا نسبت به زنان) و پیشرفته نسبت به محیطش بود.
📚 منبع:
Maxime Rodinson, 1961, dans Article Mahomet, paru l'Encyclopédia Universalis V10, 2004. ( مقاله محمد در دائرهالمعارف جهانی، ج ۱۰ )
👆👆👆👆
@ala_allah
#اسلام_محمدی
#اسلام_دین_کامل
#پیامبر_مهربانی_ها
💯ناپلئون بناپارت:
🔆🔆محمد مرد بزرگی بود، مبارزی شجاع: او با تعداد انگشت شماری از مردم در نبرد بدر پیروز شد. یک فرمانده بزرگ، سخنور، دولتمردی بزرگ، کشور خود را بازسازی کرد و در میان بیابان های عربستان قومی جدید و قدرتی نو پدید آورد.
Mahomet fut un grand homme, intrépide soldat : avec une poignée de monde il triompha au combat de Bender; grand capitaine , éloquent , grand homme d'état , il régénéra sa patrie, et créa au milieu des déserts de l'Arabie un nouveau peuple et une nouvelle puissance.
📚منبع:
Précis des guerres de César, 1836, p. 237
👆👆👆👆
@ala_allah
#اسلام_محمدی
#اسلام_دین_کامل
#پیامبر_مهربانی_ها
🔺طاهره علی بانوی تازه مسلمان آمریکایی
شخصیت آرمانی و نمونه ی پیامبر اسلام مرا به خویش جذب کرد. درس های با ارزش بسیاری از شخصیت بزرگ منش و گرانقدر حضرت محمد(ص) برای بشریت وجود دارد. رابطه پیامبر اسلام با یهودیان دورانش بسیار مرا متاثر کرد
http://rahyafteha.ir/1710/
👆👆👆👆
@ala_allah
🔺مویشا کریویتسکی تازه مسلمان و یهودی سابق
زمانی که من اسلام را مطالعه کردم,فهمیدم که حضرت محمد(ص),پیامبری است که بسیار به پیروی کردن توصیه شده, تورات و انجیل کتاب مقدس, هردو این را توصیه میکنند و من هیچ چیزی رو از خودم درنیاوردم
http://rahyafteha.ir/40213/
#اسلام_محمدی
#اسلام_دین_کامل
#پیامبر_مهربانی_ها
👆👆👆👆
@ala_allah
#شبهه_زدایی
#شایعه_پذیر_نباشیم
#شايعه_پراکنی_نکنیم
#پینوکیو_نباشیم
#اسلام_ستیزی
#اسلام_هراسی
#جنگ_روانی_دشمن
❌شبهه
با وجود عرب بودن پيامبر، چرا عده زيادي از ايرانيان سيد هستند؟ و ريشه سادات از چه طريقي به پيامبر(ص) و علي(ع) ميرسد؟
سيد به معناي آقا، سرور و بزرگ آمده است. (1) در عرف به نسل و ذريه پيامبر(ص) از فاطمه زهرا (س) و اولاد پيامبر اطلاق مي گردد (2)، ولي از نظر شرعي سيادت عنواني است براي مردان و زناني كه در طول نسب خويش به حضرت هاشم بن عبد مناف (جدّ دوم رسول خدا) ميرسند. هر كس سلسله نسب او به هاشم بن عبد مناف يا فرزندان او برسد، سيد محسوب ميشود.(3)
اصطلاحاً به فرزندان هاشم، بني هاشم- سيد- ميگويند. برخي از اينان به عموهاي پيامبر مثل ابوطالب، عباس و حمزه ميرسند. بنابراين فرزندان عباس عموي پيامبر كه اصطلاحاً به آنان بني عباس ميگويند، سيد محسوب ميشوند. فرزندان ابوطالب به نامهاي طالب و عقيل و جعفر طيار و علي(ع) و نسل آنان (تاكنون هر چه هستند) سيدند. پيامبر اسلام از جهت پسرانش، چون در كودكي از دنيا رفتند، نسلي ندارد. فقط از طريق حضرت فاطمه زهرا(س) نسلش ادامه پيدا كرد. فرزندان حضرت زهرا به نامهاي حسن و حسين و زينب و ام كلثوم از طريق پدرشان علي(ع) سيد بودند. تمامي ائمه معصومين و فرزندان شان از طريق علي(ع) به هاشم ميرسند و سيد هستند.
سيادت تنها انتساب به پيامبر نيست، بلكه از جهت انتساب به طالب و علي و عقيل و جعفر (فرزندان ابوطالب) و انتساب به عباس و حمزه (عموهاي پيامبر) سيادت حاصل شده و علي(ع) و فرزندان او نيز سيد هستند.
سادات ايران نيز از نسل امامان ما هستند، يعني درپي مهاجرت سادات علوي و شيعيان در ايران(4) سيادت شكل و گسترش يافت، زيرا آنان با ايرانيان ازدواج نمودند كه نتيجه آن زيادشدن سادات در اين كشور مي باشد.
در اين جا لازم است درباره علل مهاجرت سادات وعلويان به ايران ا شاره شود. در مهاجرت اينان به ايران عوامل متعدد نقش داشتند، از جمله امنيتي كه در مناطق ايران وجود داشت، موجب شد كه آنان به ايران مهاجرت نمايند، چون ايران دور از دسترس حكومت هايي بود كه مركز آنها در شام و يا عراق قرار داشت. فشارهاي عباسيان و قبل از آنها امويان، باعث شد تا آنها، بدين مناطق مهاجرت كنند. از ميان علويين، كساني كه در قيامهائي چون قيام «زيد»، «محمد بن عبد الله»، «ابراهيم بن عبد الله» و «حسين بن علي» (شهيد فخ) شركت كرده بودند، احساس خطر بيشتري ميكردند.
دليل ديگر مهاجرت آنها، همان دليلي بود كه ساير اعراب را به اين مناطق، جذب مي كرد. رفاهي كه اين شهرها، ميتوانست در بر داشته باشد، براي عدهاي از آنها، قابل توجه بود. اين مهاجرتها، بيشتر از قرن دوم به بعد بود، واولين دسته از سادات علوي مهاجر را كساني دانستهاند كه از ظلم و جور امويان و به ويژه سفاكي هاي حجاج به اين حدود پناه آوردهاند. بعد از آن كه «يحيي بن زيد» به ايران آمد، راه اين مهاجرت گشوده شد. و لذا كساني كه از ترس «منصور عباسي» و به جرم حمايت از «محمد بن عبد الله» و برادرش «ابراهيم» تحت تعقيب بودند، به سرعت روي بدين منطقه آوردند. پس از آن، اين مهاجرتها رو به گستردگي نهاد.
يكي از دلايل آمدن آنها پس از اين ماجرا، «جذب نيرو» براي «قيام» بوده است. مردم ايران كه يك بار به هنگام روي كار آمدن عباسيان، علاقه خود را جهت «تغيير حاكميت» عربها نشان داده، امتحان خوبي نيز داده بودند، ميتوانستند بار ديگر چنين كنند. همين تصور بود كه علويان را بسوي اين مناطق، جذب ميكرد. «يحيي بن عبد الله بن الحسن بن الحسن عليه السلام» از جمله كساني بود كه در قيام حسين بن علي (شهيد فخ)، شركت كرد او پس از شكست اين قيام به سوي مشرق گريخت. و همراه با عدهاي از كوفيان به مناطق شمالي ايران(ديلم) رفت.
هارون رشيد كه به شدت از اين حركت ها، هراس داشت به«فضل بن يحيي برمكي» دستور داد تا به هر صورتي شده او را دستگير كند. به نظر ميرسد حركت يحيي، اولين «قيام شيعي» در«ديلم» بوده است. منطقه ديلم، يكي از مناطقي است كه در مقابل مسلمين، به شدت مقاومت كرد. و تا مدتها، اسفهبدان كه از قبل بر آن حاكم بودند، تسلط خود را بر آن منطقه حفظ كردند.در اين فاصله، گاهي بين آنها و خلفا، صلح ميشد. و گاهي نيز درگيريها و تهاجمها از دو طرف، ادامه داشت ... پس از اين ماجرا با آمدن حضرت علي بن موسي عليه السلام به ايران، گروههايي از «سادات»، راهي ايران شدند تسامح مأمون در مقابل سخت گيري پدرش رشيد، نسبت به سادات، در رشد و سربلندي علويان، تأثير بسزايي داشت. او گر چه با قيامهاي آنها به شدت برخورد كرد، اما در حالت عادي به علت اعتقادي كه به برتري علي بر ساير خلفا داشت، نسبت به علويين نيز احترام زيادي گذاشت. (5)
🔻دراين باره به منابع زير مراجعه فرماييد:
📚رسول جعفريان ، تاريخ تشيع در ايران؛
📚نقشي از سادات در تاريخ ايران، محمد رضا محتشم ؛