✅ ترجمه آیه به آیه صفحه ۴۱۹ آیات ۷ تا ۱۵ سوره احزاب
وَإِذْ أَخَذْنَا مِنَ النَّبِیِّینَ مِیثَاقَهُمْ وَمِنکَ وَمِن نُّوحٍ وَإِبْرَاهِیمَ وَمُوسَى وَعِیسَى ابْنِ مَرْیَمَ وَأَخَذْنَا مِنْهُم مِّیثَاقًا غَلِیظًا(۷)
✅(به خاطر آور) هنگامی را که از پیامبران پیمان گرفتیم، و (همچنین) از تو و از نوح و ابراهیم و موسی و عیسی بن مریم، و ما از همه آنان پیمان محکمی گرفتیم (که در ادای مسؤولیت تبلیغ و رسالت کوتاهی نکنند)!
لِّیَسْأَلَ الصَّادِقِینَ عَن صِدْقِهِمْ وَأَعَدَّ لِلْکَافِرِینَ عَذَابًا أَلِیمًا(۸)
✅ به این منظور که خدا راستگویان را از صدقشان (در ایمان و عمل صالح) سؤال کند؛ و برای کافران عذابی دردناک آماده ساخته است.
یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اذْکُرُوا نِعْمَةَ اللَّهِ عَلَیْکُمْ إِذْ جَاءَتْکُمْ جُنُودٌ فَأَرْسَلْنَا عَلَیْهِمْ رِیحًا وَجُنُودًا لَّمْ تَرَوْهَا وَکَانَ اللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِیرًا(۹)
✅ای کسانی که ایمان آوردهاید! نعمت خدا را بر خود به یاد آورید در آن هنگام که لشکرهایی (عظیم) به سراغ شما آمدند؛ ولی ما باد و طوفان سختی بر آنان فرستادیم و لشکریانی که آنها را نمیدیدید (و به این وسیله آنها را در هم شکستیم)؛ و خداوند همیشه به آنچه انجام میدهید بینا بوده است.
إِذْ جَاءُوکُم مِّن فَوْقِکُمْ وَمِنْ أَسْفَلَ مِنکُمْ وَإِذْ زَاغَتِ الْأَبْصَارُ وَبَلَغَتِ الْقُلُوبُ الْحَنَاجِرَ وَتَظُنُّونَ بِاللَّهِ الظُّنُونَا(۱۰)
✅(به خاطر بیاورید) زمانی را که آنها از طرف بالا و پایین (شهر) بر شما وارد شدند (و مدینه را محاصره کردند) و زمانی را که چشمها از شدّت وحشت خیره شده و جانها به لب رسیده بود، و گمانهای گوناگون بدی به خدا میبردید.
هُنَالِکَ ابْتُلِیَ الْمُؤْمِنُونَ وَزُلْزِلُوا زِلْزَالًا شَدِیدًا(۱۱)
✅ آنجا بود که مؤمنان آزمایش شدند و تکان سختی خوردند!
وَإِذْ یَقُولُ الْمُنَافِقُونَ وَالَّذِینَ فِی قُلُوبِهِم مَّرَضٌ مَّا وَعَدَنَا اللَّهُ وَرَسُولُهُ إِلَّا غُرُورًا(۱۲)
✅ و (نیز) به خاطر آورید زمانی را که منافقان و بیماردلان میگفتند: «خدا و پیامبرش جز وعدههای دروغین به ما ندادهاند!»
وَإِذْ قَالَت طَّائِفَةٌ مِّنْهُمْ یَا أَهْلَ یَثْرِبَ لَا مُقَامَ لَکُمْ فَارْجِعُوا وَیَسْتَأْذِنُ فَرِیقٌ مِّنْهُمُ النَّبِیَّ یَقُولُونَ إِنَّ بُیُوتَنَا عَوْرَةٌ وَمَا هِیَ بِعَوْرَةٍ إِن یُرِیدُونَ إِلَّا فِرَارًا(۱۳)
✅و (نیز) به خاطر آورید زمانی را که گروهی از آنها گفتند: «ای اهل یثرب (ای مردم مدینه)! اینجا جای توقف شما نیست؛ به خانههای خود بازگردید!» و گروهی از آنان از پیامبر اجازه بازگشت میخواستند و میگفتند: «خانههای ما بیحفاظ است!»، در حالی که بیحفاظ نبود؛ آنها فقط میخواستند (از جنگ) فرار کنند.
وَلَوْ دُخِلَتْ عَلَیْهِم مِّنْ أَقْطَارِهَا ثُمَّ سُئِلُوا الْفِتْنَةَ لَآتَوْهَا وَمَا تَلَبَّثُوا بِهَا إِلَّا یَسِیرًا(۱۴)
✅ آنها چنان بودند که اگر دشمنان از اطراف مدینه بر آنان وارد میشدند و پیشنهاد بازگشت به سوی شرک به آنان میکردند میپذیرفتند، و جز مدّت کمی (برای انتخاب این راه) درنگ نمیکردند!
وَلَقَدْ کَانُوا عَاهَدُوا اللَّهَ مِن قَبْلُ لَا یُوَلُّونَ الْأَدْبَارَ وَکَانَ عَهْدُ اللَّهِ مَسْئُولًا(۱۵)
✅ (در حالی که) آنان قبل از این با خدا عهد کرده بودند که پشت به دشمن نکنند؛ و عهد الهی مورد سؤال قرار خواهد گرفت (و در برابر آن مسؤولند)!
آدینه تون پُربرکت
نگاه خدا همراه
هميشگی لحظه هاتون
و ياد خدا در زندگیتون جاری
سلامتی و سعادت
در دنیا و آخرت نصیبتون
به حق حضرت زهرا (س)
🖤 ایام شهادت
بانوی دو عالم حضرت
زهرا سلام الله علیها تسلیت باد
🏴🏴🏴🏴🏴🏴
هدایت شده از آیات برگزیده
☘🌸سلام ☘🌸
🌺وقت بخیر شادکام باشید 🌺
آيات شریفه ۲۳از سوره مبارکه " زخرف " تقدیم می گردد
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
وَكَذَٰلِكَ مَا أَرْسَلْنَا مِن قَبْلِكَ فِي قَرْيَةٍ مِّن نَّذِيرٍ إِلَّا قَالَ مُتْرَفُوهَا إِنَّا وَجَدْنَا آبَاءَنَا عَلَىٰ أُمَّةٍ وَإِنَّا عَلَىٰ آثَارِهِم مُّقْتَدُونَ
[ ﭘﻴﺮﻭﻱ ﻛﻮﺭﻛﻮﺭﺍﻧﻪ ﻭ ﺟﺎﻫﻠﺎﻧﻪ ﻣﺨﺼﻮﺹ ﺍﻳﻨﺎﻥ ﻧﻴﺴﺖ ] ﻭ ﺑﻪ ﻫﻤﻴﻦ ﮔﻮﻧﻪ ﭘﻴﺶ ﺍﺯ ﺗﻮ ﺩﺭ ﻫﻴﭻ ﺷﻬﺮﻱ ﺑﻴﻢ ﺩﻫﻨﺪﻩ ﺍﻱ ﻧﻔﺮﺳﺘﺎﺩﻳﻢ ، ﻣﮕﺮ ﺁﻧﻜﻪ ﺳﺮﺍﻥ ﺧﻮﺷﮕﺬﺭﺍﻥ ﻭ ﻣﺴﺖ ﻭ ﻣﻐﺮﻭﺭﺵ ﮔﻔﺘﻨﺪ : ﻣﺎ ﭘﺪﺭﺍﻧﻤﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﺮ ﺁﻳﻴﻨﻲ ﻳﺎﻓﺘﻴﻢ ﻭ ﻣﺎ ﻫﻢ ﺣﺘﻤﺎً ﺑﻪ ﺁﺛﺎﺭﺷﺎﻥ ﺍﻗﺘﺪﺍ ﻣﻰ ﻛﻨﻴﻢ .(٢٣)
پیام ها و نکته ها :
آیات به بهانه جویی تکراری تهی مغزان در همه اعصار اشاره دارد.
در این آیه در ادامه بحث آیات گذشته در زمینه بهانه مشرکان برای بت پرستی که همانا موضوع تقلید نیاکان بود و این تقلید تنها ادّعای مشرکان عرب نیست قبل از رسالت پيامبر وجود داشته در عصر حاضر هم شاهدش هستیم .
این آیه نوعی تسلّی خاطر برای پیامبر خدا (ص) و برای مؤمنان در تمامی اعصار است که بدانند بهانه چویی تهی مغزان مطلب تازه ای نیست
«مترف» از «ترفه» به معناى نعمت فراوان است و به كسى گويند كه نعمتها او را مغرور و سرمست كرده باشد.
در قرآن هرگز كلمه «بعدك» براى پيامبر خدا به كار نرفته بلكه «قبلك» بكار رفته و اين نشانه آنست كه پيامبر خدا آخرين فرستاده الهى است.
اول : تكيه بر روش نياكان، سنّت منحرفان تاريخ بوده است. «وَ كَذلِكَ»
دوم : انبيا، مخالفانى از طبقه مرفه داشتهاند كه بهانههاى همگون و مشابهى مىگرفتند. ما أَرْسَلْنا مِنْ قَبْلِكَ ... إِلَّا قالَ مُتْرَفُوها
سوم : توجّه به مشكلات پيشينيان سبب آرامش انسان مىشود. ما أَرْسَلْنا مِنْ قَبْلِكَ ...
چهارم : مهمترين نقش انبيا هشدار است. «مِنْ نَذِيرٍ»
پنجم : سرمستى از ثروت و رفاه هم موجب طغيان است و هم زمينهى تقليد و تعصّبهاى نابجا. قالَ مُتْرَفُوها إِنَّا وَجَدْنا آباءَنا ... عَلى آثارِهِمْ مُقْتَدُونَ
ششم : افكار پيشينيان قابل بازنگرى و بررسى است و اقتداى مطلق و بىچون و
چرابه آنان، معنا ندارد. «إِنَّا عَلى آثارِهِمْ مُقْتَدُونَ»
https://t.me/ayatebargozide
🌷🌼🌺☘🌹🌸💐☘🌷