سلام امام زمانم✋🌸
نور را از صبحگاهت می خریم
عشق را ما از نگاهت می خریم
مهربانی را همیشه صبح به صبح
از میان دکه چشم سیاهت می خریم
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
╔═.🍃.════╗
@alamatha
╚════.🍃.═╝
🔴مشورت در دو بُعد «حق و تکلیف»؟
🔹یکی از مهمترین اصول مطرح شده در سیاست اسلامی، اصل مشورت است که در دو بعد حق و تکلیف مورد توجه است:
مشورت، در رابطه با دولتمردان یک تکلیف است که در تمامی سیاستگذاریها بایستی راه مشورت را بپویند. دور رابطه با مردم یک حق است که باید طرف مشورت قرار گیرند. این، حق مردم است که دولت، در تمامی سیاستگذاریها با آنان در میان گذارد، و نهادهای طرف مشورت و نیز کارشناسان مربوطه که در ابعاد مختلف کشورداری، طرف مشورت قرار میگیرند، باید مردمی و از متن جامعه و برگزیدگان انتخابی مردم باشند.در آیه شریفه میفرماید:
«فبما رحمةٍ من ا لِنتَ لهم، و لو کنت فظاً غلیظ القلب لا نفضوا من حولک فاعف عنهم و استغفر لهم، و شاورهم فی الأمر، فاًذا عزمت فتوکل علی ا اًن ا یحب المتوکلین.»
در این آیه، بر سه أمر تاکید شده است:
1⃣ روش ملایمت و ملاطفت در پیش گرفتن و دوری از هرگونه و دوری از هرگونه بدخویی و غلظت، که پایه و اساس جذب نیروهای مردمی و جلوگیری از یأس و طرد آنان میگردد.
2⃣ چشمپوشی مستمر از ناروائیهایی که احیاناً از برخی سر میزند.
حضور همیشگی مردمی، نیرومندترین پشتوانه استواری نظام حاکم است.
در عبارت «و شاورهم فی الأمر» سه جهت مورد توجه است:
1⃣ مخاطب در این دستور، شخص پیامبر بهعنوان زعیم سیاسی امت است. پیامبر اکرم(ص) دارای سه شخصیت است:
۱_شخصیت حقیقی خاص و با عنوان یکی از افراد برجسته جامعه که از برازندگی خاصی در جامعه خود برخوردار بود، ولی دارای هیچ سِمَتی نبود.
۲_شخصیتی که دارای مقام نبوت بود، و مرجعیت تشریع را در عرصه شریعت بر عهده داشت.
۳_شخصیتی که در عرصه سیاست، مقام زعامت را عهدهدار بود.
🔹اکنون در این دستور (در آیه کریمه) شخصیت سوم پیامبر مورد خطاب است.
پیامبر، به عنوان: زعیم سیاسی، دستور دارد تا پیوسته با مردم به مشورت نشیند، و در تصمیمگیریها در عرصههای سیاستگذاری، با مردم در تماس باشد و با آنان مشورت کند. از اینرو این دستور، مخصوص شخص وی نیست، بلکه عنوان زعامت سیاسی او مورد خطاب است و فراگیر خواهد بود، هرکه در هر پست و مقامی، مسؤولیت سیاستگذاری کشور را برعهده داشته باشد، مشمول این خطاب خواهد بود.
🔺آیة «و أمرهم شوری بینهم» (شوری/ 38) در اموری که مرتبط به شؤون عامه است (أمرهم) با مشورت انجام میدهند و این، وصفی است که بهصورت «اِخبار» در آمده، و حتمیت آن را میرساند.
2⃣ مرجع ضمیر جمع (و شاورهم) مردمند که میبایست طرف مشورت قرار گیرند. مستقیماً، آنگاه که مسأله به آرای عمومی گذارده میشود. یا غیر مستقیم، آنگاه که برگزیدگان مردم (انتخاب شدگان از جانب مردم) طرف مشورت قرار میگیرند.
🔹در وصیت پیامبر(ص) به امیر مؤمنان(ع) بر همین مطلب تاکید شده است:
موقعی که سوره نصر نازل گردید و پایان دوران رسالت را اعلام کرد، امیر مؤمنان از پیامبر میپرسد: در پیشآمدها که رهگشایی از کتاب و سنت در آن یافت نشود، چه باید کرد؟
پیامبر میفرماید: آن را با جمع مؤمنینِ متعهد در میان گذارید «اِجعلوه شُوری بین المؤمنین» یا «تَجعلونه شُوری بین العابدین من المؤمنین(»). با جمع شایستگان (افراد با اخلاص و دارای تعهد ایمانی) به مشورت بنشینید.
سپس میفرماید: «و لا تقضونه برأیٍ خاصةً»: هرگز با یک رأی خاص، درباره مسائل مرتبط با جامعه، تصمیم نگیرید.
و مقصود را «رأی خاص»: رأی فرد، رأی یک جناح یا حزب یا صنف که جنبه همگانی ندارد.
و در روایتی دیگر: «و لا تقصرونه بأمرٍ خاصة» یعنی: این دستور را در تمامی موارد اِجرا دارید و بهعبارتی: در تمامی پیشآمدها و مسائل مرتبط با سیاست عامه، راه مشورت را پیشه کنید.
╔═.🍃.════╗
@alamatha
╚════.🍃.═╝
3⃣ مقصود از «أمر»، به قرینه سیاق، سیاستگذاریهای مرتبط به شؤون عامه است. زیرا هرگاه مخاطب به خطاب «و شاورهم» شخصیت سیاسی پیامبر اکرم باشد، میبایستی مورد تکلیف نیز مسائل سیاسی باشد، چون عنوان موضوع، خود تعیینکننده مفهوم، و محدوده تکلیف را مشخص میسازد. مثلاً اگر به فقیهی گفتند: راه احتیاط پیشه گیر، بدان معنا است که در مقام استنباط احکام فقهی و افتأ، با دقت و احتیاط کامل رفتار کن. و این دستور به کارهای دیگر وی ارتباطی ندارد.
💠علاوه، الف و لام در «فی الأمر» اشاره به معهود است، که نمیتواند امر نبوت باشد، بلکه امر رفتاری و رهبری - برای پیشرفت و رسیدن به هدف - مقصود است، که همان سیاستگذاریهای کلی در پیشبرد سیاست رهبری میباشد. و آیه «و أمرهم شوری بینهم» نیز همین مطلب را میرساند. زیرا «أمر» مضاف به جمع، همان سیاست کلی و مرتبط به شؤون عامه است.
╔═.🍃.════╗
@alamatha
╚════.🍃.═╝
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مجلس جشن و مدیحه سرای ذکرشریف یاعلی علیه السلام ......
و صله دادن مستمعین .....
╔═.🍃.════╗
@alamatha
╚════.🍃.═╝
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_مهدوی
#سخنرانی_تصویری
☑️دعا کردن برای فرج اقامون امام زمان عج فراموش نشه.
✅ اماممان را بر خودمان مقدم بداریم
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
╔═.🍃.════╗
@alamatha
╚════.🍃.═╝
#حقوق_مردم_بر_حکومت چیست؟
ایجاد حکومت عدل و حمایت از حقوق مستضعف، از ویژگی های حکومت مطلوب است. در اندیشه سیاسی امام علی علیه السلام، حکومت، امین و حافظ منافع و حقوق مردم است.
📌حق انتخاب
از دیدگاه حضرت علی علیه السلام، لازمه حق داشتن مردم در حکومت و برگزیدن حاکمان، حق انتخاب حکومت و حاکم است. آن حضرت با اشاره به این حق می فرماید: «ای مردم! همانا حکومت متعلق به شماست و دیگران در آن حق ندارند؛ مگر کسانی که شما حکومت را به آنان واگذار کنید.»
📌حق نظارت و انتقاد
امام علی علیه السلام در این باره می فرماید: «ای مردم! از گفتار حق و مشورت عادلانه دریغ نکنید؛ زیرا من از خطا مصون نیستم؛ مگر اینکه خداوند یاری ام کند.»
در مکتب علوی، آگاهی از امور کشور، حق مردم است و روشن ساختن افکار عمومی و پاسخ به پرسش ها و شبهات مردم، وظیفه حاکم شمرده می شود.
حضرت در کلامی دیگر از مردم می خواهد بر اعمال حاکمان و نمایندگانش، مانند ابن عباس که شخصیتی علمی و مفسر قرآن بود، نظارت کنند و در صورت دیدن خلاف، آن حضرت را آگاه سازند. امیر مومنان علی علیه السلام، از نقد و اندرز مردم استقبال می کرد و از مردم می خواست برای رشد حکومت، نصیحت های خود را پیوسته و آشکار و پنهان به گوش آن حضرت برسانند.
📌پرهیز از خشونت
حضرت علی علیه السلام مصلحت حکومت را خودداری از ستمگری می دانست. در نامه حکومتی اش به مالک اشتر چنین هشدار می دهد:
«همواره دادگستر باش و از خشونت بپرهیز؛ چرا که خشونت، مردم را به گریز از کشور و جلای وطن می کشاند و ستم، مردم را به شمشیر فرا می خواند.»
📌عدالت و حمایت از طبقه مستضعف
ایجاد حکومت عدل و حمایت از حقوق مستضعف، از ویژگی های حکومت مطلوب است. در اندیشه سیاسی امام علی علیه السلام، حکومت، امین و حافظ منافع و حقوق مردم است. آن حضرت در این باره می فرماید:
«حق شهروندان بر حاکم این است که بدانی آنان که رعیت و زیردست تو قرار گرفتند، به علت ضعف آنها و قدرت توست. پس باید با آنان عادلانه رفتار کنی»
امام علی علیه السلام، خود را به توزیع عادلانه ثروت ملی و غنائم ملزم می داند، و به یکی از فرماندارانش چنین دستور می دهد: «عدالت پیشه کن و از کج روی، بی انصافی، ستم و اعمال فشار بپرهیز؛ زیرا بی انصافی، موجب آوارگی [فرار مغزها] و ستم و خشونت، سبب برخورد با شمشیر [رویارویی فیزیکی حکومت و مردم] می شود.»
امیرمومنان علی علیه السلام، به نقل از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله، جامعه ای را که در آن حق ضعیف به آسانی از ستمگر ستانده شود، جامعه پاک و مقدس می خواند. آن حضرت در منشور حکومتی اش درباره مستضعفان، به ویژه یتیمان و سال خوردگان سفارش می کند و از مالک می خواهد بخشی از بیت المال را به آنان اختصاص دهد و نگذارد حکومت و قدرت، وی را از رسیدگی به امورشان باز دارد.
📌رفتار انسانی با مردم
از حقوق مسلّم مردم، رفتار نیک و گشاده رویی حاکم است. حضرت علی علیه السلام با اشاره به حقوق مردم در نوع رفتار حاکم با مردم می فرماید: «همانا از حقوق مردم در برابر حاکم این است که حاکم، برای همت و فضلی که بدان نایل شده است، رفتارش را با مردم تغییر ندهد و با افزونی نعمت های الهی، نزدیکی و عطوفتش را با برادران دینی اش بیشتر کند. ای مالک! مهربانی، رحمت و محبت به مردم را در قلبت جای ده! مبادا برای آنان مانند جانوری درنده باشی و خوردن حقوقشان را غنیمت شماری؛ زیرا آنان دو دسته اند: یا برادر دینی تو هستند یا در آفرینش همانندت به شمار می آیند.»
حضرت در کلامی از مردم می خواهد بر اعمال حاکمان و نمایندگانش، مانند ابن عباس که شخصیتی علمی و مفسر قرآن بود، نظارت کنند و در صورت دیدن خلاف، آن حضرت را آگاه سازند.
از دیگر حقوق مردم آن است که حاکم، امکان گفت وگوی مستقیم با مردم را فراهم کند.
امیرمومنان علی علیه السلام در این باره می فرماید: «در ارتباط با مردم، جز زبانت نماینده ای و جز چهره ات، مانع و فاصله ای نداشته باش! مبادا مانع دیدار نیازمندی با خود شوی!»
📌آگاهی از امور کشور، حق مردم است
در مکتب علوی، آگاهی از امور کشور، حق مردم است و روشن ساختن افکار عمومی و پاسخ به پرسش ها و شبهات مردم، وظیفه حاکم شمرده می شود. حکومت و دولتمردان، همواره در معرض انواع شایعه ها و اتهام ها قرار دارند. این آفت در حکومت های دینی به تهدید اصل حکومت و خدشه دار ساختن قداست دین می انجامد. آگاه ساختن مردم، این خطر را از میان می برد و شایعه سازان و دشمنان دین را ناکام می سازد. امیرمومنان علی علیه السلام در این باره می فرماید:
«اگر شهروندان به تو گمان ستمگری بردند، عذر و بی گناهی خود را آشکار و ثابت کن و شایعات را با ارائه دلیل، روشن و نابود ساز.»
منابع:
- نهج البلاغه، خطبه ١٩٢، ٢١٢، ٢٠٧، ٣٤. نامه ٥٣. ٥٠. ٦٧.
- وسائل الشیعه، ج ١١، ص ١٣٤.
- اصول کافی، ج ١، قصار ٤٦٨.
╔═.🍃.════╗
@alamatha
╚════.🍃.═╝
✨﷽✨
‼️#بسیار_مهم
❤️آثار خدمت به پدر و مادر
💎💎 برتر از جهاد:
پیامبر اکرم (ص)فرمودند: قسم به خدایی که جانم دردست اوست هر آینه انس پدر و مادر به تو در یک شبانه روز، از جهاد یک سال بهتر است.
💎💎نیکی به والدین کفاره گناهان است:
شخصی نزد حضرت رسول (ص) آمد عرض کرد: کار زشتی نبوده مگر اینکه من انجام دادهام آیا برای من توبهای هست؟ حضرت فرمود: برو به پدر و مادرت نیکی کن تا کفاره گناهانت گردد.
💎💎نگاه شفقت به پدرو مادر:
پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم)فرمود: نیست فرزند نیکوکار به پدر و مادرش مگر اینکه هر گاه از روی رحمت و محبت به والدین خود بنگرد بهر نظری ثواب یک حج مقبوله برایش می باشد.
💎💎خشنودی والدین خشنودی خداست:
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند: خشنودی خداوند با خشنودی والدین است و خشم او با خشم ایشان است.
💎💎دعای ملائکه به نیکی کننده به والدین:
رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: خدای را دو ملک است که یکی از آنها میگوید خدایا از هر شری و آفتی نیکی کننده به والدین را نگهدار، و دیگری میگوید: خدایا هلاک کن عاق والدین ها را به سبب غضب فرمودند به آنها و البته دعای ملک هم مستجاب است.
📜✨منبع:
⇦بحار الانوار، ج 74، ص 52
⇦بحار الانوار، ج 74، ص 82
⇦بحار الانوار، ج 74، ص 73.
⇦کنز العمال، ج 16، ص 470.
╔═.🍃.════╗
@alamatha
╚════.🍃.═╝
1_193407409_160170081315.pdf
6.89M
بحارالانوار
جلد 53
╔═.🍃.════╗
@alamatha
╚════.🍃.═╝
♨️ ماجرای شیخ انصاری و امام زمان
🔹 یکی از شاگردان مرحوم شیخ مرتضی انصاری میگوید: «نیمه شبی در #کربلا از خانه بیرون آمدم، در حالی که کوچهها گل آلود و تاریک بودند و من #چراغی با خود برداشته بودم. از دور شخصی را دیدم، که چون به او نزدیک شدم دیدم، استادم شیخ انصاری است. با دیدن ایشان به فکر فرو رفتم که در این کوچههای گل آلود با چشم ضعیف به کجا میروند؟!
🔸 از بیم آنکه مبادا کسی در #کمین ایشان باشد، آهسته به دنبالش حرکت کردم. شیخ رفت تا در کنار خانه ای ایستاد و در کنار درِ آن خانه زیارت جامعه را با یک توجّه خاصّی خواند، سپس داخل آن منزل گردید. من دیگر چیزی نمی دیدم امّا صدای شیخ را می شنیدم که با کسی سخن میگفت. ساعتی بعد به حرم مطهّر مشرّف گشتم و شیخ را در آنجا دیدم.
🔺 بعدها که به خدمت ایشان رسیدم و داستان آن شب را جویا شدم پس از اصرار زیاد به من، فرمودند: «گاهی برای رسیدن به خدمت #امام_عصر اجازه پیدا میکنم و در کنار آن خانه (که تو آن را پیدا نخواهی کرد.) میروم و زیارت جامعه را میخوانم، چنانچه اجازه ثانوی برسد خدمت آن حضرت شرفیاب میشوم و مطالب لازم را از آن سرور میپرسم و یاری میخواهم و برمی گردم.
☑️ سپس شیخ مرتضی انصاری از من پیمان گرفت که تا هنگام حیاتش این مطلب را برای کسی اظهار نکنم.
📚 ملاقات علمای بزرگ اسلام با امام زمان، ص ۶
╔═.🍃.═════╗
@alamatha
╚═════.🍃.═╝
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ghorarol_271269001614.pdf
28.71M
#امام_علی_ع
غرر الحکم
╔═.🍃.════╗
@alamatha
╚════.🍃.═╝
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴🔥 ویدئویی آخرالزمانی از آتشی که در جنگل های ترکیه افتاده❗️
🔹آتش سوزی جنگل ها، پس از مناطق ماناوگات، آلانیا، مرسین، آدانا، عثمانیه و مارماریس، از امروز به بودروم هم رسیده!
🔹هم اینک آتش سوزی گستردهای در یکی از جنگلهای شهر ساحلی بودروم آغاز شده و به دلیل وزش باد شدید بسرعت در حال گسترش است.
╔═.🍃.════╗
@alamatha
╚════.🍃.═╝
#ایلومیناتی
#محو_هویت_جنسی
#کودکان_هدف_اصلی_شیطان
#بازگشت_قوم_سدوم_آخرالزمان
╔═.🍃.════╗
@alamatha
╚════.🍃.═╝
✨﷽✨
‼️#بسیار_مهم
❤️آثار خدمت به پدر و مادر
💎💎 برتر از جهاد:
پیامبر اکرم (ص)فرمودند: قسم به خدایی که جانم دردست اوست هر آینه انس پدر و مادر به تو در یک شبانه روز، از جهاد یک سال بهتر است.
💎💎نیکی به والدین کفاره گناهان است:
شخصی نزد حضرت رسول (ص) آمد عرض کرد: کار زشتی نبوده مگر اینکه من انجام دادهام آیا برای من توبهای هست؟ حضرت فرمود: برو به پدر و مادرت نیکی کن تا کفاره گناهانت گردد.
💎💎نگاه شفقت به پدرو مادر:
پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم)فرمود: نیست فرزند نیکوکار به پدر و مادرش مگر اینکه هر گاه از روی رحمت و محبت به والدین خود بنگرد بهر نظری ثواب یک حج مقبوله برایش می باشد.
💎💎خشنودی والدین خشنودی خداست:
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند: خشنودی خداوند با خشنودی والدین است و خشم او با خشم ایشان است.
💎💎دعای ملائکه به نیکی کننده به والدین:
رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: خدای را دو ملک است که یکی از آنها میگوید خدایا از هر شری و آفتی نیکی کننده به والدین را نگهدار، و دیگری میگوید: خدایا هلاک کن عاق والدین ها را به سبب غضب فرمودند به آنها و البته دعای ملک هم مستجاب است.
📜✨منبع:
⇦بحار الانوار، ج 74، ص 52
⇦بحار الانوار، ج 74، ص 82
⇦بحار الانوار، ج 74، ص 73.
⇦کنز العمال، ج 16، ص 470.
╔═.🍃.════╗
@alamatha
╚════.🍃.═╝
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺سیلاب در آوج قزوین/ ٣ فوتی و ۲ مفقودی
فرماندار آوج:
🔹 سیلاب عصر امروز در این شهرستان متاسفانه موجب مرگ سه نفر شد و همچنین ۲ نفر نیز بر اثر این حادثه مفقود شده اند.
🔹فوت شدگان یک بانوی ۴۵ ساله و ۲۲ ساله و یک مرد ۲۷ ساله هستند که از اهالی روستای وروق بوده اند.
🔹۲ تن مفقوده شده نیز یک نفر از اهالی روستای وروق و یک نفر از اهالی روستای شهید آباد هستند.
╔═.🍃.════╗
@alamatha
╚════.🍃.═╝
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ویژه
#یاران_خاص
⭕️ یاران امام زمان (عج) در عصر حاضر
🍀 چهار حلقه از افراد همیشه و در هر عصرے در ڪنار حضرت هستند...
خوش به حالشان خوشا به سعادتشان
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
╔═.🍃.════╗
@alamatha
╚════.🍃.═╝
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امام محمدباقر (عليهالسلام): سلامَةُ الدّينِ وَ صِحَّةُ البَدَنِ خَيرٌ مِنَالمالِ.
سلامتی دین (معنوی) و سلامتی بدن (مادی) ، از مال و ثروت بهتر است.
📚وسائل الشیعه ج ١١ ص ٤٥١
╔═.🍃.════╗
@alamatha
╚════.🍃.═╝
♨تشرفى از زبان سيد بن طاووس
💭سيد بن طاووس (ره)مى فرمايد:
شخص موثقى،كه اجازه نداده نامش را بگويم،برايم نقل كرد:
از خدا خواستم كه حضرت ولى عصر (ع)و امام زمان خود را ببينم.
💠درخواب ديدم كه كسى به من فرمود:
آن حضرت را در فلان وقت مشاهده خواهى كرد.
درهمان وقت به كاظمين رفتم.
واردحرم مطهر شدم.
ناگاهصدايى شنيدم،كه صاحب آن صدا،حضرت امام محمد تقى (ع)را زيارت مى كرد.
❗️منصاحب صدا راقبل از اين جريان مى ديدم،ولى نمى دانستم كه آن بزرگوار است،اما در اين جا ايشان را شناختم،در عين حال ،نخواستم بدون مقدمه خدمتشان مشرف شوم.
بههمين علت داخل حرم شده و سمت پايين پاى حضرت موسى بن جعفر (ع)ايستادم.
💎ناگاه همان بزرگوار،كه مى دانستم حضرت بقية اللّه (ع)است با يك نفر ديگر كه همراه او بود،از حرم بيرون رفت.
منايشان را ديدم،اما مهابت و رعايت ادب مانع شد چيزى بپرسم
📚تشرفات
╔═.🍃.════╗
@alamatha
╚════.🍃.═╝
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مباهله
#روز_حقانیت_اهل_بیت (ع)
٢۴ ذی الحجه روز مباهله بنا بود #مسلمانان و مسیحیان نجران یکدیگر را نفرین کنند، تا خدا آن طرف را که دروغگوست، عذاب کند.
پیامبر (ص به) همراه اهل بیت(ع) برای مباهله رفتند، اما #مسیحیان ترسیدند و منصرف شدند.
╔═.🍃.══════╗
@alamatha
╚══════.🍃.═╝
4_5827726371006187843.mp3
4.36M
▫️علامه بحرالعلوم چطور بحرالعلوم شد؟!
📚 الفوائد الرضویه ج۲ ص۶۷۸.
#داستان_تشرف
#معجزات_حضرت
#زیبایی_های_ظهور
╔═.🍃.════╗
@alamatha
╚════.🍃.═╝
1_193408113_160170081335.pdf
7.18M
بحارالانوار
جلد 54
╔═.🍃.════╗
@alamatha
╚════.🍃.═╝