💠 حدیث روز 💠
💎 روایتی خواندنی و کاربردی
🔻امیرالمومنین علیه السلام:
و إِذَا وَجَدْتَ مِنْ أَهْلِ الْفَاقَةِ مَنْ يَحْمِلُ لَكَ زَادَكَ إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ فَيُوَافِيكَ بِهِ غَداً حَيْثُ تَحْتَاجُ إِلَيْهِ فَاغْتَنِمْهُ وَ حَمِّلْهُ إِيَّاهُ وَ أَكْثِرْ مِنْ تَزْوِيدِهِ وَ أَنْتَ قَادِرٌ عَلَيْهِ فَلَعَلَّكَ تَطْلُبُهُ فَلَا تَجِدُه
🌸 اگر مستمندى را دیدى كه توشهات را تا قیامت مىبرد و فردا كه به آن نياز دارى به تو باز میگرداند، کمک او را غنیمت بشمار، و زاد و توشه را بر دوش او بگذار،
و اگر قدرت مالى دارى بيشتر انفاق کن و همراه او بفرست؛
زیرا ممکن است روزی در رستاخیز در جستجوى چنین فردی باشى و او را نیابی.
📚 نهجالبلاغه، نامه ۳۱
•┈┈••✾••┈┈•
https://eitaa.com/alavigorgani
http://sapp.ir/alavigorgani
⚫️ شهادت حضرت «حمزه سیدالشهداء» عموی بزرگوار پیامبر (ص) و وفات «حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)» تسلیت باد.
https://eitaa.com/alavigorgani
http://sapp.ir/alavigorgani
#یادگاری_از_امامان
حضرت عبدالعظیم به صورت مسافر ناشناس، وارد #رِی شد و در محله ی ساربان در کوی سکةالحوالی به منزل یکی از شیعیان رفت و مـدتی در زیر زمین آن خانه به سـر می برد و مردم از حضورش بی خبر بودند
تنها افراد انگشتشماری از #شیعیان او را می شناختنـد و از حضـورش در آن محله، مطلع بودند که آنان هم می کوشیدنـد که این خبر ، فاش نشود تا خطری جان ایشان را تهدید نکند
باگذشت زمان افراد بیشتری حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام را می شناختند و بـه خـانه اش رفت و آمـد می کردند تا از علوم و روایاتش بهره گیرند و عطر خاندان عصمت را از او ببوینـد.
📚امام زادگان ری، جلد۱، ص۱۲۰
آری! شیعیان حضرت #عبدالعظیم را یادگاری از امامان خویش میدانستند و پـروانـه وار به گـرد شمـع وجـودش طواف می کردند و بر موقعیت علمی و دینی او ارج می نهـادند و مشکلات دینی خویش، را بوسیلهی او حل می نمودند.
https://eitaa.com/alavigorgani
http://sapp.ir/alavigorgani
15 شوّال
4 ـ وفات حضرت عبد العظیم علیه السلام
در سال 250 یا 252 یا 255 هـ حضرت ابوالقاسم عبد العظیم حسنی فرزند عبدالله بن علی بن حسن بن زید بن حسن بن علی بن ابی طالب علیهم السلام وفات یافته است. (23)
ایشان از مشاهیر علما و از ثقات و فضلای محدثین است که در زهد و ورع زبانزد خاص و عام بوده و از امام جواد و امام هادی علیهم السلام روایت نقل کرده است. کتاب خطب امیر المؤمنین علیه السلام و کتاب الیوم و اللیله از آثار آن بزرگوار است. (24)
جلالت و عظمت شأن آن بزرگوار از عرضه ی عقایدش خدمت امام زمانش حضرت هادی علیه السلام و تأیید آن حضرت درباره ی آن ها به وضوح پیداست. (25)
ایشان به طور ناشناس وارد ری شد و از ترس بنی عبّاس در ساربانان در خانه ی یکی از شیعیان زندگی می کرد. (26) تا هنگام وفات کسی متوجّه نشد آن بزرگوار کیست، تا اینکه بعد از وفات خواستند آن بزرگوار را غسل دهند نوشته ای در لباس او یافتند که نسب شریف خود را در آن نوشته بود. مرقد مطهرّش در شهر ری مشهور است.
پدر آن حضرت عبدالله مشهور به «عبدالله قافه» است. «قافه» نام مکانی بود که جناب عبدالله از طرف پدر بزرگش جناب حسن بن زید حاکم آنجا بود.
همسر حضرت عبدالعظیم، خدیجه دختر قاسم بن حسن بن زید بن حسن بن علی بن ابی طالب علیهم السلام است. (27) بعضی امامزاده قاسم شمال تهران را پدر خدیجه همسر حضرت عبدالعظیم علیه السلام می دانند. (28)
دختر آن حضرت سلمی است که حضرت عبدالعظیم علیه السلام او را به عقد محمّد بن ابراهیم بن ابراهیم بن حسن بن زید بن حسن بن علی بن ابی طالب علیهم السلام در آورد و ثمره ی این ازدواج سه پسر به نام های عبدالله و حسن و احمد بود. (29)
📚 منابع :
23. الذریعة : ج 7، ص 169، 190، از نور الآفاق. و ... .
24. سبل الرشاد الی اصحاب الامام الجواد علیه السلام : ص 157. مراقد المعارف : ج 2، ص 54.
25. امالی صدوق : ص 419. و ... .
26. سبل الرشاد الی اصحاب الامام الجواد علیه السلام : ص 157. مراقد المعارف : ج 2، ص 54.
27. المجدی فی انساب الطالبین : ص 21. و ... .
28. ریاحین الشریعة : ج 4، ص 197.
29. عمدة الطالب : ص 97. و ... .
https://eitaa.com/alavigorgani
http://sapp.ir/alavigorgani
💠حدیث روز💠
✅ حضرت مهدى عليهالسلام فرمودند:
📍 أَكْثِرُوا الدُّعَاءَ بِتَعْجِيلِ الْفَرَجِ فَإِنَّ ذَلِكَ فَرَجُكُمْ؛
📌 براى تعجيل فرج زياد دعا كنيد، چون همين دعا موجب فرج شماست.
📚 منتخبالأثر، ص۲۶۸
https://eitaa.com/alavigorgani
http://sapp.ir/alavigorgani
💠 حدیث روز 💠
توصیهای از رئیس مکتب شیعه
🔻امام صادق عليهالسلام:
لا تَكسَلوا في طَلَبِ مَعايِشِكُم؛ فَإِنَّ آباءَنا كانوا يَركُضونَ فيها و يَطلُبونَها
❇️ در طلب معاش خود كاهلى نكنيد كه پدران ما براى آن مىدويدند و آن را جستجو مىكردند.
📚 الفقيه، ۳ / ۱۵۷ / ۳۵۷۶
•┈┈••✾••┈┈•
https://eitaa.com/alavigorgani
http://sapp.ir/alavigorgani
#خیر_و_خوشبختی
امام محمد باقر علیه السلام فرمودند خواستى بدانى که در وجودت خیر و خوشبختى هست یانه، به درون خود دقت کن
اگـر اهل #عبادت و طاعت را دوست دارى واز اهل معصیت ناخوشایندى، پس در وجودت خیر و سعادت وجود دارد و خـداوند تو را دوست مى دارد
ولـى چنانچه از اهل طاعت و عبادت، ناخوشایند باشى و بـه اهل معصیت، عشق و #علاقه ورزیدى ، پس خیر و خوبى در تو نباشد و خدا تو را دشمن دارد وهر انسانی به هرکسى که به او عشق و علاقه دارد ، با همان محشور می گردد:
📚اصول کافی ، جلد۲، ص۱۲۶
https://eitaa.com/alavigorgani
http://sapp.ir/alavigorgani
#نگران_روزی
در سالی که قحطی بیداد کرده بود و مردم هم همه زانوی غمبه بغل گرفته بودند عارفی از کوچه ای می گذشت غـلامی را دیـد کـه بسیار #شادمان و خوشحال است. به او گفت چطور در چنین وضعی میخندی و خوشحالی؟
جواب داد که مـن غلام اربابی هستم که چندین گله و رمـه دارد و تا وقتی برای او کار میکنم روزی مرا می دهد پس چرا غمگین باشم در حالی که به او اعتماد دارم؟
آن مـرد که از عرفای بزرگ بـود گفت: ازخودم شرم کردم که غلام به اربابی با چند گوسفند #توکل کرده و غـم به دل راه نمیدهد و مـن خدایی دارم که مالک تمام دنیاست و باز نگران روزی خود هستم
https://eitaa.com/alavigorgani
http://sapp.ir/alavigorgani
💠 حدیث روز 💠
♻️ اثر مهرورزی به خانواده
🔻امام صادق عليه السلام:
مَن حَسُنَ بِرُّهُ بِأهلِ بَيتِهِ مُدَّ لَهُ في عُمرِهِ؛
🌸 هركس به خانوادهاش نيكى كند، عمرش زياد شود.
📚 الكافى: ج ۲، ص ۱۰۵
https://eitaa.com/alavigorgani
http://sapp.ir/alavigorgani
#فکر_گناه_هم_نکنید
امام جعفر صادق علیه السلام فرمود: روزی حضـرت عیسی علیه السلام در جمع حواریون نشسته بودند . عـرض کـردند ما را از نصایح و پندیات بهره مند ساز.
حضرت عیسی علیه السلام فرمـودند مـوسی علیه السـلام به اصحاب خود فرمود ؛ سوگند #دروغ نخورید، ولی مـن می گویم سـوگند خـواه دروغ و خواه راست نخورید. عرض کردند ما را بیشتر موعظه کن
حضرت به حواریون فرمودند برادرم موسی میگفت: زنا نکنید ولی من به شما می گویم : حتی فکـر زنا نکنید ؛ زیرا #فکر گناه مثـل این است که در اتاقی آتش روشـن کنند که اگـر خانـه را هم به آتش نکشد، دیوارها را سیاه می کند.
📚سفینه البحار، جلد۳، ص۵۰۳
https://eitaa.com/alavigorgani
http://sapp.ir/alavigorgani
❓سوال: چگونه ميتوان ظرف يا بدني را كه نجس شده و عين نجاست از آن برطرف گرديده است يا وسايل پزشكي را هنگام كار و در
حالي كه چيزي از رسيدن آب به آن جلوگيري ميكند، تطهير و پاك نمود؟
🔰جواب: فقط با آب ميتوان آن را تطهير كرد.
#حضرت_آیت_الله_العظمی_علوی_گرگانی
https://eitaa.com/alavigorgani
http://sapp.ir/alavigorgani