✨ حرکت در جهت تشکیل خانواده های مهدوی و تبدیل خانه ها به کانون تربیت محبان اهل بیت علیهم السلام در برابر هجوم همه جانبه فرهنگی دشمن ، امری لازم و بسیار مهم است که در صورت تحقق ، تحولی عظیم و جهانی را به دنبال خواهد داشت و خانواده ها برای تحقق بخشیدن به این هدف بزرگ لازم است سه گام اساسی را دنبال کنند:
اول : خدا محوری ، دوم : امام محوری و سوم : اخلاق محوری
یکی از مباحث مهم خانواده از دیدگاه کارشناسان تربیتی، عنوان گذاری و تقسیم بندی خانواده ها براساس اهداف و روشها و روابط حاکم بر اعضاء خانواده می باشد. به طور مثال برخی از خانواده ها چنین عنوان گذاری شده اند.
1. خانواده مستبد: خانواده ای که محور روابط اعضای آن براساس قدرت، خشونت در رفتار و خود محوری است.
۲. خانواده دمکرات: خانواده ای که افراد آن احساس آزادی بیش از حد دارند و بیشتر به بیرون از خانه تعلق دارند تا درون
۳. خانواده افراطی: خانواده ای است که در آن به یکی از ارزشهای اخلاقی، توجه بیش از حد می شود، مانند: محبت، غیرت...
۴. خانواده غافل: خانواده ای است که والدین در آن به خود یا فرزندان، خدا و امام زمان علیه السلام و یا همه توجهی ندارند.
۵. خانواده آشفته: خانواده ای که اعضای آن مضطرب، کینه توز و ناامیدند.
. خانواده بالنده: خانواده ای که از آرامش و نشاط کافی برخوردار هستند.
۷. خانواده کامل و معتدل: خانواده ای که اعضای آن به تمام ارزشها و نیازهای انسانی درون و بیرون خانواده ها توجه داشته و هر فرد از جایگاه و نقش خاص برخوردار است.
حال با توجه به این عناوین می توان خانواده ای با عنوان خانواده مهدی نیز تعریف نمود و گفت:
خانواده مهدوی: خانواده ای است آرمانی و معنوی که علاوه بر داشتن همه ارزشهای انسانی اخلاقی و نقاط مثبت خانواده های یاد شده و پرهیز و اجتناب از نقاط منفی آنان به طور ویژه توجه به دو موضوع خدا محوری و امام محوری دارد و خانه و خانواده رنگ و بوی توجه و عشق و عرفان و اطاعت از خدا و امام زمان علیه السلام نیاز دارد.
نشست پژوهشی با حضور مدیر بنیاد و قائم مقام و مسئول آموزش و با شرکت کارشناسان مهدوی در حوزه پژوهش در تاریخ 3 تیرماه 98 در سالن جلسات بنیاد برگزار گردید . در این جلسه ابتدا مدیر محترم بنیاد در رابطه اهمیت و ضرورت پژوهش در حوزه مباحث و معارف مهدوی و لزوم جدیت و نظم و پشتکار همه اعضا نکاتی را بیان فرمودند .در ادامه کارشناسان حاضر در جلسه نظرات و دیدگاه های خود را بیان فرمودند و در ادامه قائم مقام بنیاد در خصوص روش های انجام امور پژوهش و شکل گیری کار گروهی و نحوه تعامل آنان توضیحات ارائه دادند . مسئول آموزش بنیاد نیز در این خصوص تذکراتی را بیان فرمودند . در پایان مقرر گردید جلسات کمیته ها و کارگروها با معرفی موضوعات بطور منظم شروع به کار کند.
✨صدوق رحمت الله علیه در کتاب عیون اخبار الرضا علیه السلام از حضرت رضا علیه السلام نقل کرده که ایشان، از پدران بزرگوارش و آنها از امیرالمؤمنین علیه السلام روایت کرده اند: «رسول خدا در ضمن حدیثی فرمودند: برای امر امت من، مردی از فرزندان امام حسین علیه السلام قیام کند».(1)
✨و نیز در کتاب کمال الدین روایت شده که آن حضرت از پدران بزرگوارش، و آنان از امیرالمؤمنین علیه السلام روایت کرده اند که به امام حسین علیه السلام فرمود: «ای حسین، نهمین نفر از فرزندان تو، آن قیام کننده به حق است».(2)
1.عیون اخبار الرضا علیه السلام ج 2 ص 66 ح 293
2.کمال الدین ج 1 ص 304 ح 16
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله :
✨قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صُلِّيَ اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ: سَتُدْفَنُ بَضْعَةُ مِنِّي بِأَرْضِ خُرَاسَانَ لَا يَزُورُهَا مُؤْمِنُ الَّا أَوْجَبَ اللَّهُ لَهُ الْجَنَّةَ
وَ حَرَّمَ جَسَدَهُ عَلَيَّ النَّارِ
✨به زودي پارهي تن من در سرزمين خراسان دفن ميشود که هيچ مؤمني او را زيارت نميکند، مگر اين که خداوند بهشت را بر او واجب ساخته و پيکرش را بر (آتش) دوزخ حرام ميسازد.
الوافی ج14 ص1551