رییس کمیسیون فرهنگی شورا:
🔹تعیین تکلیف سینما هجرت کرج در دست اقدام است
۲۷ شهریور ۱۴۰۲، ۱۵:۳۹
کد خبر: ۸۵۲۳۱۵۲۹
کرج - خبرگزاری ایرنا - رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی کلانشهر کرج با اشاره به موضوع تهاتر و جابه جایی سینما هجرت کرج اعلام کرد: لایحه تعیین تکلیف این سینما توسط شهرداری کرج در دست بررسی و اقدام قرار گرفته است.
علیرضا سعیدی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: موضوع جابه جایی سینما هجرت کرج مربوط به ۱۲ سال پیش است اما این درخواست در کمیسیون فرهنگی شورای ششم مورد بررسی و تصویب شد.
وی ادامه داد: قرار براین شد که قطعه زمینی مربوط به تئاتر شهر در حاشیه بوستان تاجیکستان کرج در ازای ساختمان سینما هجرت به حوزه هنری استان البرز واگذار شود اما حوزه هنری افزون بر زمین تئاتر شهر درخواست تحویل یک قطعه زمین مازاد مربوط به پارکینگ عمومی در حاشیه زمین تئاتر شهررا داشت که به تائید شورای شهر نرسید.
سعیدی گفت: از آنجا که سینما هجرت یک فضای فرهنگی است براین اساس تهاتر آن با یک ملک فرهنگی مورد قبول شورا است اما درخواست حوزه هنری استان فراتراز ملک فرهنگی است.
وی ادامه داد: چند روز پیش لایحه تهاتر سینما هجرت و زمین تئاتر شهر کرج توسط شهرداری به شورای شهرکرج ارسال شد که به دلیل شفاف نبودن ابعاد لایحه، دوباره برای اصلاح به شهرداری ارجاع شد.
رییس کمیسیون فرهنگی ، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر کرج افزود: مقرر شد شهرداری کرج در مدت زمان یک ماه نسبت به رفع ابهامات تهاتر زمین تئاتر شهر و سینما هجرت اقدام لازم را انجام دهد و لایحه را به شورای شهر ارسال کند.
سعیدی تاکید کرد: در مجموع مدیریت شهری کرج آماده تعیین تکلیف سینما هجرت در کمترین زمان ممکن است و امیدواریم در آینده نزدیک پرونده ملکی این سینما مختومه شود.
مدیرحوزه هنری استان البرز چند روز پیش با اشاره به بلاتکلیفی ۱۲ ساله سینما هجرت کرج از مدیریت شهری کرج خواست این موضوع را در اسرع وقت حل و فصل نماید.
محمد مهرابی ادامه داد: از آنجا که ساختمان سینما هجرت کرج در طرح توسعه معابر شهری قرار گرفته و از سوی دیگر ساختمان آن فرسوده است، بنا براین حوزه هنری برای بازسازی یا تهاتر آن در بلاتکلیفی به سر می برد.
وی با بیان اینکه مکاتبات و هماهنگی ها برای جابه جایی سینما هجرت از سال ۱۳۹۰ آغاز شد، تصریح کرد: پس از مکاتبات فراوان در سال ۱۳۹۵(شورای چهارم کرج ) مقرر شد که شهرداری زمینی با ارزشی کمتر از ارزش روز سینما هجرت به حوزه هنری واگذار کند ولی به محض تصویب این موضوع، شورای پنجم بر سر کار آمد و مصوبات شورای قبلی در این زمینه بلاتکلیف ماند.
وی با بیان اینکه سینما هجرت دیگر استانداردهای لازم برای استفاده مردم را ندارد، گفت: حوزه هنری با استفاده از ظرفیت های خود می تواند بودجه کلانی را به استان البرز بیاورد و پردیس فرهنگی احداث کند و فقط در این زمینه نیازمند یک زمین است.
🔗 البرز پژوهی @alborzology
🔹بازتاب...
۲ مهر ۱۴۰۲
✍ خاطره ۵۵ ساله کرج را ویران نکنید
🔗 البرز پژوهی @alborzology
🔹بازتاب...
۲ مهر ۱۴۰۲
✍ خاطره ۵۵ ساله کرج را ویران نکنید
🔗 البرز پژوهی @alborzology
🔹بازتاب...
توضیح محسن مصباح درباره نخستین سینمای کرج
۳ مهر ۱۴۹۲
✍ خاطره ۵۵ ساله کرج را ویران نکنید
🔗 البرز پژوهی @alborzology
🔹بازتاب...
توضیح یکی از اعضای انجمن ادبی فرهنگی پرنیان درباره نخستین سینمای کرج
۳ مهر ۱۴۰۲
✍ خاطره ۵۵ ساله کرج را ویران نکنید
🔗 البرز پژوهی @alborzology
🔹 واکنش دکتر مهراب رجبی به یادداشت "خاطره ۵۵ ساله کرج را ویران نکنید"
سلام حسین جان.
سپاس از انگیزه و دقت شما.
در تایید نقطه نظرتان باید یادآور شوم که از قضا علاوه بر دیرینگی، این سینما در یکی از کهن ترین مناطق شهر کرج و به نوعی در هسته مرکزی شهر - سرپل - در مجاورت پل شاه و سلسال، مشرف به بوستان شهید چمران و منطقه موسوم به سر چشمه قرار گرفته. محله ای که شهرداری قصد بازسازی و مرمت این بافت تاریخی را دارد.
بنده نیز موضوع را متذکر خواهم شد.
فدایت - مهراب
۳ مهر ۱۴۰۲
🔗 البرز پژوهی @alborzology
🔹تکلیف قدیمیترین سینمای کرج مشخص نیست
سعیدی عضو شورای شهر کرج:
قرار بود قطعه زمینی در حاشیه بوستان تاجیکستان در ازای ساختمان سینما هجرت به حوزه هنری استان واگذار شود اما حوزه هنری اضافه بر این زمین، درخواست تحویل یک قطعه زمین مازاد را هم داشت که به تایید شورای شهر نرسید.
👇
http://isna.ir/xdPDWL
🔗 البرز پژوهی @alborzology
🔹آمار شهدای جنگ تحمیلی عراق علیه ایران به تفکیک استان
خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)
🔗 البرز پژوهی @alborzology
🔹برگی از تاریخ استان البرز
نمونه کارت عضویت در گروه «مکتب مبارزان طالقانی»
۱۰ آذر ۱۳۵۸
✍ یادداشت حسین عسکری
✍ توضیحات فاطمه شعبانی
🔗 البرز پژوهی @alborzology
🔹برگی از تاریخ استان البرز
درباره نخستین موزه اسناد و نسخ خطی و مردم شناسی در استان البرز
🔗 البرز پژوهی @alborzology
🔹برگی از تاریخ استان البرز
درباره نخستین موزه اسناد و نسخ خطی و مردم شناسی در استان البرز
نخستین موزه اسناد و نسخ خطی و مردم شناسی در استان البرز در تاریخ ۱۳۸۸/۲/۱ به همت آقای عباس فتاحیان و مشارکت معاونت فرهنگی و اجتماعی و اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری بنیان گذاری شد.
این موزه نیمه خصوصی که در دو طبقه در طبقه فوقانی تالار نژادفلاح قرار داشت، همه روزه پذیرای تعداد زیادی از بازدید کنندگان علاقه مند قرار داشت.
در این موزه بیش از ۵ هزار قطعه شئی سفالی و وسایل و ادوات زندگی مردم قدیم و حدود ۴۵ هزار سند و نسخ خطی از دوران پیشین مردم این مرز و بوم به نمایش گذاشته شده بود.
قسمتی از فعالیت های این موزه عبارت بودند از: برگزاری بیش از صد ها کلاس های پژوهشی، علمی، فرهنگی و تاریخی و کلاس های کرج شناسی و جلسات سخنرانی و برگزاری همایش و جشنواره و نمایشگاه فرهنگی متعدد و ساخت فیلم های مستند با استفاده از کارشناسان مجرب. تشکیل تورهاي گردشگری و بازدید از آثار تاریخی و اماکن مذهبی در سطح استان البرز به صورت رایگان.
نخستین موزه اسناد و نسخ خطی و مردم شناسی کرج که توانسته بود در اندک مدت کوتاهی بیش از صدها تن از جوانان دختر و پسر بخصوص دانشجویان و علاقه مند به آشنایی بیشتر به آثار طبیعی و تاریخی و فرهنگی استان تازه تاسیس البرز را به خود جلب و جذب کند، چنانکه موقعیتی بس ویژه به وجود آورده بود.
اما در یک اقدامی نامعلوم و دور از انتظار در تاریخ ۱۰ خرداد سال ۱۳۹۱ از طرف بنیان گذار و موسس آن آقای عباس فتاحیان به طور رسمی به صورت وقف تماماً به اداره کل اوقات و امور خیریه استان البرز واگذار گردید.
امید است مسؤلین امر جای خالی این مکان ارزشمند را که بیش از بیش در استان احساس می گردد هر چه زودتر سنگ بنای آن را که سرافرازی و بالندگی برای استان البرز با بیش از ۹ هزار سال خدمت در این منطقه از کشور عزیز مان ایران است اقدام نمایند.
جا دارد ذکری هم گردد از اولین موزه جانور شناسی ایران با قدمتی حدود یک قرن در استان البرز مستقر در (پردیس کشاورزی کرج).
- به نقل از کتاب اولین های کرج
بنیاد البرز شناسی
✍ حسن شاهمحمدی
سوم مهر ۱۴۰۲
تصاویر مربوط به این یادداشت
🔗 البرز پژوهی @alborzology