🚩روایت آیتالله شبزنده دار از توصیه امام خامنهای درباره «بیانیه گام دوم»
آیتالله شبزندهدار صبح امروز در جلسه درس خارج فقه با اشاره به دیدار اخیرش با رهبر انقلاب روایتی از آنچه ایشان درباره «بیانیه گام دوم انقلاب» گفته بودند را نقل کرده است:
🔹ایشان فرمودند: «من روی این بیانیه خیلی زحمت کشیدم و فرمودند من بنای بر این ندارم که اگر چیزی نوشتم یا مطلبی میگویم از دیگران درخواست کنم که روی آن کار کنند ولی راجع به این میگویم این کار را بکنند...» این درخواست و مطالبه را ایشان دارند.
🔹من دیروز در مشهد به طلاب عرض کردم که این بیانیه را مثل کتب درسی به مباحثه بگذارید و بعد در راه نشر و تبیین و پیادهسازی آن تلاش کنید. خود ما هم هر روز یک بخشی از بیانیه را همینجا قرائت خواهیم کرد.
معاونت پژوهش مرکزعلمی فرهنگی الهادی علیه السلام
به گزارش خبرنگار ایکنا؛ در همایش « مدرسه تربیتی امام موسی صدر و دلالتهای آن در زمان حاضر»، محسن اسماعیلی گفت:
- دانش، آموزش و پرورش سه هنر جداگانه هستند. لذا دانشمندان برجستهای را میبینید که معلم های خوبی نیستند؛ چنانکه برخی از آنها مدرسان مشهوری نیز هستند، اما مربی خوبی نیستند و حتی در تربیت فرزندان خود هم موفق نیستند چه رسد به تربیت نسل جوان!
- ویژگی امام موسی صدر آن است که هم دانشمند و هم معلم و هم مربی خوبی است؛ یعنی هر سه هنر در او جمع بوده است.
- او به خوبی دریافته بود که اولاً دین از جنس باور است. ثانیاً باور را مخاطب باید قبول کند. ثالثاً انسان یک موجود انتخابگر است. او به انتخاب انسان اصالت میداد و با قلب مخاطب حرف میزد.
- انسانشناسی مقدمه تربیت است و تا کسی نتواند انسان را بشناسد، در تربیت نیز موفق نخواهد بود. خدا انسان را موجودی انتخابگر ساخته است. چندین آیه در قرآن داریم که اگر میخواستیم با یک اراده همه انسان ها بالاجبار مومن میشدند، اما چنین چیزی نخواسته ایم و نمی خواهیم.
- موسی صدر میگوید: شاید بتوان با اجبار به کسی آموزش داد، اما تربیت دینی به اجبار حاصل نمیشود. انسان موجودی انتخابگر و کریم است و باید با حفظ کرامت با او گفتوگو کرد و کاری کرد که قلباً ارزشهای دینی را بپذیرد.
- آنچه امام موسی صدر را موثر و ماندگار کرد؛ سیره عملی و رفتار و اخلاق او بود نه سخنرانی ها و درس هایش. او می پرسید: ما چه شباهتی با علی(ع) داریم؟ اگر نمیخواهیم در عمل مانند او باشیم چرا او را بدنام میکنیم؟
متن کامل این سخنان را در نشانی زیر ببینید: http://iqna.ir/fa/news/3791496/
بسمه تعالی
قابل توجه طلاب محترم
متن کامل بیانیه مقام معظم رهبری حفظه الله در کانال مدرسه الهادی علیه السلام گذاشته شد در همین رابطه مسابقه ای هم طراحی شده که بزودی اطلاع رسانی می شود
بسمالله الرحمن الرحیم
#امام_هادی_النقی_ع_شهادت
#مهدی_مقیمی
▶️
نیمۀ شب امام رابردند
خانه و خانواده مضطرب است
نگرانِ امامِ هادی شد
سامرا بی قرار و ملتهب است
@hosenih
من بمیرم که پیش چشمانش
سَبِّ جدِّ گرامی اش کردند
دل هفت آسمان به درد آمد
بس که بی احترامی اش کردند
@hosenih
می بَرَندش بدونِ عمامه
غربت از چشمهاش معلوم است
خوب که ، در رُخش نگاه کنی
مثل جدّش علیست مظلوم است
@hosenih
جان به قربان آن امامی که
دستهایش به غصه زنجیر است
علتِ بردنش به بزم شراب
به گمانم به قصد تحقیر است
@hosenih
متوکل مقابل حضار
اندکی آمد و توقف کرد
بی حیا از شرابِ در دستش
به امام دهم تعارف کرد
@hosenih
خواست تا که امام هادی را
نحوهء دیگری عذاب دهد
گفت با او که شعر میخوانی
منتظر ماند تا جواب دهد
@hosenih
حضرتش قصد شعر خواندن کرد
کرد آغاز معجزاتِ کلام
سخنش مثل تیغ حیدر بود
محشری شد به پا زِ شعر امام
@hosenih
بر سرِ دشمنش خراب ، آقا
گویی آن خانۀ مجلل کرد
شعرها در مَذَمّتِ دنیا
عیش او را به غم مبدل کرد
@hosenih
متوکل که منقلب گردید
در خود احساس روسیاهی کرد
لااقل در میان آن مجلس
از امام آمد عذرخواهی کرد
@hosenih
دشمنی هم سراغ دارم که
پرچم ظلمِ بی امان برداشت
در قبال سری که قرآن خواند
بی حیا چوب خیزران برداشت
@hosenih
پیش زنها و بچه ها ، ملعون
پستی اش را به خلق ثابت کرد
ضربه را بر لب و دهانش زد
صوت قرآن به چوب ساکت کرد
@hosenih
گریه کردیم بر حسین ، ولی
حال زینب کجا و ما ؟ هیهات
ما شنیدیم و خواهرش دیده
وای بر حال عمۀ سادات
⏹
© کانال رسمی "حسینیه؛ پایگاه تخصصی مدح و مرثیه"؛ @hosenih
قابل توجه طلاب محترم
دو روایت از روایات اهل بیت علیهم السلام که مدیر محترم جناب حجه الاسلام و المسلمین حاج آقای عربیان بعداز نماز عشاء در نماز خانه مدرسه به مناسبت ایام نوروز فرمودند همراه باآدرس خدمت شما ارسال میشود انشاء الله از این احادیث کمال استفاده راببرید
روایت اول :
حَدَّثَنَا أَبِي رَحِمَهُ اَللَّهُ قَالَ حَدَّثَنَا عَلِيُّ بْنُ إِبْرَاهِيمَ عَنْ أَبِيهِ عَنِ اَلْحُسَيْنِ بْنِ يَزِيدَ عَنْ إِسْمَاعِيلَ بْنِ مُسْلِمٍ اَلسَّكُونِيِّ عَنِ اَلصَّادِقِ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِيهِ عَنْ آبَائِهِ عَلَيْهِمُ السَّلاَمُ قَالَ قَالَ عَلِيٌّ عَلَيْهِ السَّلاَمُ : مَا مِنْ يَوْمٍ يَمُرُّ عَلَى اِبْنِ آدَمَ إِلاَّ قَالَ لَهُ ذَلِكَ اَلْيَوْمُ يَا اِبْنَ آدَمَ أَنَا يَوْمٌ جَدِيدٌ وَ أَنَا عَلَيْكَ شَهِيدٌ فَقُلْ فِيَّ خَيْراً وَ اِعْمَلْ فِيَّ خَيْراً أَشْهَدُ لَكَ بِهِ يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ فَإِنَّكَ لَنْ تَرَانِي بَعْدَهُ أَبَداً.
ترجمه :
امیرا لمومنین علی عليه السّلام فرمود: هيچ روزى بر فرزند آدم نميگذرد، مگر آنكه آن روز به او ميگويد: من روزى جديدم، و من بر تو گواهم، پس در ساعات من سخن خيرى بگو، و كار خيرى بكن، تا بروز قيامت براى تو به آن گفتار نيك و كردار نيك گواهى دهم، زيرا تو بعد از اين هرگز مرا نخواهى ديد
نشانی : الأمالی (للصدوق) , جلد 1 , صفحه
عنوان باب : المجلس الثالث و العشرون
حدیث دوم اینکه چه فرقی می کند امام و حاکم جامعه اسلامی چه کسی باشد
1308- 10- وَ عَنْهُ، قَالَ: أَخْبَرَنَا جَمَاعَةٌ، عَنْ أَبِي الْمُفَضَّلِ، قَالَ: حَدَّثَنَا أَبُو صَالِحٍ مُحَمَّدُ بْنُ صَالِحِ بْنِ فَيْضِ بْنِ فَيَّاضٍ الْعِجْلِيُّ السَّاوِيُّ، قَالَ: حَدَّثَنَا أَحْمَدُ بْنُ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسَى الْأَشْعَرِيُّ، قَالَ: حَدَّثَنَا الْحَسَنُ بْنُ مَحْبُوبٍ، عَنْ هِشَامِ بْنِ سَالِمٍ، عَنْ حَبِيبٍ السِّجِسْتَانِيِّ، عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيٍّ الْبَاقِرِ، عَنْ عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ، عَنِ الْحُسَيْنِ بْنِ عَلِيٍّ، عَنْ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ (عَلَيْهِمُ السَّلَامُ)، عَنْ رَسُولِ اللَّهِ (صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ)، عَنْ جَبْرَئِيلَ (عَلَيْهِ السَّلَامُ)، عَنِ اللَّهِ (تَعَالَى)، قَالَ: وَ عِزَّتِي وَ جَلَالِي لَأُعَذِّبَنَّ كُلَّ رَعِيَّةٍ فِي الْإِسْلَامِ دَانَتْ بِوَلَايَةِ إِمَامٍ جَائِرٍ لَيْسَ مِنَ اللَّهِ (عَزَّ وَ جَلَّ)، وَ إِنْ كَانَتِ الرَّعِيَّةُ فِي أَعْمَالِهَا بَرَّةً تَقِيَّةً، وَ لَأَعْفُوَنَّ عَنْ كُلِّ رَعِيَّةٍ دَانَتْ لِوَلَايَةِ إِمَامٍ عَادِلٍ مِنَ اللَّهِ (تَعَالَى) وَ إِنْ كَانَتِ الرَّعِيَّةُ فِي أَعْمَالِهَا طَالِحَةً مُسِيئَةً.
قَالَ عَبْدُ اللَّهِ بْنُ أَبِي يَعْفُورٍ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ الصَّادِقَ (عَلَيْهِ السَّلَامُ)، مَا الْعِلَّةُ أَنْ لَا دِينَ لِهَؤُلَاءِ، وَ لَا عَتْبَ عَلَى هَؤُلَاءِ قَالَ: لِأَنَّ سَيِّئَاتِ الْإِمَامِ الْجَائِرِ تَغْمِرُ حَسَنَاتِ أَوْلِيَائِهِ، وَ حَسَنَاتِ الْإِمَامِ الْعَادِلِ تَغْمِرُ سَيِّئَاتِ أَوْلِيَائِهِ.
ترجمه روایت
.. امام باقر عليه السّلام روايت نموده كه پيامبر خدا صلّى اللَّه عليه و آله فرمود: خداى گرامى و بزرگ فرمود: بىگمان مردمانى را كه در اسلام از پيشوايى ستم پيشه كه از سوى خداى گرامى و بزرگ نيست فرمان برند عذاب مىكنم هر چند در اعمال خويش نيكوكارانى پرهيزكار باشند و بىترديد مردمانى را كه در اسلام از پيشوايى راهبر كه از سوى خداى گرامى و بزرگ باشد فرمان برند مىبخشم هر چند در اعمال خويش ستم پيشهاى بدكار باشند.
عبدالله ابی یعفور گویا تعجب می کند می پرسد چرا خداوند کارهای شایسته پیروان امام ستمگر را قبول نمی کند و در مقابل کارهای بد پیروان امام عادل را می بخشد ؟ امام می فرماید دلیل این مطلب این است که بدیهای امام ستمگر خوبیهای پیروانش را از بین می برد و خوبهای امام عادل گناهان پیروانش را از جبران می کند
الأمالي (للطوسي)، النص، ص: 634
شب4شعبان استادعربیان(فشرده).mp3
3.92M
بیانات استادعربیان ومداحی آقای اسلامی شب میلادامام سجاد علیه السلام
🔻امامسجاد"علیهالسلام" به فرزندشان امامباقر"علیهالسلام" فرمودند: ای فرزندم، پنج گروه هستند که بههیچوجه با اینها نه مصاحبت بکن، نه حرف بزن و نه با آنها رفیقِ درطریق باش؛ یعنی حتی در مسیر راه هم با آنها همراهی نکن.
🔹امامپنجم"علیهالسلام" عرض کردند: پدرجان، آن پنج گروه چه کسانی هستند ؟
🔸امام"علیهالسلام" فرمودند:
1⃣ کذّاب[کسیکه بسیار دروغ میگوید]؛ اینها بهمنزلۀ سراب هستند و بعید را برای شما نزدیک جلوه میدهد و قریب را برایتان دور جلوه میدهد.
2⃣ فاسق؛ یعنی انسانی که اهل گناه و معصیت است. با این فرد، بههیچوجه همراهی نکن که تو را به یک لقمه یا کمتر از آن ممکن است بفروشد.
3⃣بخیل؛ با او بههیچوجه مصاحبت نکن که تو را در مال خودش و آنجایی که شما به آن مال نیاز دارید، ذلیل میکند.
4⃣احمق؛ یعنی کسیکه عقل کمی دارد، با او هم بههیچوجه همراهی نکن که انسان احمق، قصدش نفعرساندن به شما است، اما چون عقلش کم است، ضرر به شما میزند.
5⃣با کسیکه با رحم خودش قطع ارتباط کرده است و فرمودند: «من در سه جای قرآن دیدم کسانیکه ارتباط خودشان را با اقوامشان قطع کردند، در نزد خدای عزّوجل، ملعون واقع شدند و خداوند آنها را لعنت کرده است. یکی در آیۀ ۲۲و۲۳ سورۀ محمد"صلیاللهعلیهوآلهوسلم" و دوم، در سورۀ رعد، آیۀ ۲۵ و سوم هم در آیۀ ۲۷ سورۀ بقره.»
@abolhasanmahdavi