#روان_شناسی_علم #فرهنگ_علم
#اقول: مدح و ذم فضیلت، یکی از مهمترین عناصر فرهنگ کنشگران علوم اسلامی است که نقش پشتصحنه بسیار مهمی در علم دارد. به گمانم، جمله دوم بسیار کلیدیتر از جمله اول است. مدح خود، طبیعی است؛ اما دشواری قبولکردن فضل دیگران، که اتفاقا با پوشش ادله شرعیعرفیعقلی نیز انجام میشود، مسئله است. پیشتر هم اشاره کرده بودم که ما عموما اثبات خود را در #نفی_دیگران میجوییم. مشکل اینجاست، این به عنوان یک عنصر نانوشته فرهنگ علم، پذیرفته و پیدرپی بازتولید میشود.
#برش #ازکتاب جرعهای از دریا (آیتالله شبیری)، ج۳، ص۶۴۱
@aliebrahimpour_ir
📌 فرق #نیاز در فلسفه و جامعه
✅ #نظام_عالم بر روی این #اصل برپا شده: اگر نیاز به صورت واقعی در جایی برقرار شود، عالم مدد و کمک میکند که این نیاز برآورده شود.
📙#برش #ازکتاب : گریز از ایمان و گریز از عمل، استاد #شهید_مطهری، ص۲۰
@aliebrahimpour_ir
📌دانش تبلیغ دین
حاجشیخ #علیرضا_پناهیان بعد از عمری آمده در حوزهعلمیهقم (مدرسه امام کاظم ع) کلاس دانش تبلیغ دین برگزار میکند.
نه فقط محض ماجراجویی بعد از نماز عشاء نشستم و در کلاس امشبش شرکت کردم؛ که خودش را هم دوست دارم؛ هرچند این چندسال اخیر خیلی جادهخاکی زد و آبروریزی؛ اما سالیانی پامنبری ثابتش بودیم و مهمتر اینکه ریشش را در این مسیر حسابی سفید کرده؛ حرمتی دارد بالاخره.
حالا بعد از عمری، شاید دیده این تجربهاش را اگر بخواهد واقعا هدر ندهد، باید به طلاب انتقال بدهد و نکته مثبتش را در این دیدم که محیط آزاد حوزوی را برگزیده، نه محفلهای از پیش تعیینشده را.
این اول از همه برای خودش مفید است که در محیط علمی با بدنه طلاب مستشکل قمی درگیر شود و از بنبستها و پیلههای ذهنی رها میشود.
زمینهای هم است که خودش را به عنوان یک حوزوی اصیل فاضل نشان بدهد که البته در دیالوگها و رفتوبرگشتها نشان داد از فضل و دقتهای حوزوی کمبهره نیست؛ ایکاش زودتر این کار را میکرد و ایکاش حداقل این مباحثهها را ادامه دهد.
استفاده کردم. خدا بر توفیقات او و ما بیفزاید.
@aliebrahimpour_ir ۱۴۰۰.۱۲.۲ دوشنبه
💠 #توکل یعنی کار را نبیند و کارساز ببیند. نباید ترک عمل کرد، بلکه باید عمل #ندید .
#برش #ازکتاب: شرح ملاهادی سبزواری بر مثنوی، ج۳: ص۱۶۶.
@aliebrahimpour_ir
📌مغز و معده
😳این ترکیب را ببینید:
تکتک، به غایت، فاضل، نامدار و محترم؛
اما
این افراد حتی نمیتوانند برای صرف ناهار هم دور یک میز با هم بنشینند؛ حتی یک مفهوم واحد هم بینشان اشتراک در معنا ندارد: نه عقل، نه جامعه، نه تاریخ، نه انقلاب، نه عدالت، نه اسلام و نه حتی توحید! بله، حتی در معنای توحید هم با هم اشتراک ندارند! (اغراق نمیکنم؛ از روی اطلاع میگم!)
🧠🗣با این حال، این افرادی که نمیتوانند در یک اتاق با هم باشند و حتی در یک مفهوم هم مشترک نیستند، قرار است دور میزِ ذهنِ طلبه/دانشجو جمع شوند و محتوا ارائه دهند!
🐑گمانم این است اگر ذهن افراد، صفحه کاغذی بود، آن را مچاله شده، از دهن برّه بیرون بکشی، بگذاری در جیب شلوار در ماشینلباسشویی، بعد بازش کنی و مشتی میخ و پونز در آن فرو کنی، آنقدری آسیب نمیبیند که ذهن مخاطبان این دوره!
🍲اگر این دوره را مثلا دانشگاه تهران برگزار میکرد، ذهنم را درگیر نمیکرد؛ اما چرا جمعی طلبگی با دغدغهی انقلاباسلامی به چنین فاجعهای اقدام میکند؟ پُز روشنفکری؟ کسب درآمد؟ خودبرندسازی؟ مانور ماخیلیباحالیم؟ یا انتقال تلاطمهای ذهنیخود به شاگردان؟
🔹️پ.ن۱: این لیست در حال تکمیل است!
🔹پ.ن۲: بهراستی خودِ این اساتید عقلانیت اجتماعی، هنگام قبول تدریس در این دوره، از اسامی سایر اساتید کسب اطلاع کردهاند؟ درباره حداقل برخی از آنها عمیقا متعجبم!
🔹️پ.ن۲: اگر میکسشدهی کباببناب و شیربرنجپرچرب و عسلطبیعی و لواشککیویاعلا و دوغکفیر و آبکرفستازه و نوتلا اصل و آببرگه میل کردید، حتما منتظر #شکمروی حاد هم باشید. 🌷
@aliebrahimpour_ir ۱۴۰۰.۱۲.۸
سقف بالاسر آینده هممون؛
با نظموترتیب، آماده،
منتظرن.
@alievrahimpour_ir ۱۴۰۱.۰۱.۱۱
🍃چگونه شهودهای اخلاقی و خوشی زندگی خود را کشف کنیم؟
🔻توصیه به خواندن #کتاب هایی که ما را در راه #کشف_شهود هایمان کمک می رساند
🔹گزارههای شهودی گزارههایی هستند که هر چه به ذهنمان فشار بیاوریم نمیتوانیم آنها را تصدیق #نکنیم. ذهن آدمی در عدم تصدیق این گزارهها عاجز است. مثال: کل علم منطق مبتنی است بر این که اگر الف ب باشد و ب هم ج باشد، الف ج است. این گزاره یک گزارهی شهودی است.
🔹این شهود، (Intuition) #شهود_عقلی است و با کشف و شهود عرفا (Inspiration) که شهود حسی است، متفاوت است. شهود عقلی در مقابل استدلال و استنتاج قرار میگیرد. گزاره شهودی گزاره غیر استدلالیای است که از عدم تصدیق آن عاجز باشیم.
☘هر کس باید با شهودهای خودش #زندگی کند. اگر با شهودهایمان مخالفت کنیم آب خوش از گلویمان پایین نمیرود. همان طور که هر کشوری قانون اساسی دارد و اساسی بودنش به این است که هر قانون دیگری اگر با این قانون ناسازگار باشد از اول از درجه اعتبار ساقط است و سایر قوانین باید تابع قانون اساسی باشند، شهودهای هر آدمی هم #قانون_اساسی زندگی او است. هر چه در زندگی من با شهودهایم ناسازگار باشد نابودم میکند.
☘کشف شهودهای هر کس بزرگترین کاری است که هر انسانی باید در زندگی انجام دهد. شهودهای هر کس بزرگترین راهنماهای زندگی او هستند. میتوان آنها را همان رسولان باطنی دانست. تنها راه درست زندگی کردن شناخت شهودها و عمل کردن مطابق آنها است.
🔹چگونه میتوانیم شهودهایمان را بشناسیم؟
نیچه و سقراط و یونگ هر کدام آزمایشهایی برای شناسایی شهودها نشانمان دادهاند. اما یک راه دیگر، خواندن کتابهایی است که شهودهای ما را به ما نشان دهد.
🌺در روانشناسی تجربهای هست به نام #آی_گفتی (Ah experience). این تجربه زمانی اتفاق میافتد که حرفی را میشنویم یا میخوانیم و روی پای خودمان میزنیم که آی گفتی... این را یک عمر میدانستم اما نمیتوانستم بگویم یا این را نمیدانستم ولی انگار این حرف از عمق وجود من زده شده است. گزارههایی که با آنها به تجربه آی گفتی میرسیم، شهودهای ما هستند.
🔹کتابهایی در ادبیات جهان هست که نویسندگان آن توانستهاند توی پوست همه آدمها بروند و همه آدمها خودشان را در آن کتابها مییابند و با آن احساس یگانگی یا همزادپنداری میکنند. این کتابها بهتر از هر مشاور روانی عمل میکنند.
☘اگر 10 تا از این کتابها را بخوانیم و جملاتی را که با آنها تجربهی #آی_گفتی برایمان اتفاق میفتد را مشخص کنیم، تقریبا همه شهودهایمان کشف خواهد شد. در ادامه به تعدادی از این کتابها اشاره میشود:
🔻لیست کتاب ها :
1. مائدههای زمینی و مائدههای تازه: دو کتاب در یک مجلد، نوشته آندره ژید، ترجمه مهستی بحرینی، انتشارات نیلوفر
2. برادران کارامازوف، نوشته داستایوفسکی، ترجمه دکتر صالح حسینی
3. گزارش به خاک یونان، نوشته کازانتزاکیس، ترجمه دکتر صالح حسینی
4. لبهی تیغ، نوشته سامرست موام، ترجمه مهرداد نبیلی، نشر فرزانه
5. در باب حکمت زندگی، نوشته شوپنهاور، ترجمه محمد مبشری، انتشارات نیلوفر
6. تشبه به مسیح، نوشته توماس آکمپیس، ترجمه سایه میثمی، نشر هرمس
7. زوربای یونانی، نوشته کازانتزاکیس، ترجمه محمد قاضی
8. آناکارنینا، نوشته تولستوی، ترجمه سروش حبیبی
9. مادام بوواری، نوشته گوستاو فلوبر، ترجمه مهدی سحابی
10. سونات کرویتزر، نوشته تولستوی، ترجمه سروش حبیبی، نشر چشمه
11. گرگ بیایان، نوشته هرمان هسه، ترجمه کیکاووس جهانداری
12. اعترافات آگوستین قدیس، ترجمه سایه میثمی، نشر سهروردی
👤مصطفی ملکیان، درسگفتار فلسفه اخلاق - موسسه پرسش، آذرماه 95
https://t.me/mostafamalekian/3035
@aliebrahimpour_ir
سلام علی
یک #تجربه مهم در این شب قدر:
اگر روزی آدمی شدی که حرفت را چهارجا میشنید، لازم نیست دربارهی همهچیز و همهکس نظر بدهی!
این متن را بگذار تا نمونهای باشد برای این کار:
https://fekrat.net/%d9%86%d9%82%d8%af%db%8c-%d8%a8%d8%b1-%d8%a8%d8%b1%d9%86%d8%a7%d9%85%d9%87-%d8%aa%d9%84%d9%88%db%8c%d8%b2%db%8c%d9%88%d9%86%db%8c-%d8%b2%d9%86%d8%af%da%af%db%8c-%d9%be%d8%b3-%d8%a7%d8%b2-%d8%b2%d9%86/
وقتی خودت را ملزم کنی دربارهی همه چیز نظر بدهی، آن هم نظر موجساز، مجبور میشوی ببافی؛ مجبور میشوی #از_آب_کره بگیری!
#بافتن / #آسمان_و_ریسمان
@aliebrahimpour_ir ۱۴۰۱.۲.۵
#دانلود نرمافزار زیبا و جامع #صحیفه_سجادیه
ساخت مرکز نور
تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت۱۴۰۱
https://www.noorsoft.org/fa/software/View/74107
https://cafebazaar.ir/app/org.crcis.sahifa [دانلود بازار]
https://play.google.com/store/apps/details?id=org.crcis.sahifa [دانلود گوگلپلی]
@aliebrahimpour_ir