فرهنگستان الیگودرز
اخبار فرهنگی هنری الیگودرز
به گزارش روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی الیگودرز، عصر روز ۲۷شهریور ماه با حضورپیرحیاتی رییس
به گزارش روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی الیگودرز، عصر روز گذشته با حضورپیرحیاتی رییس اداره فرهنگ وارشاد اسلامی ، همایش شعر وموسیقی به مناسبت روز بیست و هفتم شهریور، سالروز درگذشت استاد شهریار و روز شعر و ادب پارسی در تالار کمال مجتمع فرهنگی هنری سیمرغ برگزار شد.
در این همایش ابوذر پیر حیاتی رییس اداره فرهنگ ، ضمن پاسداشت ۲۷ شهریور روز شعر وادب پارسی گفت : بیست و هفتم شهریور ماه، سالروز درگذشت استاد شهریار شاعر بزرگ ایرانی، با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، روز ملی شعر و ادب پارسی، نامگذاری شده است.
پیر حیاتی در ادامه با برشماری برخی ویژگیهای شعر شهریار، دیوان این شاعر را لازمهی ادبیات فارسی دانست و گفت: شهریار شاعریست که ادبیات فارسی و فرهنگ ایرانی هیچگاه از او بینیاز نخواهد بود.
همچنین دراین همایش سعید رجب خوانساری یکی ازاعضا انجمن ادبی فردوسی ضمن قرائت چند بیت ازاشعار خود درخصوص شعر و جایگاه شعرزنده یاد استاد شهریاربیان داشت : شعراستاد جدا از تاثیر برشعر و غزل امروز وی در بین شاعران معاصر بیشتر از هم عنوان خود در بین عوام و مردم توانسته نفوذ کند تا جایی که بسیاری از اشعار ایشان جدا از مناسبت ها ی مذهبی بعضی از اشعار ایشان به عنوان ضرب المثل رواج پیدا کرده است مانند : (نوش داروی پس از مرگ سهراب) همچنین منظومه حید ربابا در بین استانهای ترک نشین بسیار هواخواه دارد.
گفتنی است در این همایش همچنین گروههای موسیقی آموزشگاههای مهراوا و چاووش به اجرای تک نوازی و دونوازی و گروه نوازی پرداخته وتعدادی از اعضای انجمن ادبی فردوسی نیز با قرائت و اجرای شعر خوانی یاد و خاطره شاعر بزرگ ایرانی را گرامی داشتند. همچنین در این همایش توسط پیرحیاتی ریس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی از کتاب شعر زنده یاد علی شاه علی با عنوان آدم های آنسوی ماه رو نمایی شد.
کاش می شد بچه ها را جمع کرد / سنگر آن روزها را گرم کرد
کاش می شد بار دیگر جبهه رفت / جنگ عشقی کرد و تیری خورد و رفت
روابط عمومی اداره فرهنگ وارشاد اسلامی الیگودرز
هفتمین جشنواره فانوس به پایان رسید وهنرمندان الیگودرزی خانم ناهید گودرزی و نگین (زهرا ) نعمت الهی در چندین بخش این جشنواره حائز رتبه برتر شدند. به گزارش روابط عمومی اداره فرهنگ وارشاد اسلامی الیگودرز به نقل از تابناک لرستان، «محسن مرادی» معاون هنری سینمایی اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس لرستان در شامگاه شنبه در آیین اختتامیه هفتمین جشنواره ملی فانوس، اظهار داشت: مرحله استانی هفتمین جشنواره فانوس در لرستان به پایان رسید و این جشنواره برترینهای خود را شناخت.
وی افزود: آثار ارسالی به این جشنواره در بخشهای هنرهای نمایشی، هنرهای تجسمی، فیلم و سریال، موسیقی و سرود، تولیدات رادیویی و بخش ویژه دانش آموزی (سرود دانشآموزی، نقاشی، تئاتر صحنهای، فیلم کوتاه ۱۸۰ ثانیهای)، تئاتر خیابانی، نمایشنامه و در بخش هنرهای تجسمی در شاخههای عکس، نقاشی دیجیتال، نقاشی دستی، طراحی پوستر و بیلبورد، بود.
معاون هنری سینمایی اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس لرستان تصریح کرد: دبیرخانه این جشنواره در استان لرستان در بخش فیلم و سریال در شاخههای سریال داستانی، فیلم داستانی بلند و کوتاه، تلهتئاتر، انیمیشن (پویانمایی)، مستندکوتاه و نماهنگ و در بخش موسیقی و سرود در شاخههای موسیقی با کلام و بیکلام، و سرود دریافت کننده آثار هنرمندان بود. همچنین علاقهمندان آثار خود را در بخش رادیویی در شاخههای نمایش رادیویی و پادکست به دبیرخانه این جشنواره ارسال کردند.
وی متذکر شد: هنرمندان در مورد موضوعات مرتبط با حوزه دفاع مقدس و مقاومت از قبیل نقش ولایت و رهبری در پیشبرد دفاع مقدس و آرمانها و تداوم آن، نقش مردم در دفاع مقدس، نقش زنان، نوجوانان و جوانان در دفاع مقدس، شهدا و ایثارگران دفاع مقدس و خانواده شهدا، سبک زندگی رزمندگان و شهدا (از شهید بودن تا شهید شدن)، سفرهای راهیان نور و نسل امروز، نیز آثاری به جشنواره ارسال کردند.
مرادی در بخش دیگری از سخنان خود به معرفی برگزیدگان این جشنواره پرداخت و گفت: در بخش نمایش صحنهای «امیرمحمد حسنوند» از خرمآباد، «ناهید گودرزی» از الیگودرز و «آرش رضایی» از ازنا به ترتیب مقامهای اول تا سوم را به خود اختصاص دادند.
وی افزود: «سیدحسام شریعتمداری»، «میثم کردی» و «حسین ایزدی» هر سه نفر از بروجرد در بخش نمایش خیابانی موفق به کسب مقام اول تا سوم شدند.
معاون هنری و سینمایی اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس لرستان تصریح کرد: در بخش نمایشنامه نویسی، «پژمان شاهوردی» از بروجرد، «ناهید گودرزی» از الیگودرز و «حجتاله خادمیفرد» از دورود به ترتیب مقامهای اول تا سوم را به خود اختصاص دادند.
وی ادامه داد: در بخش نمایش رادیویی «جلال قربانی» از خرمآباد، در بخش پادکست، «عزیز بابانژاد» از خرم آباد، در بخش عکس، «محمد رضا پولادوند» در بخش فیلم مستند، «فرشته نصرتی» در بخش پوستر، «امین هنامی» در بخش نقاشی، «علی امیدیراد» در بخش فیلم داستانی، «فرهاد پاکنیا» در بخش نماهنگ، همگی از خرمآباد و «ناهید گودرزی» از الیگودرز در بخش پادکست و «میثم پوریان» از ازنا و «حامد حائری» از بروجرد (مشترک) در بخش موسیقی با کلام همگی موفق به کسب رتبه اول شدند.
مرادی با بیان اینکه در بخش موسیقی بیکلام «داوود رضایی» از خرمآباد مقام اول را به خود اختصاص داد، خاطرنشان کرد: در بخش سرود نیز «طاهر مرادی» و «امیر حسین ویس کرمی» هر دو از خرمآباد به ترتیب حائز رتبه اول ودوم شدند.
معاون هنری و سینمایی اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس لرستان با بیان اینکه «مهدیه علیشاهی» از خرمآباد، مقام دوم بخش فیلم داستانی را به خود اختصاص داد، گفت: در هفتمن دوره جشنواره فانوس بخش ویژه دانش آموزی نیز گنجانده شده بود.
وی افزود: در بخش دانش آموزی، «مسعود پورحمزه» از خرمآباد در سرود، «زهرا نعمت الهی» از الیگودرز در نمایش، «نازنین مصطفایی» در بخش نقاشی و «امیر حسین حسنوند» از الشتر در بخش فیلم مقام اول را به خود اختصاص دادند.
به گزارش روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی الیگودرز عصر روز گذشته به مناسبت هفته دفاع مقدس رییس اداره فرهنگ وارشاد اسلامی با حضور در منزل عسگر سرلکی از همکاران جانباز دفاع مقدس با ایشان دیدار و گفتگوکرد
در حاشیه این دیدار ابوذر پیرحیاتی رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی الیگودرز ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس بویژه شهدای شهرستان الیگودرز، این هفته را متعلق به خانواده های شهدا و ایثارگران دانست و افزود : برای مقام و منزلت شهدا و ایثارگران هر میزان وقت بگذاریم باز هم کم خواهد بود.
پیرحیاتی با بیان اینکه هشت سال دفاع مقدس آثار با ارزش و معنوی را بر جای گذاشت که نشانگر روزهای پر فراز و نشیب، تلخ و شیرین حماسه آفرینان صحنه های جنگ است گفت : جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، با تمام ویرانگری هایش دارای فرهنگ انتقالی به نسل های بعدی است، فرهنگ جنگ خود مجموعه ای است از عملکردها، نگرش ها، روش ها، آفرینش های هنری و ادبی سال های جنگ و پس از آن است.
رییس اداره فرهنگ وارشاد اسلامی در ادامه گفت : باید توجه کرد که انتقال این فرهنگ و حماسه ها به نسل های بعدی و حفظ ارزش ها و آثار این سال ها یکی از مهم ترین اقداماتی است که باید بدان توجه شود.
هدایت شده از پردیس لرستان
خرم آباد، میزبان دومین جشنواره بین المللی موسیقی ایثار
دومین جشنواره بینالمللی موسیقی «ایثار» ادارهکل امور هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران در خرم آباد برگزار می شود.
به گزارش پردیس لرستان، دومین دوره جشنواره بینالمللی موسیقی ایثار به دبیری محمد کرم الهی و مشارکت استادان و هنرمندان توسط ادارهکل امور هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران به میزبانی اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان لرستان مهرماه سالجاری در خرم آباد برگزار میشود.
در مرحله اول هنرمندان آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال نمودند و در مرحله دوم، پس از بررسی و ارزیابی آثار توسط هیئت داوران، منتخبین در مرحله نهایی از یازدهم تا پانزدهم مهرماه در خرم آباد به روی صحنه می روند.
جشنواره بین المللی موسیقی ایثار در ۲ بخش «مسابقه ایران» و «بخش بینالملل» (شامل آواز جمعی، موسیقی ملی، موسیقی جهانی و سبک آزاد) برگزار میشود.
https://eitaa.com/pardislorestan