حجت الاسلام والمسلمین خادمی.MP3
17.07M
🎤سخنران: حجتالاسلاموالمسلمین خادمی
✍موضوع: روایات کیف اصبحت
📅 فاطمیه دوم ۱۴۰۳، روز شهادت
🕌 بیت مرحوم آیتاللهالعظمی گلپایگانی (قدس سره)
🌺آدرس کانال در ایتا و تلگرام🌺
@alikhademi110
#سیره_قرآنی حضرت #زهرا (س)
🚩🏴الان که #ایام_فاطمیه است، لازم است زندگی قرآنی حضرت زهرا س را مورد واکاوی قرار دهیم تا معلوم شود قرآن و عترت از هم قابل انفاک نیست.
❓سؤال اساسی این است که زندگی یک جامعه چگونه قرآنی میشود. به عبارت دیگر، ما چه وظایفی در برابر قرآن داریم؟ #قرآن چه #حقوحقوقی برعهده ما دارد؟ این مطالب را اگر متوجه شدیم، زمینهای پیش میآید که بررسی کنیم زندگانی زهرای مرضیه س چگونه قرآنی بوده است.
در مجموع، هفت وظیفه در برابر قرآن داریم؛ اعم از اینکه حقوقی که قرآن برعهده ما دارد بر عهده تکتک افراد جامعه است، یا بر عهده گروهی خاصی از جامعه اسلامی.
1⃣ #استماع_قرآن
اولین وظیفه قرآنی ما، استماع قرآن است؛ این وظیفهای که در برابر قرآن داریم، عام است و همه مردم را شامل میشود و اختصاص به گروهی خاص ندارد.
این وظیفه را خود قرآن مشخص کرده است: «إِذا قُرِئَ الْقُرْآنُ فَاسْتَمِعُوا لَهُ وَ أَنْصِتُوا لَعَلَّکُمْ تُرْحَمُونَ». از این آیه و برخی روایات استفاده میشود که نفس شنیدن قرآن موضوعیت و آثار و برکاتی دارد که جدای از مساله عمل به قرآن که آن هم جز ء برکات قرآن است. خود استماع قرآن برکات دارد. در دوره معاصر که بحث اعجاز موسیقیایی قرآن مطرح شده است، این نکته خود را بیشتر نشان میدهد؛ یعنی لحن و آهنگ قرآن معجزه است. با هیچ لحن و آهنگی قابلمقایسه نیست، حتی با کلمات پیامبر گرامی اسلام ص.
2⃣- #قرائت_قرآن
دومین وظیفه ما در برابر قرآن، تلاوت قرآن است. این وظیفه را خود قرآن مشخص کرده است:
🔸فَاقْرَءُوا مَا تَیَسَّرَ مِنَ الْقُرْآنِ». مهم این است که ارتباط مستمر با قرآن داشته باشیم. مقدارش را خود قرآن مشخص نکرده است. معلوم میشود که اصل، بر مقدار نیست؛ بلکه اصل، برقراری وجود این رابطه مسلمانان با قرآن است.
3⃣- #تدبر در قرآن
سومین وظیفه ما در برابر قرآن، تدبر است:
🔸«کِتَابٌ أَنْزَلْنَاهُ إِلَیْکَ مُبَارَکٌ لِیَدَّبَّرُوا آیَاتِهِ وَلِیَتَذَکَّرَ أُولُو الْأَلْبَابِ».
💫فلسفه نزول قرآن را تدبر و اندیشه معرفی می کند که همه موظفند در قرآن اندیشه کنند.
محکمات قرآن را همه میفهمند؛ در اختیار همه است. آن مقدار که نیاز به تفسیر دارد، از متشابهات قرآن است که بایستی از اهل ذکر استفاده کرد: وَمَا أَرْسَلْنَا مِنْ قَبْلِکَ إِلَّا رِجَالًا نُوحِی إِلَیْهِمْ ۚ فَاسْأَلُوا أَهْلَ الذِّکْرِ إِنْ کُنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ».
👈مهم این است که در #قرآن باید تدبر شود. گاهی تدبر در یک آیه قرآن، مسیری زندگی انسان را تغییر می دهد.
4⃣- #تعلم و یادگیری #قرآن
چهارمین وظیفه، تعلم و یادگیری قرآن کریم است. امام صادق علیهالسلام می فرماید:
🔸«یَنبَغی للمؤمنِ أن لا یَموتَ حتّى یَتَعَلَّمَ القرآنَ ، أو یکونَ فی تَعَلُّمِهِ.» امام صادق علیه السلام: سزاوار است که مؤمن پیش از آنکه بمیرد، قرآن را بیاموزد یا در حال آموختن آن بمیرد.
5⃣- #عمل به #قرآن
پنجمین وظیفه ما در برابر قرآن، عمل به قرآن است. مراد از عمل به قرآن این است که دسورات الهی و قرآنی را سرمشق زندگی خود قرار دهیم و به اوامر ونواهی الهی ترتیب اثر دهیم. علم بدون عمل، ورز و وبال است و نتیجهای جز خسران ندارد.
6⃣- #تعلیم_قرآن
ششمین وظیفه ما در قبال قرآن، تعلیم و آموزش قرآن است: «خَیرُکُم من تعلَّمَ القرآنَ وعلَّمَهُ».
فرهنگ ترویج آموزش قرآن، اعم تجوید، صوت و لحن و تفسیر و مفاهیم، وظیفهای است که در قبال آن داریم. حق قرآن است که آن را به زیبایی تلاوت و به خوبی مفاهیم آن را درک نموده و تفسیر کنیم.
7⃣- هفتمین وظیفه ما #استناد به #قرآن
هفتمین وظیفه ما در برابر قرآن، این است که به قرآن استناد نماییم. در تالیفات و در سخنرانی، استناد به قرآن از کسانی که خود را مروج دین و سخنگویان دین میدانند، لازم است.
😔خیلی زشت است که انسان چندین جلسه صحبت کند، ولی در خلال صحبتها استناد به قرآن نباشد. چنین حرکتی از یک مبلغ دین، ناخودآگاه توهین به قرآن است.
ائمه در هر فرصتی که پیش میآمد، در فرمایشاتشان به قرآن استناد میفرمودند.
قرآن و روایات، این هفت حق را به عهده عموم جامعه اسلامی قرار دادهاند و عموم جامعه اسلامی موظفند این حقوق قرآنی را رعایت نمایند.
🥀اگر ما این زندگی کوتاه حضرت #زهرا (س) را بررسی کنیم، مملو از عمل کردن به این هفت وظیفه است که در برابر قرآن داریم.
🎙برگرفته از سخنرانی حجتالاسلاموالمسلمین علی خادمی
🌺آدرس کانال در ایتا و تلگرام🌺
@alikhademi110
انا لله و انا الیه راجعون
صبح امروز، آیتالله حاج شیخ یحیی عابدی زنجانی، در ۹۳ سالگی به رحمت الهی پیوستند.
چند دهه تولیت مدرسه علمیه و مسجد مجد الدوله تهران و تحقیق ۲۶ جلد از بحار الانوار، از خدمات آن مرحوم بود.
چند روز پیش که با جمعی از فضلا خدمتشان رسیدیم، در جواب این سوال که حالتان چطور است، جواب زیبایی دادند که هم ناشکری نباشد و هم اغراق و خلاف واقع نگفته باشند. فرمودند: "نسبت به سنم خوب هستم".
دقت در سخن و انتخاب واقعیترین واژهها در گفتار، درس اخلاقی زیبایی بود که از این عالم فرهیخته کهنسال گرفتم. رضوان الله تعالی علیه
_ عکس مربوط به ۵ سال پیش است.
🌺آدرس کانال در ایتا و تلگرام🌺
@alikhademi110
❁﷽❁
👈قدرت تکبر در سقوط انسان
✍امیرمومنان علیهالسلام در خطبه ۱۹۲ نهجالبلاغه، ضمن یادآوری نقش موثر تکبر در سقوط ابلیس، به ما انسانها تذکر میدهند که از سرگذشت ابلیس عبرت بگیریم:
🔹فاعتَبِرُوا بما كانَ مِن فِعلِ اللّه ِ بإبليسَ، إذ أحبَطَ عَمَلَهُ الطَّويلَ و جَهدَهُ الجَهيدَ ··· عن كِبْرِ ساعَةٍ واحِدَةٍ! فمَن ذا بَعدَ إبليسَ يَسلَمُ علَى اللّه ِ بمثلِ مَعصيَتِهِ؟!
🔸از كارى كه خدا با ابليس كرد، پند بگيريد؛ آنگاه كه به خاطر لحظهاى تكبّر، كار طولانى و كوشش طاقتفرساى عبادى··· او را بر باد داد!
پس بعد از ابليس [با آن همه مقامى كه داشت ]، كيست كه با معصيتى چون معصيت او (یعنی تکبر) از خشم و كيفر خدا ايمن باشد؟
༻༺༻༺༻༺༻༺༻
آدرس کانال در ایتا و تلگرام
@alikhademi110