✨﷽✨
🔰امام سجاد(علیه السلام)فرمودند:
🌸گناهانی که موجب رد شدن دعا می شوند عبارتند از:
💠نيت بد
💠پليدي باطن
💠دورويي با برادران ديني
💠باور نداشتن اجابت دعا
💠تاخير در نمازهاي واجب تا وقتش بگذرد
💠ترک كار خير و صدقه
💠گفتن كلمات زشت و ناسزا
📚معاني الأخبار،ص۲۷۱
@AllameTabatabaeii 🍃
علامه این اواخر که برای مداوا به خارج رفته بود
پزشکان گفته بودند این مغز به اندازه ۷۰۰ سال کار کرده و تمام چروکهایش باز شده؛ دیگر هیچ علاجی برای آن نیست!
به نقل از: نجمه طباطبایی، دختر علامه و همسر شهید قدوسی
@AllameTabatabaeii
علامه طباطبایی(ره) مظهر متانت، وقار، طمأنینه، عزت نفس، توکل، اخلاص، تواضع، عطوفت و دیگر مکارم اخلاقی بودند. آثار عظمت روح و نورانیت دل و ارتباط با ماورای طبیعت در سیمای ملکوتی ایشان هویدا بود. بر مجلس ایشان چنان هیبتی سایه می افکند که حضار را در سکوتی ژرف و پر تأمل فرو می برد و انسان را به یاد شعر فرزدق می انداخت که در مدح امام سجاد(ع) گفته است: او از بس حیا و شرم و ادب داشت به هیچ کس زل نمی زند و نگاهش به زمین بود، ولی دیگران از شدت هیبت و جذبه او نمی توانستند در چهره اش خیره شوند.
به خاطر دارم که روشندلی در محضر ایشان با چشمانی اشکبار می گفت: در شگفتم که چگونه زمین، سنگینی چنین مردانی را تحمل می کند.
به نقل از: آیت الله مصباح یزدی
@AllameTabatabaeii
یکی از فضلای معاصر که چند سالی در محضر علامه طباطبایی درس خوانده میگوید:
یک وقت عازم زیارت بیت الله الحرام بودم، برای عرض سلام و خداحافظی خدمت علامه رفتم و گفتم نصیحتی بفرمایید که به کارم بیاید و توشه راهم باشد. این آیه مبارکه را قرائت فرمودند:
«فاذکرونی اذکرکم؛ به یاد من باشید تا من به یاد شما باشم.» (بقره/152)
علامه میافزاید:
«به یاد خدا باش تا خدا به یادت باشد، اگر خدا به یاد انسان بود، از جهل رهایی مییابد و اگر در کاری مانده است خداوند نمیگذارد عاجز شود و اگر در مشکل اخلاقی گیر کرد خدایی که دارای اسماء حسنی است و متصف به صفات عالیه، البته به یاد انسان خواهد بود.»
#نصیحت
#علامه
#ذکر
@AllameTabatabaeii
☑️ خاطرات|خاطره آیت الله حسینی طهرانی از مرحوم علامه👇🏽
#خاطرات
#علامه_طباطبایی
در چندين سال قبل در مشهد مقدس که وارد شده بودم؛ براي ديدنشان به منزل ايشان رفتم؛ ديدم در اتاق روي تشکي نشسته اند (به علت کسالت قلب، طبيب دستور داده بود روي زمين ننشينند)» ايشان از روي تشک برخاستند و مرا به نشستن روي آن تعارف کردند؛ من از نشستن خودداري کردم؛ و با ايشان هر دو مدتي ايستاده بوديم؛ تا بالاخره فرمودند! بنشينيد، تا من جمله اي را عرض کنم!
من ادب نموده و اطاعت کردم و ايشان نيز روي زمين نشستند، و بعد فرمودند: جمله اي را که مي خواستم عرض کنم اين است که: آن جا نرمتر است!»
منبع:
مهر تابان، بخش نخست، ص 50 ـ 51.
@AllameTabatabaeii
✅ چرا شهید مطهری، اینقدر به علامه طباطبایی(ره) علاقمند بود؟👇
یکی از فضلا میگفت:
به استاد مطهری_رضوان الله علیه_عرض کردم که شما فوق العاده از علامه طباطبایی_علیه الرحمه_تجلیل می کنید و تعبیر_روحی فداه_ را در مورد ایشان دارید، این همه تجلیل به خاطر چیست؟
ایشان فرمودند:
من فیلسوف و عارف بسیار دیده ام و احترام مخصوص من به ایشان نه به خاطر این است که ایشان یک فیلسوف است،بلکه احترامم به این جهت است که او عاشق و دلباخته اهل بیت_علیهم السلام_ است.علامه طباطبایی_رضوان الله علیه_در ماه رمضان،روزه خود را با بوسه بر ضریح مقدس حضرت معصومه_سلام الله علیها_افطار می کرد،ابتدا پیاده به حرم مشرف می شد و ضریح مقدس را می بوسید،سپس به خانه می رفت و غذا می خورد.این ویژگی آن بزرگوار است که مرا به شدت شیفته ایشان نموده است.
📚 سلسه مباحثی برای طلاب، ص 23
🆔 @AllameTabatabaeii 💫
✅ آیتالله سید محمد خامنهای، برادر مقام معظم رهبری در مورد ارتباطات خانوادگی و مباحثات علامه طباطبایی با پدر بزرگوار مقام معظم رهبری میگوید:
« با علامه طباطبایى البته ارتباط ما بیشتر بود براى این که از دوستان نزدیک پدرم بود هر سال مشهد مىآمدند چند ماه مىماندند ارتباط خانوادگى بود....خوب ایشان مشهد مىآمدند ما در جلساتى که ایشان با پدرم داشت مىنشستیم و با افکار ایشان با حرفهاى ایشان آشنا بودیم و اینها روى آن دوستى که داشتند من الان به ذهنم مىآید بیشتر روزهاى هفته حالا شاید منظم نبود ولى هفتهاى چند روز را ایشان آنجا مىآمد قبل از ظهر یک ساعت به ظهر مىآمدند مىنشستند چاى مىخوردند و دو به دو حرف مىزدند و حتى حرفها حرفهاى علمى هم بود مختلف من یادم مىآید که کاغذ گذاشته بودند راجع به مباحث هندسه بحث مىکردند...»
با ما همراه باشید:
🆔 @AllameTabatabaeii 💫
✅ ستایش عالمانهی آیتالله شهید صدر از مرحوم علامه طباطبائی و آثارش
استاد سید هادی خسروشاهی پس از آنکه کتاب «شیعه» اثر علامه طباطبایی را با افزودن توضیحاتی به چاپ میرساند، یک جلد از آن را برای شهید سید محمدباقر صدر ارسال میکند.
شهید صدر نیز در پاسخ، نامهای برای تشکر از وی مینویسد. در نامه استاد شهید آیتالله سید محمدباقر صدر آمده است:
اما بعد، با افتخار هدیه گرانبهایی را که فرستادید دریافت کردم. کتاب عقیده شیعه حقیقتاً مرا شگفتزده کرد؛ کتابی که با دربرداشتن ژرفاندیشیهای محقق بزرگ حضرت آیتالله علامه سید محمد حسین طباطبایی – خداوند مسلمانان را از آموزههای او بهرهمند سازد – خلأیی بزرگ را در کتابخانه مذهب تشیع پر کرد. این کتاب توانسته است واقعیت تاریخی و فکری و دینی تشیع را به شیوه علمی بسیار زیبا و ـ تا جایی که میدانم ـ بیسابقهای، رونمایی و ارائه کند. البته چنین چیزی از ایشان عجیب نیست چراکه ایشان با نگارش آثار شاخص و خلق شاهکارهای فکری و پژوهشی در تفسیر و فلسفه و تاریخ حقیقتاً یکی از منابع اندیشه اسلامی به شمار میآید و بهخوبی نشانههای نهضت فکری بزرگ اسلام را به نمایش میگذارد
@AllameTabatabaeii
✅ جناب علامه، اگر دوباره متولد میشدید، چه راهی را برمیگزیدید؟
آیت الله سید مصطفی محقق داماد:
🔸در سال ۵۵ یا ۵۶ استادم، شهید مطهری فرمودند: علامه طباطبایی مایلاند تا زمانی که حیات دارند کتاب بدایةالحکمة و نهایةالحکمة تدریس شود و اگر ابهامی وجود دارد، تا زمانی که در قید حیات هستند آن ابهام را رفع کنند. به همین خاطر بنده این کتاب را درس میدادم و به دلیل قرابت مکانی منزلمان در شهر قم با منزل علامه طباطبایی، گاهی برای توضیحخواهی و بیان سؤالات خود به محضر ایشان شرفیاب میشدم.
🔸یک روز که خدمت ایشان رسیدم گفتم که اجازه دارم یک سؤال خارج از موضوع کتاب مطرح کنم. ایشان گفتند که سؤالت را بپرس. گفتم که حضرت استاد، اگر با این تجربهای که اکنون در اختیار دارید، خداوند دو مرتبه شما را به روزهای آغازین زندگیتان برمیگرداند چه راهی را انتخاب میکردید و در چه رشتهای تحصیل میفرمودید؟ یعنی اگر بر فرض محال، خداوند دو مرتبه شما را جواب میکرد و میخواستید راهی را انتخاب کنید چه مسیری را انتخاب میکردید؟
دقیقاً در خاطر دارم که ایشان دستی به صورت کشیدند و با لبخند گفتند که همین راهی را که رفتهام، این بار با درایت انتخاب میکنم.
@AllameTabatabaeii