💠 حفظ حریم خاندان عصمت و تمایز بین ایشان و دیگران
⛔️ عدم جواز مقایسۀ دیگران با خاندان رسولاکرم صلّىاللهعلیهوآلهوسلّم
به طور کلّى [مرحوم علامه طهرانی] در حفظ حریم عصمت و تمایز بین عترت و خاندان حضرت رسول خدا صلّىاللهعلیهوآلهوسلّم و دیگران بسیار غیرت مىورزیدند و سعى میفرمودند حریم اختصاصى ایشان در همهٔ ابعاد حفظ شود.
اگر کسى دیگران را با ایشان مقایسه مىنمود آثار غضب در چهرهٔ مبارکشان نمودار مىشد و تذکّر میدادند. نمونههاى مختلفى از این قبیل در جلد اوّل این کتاب عرض شد.(۱)
میفرمودند: خداوند نسبت به اولیائش غیرت دارد و اگر کسى به مقایسهٔ ایشان با غیر بپردازد مورد عقاب قرار مىگیرد و اگر جاهل هم باشد آثار وضعى دارد.
📚 نورمجرد، ج۲، ص۴۵۳
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــ
۱. رجوع شود به: نورمجرد، ج۱، ص ۳۳۲ و ۳۳۵ و ۴۹۲.
🆔 @allame_tehrani
🔴 مقام والای شهدای جنگ تحمیلی باعث جواز مقایسۀ آنان با شهدای کربلا نمیشود
🔺مقام شهدای کربلا برای هیچیک از شهدای طول تاریخ اسلام تحقق نیافته است
🔸ناراحت شدن مرحوم علامه (ره) از مقایسۀ شهداء با حضرت علیاکبر علیهالسّلام
اوائل انقلاب که افراد زیادى در راه برقرارى حکومت اسلام شربت شهادت نوشیدند و بعد از آن هم که جنگ تحمیلى آغاز شده بود و عدّهاى از جوانان پاک و مخلص در جبههٔ جنگ شهید مىشدند، برخى این شهدا را با شهداى کربلا مقایسه میکردند و گاه قدم را بالاتر نهاده آنها را با حضرت علىّاکبر سلاماللهعلیه قیاس مىنمودند، و این نوع مطالب در آن زمان بر سر زبانها افتاده بود و خطبا و سخنرانان مکرّر نظیر این تعابیر را بکار مىبردند.
علّامهٔ والد از این مسأله بسیار ناراحت مىشدند و میفرمودند: شهداى انقلاب و شهداى جنگ، آنانکه با اخلاص رفتند و واقعاً براى اسلام اقدام نمودند، حقیقةً شهید بوده و در نزد خداوند مقامى عالى دارند و بعضى از اینها انسانهائى بسیار با اخلاص و پاک و نورانى و داراى حالاتى خوش بودهاند و اخلاص و شهامت و رشادت آنها مىتواند الگوى جوانان مسلمان باشد، ولى این مطالب دلیل نمىشود ما حدود را مراعات نکرده و آنان را با شهداى کربلا مقایسه کنیم.
شهداى کربلا استثناى طول تاریخ هستند. اینکه حضرت در وصف آنان فرمودند: أَمّا بَعْدُ فَإنّى لا أَعْلَمُ أَصْحاباً أَوْفَى وَ لا خَیْراً مِنْ أَصْحابى، وَ لا أَهْلَ بَیْتٍ أَبَرَّ وَ لا أَوْصَلَ مِنْ أَهْلِ بَیْتى.(۱)
«امّا بعد، من اصحابى را باوفاتر و بهتر از اصحاب خویش و اهلبیت و خویشانى را نیکوکارتر و حق بهجا آورتر از خویشان خود نمىشناسم.»
یا حضرت أمیرالمؤمنین علیهالسّلام فرمودند: مُناخُ رِکابٍ وَ مَصارِعُ عُشّاقٍ شُهَدآءَ لا یَسْبِقُهُمْ مَنْ کانَ قَبْلَهُمْ وَ لا یَلْحَقُهُمْ مَنْ بَعْدَهُمْ.(۲)
«این سرزمین کربلا محلّ فرودآمدن سواران و بر زمین افتادن عاشقانى شهید است که نه آنانکه پیش از ایشان بودهاند بر آنها سبقت میگیرند و نه کسانی که بعد از ایشانند به آنها ملحق مىشوند.»
این سخن مجاز و مبالغه نیست، بلکه حقیقت و واقعیّتى است که بیان فرمودهاند.
اینکه در زیارت خطاب به ایشان عرض مىشود: یا أَنْصارَ أَبیعَبْدِاللَّهِ الْحُسَیْنِ الشَّهیدِ الْمَظْلُومِ صَلَواتُاللَّهِعَلَیْهِمْأَجْمَعینَ، بِأَبی أَنْتُمْ وَ أُمّی طِبْتُمْ وَ طابَتِ الْأَرْضُ الَّتی فیها دُفِنْتُمْ وَ فُزْتُمْ وَاللَّهِ فَوْزاً عَظیماً.(۱)
«اى یاران اباعبدالله الحسین، شهید مظلوم -صلوات الله علیهم أجمعین- پدر و مادرم به فداى شما، پاک و طیّب شدید و زمینى که شما در آن مدفون گشتید نیز به واسطهٔ شما پاک و طیّب شد و قسم به خدا به فوز عظیمى دست یافتید.»
و أمثال این تعابیر بلند، نشانهٔ مقام لحوق ایشان به حضرت سیّدالشّهداء علیهالسّلام است و همهٔ ایشان در روز عاشورا به برکت نفس آن حضرت به مقام فناء رسیدند و رفتند و با آن حضرت یکى شدند.
چنین مقامى کجا براى دیگر شهداى اسلام در طول تاریخ تحقّق یافته تا بتوان آنها را با شهداى کربلا مقایسه نمود؟
📚 نورمجرد، ج۲، ص۴۵۳
ــــــــــــــــــــــــــــــ
۱. الإرشاد، ج۲، ص۹۱
۲. بحارالأنوار، ج۴۱، ص۲۹۵، ح۱۸
۳. همان مصدر، ج۹۸، ص۳۶۲
🆔 @allame_tehrani
🔴 عدم جواز مقایسهٔ شهدا با حضرت علیاکبر علیهالسلام
اوائل انقلاب که افراد زیادی در راه برقراری حکومت اسلام شربت شهادت نوشیدند و بعد از آن هم که جنگ تحمیلی آغاز شده بود و عدّهای از جوانان پاک و مخلص در جبهۀ جنگ شهید میشدند، برخی این شهدا را با شهدای کربلا مقایسه میکردند و گاه قدم را بالاتر نهاده، آنها را با حضرت علیّاکبر سلاماللهعلیه قیاس مینمودند، و این نوع مطالب در آن زمان بر سر زبانها افتاده بود و خطبا و سخنرانان مکرّر نظیر این تعابیر را بکار میبردند.
... یکبار که در محضرشان (علامه طهرانی) بودیم سخنرانی یکی از افراد پخش میشد که فردی خوب و سلیمالنفس و زحمتکش بود و در راه اسلام خدمت میکرد. در خلال سخنرانی مطلبی بدین مضامین گفت که: اگر حضرت امام حسین علیهالسلام درعاشورا یک علیاکبر در راه خدا داد ما در این راه دهها علیّاکبر دادیم.
علّامه تا این سخن را شنیدند با حال تغیّر فرمودند: دهانت بشکند، دهانت بشکند! این جوانها تمام افتخارشان اینست که پیرو حضرت علیّاکبر بوده و خاکِ پای آن حضرت باشند.
... فرموده بودند: اگر چه این شخص مرد خوبی است و این حرف را از سر بیاطلاعی و کممعرفتی زده است، ولی خداوند وی را به خاطر این سخن مبتلا به مرگ در آتش میکند، و چنین هم شد و ایشان در حادثهای با سوختن از دنیا رحلت نمود.
میفرمودند: خداوند نسبت به اولیائش غیرت دارد و اگر کسی به مقایسۀ ایشان با غیر بپردازد، مورد عقاب قرار میگیرد و اگر جاهل هم باشد آثار وضعی دارد.
میفرمودند: شهدای انقلاب و شهدای جنگ آنانکه با اخلاص رفتند و واقعاً برای اسلام اقدام نمودند، حقیقةٌ شهید بوده و در نزد خداوند مقامی عالی دارند و بعضی از اینها انسانهایی بسیار بااخلاص و پاک و نورانی و دارای حالاتی خوش بودهاند و اخلاص و شهادت و رشادت آنها میتواند الگوی جوانان مسلمان باشد، ولی این مطالب دلیل نمیشود ما حدود را مراعات نکرده و آنان را با شهدای کربلا مقایسه کنیم.
📚 نورمجرد، ج۲، ص۴۵۳ تا ۴۵۷ (با تلخیص)
🆔 @allame_tehrani
🔸ناراحت شدن مرحوم علامه (ره) از مقایسهٔ شهداء با حضرت علیّاکبر علیهالسّلام
🔹افتخار جوانان شهید ما پیروی از حضرت علیّاکبر بوده است
▫️روایات دالّ بر علوّ مقام حضرت علیّاکبر علیهالسّلام
▪️مستفاد از روایات افضلیّت حضرت علیّاکبر بر تمامی شهدای کربلاست (ت)
... یکبار که در محضرشان (علامه طهرانی) بودیم، سخنرانى یکى از افراد پخش مىشد که فردى خوب و سلیمالنّفس و زحمتکش بود و در راه اسلام خدمت مىکرد. در خلال سخنرانى مطلبى بدین مضامین گفت که: اگر حضرت امام حسین علیهالسّلام در عاشورا یک علىّاکبر در راه خدا داد ما در این راه دهها علىّاکبر دادیم.
علّامه والد تا این سخن را شنیدند با حال تغیّر فرمودند: دهانت بشکند، دهانت بشکند! این جوانها تمام افتخارشان اینست که پیرو حضرت علىّاکبر بوده و خاک پاى آن حضرت باشند. تمام خوبان عالم را جمع کنید یک تار موى حضرت علىّاکبر هم نمىشوند.
میدانید حضرت علىّاکبر که هستند؟ حضرت علىّاکبر در مقام عصمت قرار دارند. و خطاب به آن حضرت عرض مىکنیم: جَعَلَكَ مِنْ أَهْلِ الْبَيتِ الَّذِينَ أَذْهَبَ اللَّهُ عَنْهُمُ الرِّجْسَ وَ طَهَّرَهُمْ تَطْهِيراً.(۱)
حضرت علىّاکبر کسى هستند که وقتى به میدان رفتند حضرت امام حسین علیهالسّلام اشک ریختند و فرمودند: اللَّهُمَّ اشْهَدْ فَقَدْ بَرَزَ إِلَيْهِمْ غُلَامٌ أَشْبَهُ النَّاسِ خَلْقاً وَ خُلُقاً وَ مَنْطِقاً بِرَسُولِكَ وَ كُنَّا إِذَا اشْتَقْنَا إِلَى نَبِيِّكَ نَظَرْنَا إِلَيْهِ.(۲) آیا مىشود دیگران را با کسى که أشبهالنّاس به رسولالله هم از جهت صورت و هم از جهت سیرت است مقایسه نمود؟
میفرمودند: اگر تقدیر بر این بود که حضرت علىّاکبر بعد از حضرت سیّدالشّهداء علیهماالسّلام در قید حیات بمانند حتماً امامت به ایشان منتقل مىشد، و داستان ایشان با حضرت زینالعابدین علیهالسّلام مانند داستان حضرت امامزاده سیّد محمّد با امام عسکرى علیهالسّلام بوده است که امام هادى علیهالسّلام پس از رحلت سیّد محمّد به امام عسکرى علیهالسّلام فرمودند: يَا بُنَيَّ! أَحْدِثْ لِلَّهِ شُكْراً فَقَدْ أَحْدَثَ فِيكَ أَمْراً.(۳) «اى فرزند عزیزم، شکر جدیدى براى خداوند بهجا آور که خداوند امر تازهاى دربارهٔ تو حادث فرمود.»(۴)
حقیر شنیدم که فرموده بودند: اگرچه این شخص مرد خوبى است و این حرف را از سر بىاطّلاعى و کممعرفتى زده است، ولى خداوند وى را به خاطر این سخن مبتلا به مرگ با آتش مىکند، و چنین هم شد و ایشان در حادثهاى با سوختن از دنیا رحلت نمود.
📚 نورمجرد، ج۲، ص۴۵۵
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
۱. قسمتی از زیارت وارده در شب و روز اول رجب و نیمهٔ شعبان که مضامینی عالی در وصف حضرت علیاکبر علیهالسلام دارد: السَّلامُ عَلَيكَ أَيُّهَا الصِّدِّيقُ الطَّيِّبُ الزَّكِيُّ الحَبِيبُ المُقَرَّبُ وَ ابنَ رَيحَانَةِ رَسُولِ اللَّهِ، السَّلامُ عَلَيكَ مِن شَهِيدٍ مُحتَسِبٍ وَ رَحمَةُ اللَّهِ وَ بَرَكَاتُهُ. مَا أَكرَمَ مَقَامَكَ وَ أَشرَفَ مُنقَلَبَكَ، أَشهَدُ لَقَد شَكَرَ اللَّهُ سَعيَكَ وَ أَجزَلَ ثَوَابَكَ وَ أَلحَقَكَ بِالذِّروَةِ العَالِيَةِ حَيثُ الشَّرَفُ كُلُّ الشَّرَفِ وَ فِي الغُرَفِ [السَّامِيَةِ] كَمَا مَنَّ عَلَيكَ مِن قَبلُ وَ جَعَلَكَ مِن أَهلِ البَيتِ الَّذِينَ أَذهَبَ اللَّهُ عَنهُمُ الرِّجسَ وَ طَهَّرَهُمْ تَطهِيراً، صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَيكَ وَ رَحمَةُ اللَّهِ وَ بَرَكَاتُهُ وَ رِضوَانُهُ؛ فَاشفَع أَيُّهَا السَّيِّدُ الطَّاهِرُ إِلَى رَبِّكَ فِي حَطِّ الْأَثقَالِ عَن ظَهرِي وَ تَخفِيفِهَا عَنِّي وَ ارحَم ذُلِّي وَ خُضُوعِي لَكَ وَ لِلسَّيِّدِ أَبِيكَ صَلَّى اللَّهُ عَلَيكُمَا.(بحارالأنوار، ج۹۸، ص۳۳۸)
۲. اللهوف، ص۱۱۳؛ و بحارالأنوار، ج۴۵، ص۴۳
۳. کافی، ج۱، ص٣٢۶
۴. و خلاصهٔ کلام آنکه مستفاد از روایات شریفه و زیارتنامههای وارده ـ همانطور که از بیان حضرت والد قدس سره نیز به دست میآمد - اینست که در میان تمام شهداء کربلای معلا حضرت علیّاکبر سلاماللهعلیه اشرف و افضل میباشند، و این معنا منافات ندارد با آنچه که از حضرت امام سجاد علیهالسّلام روایت شده است که: و إِنَّ لِلعبّاسِ عِندَ اللَّهِ عزّوجلَّ مَنزِلَةً يَغبِطُهُ بها جميعُ الشُّهداء يومَ القِيامَةِ. «همانا برای حضرت عبّاس در نزد خداوند متعال جایگاهی است که همۀ شهداء در روز قیامت غبطهٔ آن را میخورند.» (بحارالأنوار، ج۴۴، ص ۲۹۸) زیرا این کلام شامل امثال حضرت امیرالمؤمنین و حضرت سیّدالشّهداء و حضرت علیّاکبر علیهمالسّلام که عین ایشان هستند نمیباشد.
🆔 @allame_tehrani
23.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
▪️بالا بلند بابا...😭
▪️گیسو کمند بابا...😭
🎙حاج محمود کریمی
🆔 @allame_tehrani
💫 مقام حضرت عباس (علیهالسلام)
▪️امام سجاد (علیهالسلام):
رَحِمَ اللَّهُ الْعَبَّاسَ فَلَقَدْ آثَرَ وَ أَبْلَى وَ فَدَى أَخَاهُ بِنَفْسِهِ حَتَّى قُطِعَتْ يَدَاهُ فَأَبْدَلَهُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَ بِهِمَا جَنَاحَيْنِ يَطِيرُ بِهِمَا مَعَ الْمَلَائِكَةِ فِي الْجَنَّةِ كَمَا جَعَلَ لِجَعْفَرِ بْنِ أَبِيطَالِبٍ وَ إِنَّ لِلْعَبَّاسِ عِنْدَ اللَّهِ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى مَنْزِلَةً يَغْبِطُهُ بِهَا جَمِيعُ الشُّهَدَاءِ يَوْمَ الْقِيَامَةِ.
خدا حضرت عباس را رحمت كند! حقاً كه امام حسين را بر خويشتن مقدم داشت و جان خود را فداى آن حضرت نمود تا اينكه دستهاى مباركش قطع شد. خداى مهربان در عوض دستهاى عباس عليهالسّلام دو بال به وى عطا كرد تا بوسيلهٔ آنها در بهشت با ملائكه پرواز نمايد. كما اينكه اين نعمت را نيز به جعفر بن أبىطالب عطا كرد. [همانا] عبّاس را نزد خداوند منزلتى است كه در روز قيامت همهٔ شهيدان بر آن رشک مىبرند.
📚 بحارالأنوار، ج٢٢، ص٢٧٤ / الأمالی و الخصال شیخ صدوق
🆔 @allame_tehrani
💫 بینشی ژرف و ایمانی راسخ
▪️امام صادق (علیهالسلام):
كانَ عَمُّنَا العَبّاسُ بنُ عَلِيٍّ نافِذَ البَصيرَةِ صُلبَ الإيمانِ جاهَدَ مَعَ أبيعَبدِاللّٰهِ و أبلىٰ بَلاءً حَسَناً و مَضَى شَهيداً.
عموى ما عبّاس، داراى بينشى ژرف و ايمانى راسخ بود؛ همراه با امام حسين عليهالسلام جهاد كرد و نيک آزمايش داد و به شهادت رسيد.
📚 عمدةالطّالب، ص۳۵۶ / در سوگ امیر آزادی (ترجمهٔ مثیرالأحزان)، ص۲۵۴
🆔 @allame_tehrani
💫 رسیدن به مقام توحید
محال است انسانی به جز از راه سیدالشهدا علیهالسلام به مقام توحید برسد. سَرَیان فیوضات و خیرات از مسیر حضرت سیدالشهدا علیهالسلام است و پیشکار این فضیلت هم حضرت قمر بنیهاشم أباالفضل العباس علیهالسلام است.
▪️عارف واصل مرحوم آیتالله قاضی
🆔 @allame_tehrani
🕋 کعبۀ اولیاء
حضرت اباالفضل العبّاس علیهالسلام را شاگردان ایشان (آیتالله قاضی قدّس سرّه) کعبۀ اولیاء میگفتند.
مرحوم قاضی پس از سیر مدارج و معارج و التزام به سلوک و مجاهدۀ نفس و واردات قلبیّه و کشف بعضی از حجابهای نورانی، چندین سال گذشته بود و هنوز وحدتِ حضرت حق تعالی تجلّی ننموده بود و مرحوم قاضی به هر عملی که متوسّل میشد، این حجاب گشوده نمیشد.
تا هنگامی که ایشان از نجف به کربلا برای زیارت تشرّف پیدا کرده و پس از عبور از خیابان عبّاسیّه و عبور از درِ صحن، در آن دالانی که میانِ در صحن و خود صحن است، شخص دیوانهای به ایشان میگوید: ابوالفضل کعبۀ اولیاء است.
مرحوم قاضی همینکه وارد رواق مطهّر میشود، حال توحید به او دست میدهد و تا 10 دقیقه باقی میماند؛
و سپس که به حرم سیّدالشهداء علیهالسلام مشرّف میگردد، در حالتی که دستهای خود را به ضریح مقدّس گذاشته بود، آن حال قدری قویتر دست میدهد و مدّت یک ساعت باقی میماند.
دیگر از آن به بعد مرتّباً و متناوباً و سپس متوالیاً حالت توحید برای ایشان بوده است.
رَزَقَنا بمحمّدٍ و أهلِبَیتِهِ و بحقّ الحسین و أخیه أبیالفضلِ العبّاسِ کَما رَزَقَه بِهِم و جَعَلَنا مِنَ الْمُتَّبِعینَ بِمِنهاجِهِ فی فَقْرِهِ إلی اللهِ و تَبَتُّلِهِ إلَیه و رَحمَةُ اللهِ و بَرَکاتُهُ [علیه].
✍ حضرت علامه آیتالله حاج سید محمدحسین حسینی طهرانی (قـدساللـهنـفـسـهالـزکـیـة)
📚 «جنگ خطّی»، شمارهٔ ۱۸، ص ۲۶۹ و ۲۷۰ با تلخیص
🆔 @allame_tehrani
💫 منزلت حضرت عباس (علیهالسلام)
آقا قمر بنیهاشم علیهالسلام چنان مقامی دارد که هزاران نفر مثل سلمان باید کفشدارى و خاکروبى صحن و درگاه او را بنمایند.
📚 امامشناسى، ج14، ص148
🆔 @allame_tehrani
❤️ ارادت به حضرت عباس (عليهالسلام)
از شخص موثّقی شنیدم که میگفت: روزی یک شخص معمّم برای عیادت مرحوم علّامه أمینی رحِمهُالله در منزل موقّت ایشان که در طهران پیچ شمیران بود رفته بود، و علّامه صاحب الغدیر سخت مریض و به پشت خوابیده بودند، و در ضمن سخنان گفته بود که: آقا! مثلاً اگر انسان به حضرت عبّاس علاقه و محبّت نداشته باشد به کجای ایمان او صدمه میخورد؟!
علّامۀ امینی متغیّر شده و با آن نقاهت نشست و گفت: به حضرت أبوالفضل که سهل است، اگر به بند کفش من که نوکری از نوکران حضرت أبوالفضلم علاقه نداشته باشد از این جهت که نوکرم؛ والله به رو در آتش خواهد افتاد!
📚 معادشناسی، ج۷، ص۸۳
🆔 @allame_tehrani
🥀 شهادت برادر
مگر شهادت حضرت أباالفضل العبّاس چيز سادهاى است؟ وقتى آقا حضرت أباالفضل خواستند به ميدان بروند آمدند از امام حسين عليهالسّلام اجازه بگيرند، در مقاتل داريم: فَبَكَى الحُسَينُ عَلَيهِالسّلامُ بُكآءً شَديداً. «امام حسين عليهالسّلام به شدّت گريه كردند.»
📚 «بادهٔ توحید در کربلای عشق»، ص۲۳۰
📜 زیارت حضرت عباس (علیهالسلام)
🆔 @allame_tehrani
🚩 بیان زیبای مرحوم علامه طهرانی دربارهٔ آنچه بین آب و حضرت ابوالفضل العباس علیهالسلام گذشت
💬 به نقل از شاگردان
🆔 @allame_tehrani
😭 پاشو علم رو از زمین بردار...
😭 بعد از تو میزنند، به دستشون طناب...
🎙استاد میرزامحمدی
🆔 @allame_tehrani
32.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
😭 دامنکشان رفتی...
▪️صلی الله علیک یا أباالفضل العباس▪️
🆔 @allame_tehrani
28.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
😭 چشم امید علی 😭
🥀 أباالفضل من ، علمدار من 🥀
🎙حاج محمود کریمی
🆔 @allame_tehrani
36.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴 روضهٔ حضرت أباالفضل (علیهالسلام)
🎙مقام معظم رهبری
🆔 @allame_tehrani
روضهٔ تاسوعا - استاد میرزامحمدی.mp3
6.71M
😭 روضهٔ جانسوز حضرت أباالفضل العباس (علیهالسلام)
🎙استاد میرزامحمدی
🆔 @allame_tehrani
Mohammad Jannami - Nabodam Nadidam.mp3
13.41M
😭 نبودم ندیدم که محشر به پا شد
🎙کربلایی محمد الجنامی
🆔 @allame_tehrani
گلچین+مداحی+شب+تاسوعا+محمود+کریمی (1).mp3
4.96M
▪️مشکت صد پاره شده...
▪️قلبم آواره شده...
🎙حاج محمود کریمی
🆔 @allame_tehrani
Haj Mahmood Karimi - Abolfazl Ba Vafa Alamdar (128).mp3
8.96M
▪️أباالفضل باوفا، علمدار لشکرم...
▪️مه هاشمینسب، امیر دلاورم...
🎙حاج محمود کریمی
🆔 @allame_tehrani
کانال علامه طهرانی
🔰بیان مراقبات ماه محرم در کلام مرحوم میرزا جواد آقا ملکی تبریزی (رضواناللهعلیه) فهرست ↓۱- دههٔ او
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا