هدایت شده از تولدی دوباره
باطن برزخی ما به چه صورتی است؟!
🔻استاد علامه حسن زاده آملی:
اگر آدمى می خورد و می خوابد و شهوت به كار می برد "بهيمه" است.
و اگر علاوه بر اين سه امر، ضرر و آسيب و آزار به خلق خدا دارد "سَبُع" است.
و اگر می خورد و می خوابد و شهوت به كار می برد و حيله و مكر و تزوير و خلاف و دروغ و از اين گونه امور با بندگان خدا دارد "شيطان" است.
و اگر می خورد و می خوابد و شهوت به كار می برد ولى صفات سبعى و شيطانى ندارد يعنى مردم و خلق خدا از او آسوده اند "مَلَك" است.
و اگر علاوه بر مقام ملكى به سوى معارف و ادراك حقايق عوالم وجود و سير در آنها و سير الى اللّه و في اللّه گرايش دارد "انسان" است.
📗منبع: ممدالهمم در شرح فصوص الحکم
💫💫💫💫💫💫💫💫💫💫
http://eitaa.com/joinchat/2678063114Cab9a0e3512
هدایت شده از تولدی دوباره
انسان آگاه بيدار همواره در انديشه آشنايى به گوهر هستى شگفت خود است كه گويد من كيستم، و آغاز و انجامم چيست، و پديد آورنده من كيست؟
میانديشد كه چه نيرويى در اوست كه بر همه هستيها دست میيابد و بر آنها چيره مىشود؟! در آگاهى به اين نيرو كوشش میكند كه از هر شناختى براى او ارزنده تر و شايسته تر و بايسته تر است. و به راستى و درستى اين شناخت براى او سرمايه گرانبها و گرامى براى هر شناخت است.
@tarrk_gonah
⁉ چرا #صلوات بفرستیم؟!
⁉فايده ي #صلوات به چه كسي مي رسد؟
به ما يا پيامبر صلوات الله عليه؟
🔹#صلوات بر محمد وآل محمد كاري از كارهاي ما به شمار مي رود و علم و عمل انسان سازند و عين حقيقت انسان مي شوند . بنابراين همانگونه كه ساير اعمال در ساختن ما نقش دارند، #صلوات نيز چنين است.
🔹در حالي كه انسان كامل، در كمال به فعليت رسيده است و مبراي از امكان استعدادي است پس #صلوات نصيب كسي مي شود كه از نقص به كمال و از "قوه " به "فعليت " مي رود نه عائد كسي كه عاري از "قوه " است و به فعليت تمام رسيده است.
👤علامه حسن زاده آملی
📚هزار و يك نكته
🌸الّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ
http://eitaa.com/joinchat/2678063114Cab9a0e3512
☘🍁☘🍁☘🍁
🍂🍃🍂🍃
🌿🌱
🌼
🌸 اندیشیدن در نظام هستی
آن نیکبختی که در آفرینش خود و هستی و نظام آن بیندیشد ، دریابد که کارخانه ی حیرت آور هستی و اداره ی آن از اراده ایست که صدق صرف و عدل محض است . " و تمّت کلمه ربک صدقا و عدلا لا مبدل لکلماته " . به راستی در برابر یک چنین اراده و اداره ، چه جای چون و چرا است ؟!
📚 منبع : نامه ها برنامه ها ص 177
🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅
http://eitaa.com/joinchat/2678063114Cab9a0e3512
☘دختر آیت الله حسن زاده آملی، از زندگی شخصی و دغدغه های امروز استاد برایمان می گوید. (قسمت اول)☘
🌿سوال: خانم حسن زاده! گویا شما دروس حوزوی را در محضر پدر تلمذ کرده اید. موافقید گفت و گو را با همین موضوع آغاز کنیم؟
بله، من از دوران راهنمایی در محضر پدر تحصیل حوزوی را آغاز کردم و به علت علاقه شدیدم به دروس الهیات و عرفان، تعدادی از کتابهای استاد را به صورت خاص در محضر ایشان درس گرفتم؛ کتابهایی مانند« معرفت نفس»،«الهی نامه» و «دفتر دل». به لطف خدا و با راهنماییهای حضرت علامه هم اکنون در حال نوشتن رساله دکتری خود در موضوع عرفان اسلامی هستم.
#مصاحبه
ادامه دارد...
http://eitaa.com/joinchat/2678063114Cab9a0e3512
تولدی دوباره
☘دختر آیت الله حسن زاده آملی، از زندگی شخصی و دغدغه های امروز استاد برایمان می گوید. (قسمت اول)☘ 🌿س
☘دختر آیت الله حسن زاده آملی، از زندگی شخصی و دغدغه های امروز استاد برایمان می گوید ( قسمت دوم) ☘
🌿سوال: حضرت استاد به همه فرزندان خود تدریس می کردند یا شما استثنا بودید؟سوال دیگر این که روش ایشان در آموزش های خانوادگی چه بود؟
ایشان برای تمام فرزندانشان از سوم راهنمایی تدریس جامع المقدمات را آغاز کردند. بعد از آن هم به تدریس ادبیات فارسی می پرداختند، تاکید ویژه ای داشتند که تحصیل ادبیات فارسی برای طلبه دینی ضروری است، به همین دلیل کتاب های کهن فارسی مانند کلیله و دمنه، بوستان و گلستان سعدی، بخشی از مثنوی معنوی و دیوان حافظ را به طور ویژه به فرزندان خود می آموختند و بعد سراغ دروس تکمیلی در سطح بالاتر می رفتند. نکته ای که در این میان حائز اهمیت است، تاکید پدر بر علایق فرزندان بود. ایشان از همه ما می پرسیدند که دوست داری در کنار دروس حوزوی، چه کتابی را بخوانی و در این زمینه بسیار راهنمای ما بودند. مثلا یکی از برادرانم به ادبیات فارسی علاقمند بود و پدر بسیار به او کمک کرد، بحمدالله ایشان علاوه بر تحصیل علوم حوزوی در سطوح بالاتر و ملبس شدن به لباس روحانیت، در زمینه هنر و ادبیات نیز صاحب نظر بوده و هم اکنون سردبیر چند مجله تخصصی است. یکی دیگر از برادرانم در حوزه علم اعداد از خود علاقه نشان داد و با آموزش علامه توانست در این زمینه تبحر خاصی پیدا کند. دو برادر دیگرم نیز استعداد هنری در عرصه خوشنویسی و خطاطی داشتند که پدر فوت و فن های خوشنویسی را به آنها آموخت و حالا هر کدامشان استاد خط هستند. من و خواهرم نیز به اندازه ظرفمان از برکت های وجودی پدر بهره بردیم. به این موارد اشاره کردم برای آن که بگویم ایشان همیشه علایق فرزندان خود را در نظر می گرفتند و سعی می کردند با آموزش و پرورش، استعدادها را در آن زمینه باور سازند.
#مصاحبه
ادامه دارد....
http://eitaa.com/joinchat/2678063114Cab9a0e3512