🔵 وقتی کدخدا،باخدا می شود:!!
🔻گزاره های خبری
1⃣ تنها ساعتی پس از سخنرانی دبیرکل مقاومت اسلامی لبنان در مورد تامین سوخت ملت لبنان از سوی ایران و اعلام این خبر که کشتی حامل بنزین و گازوئیل از ایران حرکت کرده و حمله مستقیم سید به خانم سفیر آمریکا در لبنان که همه فتنهها و مشکلات این کشور زیر سر وی است، سفیر آمریکا خودش را جمع کرده و فوراً به دیدار رئیس جمهور لبنان رفته است،او در این دیدار به رئیسجمهور لبنان قول می دهد که برق مورد نیاز لبنانیها را از اردن تامین کند!!
2⃣«استفن لندمن» نظریه پرداز آمریکایی و دانش آموخته دانشگاه هاروارد:
🔹 دولت بایدن اعلام کرد که به برجام باز خواهد گشت.یکی از دلایل این موضوع این بود که سیاست ترامپ در اعمال «سیاست فشار حداکثری» علیه ایران با شکست مواجه شد.
🔹در خصوص واکسن هم اتفاق مشابهی رخ داد. یعنی وقتی با اعمال فشار و در نتیجه تحریم، ایران از واردات کالاهای بشردوستانه منع شد خود این کشور به رغم برخی سختی ها تلاش کرد تا واکسن کرونا را در داخل تولید کند.
🔹با تولید واکسن در داخل ایران و شکست سیاست امریکا در این خصوص دولت بایدن نیز چاره ای جز تسهیل واردات واکسن از سوی ایران نداشت.
🔹در واقع این اقدام دولت بایدن از سر انسان دوستی آنها نیست بلکه به خاطر موفقیت ایران در تولید واکسن است.
🔻گزاره های تحلیلی
🔷 چه اتفاقی افتاده که آمریکای جنایتکار و ضد جبهه ی مقاومت،ناگهان به شکل خودجوش،مهربان و دلسوز ایران و لبنان می شود؟
🔷آیا ایران و لبنان دست از آرمان های خود کشیده آمد،یا آمریکا در سیاست های خصمانه خود تجدید نظر کرده است؟
⬅️ قطعا تغییر خاصی در سیاست های کلان جبهه ی مقاومت و جبهه ی استکبار رخ نداده است،بلکه عقب نشینی آمریکا در مواضع خود را باید معلول،علت های زیر دانست:
🔻تکیه بر توان داخلی کشورها
🔻تقویت و استحکام ساخت درونی قدرت
🔻بازگشت و تقویت اعتماد به نفس در مردم
🔻اعتماد عملی به جوانان و نخبگان کشور
🔻هم افزایی و هم گرایی در بین کشورهای جبهه مقاومت
🔻قطع امید و وابستگی همه جانبه به غرب
🔻استفاده از پتانسیل های موجود
🔻به فعلیت رساندن ظرفیت های بالقوه کشور
🔻نگاه به ظرفیت کشورهای همسایه
🔻اولویت نگاه منطقه ای به نگاه بین المللی
🔹 تکیه بر توان داخلی و همکاری با کشورهای همسایه و همراه می تواند حلال بسیاری از مشکلات و رها شدن از بند استعمار نوین غرب باشد.آمریکا هم در چنین وضعیتی برای حفظ نفوذ خود و جلوگیری از خوداتکایی کشورهای منطقه ،مجبور به کاهش فشار تحریمی خود خواهد بود./مصطفی علیجانزاده
🇮🇷 #اتحادیه_عماریون
🔺#همدلی
🔻#انقلابی_گری
@et_amarion
هدایت شده از مغز خاکستری
🏴سلام بر آقایی که
آب می دید به فکر فرو میرفت
نوزاد می دید اشک میریخت
طفلان و کودکان را می دید ناله میکرد.
🏴شهادت مولا و سرورچهارم شیعیان امام سجاد(علیه السلام) تسلیت.
🇮🇷 #اتحادیه_عماریون
🔺#همدلی
🔻#انقلابی_گری
@khakestary_amar
هدایت شده از مغز خاکستری
🌺 بسم الله الرحمن الرحیم 🌺
📢 گروه
"گفتمان عماریون"
برگزار می کند:
◽️موضوع کنفرانس: قیام امام حسین علیه السلام (قسمت دوم)
👤 ارائه دهنده:
جناب آقای حسین فهیم
🗓زمان: یکشنبه ۱۴۰۰/۵/۳۱
🕰 ساعت ۲۳
🔻دوستانتان را به گروه دعوت فرمایید.
🔻در ساعت اجرای برنامه ارسال پست 🚫
https://eitaa.com/joinchat/1907425297C40136ba990
🔵 تبعات خروج آمریکا از افغانستان به روایت بلومبرگ
🔻گزارش
🔹 به گزارش بلومبرگ، تسخیر ارگ ریاستجمهوری کابل نشان داد پیشبینی رئیسجمهور آمریکا مبنی بر عدم احتمال تسلط طالبان بر افغانستان، تا چه میزان اشتباه بوده است. ولی همچنان دولتمردان کاخ سفید ضمن دفاع از خروج آمریکا، صرفاً بر دفاع از سفارت و اماکن دیپلماتیک خود تأکید میکنند.
🔸 جیکسالیوان مشاور امنیت ملی بایدن ضمن آنکه ارتش افغانستان را متهم به انفعال میکند، معتقد است آمریکا برای مبارزه با تروریسم نیازی به حضور مستقیم ندارد. اما تبعات این خروج حتی برخی متحدان را نیز نگران ساخته است. چنانچه بوریسجانسون نخستوزیر بریتانیا اذعان کرد این خروج به تسریع در فروپاشی ساختار سیاسی افغانستان انجامیده است.
🔸 در عین حال در کنگره آمریکا، انتقاد از این تصمیم در هر دو حزب ادامه دارد. بنساس، سناتور جمهوریخواه ایالت نبراسکا معتقد است آمریکا شکست نخورد، بلکه بایدن تصمیم به شکست گرفت.
🔸 در حالی که بایدن با تسریع در واکسیناسیون و تهیه بستههای کمکهای مالی توانسته بود موقعیت داخلی نسبتاً مساعدی برای دولت خود ایجاد کند، تصویرسازیها در مشابهت خروج از افغانستان با پایان فضاحتبار حضور آمریکا در ویتنام، به یک فضای رسانهای سنگین علیه او بدل شده است.
🔸 مخالفان دولت بر تضییع حقوق زنان و افول دمکراسی و حقوقبشر در افغانستان تأکید میورزند، ولی موافقان از یکسو این خروج را میراث توافقی قلمداد میکنند که ترامپ بر جای گذاشته و از سوی دیگر، تداوم این حضور پُرهزینه و پُرتلفات را برای آمریکا بینتیجه محسوب مینمایند.
✅ مهمترین تبعات این خروج سریع بر سیاست خارجی آمریکا، خدشه بر اعتماد متحدان و شرکای این کشور به کاخ سفید است. همچنین این مورد در کنار گرفتاری عربستان در باتلاق جنگ یمن، بر بیاعتمادی به آمریکا در غرب آسیا تأثیر خواهد داشت.
🇮🇷 #اتحادیه_عماریون
🔺#همدلی
🔻#انقلابی_گری
@et_amarion
🔵 شورای روابط خارجی: در خروج از افغانستان حق با بایدن است
🔻گزارش
🔹 اندیشکده شورای روابط خارجی در یادداشتی با تصمیم رئیسجمهور آمریکا در خروج از افغانستان همراهی کرده است. به نظر نویسنده فروپاشی سریع نهادهای نظامی و حکومتی افغانستان تا حد زیادی شک و تردید جو بایدن برای بیفایدهبودن تداوم حمایت از افغانستان را به یقین تبدیل کرد.
🔸 طبق این یادداشت، دو دهه تلاش برای ایجاد یک دولت شایسته، امن و کارآمد در عرض چند ماه خنثی شد. سرعت و سهولت پیشروی طالبان تنها تأیید میکند که بایدن تصمیم درستی گرفته و او نباید مسیر را معکوس کند. حمایت، مشاوره، آموزش و تجهیز ارتش افغانستان، تقویت نهادهای حاکمیتی و سرمایه گذاری در نهادهای مدنی، فایدهای نداشته است.
🔸 دلیل این رخداد از منظر نویسنده آن است که از ابتدا تلاش برای ایجاد دولتی واحد و متمرکز در افغانستان، محکوم به شکست بود. توپوگرافی دشوار جغرافیایی، پیچیدگی قومی و وفاداریهای قبیلهای و محلی باعث یک تفرقه سیاسی مداوم در این کشور است. این شرایط اجتنابناپذیر هرگونه تلاش برای تبدیل افغانستان به یک دولت مدرن را با شکست مواجه میکند.
🔸 نویسنده در دفاع از اشغال افغانستان مینویسد که آمریکا به هدفی راهبردی در محدودسازی القاعده دست یافته، چنانکه این گروه از 2005 به این سو نتوانسته یک حمله بزرگ خارجی را سامان دهد. شاخه افغانستان داعش نیز نتوانسته حملهای برونمرزی علیه نیروهای نظامی غربی انجام دهد.
🔸 در این یادداشت بیان شده که این تصمیم در ادامه ایده «سیاست خارجی برای طبقه متوسط» است که مشاوران بایدن در پی آن هستند. تصمیم به خروج در راستای مطالبه «پایان جنگهای بیپایان» در جامعه آمریکاست و هزینههای مالی فراوان این اشغالگری را در داخل، صرف خواهد کرد تا از نارضایتیهای اقتصادی بکاهد.
✅ به نظر میرسد این یادداشت با تمایزگذاری میان اهداف نظامی آمریکا مبنی بر مبارزه با القاعده و اهداف سیاسی و اجتماعی مانند دولتسازی، سعی میکند از شدت شکست این اشغالگری بکاهد ولی به گزارشهای جامعه اطلاعاتی آمریکا در خصوص تداوم ارتباط طالبان با القاعده، بیتوجه است.
🇮🇷 #اتحادیه_عماریون
🔺#همدلی
🔻#انقلابی_گری
@et_amarion
🔵 استراتژی روسیه در افغانستان چیست؟
🔻گزارش
🔹 تارنمای TRT WORLD در گزارشی به بررسی راهبرد روسیه در افغانستان پس از خروج نیروهای آمریکایی از این کشور پرداخته است. در ادامه بخشهایی از این گزارش میآید.
🔸 با خروج آمریکا از افغانستان و تصرف این کشور توسط طالبان، حضور امنیتی روسیه در آسیای مرکزی و افغانستان به سرعت در حال افزایش است تا با ایفای نقشی فعالتر، پیامدهای آن را مدیریت کند. اخیراً روسیه مانورهای نظامی را در تاجیکستان و ازبکستان به منظور جلوگیری از سرایت بیثباتی از افغانستان به آسیای میانه برگزار کرد. روسیه همچنین گفتوگوهایی را در دوحه آغاز کرد که این امکان را به مسکو میدهد تا با آمریکا، پاکستان و چین در زمینه تسهیل مذاکرات بینالافغانی مشارکت کند.
🔸 گسترش مداخله روسیه در افغانستان را میتوان با سه عامل توضیح داد. نخست، روسیه نگران امنیت مرزهای جنوبی خود است. موفقیتهای نظامی طالبان در ولایتهای بدخشان و تخار -هممرز با تاجیکستان-، روسیه را نگران کرده است. روسیه همچنین نگران گسترش حضور داعش در افغانستان است و اینکه مذاکرات دیپلماتیک متوقف شده و داعش حضور خود را گسترش دهد.
🔸 دوم، روسیه ناامنی در افغانستان را فرصتی برای تحکیم هژمونی خود بر آسیای مرکزی میداند. بهرغم مذاکرات گسترده با تاجیکستان و ازبکستان، اتحادیه اقتصادی اوراسیا (EAEU) فراتر از قزاقستان و قرقیزستان گسترش نیافته و برنامههای روسیه برای ایجاد پایگاه یا گسترش حضور نظامی در قرقیزستان و تاجیکستان به نتایج مطلوب نرسیده، با این حال بحران در افغانستان نقش امنیتی روسیه در آسیای مرکزی را تقویت کرده است.
🔸 سوم، فعالیتهای دیپلماتیک روسیه در افغانستان باعث تقویت جایگاه آن شده است. در سال 2017 با ابتکار روسیه مذاکراتی ششجانبه و با هدف ارتقای همکاری آغاز شد که در ابتدا توسط آمریکا مورد تمسخر قرار گرفت، زیرا به طالبان مشروعیت داد و توسط اشرف غنی تحریم شد.
✅ در حالیکه گسترش منافع ژئوپلیتیک روسیه در افغانستان مشهود است، مسکو به احتمال زیاد منافع خود را از طریق دیپلماتیک و نه از طریق نظامی پیش میبرد. بهرغم روایات تجدیدنظرطلبانه کرملین در مورد جنگ شوروی، مردم روسیه همچنان این جنگ را نقطه عطف شکست شوروی میدانند.
🇮🇷 #اتحادیه_عماریون
🔺#همدلی
🔻#انقلابی_گری
@et_amarion
🍃 شهدا الگوی جاودانگی🍃
👌یک زن اهل سنت موصل در شبکه های اجتماعی عراق نوشت:
👈وقتی می دیدم شیعیان در مراسم هروله ظهر عاشورا لبیک یاحسین میگفتند با تمسخر به شوهرم میگفتم وقتی حسین کشته شد اینها کجا بودند ؟
👈اما وقتی داعش موصل را اشغال کرد و حشدالشعبی ها، هروله کنان از بخش الایسر موصل به الایمن و از کوچه پس کوچه ها می دویدند و مناطق را یکی پس از دیگری آزاد میکردند و شعارشان فقط: «لبیک یاحسین» بود، تازه فهمیدم که این شعار یک حقیقت است و من تا ابد مدیون و عذرخواه از حسین(ع) و یاران باوفایش در هر عصر و زمانی هستم.
#لبیک_یا_حسین
🌹 یاد شهدای حرم با صلوات🌹
https://eitaa.com/joinchat/1029505109Cde87725cf4
🔵 سه درس افغانستان برای اروپا
🔻گزارش
🔹 اندیشکده شورای روابط خارجی اروپایی در یادداشتی بیان داشته که احتمالاً اتحادیه اروپا از تجربه افغانستان چنین خواهد آموخت که تجربه دولتسازی در کشورهای دیگر و صدور مدرنیته را به کنار بگذارد. با این وجود چنین امری به وجهه و مرجعیت اروپا در جامعه جهانی آسیب خواهد زد.
🔸 به نظر نویسنده درس اصلی افغانستان این است که کشورهای غربی برای بهبود چنین مأموریتهایی باید مبنا را بر اصلاح و تقویت نیروهای نظامی و امنیتی به عنوان هسته اصلی دولت مدرن، بگذارند. زیرا هیچ حوزه دیگر اعم از بهداشت و درمان، صنعت، کشاورزی، آموزش و دیگر زیرساختها بدون امنیت، پایدار نخواهد بود. او در این خصوص سه نکته را درباره افغانستان یادآور میشود.
1️⃣ حضور خارجی بسیار محدود، همراه با پشتیبانی هوایی از نیروهای ملی، طالبان را برای چندین سال دور نگه داشته و شرایطی ایجاد کرد که طی آن یک جامعه بازتر توانست قدرت پیدا کند و ارتش روی پای خود بایستد. مدلی که اروپا میتواند در کشورهای شمال آفریقا پیاده کند.
2️⃣ درس دوم اینکه ارتش افغانستان به جز تجهیزات و پشتیبانی لجستیک، به انگیزه و سیستم حقوق و دستمزد عادلانه و به دور از فساد نیز نیازمند بود که آمریکا و ناتو نتوانستند آنها را برآورده کنند. به همین دلیل سربازان کاملاً بیروح شده و تمایلی به نبرد با طالبان نداشتند.
3️⃣ سومین درس برای اروپا از تجربه افغانستان مربوط به چارچوب زمانی تعاملات خارجی است. حمایت خارجی از یک ارتش شکننده، به دولت فضا و زمان لازم برای تغییر جامعه را میدهد. باید بلندمدت نگریست. برخلاف آنچه گفته میشود تجربه این دو دهه دستاوردهای خوبی برای افغانستان به همراه داشته و نسل جوان کنونی به عقب بازنمیگردد.
✅ با وجود انتقادات و پیشنهادات فوق در خصوص ناکارآمدی دستگاههای نظامی و امنیتی افغانستان در برابر طالبان، این پرسش باقی است که آیا کشورهای اروپایی صبر راهبردی برای یک برنامه زمانی بلندمدت برای حضور نظامی در کشوری با زمینههای فرهنگی متفاوت و حتی متباین را دارند؟ آیا نیروهای نظامی غربی حاضرند برای چنین آرمانهایی عمر و جان خود را از دست بدهند؟
🇮🇷 #اتحادیه_عماریون
🔺#همدلی
🔻#انقلابی_گری
@et_amarion
🔵 اهمیت راهبردی حمایت ایران از جوانان تحصیلکرده افغانستان
🔻تحلیل
🔹 سقوط کابل توسط طالبان، موجب نگرانی بخشی از اقشار اجتماعی بهویژه نسل جوان و تحصیلکرده این کشور در مناطق شهرنشین، نسبت به آینده افغانستان ایجاد کرده است. تلاش بخشهایی از این جمعیت برای هجوم به فرودگاه کابل با هدف گریز از وضعیت کنونی، نمودی از آن است.
🔸 جمعیت افغانستان از 2000 تاکنون از 21/6 میلیون نفر به حدود 39 میلیون رسیده و با روند فعلی تا 2030 به بیش از 45 میلیون خواهد رسید. در جمعیت کنونی، بیش از 40 درصد زیر 14 سال هستند. بیش از 20 درصد بین 15 تا 25 و 30 درصد بین 25 تا 50 سال سن دارند.
🔸 طالبان به دلیل گسترش رسانههای اجتماعی و نیازمندیهای خاص سیاسی و اقتصادی نمیتواند به سهولت روند رشد اجتماعی جوانان و دانشجویان را متوقف سازد. بنابراین به نظر میرسد نوعی مصالحه در خصوص تداوم فعالیت زیرساختهای علمی و کنشگری اجتماعی نسل جوان از جمله زنان، ضروری باشد.
🔸 جمهوری اسلامی ایران به دلیل اشتراکات فرهنگی قابل توجه با جامعه افغانستان، میتواند با نگرشی بلندمدت به این مسأله بنگرد. گرچه محتمل است استقرار طالبان روند شهرنشینی مدرن در افغانستان را کُند سازد ولی ایران میتواند در تعامل با این گروه، نیازمندیهای نسل جوان را با توجه به اقتضائات فرهنگی و مذهبی افغانستان مورد توجه قرار دهد.
🔸 سرمایهگذاری بر نسل جوان تحصیلکرده شهرنشین، یک سرمایهگذاری راهبردی بر کادر اجرایی آینده افغانستان است که با اقداماتی مانند اعطای بورس تحصیلی جهت حضور در دانشگاههای ایران و اعطای تابعیت و کمکهای مالی در کنار همراهسازی با منافع متقابل دو کشور، میتواند برای آینده روابط دوجانبه، مفید واقع شود.
✅ با این وجود، الزامات اساسی این سرمایهگذاری اجتماعی، بهبود نوع مواجهه با پناهجویان و اتباع افغانستانی، تقویت فعالیت رسانههای فارسیزبان برای مخاطب افغانستانی و اصلاحات قانونی در این راستاست.
🇮🇷 #اتحادیه_عماریون
🔺#همدلی
🔻#انقلابی_گری
@et_amarion