📍 *پژوهشگران کانادایی: تا سال ۲۰۲۵ دموکراسی آمریکایی سقوط میکند*
🔹پایگاه خبری CNN در گزارشی به نگرانی مجامع مختلف کارشناسی کانادا از زوال و سقوط دموکراسی آمریکایی پرداخته است.
🔹این گزارش این گونه آغاز میشود: «ایالاتمتحده به پایان خود نزدیک میشود. سؤال این است که چگونه؟ اینها سطرهای آغازین کتاب جدید نویسنده کانادایی استفن مار، با عنوان "جنگ داخلی بعدی: مأموریتهایی از آینده آمریکا" است.
🔹هومر دیکسون مدیر اجرایی موسسهای که بر راههای مقابله با تهدیدات علیه جامعه تمرکز دارد در «گلوبال پست» کانادا مینویسد: تا سال ۲۰۲۵ دموکراسی آمریکایی ممکن است سقوط کند و باعث بی ثباتی شدید سیاسی داخلی، از جمله خشونت مدنی گسترده شود.
🔹«تا سال ۲۰۳۰، اگر نه زودتر،» کشور میتواند توسط یک دیکتاتوری دست راستی اداره شود.
📍 *موشک سجیل لندن را هم لرزاند/ چرا در میانه مذاکرات وین موشک پرتاب کردیم؟*
🔻دو هفته پس از خروج ترامپ از برجام حزب اتحاد ملت جلسهای را برای بررسی سیاست خارجی ایران تشکیل میدهد. در آن جلسه مصطفی تاجزاده میگوید: «ایران برای ارتباط با بیرون سه رینگ دارد، حلقه اول به اروپاییها بستگی دارد؛ حلقه دوم ارتباط با آمریکاست و حلقه سوم مربوط به نوع رابطه ایران با محور مقاومت است». عضو سابق سازمان اتوبوسی مجاهدین انقلاب ادامه میدهد که باید حلقه اول و دوم را سفت کرد و سومی ارتباطی به ما ندارد. تاجزاده در ادامه بحث میگوید که اگر با آمریکاییها مذاکره کرده و با اروپا تعامل کنیم، مسئله اقتصادی ما حل میشود.
🔻یکی از حاضران در جلسه از نامزد جبهه اصلاحات در انتخابات میپرسد: شب مذاکرات سپاه موشکپرانی کرد. با این وضعیت هیچ گفتگویی به سرانجام خوش نخواهد رسید! تاجزاده با ابراز همدلی با مخاطب خود، پاسخ میدهد: کشور ایران همواره از سوی کشورهای خارجی مورد تهدید قرار گرفته و به همین دلیل ما به ناچار خود را ازنظر نظامی قوی کردهایم که این مسئله نیز تا حدودی در عقیم ماندن اصلاحات سیاسی در ایران تأثیرگذار بوده است. برخی به دنبال متدسازی با موشکپرانی و اقتصاد عقبافتاده هستند؛ برجام با توسعه موشکی تعارض جدی دارد.
🔻بازی «موشک و برجام» و نیز اعلام شکایت از شهرهای موشکی مدعیان دیگری هم داشت. حسن روحانی در یکی از نطقهای خود با اعلام گلایه از برآورده نشدن انتظارات دولتش از سرمایهگذاری خارجی در کشور گفت: آنجایی از برجام توانستیم استفاده کنیم که متحد بودیم. آنجایی که خواستهایم برجام را به هم بزنیم، دیدیم چکار کردند؛ آمدند چگونه شهرهای زیرزمینی نشان دادند تا برجام را به هم بزنند؛ روی موشک شعار نوشتند تا برجام را به هم بزنند؛ برای اینکه ما نتوانیم صد درصد استفاده کنیم.
🔻از ابتدای مذاکرات هستهای در دولت روحانی بارها این سؤال مطرح شد؛ که آیا میان مذاکرات دیپلماتیک و قدرت دفاعی کشور(موشکی)تناسبی وجود دارد یا خیر! طبیعتاً افزایش کیفیت موشکها و ارتقاء قدرت دفاعی کشور ارتباطی به شکل مذاکرات ندارد.
📍*اندیشکده «موسسه خاورمیانه»: ده رویداد و روند کلیدی در خاورمیانه در سال ۲۰۲۱*
- این اندیشکده در گزارشی تفصیلی به ده رویداد و روند کلیدی در سال ۲۰۲۱ پرداخته است. این ده رویداد به شرح ذیل است:
1️⃣ گذار در آمریکا با تغییر چشمانداز در خاورمیانه
🔻دولت بایدن در مقایسه با دولت ترامپ رویکرد معتدلتری نسبت به خاورمیانه نشان داد و دیپلماسی را در اظهارات و اقدامات خود در اولویت قرار داد و تأکید کرد که در حال بازگشت به اصول اولیه برای اجتناب از حضور در این منطقه است و برای یک فرآیند سیاستگذاری پایدارتر و قابل پیشبینیتر نسبت به سلف خود در خاورمیانه تلاش خواهد کرد.
2️⃣ دیپلماسی جدید منطقهای
🔻پس از دههها رویارویی و تهدید جنگ، کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به ویژه عربستان و امارات در سال ۲۰۲۱ بر تمایل خود برای مدیریت(و نه حل و فصل)درگیری های منطقهای از طریق گفتگو تأکید کردند. این روند از توافق العولا و پایان دادن به محاصره قطر شروع شد و با آغاز گفتگوها با ایران به اوج خود رسید.
3️⃣ جنگهای داخلی در خاورمیانه
🔻جنگهای داخلی در خاورمیانه، اگرچه نشانهای از شکست دولتها در ایجاد مشروعیت و حکومت فراگیر است، اما نماد منطقهای از هم پاشیده و شکست خورده است. علیرغم کاهش برخی از جنگهای داخلی از نظر میزان خشونت و درجات مرگبار در سال ۲۰۲۱، این درگیریها، خاورمیانه را در بیشتر سال درگیر نابسامانیهای منطقهای کرد. مسئلهای که به احتمال زیاد به سال ۲۰۲۲ منتقل خواهد شد.
4️⃣ تحکیم قدرت در ایران توسط تندروها
🔻در ایران در سال ۲۰۲۱ با مجموعهای از اتفاقات در نهایت ابراهیم رئیسی به ریاست جمهوری رسید و بدین ترتیب همه ارکان قدرت به دست تندروها در ایران افتاد.
5️⃣ پایان جنگ ۲۰ ساله در افغانستان
🔻جنگ ۲۰ ساله افغانستان طولانیترین جنگ آمریکا، سرانجام در سال ۲۰۲۱ به پایان رسید. در ۱۵ اوت، مبارزان طالبان مدت کوتاهی پس از فرار اشرف غنی کابل را اشغال کردند.
6️⃣ جنگ در غزه
🔻جنگ ماه مه گذشته در غزه که ۲۵۶ فلسطینی و ۱۳ اسرائیلی در آن کشته شدند، مرگبارترین فوران خشونت در نزدیک به هفت سال گذشته بود. این جنگ که با حوادث و درگیریها در محله شیخ جراح در بیتالمقدس آغاز شد، تنها چهار ماه پس از روی کار آمدن دولت جدید در آمریکا بود و البته در نهایت منجر به کنار رفتن نتانیاهو از قدرت شد.
7️⃣ تشکیل دولت جدید در اسرائیل
🔻در نهایت پس از چهار انتخابات در رژیم صهیونیستی دولت ائتلافی بر سر کار آمد و بالاخره نتانیاهو پس از ۱۲ سال از نخستوزیری کنار رفت و جای خود را به نفتالی بنت رهبر حزب راستگرای یامینا داد.
8️⃣ یک سال حساب در بازارهای انرژی
🔻امسال در خاورمیانه کشورهایی مانند امارات و پس از آن عربستان با ارائه چشماندازهایی برای سال ۲۰۵۰ و ۲۰۶۰ تعهد دادند که انتشار گازهای گلخانهای را به صفر برسانند. از طرفی تولید کنندگان نفت و گاز این استدلال روشن را بیان میکنند که محصولات آنها همچنان برای دنیا اهمیت دارد و اختلال در عرصه نفت پیامدهای خطرناکی در سطح جهانی دارد.
9️⃣ تغییرات آب و هوایی بیشتر برای خاورمیانه
🔻پیامدهای جهانی تغییرات آب و هوایی جاری در سال جاری به ویژه در خاورمیانه شدید بوده است. برای منطقهای که در حال حاضر مستعد شرایط گرم و خشک است، مجموعه تأثیرات تغییرات آب و هوایی، به طور بالقوه نشانهای از تغییر این منطقه به یک رژیم آب و هوایی جدید است که همچنان چالشهای زیستمحیطی بیشتری را به همراه خواهد داشت.
🔟 تکنوپلیتیک به عنوان یک عامل کلیدی در ژئوپلیتیک جدید
🔻چه ناظران حاضر به پذیرش آن باشند یا نه، تکنوپلیتیک، ژئوپلیتیک جدید است. ظهور شرکت اسرائیلی NSO و اعتراضات بینالمللی فزاینده در سال جاری نسبت به محصول ساخته شده آن (Pegasus)، این واقعیت را نشان داد که چگونه خاورمیانه ممکن است مکانی باشد که این واقعیت برای اولین بار در آن آزمایش میشود.
📍*سردار سلیمانی با همکاری آمریکا با داعش جنگید!/«قیمتها را آزاد کنید»؛ پیشنهاد اصلاحطلبان به دولت*
*داعش محصول آمریکا، اسرائیل، تروئیکای اروپا و آل سعود در منطقه غرب آسیا بود. پروژه اصلی این گروهک تروریستی، تکه تکه کردن عراق و سوریه و در ادامه حمله به ایران با هدف جنگ، ناامنی، قتل عام و تجزیه بود.*
*روزانه میتوان از لابلای گزارشها و عناوین خبری رسانههای مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابلتوجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که میتواند برای مخاطبین قابلاستفاده و محوری برای تحلیل باشد*
*عنوان عجیب روزنامه اعتماد: سردار سلیمانی با همکاری آمریکا با داعش جنگید!*
- این روزنامه در مطلبی نوشت: «موارد همکاری میان ایران و آمریکا کم نیست و همسویی منافع ما هم در اموری قابل بررسی است. مگر برای حذف طالبان میان ایران و امریکا همکاری صورت نگرفت؟در جنگ با داعش، نیروهای تحت امر شهید سلیمانی در عمل نیروی پیاده یک ائتلاف بزرگ بودند که بمباران هوایی آن را ارتش آمریکا و متحدانش برعهده داشتند».
- این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت: «جمهوری اسلامی باید آرمان هایی مثل حذف نظم ظالمانه حاکم بر جهان و ایجاد نظم نوین انقلابی یا ایجاد وحدت دولتها و مردم مسلمان یا دفع فتنه از عالم یا اخراج آمریکا از منطقه یا تبدیل کاخ سفید به حسینیه یا محو اسراییل و موارد مشابه را به مثابه آرمان هایی بداند که اکنون در دسترس نیستند ولو آنکه درست باشند. وقتی مقدمات تحقق چنین اهدافی فراهم نیست، چرا باید برایش هزینه کنید؟حتی اگر بخواهیم شر آمریکا را از سر ملت دفع کنیم و تحریم و فشارهای این کشور را کاهش دهیم، با داشتن رابطه بهتر به هدفمان میرسیم».
- همزمان با دومین سالگرد شهادت سپهبد سلیمانی جریان تحریف دست به کار شده است تا«قاتلان حاج قاسم»را بزک کند. جریان تحریف در پی آن است تا «دولت تروریست» آمریکا را در جایگاه «دولت مبارزه کننده با تروریسم» بنشاند.
- در دی ماه ۹۸ دولت جنایتکار و تروریست آمریکا در اقدامی بزدلانه، سردار حاج قاسم سلیمانی را به شهادت رساند. این اقدام ددمنشانه در دولت ترامپ رخ داد. اما نکته قابل توجه اینجاست که افرادی همچون «جو بایدن» نیز از این اقدام تروریستی حمایت کردند.
- برخلاف ادعای این روزنامه اصلاح طلب، دولت آمریکا نه تنها با داعش مبارزه نکرد، بلکه پدید آورنده اصلی این گروهک تکفیری تروریستی بود. در سال های گذشته مستندات بسیاری منتشر شد که حکایت از آن داشت که هر وقت تروریست های تکفیری در عراق و سوریه در مخمصه قرار می گرفتند، هواپیماهای آمریکایی، سلاح های مورد نیاز تروریست ها را به آنها می رساندند.
- داعش محصول آمریکا، اسرائیل، تروئیکای اروپا و آل سعود در منطقه غرب آسیا بود. پروژه اصلی این گروهک تروریستی، تکه تکه کردن عراق و سوریه و در ادامه حمله به ایران با هدف جنگ، ناامنی، قتل عام و تجزیه بود. اما به فضل الهی و با ایثار مدافعان حرم و سربازان حاج قاسم، کمر این گروهک تکفیری تروریستی شکسته شد و سیلی محکمی بر گوش آمریکا و دیگر حامیان داعش نواخته شد.
- طیف تندرو اصلاح طلب در سال ۸۸ با دروغ تقلب و با ترغیب دشمن به تشدید تحریم و فشار و با ایجاد التهاب و آشوب، سفره مردم را کوچک کرد. همین طیف در سال های گذشته با توهین به مدافعان حرم و هجمه به سپهبد شهید سلیمانی، ایشان را «سرباز دلواپس سیاست» نامید!
- جریان تندرو اصلاح طلب زمانی که سربازان حاج قاسم کمر داعش را شکستند، این اتفاق بسیار مهم را سانسور کرده و آن را کم اهمیت جلوه دادند. همین جریان سیاسی وقتی دولت تروریست آمریکا، سپهبد سلیمانی را به شهادت رساند، مدعی شدند که شهادت سردار سلیمانی نباید مانع مذاکره با آمریکا و اروپا برای احیای برجام شود!
- واقعیت این است که افراطیون اصلاح طلب از تحقیر دولت تروریست و غارتگر آمریکا ناراحت شده و از تحقیر، تحریم و جنایت علیه مردم ایران شادمان می شوند. برای همین این طیف از خروج فضاحت بار آمریکا از افغانستان و شکست پروژه آمریکا در عراق، سوریه، یمن و لبنان ناراحت است و دلواپس این است که مبادا روزی آمریکا از منطقه غرب آسیا برود.
- لازم به ذکر است که دولت اصلاحات به واسطه برخی قول و قرارهای پنهان، به آمریکا در مقابله با طالبان کمک کرد اما به جای تشکر و دستخوش، اتهام عضویت در محور شرارت را دریافت کرد.
- «ابوالفضل ظهرهوند» سفیر اسبق ایران در افغانستان چندی پیش گفته بود: «در دولت اصلاحات وزارت خارجه در ظاهر در دست کمال خرازی بود، اما عملاً در دست محسن امینزاده بود یعنی وزیر سایه امینزاده بود.امینزاده بهدنبال این بود که از فرصت سیاست خارجی و مسئله طالبان و درگیری افغانستان، ایران را در مسیر عادی سازی، نرمالیزاسیون(به تعبیر آمریکاییها!) جلو ببرد، به همین خاطر بود که وی به ظرفیت های نهضتی ما کاملاً بیتوجه بود و اصلاً اعتقادی نداشت، چه در پاکستان، چه در افغانست
ان و چه در هر جای دیگری».
*گره زدن معیشت مردم به سیاست خارجی توسط حامیان تز «آبگوشت بزباش»*
- روزنامه آرمان در یادداشتی به قلم «هدایت آقایی» فعال اصلاح طلب و از دستگیرشدگان فتنه ۸۸ نوشت: «وضعیت اقتصادی که امروز شاهد آن هستیم چند مؤلفه را حاکم بر خود میبیند. نخست؛ از هم گسیختگی اقتصاد طبقه متوسط و طبقات فرو دست که در حال سراشیبی هستند. دهکهای پایین جامعه به لحاظ افراد فقیری که روز به روز به این دهکها اضافه میشوند در حال فربه شدن است. دوم؛ وضعیت بینالمللی اقتصاد کشورمان است که در حال منزوی شدن هستیم. بالاخره در یک مقطعی توانستیم و امکانش فراهم بود که با جهان خارج وصل شویم و صادراتمان را رونق دهیم. اما امروز متأسفانه میبینیم درهای صادرات یکی پس از دیگری بسته میشود».
- این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت: «این مشکلاتی که امروز گریبانگیر کشور شده علت و شاه بیتاش را میتوان در سیاست خارجی دید و همه هزینههایی که برای سیاست خارجی میپردازیم عملاً بارش را بر دوش ملت میگذاریم. تا قبل از اینکه دولت سیزدهم روی کار بیاید بحث بر سر این بود که دولت آقای روحانی حرکت درستی ندارد و با مشکلاتی مواجه است، اما به هر حال دولت تغییر کرد و دولت اقای رئیسی روی کارآمد. با این حال در همین دولت دستگاه قانونگذاری و اجرایی باز هم شاهد چندگانگی و دیدگاه متفاوت و عملکردهای متضاد هستیم. لذا احساس میشود ایراد همیشگی که همواره در دولتهای مختلف شاهد آن بودیم یعنی مسلوبالاختیار بودن دولت در مسائل کلان اکنون نیز وجود دارد».
- پمپاژ ناامیدی به جامعه و القای بن بست در بهبود اوضاع کشور و گره زدن معیشت مردم به سیاست خارجی، کارویژه رسانه های اصلاح طلب است.
- این در حالی است که تورم ۴۳ درصدی محصول عملکرد همین طیف در هشت سال گذشته بوده است. جریانی که «ما نمی توانیم» را به عنوان شعار اصلی همواره مطرح می کرد.
- «مسکن مهر طرح مزخرفی است»، «خودکفایی کشاورزی مزخرف است»، «واردات به مراتب برای ما ارزانتر تمام میشود...انتظار داریم کشاورزان عزیز ما را درک کنند»، «من به برخی از شرکتها پیشنهاد واردات مدیران خارجی را دادم»، «دلیل سفرم به آلمان، جراحی پیچیده گوش است، تکنولوژی این عمل ۸۰ سال دیگر به ایران میرسد»، «آمریکا میتواند با یک بمب، تمام سیستم دفاعی ایران را از کار بیندازد»، «قدرت رقابت در هیچ صنعتی جز قرمهسبزی و آبگوشت بزباش را نداریم»، «نمیتوانیم مقابل این قدرتهای بزرگ بایستیم، آن هم با شعارهایی که توخالی است». این موارد، تنها بخشی از اظهارات وزرا و مقامات ارشد دولت روحانی در سال های گذشته است.
- بر همین اساس و با همین رویکرد، در سال ۹۵ «عباس آخوندی» وزیر وقت راه و شهرسازی در مراسم افتتاح کترینگ اتریشی-بدون توجه به ظرفیتهای داخلی و استعدادهای فراوان جوانان کشورمان- تأکید کرد که سپردن ۱۰ ساله طبخ غذای راهآهن ایران و شرکتهای وابسته به خارجیها موجب افزایش سهم ایران در اقتصاد جهانی خواهد شد!
- این دیدگاه غلط، عقیم و بیفایده میگوید «ما نمیتوانیم؛ رونق و پیشرفت اقتصادی تنها و تنها با نگاه به بیرون از مرزها امکانپذیر است». این در حالی است که تمام کشورهایی که امروزه حرفی برای گفتن در هر عرصهای دارند، جز با تکیه بر ظرفیتهای داخلی خود به این جایگاه نرسیدهاند. این همان روشی است که با تعبیر رهبر معظم انقلاب «اقتصاد مقاومتی» نامیده شد.
*«قیمت ها را آزاد کنید»؛ پیشنهاد اصلاح طلبان به دولت*
- روزنامه شرق در مطلبی با عنوان «آزادسازی قیمتها یا بازگشت دنکیشوتیسم!؟» نوشت: «درحالی که آقای رئیسی اخیراً در جلسه هیئت دولت بار دیگر بر ضرورت "نظارت دقیق بر قیمتها و کنترل بازار" تأکید کرد تا "شاهد افزایش قیمتها نباشیم"، وزیر صمت از آغاز طرحی در هفته جاری خبر داد که براساس آن "قیمت تمامشده تولید بر روی کالاها" درج میشود تا به گفته ایشان "مصرفکننده متوجه شود که چه میزان اضافهتر از قیمت تمامشده میپردازد که این کار شفافیت را افزایش میدهد".»
- در ادامه این مطلب آمده است: «سؤال این است که با توجه به تورم تولیدکننده آیا دولت قصد خواهد داشت اقدام به کنترل و سرکوب قیمت تولیدکننده کند!؟...کافی است با آزادسازی و مقرراتزدایی و انضباط مالی و پولی صحت و سلامت را مانند تمام حدود ۱۶۵ کشور دارای تورم یکرقمی به اقتصاد بازگردانیم و دنکیشوتوار با آسیابهای بادی نجنگیم! یک نمونه از مداخلهگرایی دولتها، کنترل قیمت هاست».
- جریان اصلاح طلب و رسانه های منتسب به این طیف از حامیان سیاست های لیبرالی در اقتصاد و از مدافعان آزادسازی قیمت ها هستند.
- این در حالی است که مدیریت لیبرالی و حمایت از سیاست آزادسازی قیمت ها در دولت روحانی، خسارت های فراوانی به مردم تحمیل کرد.
- تنها در یک قلم آزادسازی قیمت ها موجب شد تا بازار مسکن در ایران با افزایش افسار گسیخته موا
جه شده و خانوارهای ایرانی با مشکلات عدیده اقتصادی و معیشتی مواجه شوند.
- حامیان سیاست آزادسازی قیمت ها معتقدند که قیمتگذاری کالاها از مبدأ تولید به نوعی حرکت در راستای اقتصاد دستوری و کنترل قیمتها بوده و مانع اصلی در راستای ایجاد اقتصادی شفاف و رقابتپذیر است. این دسته از افراد معتقدند تا زمانی که سازمانهایی همچون بازرسی، تعزیرات، حمایت مصرفکننده، ستاد تنظیم بازار و… در اقتصاد کشور فعال باشند، تولید و سپس توزیع کالا همواره سرکوبگرانه و غیررقابتی بوده و پارامترهای غیراقتصادی در بازار دخالت خواهند کرد./مشرق نیوز
رسانه های فارسی زبان خارجی چه گفتند ؟
رسانه های فارسی زبان خارجی که اخبار و وقایع ایران را دنبال می کنند در ۲۴ ساعت گذشته ( منتهی به ۱۴۰۰/۱۰/۱۹) محورها و مطالب زیر را در مورد جمهوری اسلامی منتشر کردند :
- بزرگنمایی زندانی بودن چند نویسنده عضو کانون نویسندگان به بهانه مرگ بکتاش آبتین( رادیو فردا و ایران اینترنشنال )
- مانور خبری روی برخی محدودیت های امنیتی برای انجام مراسم خاکسپاری بکتاش آبتین( صدای آمریکا )
- برجسته سازی اعتصاب کارکنان اداری قوه قضائیه در اعتراض به پایین بودن حقوق ها ( دویچه وله، ایران اینترنشنال و صدای آمریکا )
- زیر سول بردن برخی اظهار نظرها در مورد عدم ضرورت واردات واکسن کرونا( ایران اینترنشنال )
- غیر مسئولانه توصیف کردن رفتارهای جمهوری اسلامی در قبال سرنگونی هواپیمای اوکراینی( بی بی سی، رادیو فردا ، ایران اینترنشنال و صدای آمریکا )
- بی گناه جلوه دادن جهانگرد فرانسوی زندانی در ایران ( رادیو فرانسه )
- متهم کردن جمهوری اسلامی به انجام عملیات ترور و آدم ربایی در عراق به وسیله گروه های شبه نظامی مورد حمایت خود ( دویچه وله و رادیو فردا )
- معرفی بندر جاسک به عنوان دروازه قاچاق اسلحه به یمن ( صدای آمریکا و ایران اینترنشنال )
- ادعای برنامه دولت سیزدهم برای تهاتر نفت با کالاهای نامرغوب برخی کشورها( رادیو فردا )
- اهمیت دادن به برخی اظهارات مبنی بر رو به پایان بودن زمان برای احیای برجام( بی بی سی )
رسانه های مورد بررسی : بی بی سی ، ایران اینترنشنال ، رادیو فردا ، صدای آمریکا، رادیو زمانه ، دویچه وله ، العربیه ، رادیو فرانسه ، یورونیوز ، آناتولی و رادیو اسرائیل
باسمه تعالی
رصد رسانههای عبری شماره 176
دوشنبه 20 دی ماه 1400
محورهای خبری رسانههای اسرائیل درباره ایران:
بازتاب سخنان سخنگويي سپاه پاسداران مبني بر اينکه از هنگام مانورهاي عظيم تهران اسرائيل ادبيات خود را مهار کرده است. سخنگوي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي ايران روز شنبه گفت نمايش قدرت مانورهاي نظامي اخير در مقابل «تهديدات توخالي» اسرائيل عليه تهران تأثير پيشگيرانه داشته است. سرتيپ «رمضان شريف» مدعي شد در پي مانورهاي نظامي تهران، اسرائيل ادبيات خود در مقابل ايران را مهار کرده است.
هاآرتص : قدرت پهپادي مقاومت صهيونيستها را به وحشت انداخته و روز به روز آنها را نسبت به آينده نگران تر ميکند اشاره هاآرتص به پهپادهاي شناسايي که حزب الله آنها را براي جمع آوري اطلاعات به پرواز در ميآورد يا پهپادهايي که توسط جنبش حماس از نوار غزه پرواز ميکنند، هشدار داد، آنچه که در آسمان رخ ميدهد به آسمان ختم نشده (و تبعات آن را روي زمين هم خواهيم ديد). پهپاد منتسب به حزب الله که چند روز پيش سرنگون شد ششمين پهپادي بود که طي يک سال گذشته سرنگون شده است و اين امر بايد اسرائيل را به گوش کند که خطر جدي است
.....................
محورهای خبری روز اسرائیل:
بني گانتز وزير جنگ رژيم صهيونيستي در قرنطينه خانگي قرار گرفت. گانتز در پي ابتلاي يکي از کارکنان دفترش به ويروس کرونا، قرنطينه شده است.تست کروناي امروز گانتز منفي بوده و قرار است او مجددا آزمايش بدهد تا مشخص شود که به کرونا مبتلاست يا خير.تا مشخص شدن نتيجه تست کروناي گانتز، او در قرنطينه خانگي خواهد بود.
وزارت بهداشت رژيم صهيونيستي احتمال داد که به زودي شمار روزانه مبتلايان به سويه اوميکرون در فلسطين اشغالي به بيش از 50 هزار نفر برسد. اين وزارتخانه از احتمال تشديد محدوديتها در اراضي اشغالي به منظور مقابله با سويه جديد کرونا خبر داد.منابع اسرائيلي پيشبيني کردهاند که در صورت ادامه وضعيت کنوني، نزديک به 30 درصد از کارکنان در بخشها و مراکز اقتصادي در قرنطينه قرار گيرند.
.................................
اسرائيل: نيازي به خروج از قزاقستان نيست، چند روز آينده ناآرامي ها فروکش خواهد کرد، مردم درخانههاي خود بمانند
يک مقام ارشد وزارت خارجه اسرائيل روز يکشنبه گفت «عليرغم ناآرامي هاي خشونت آميز در قزاقستان، اسرائيل برنامه اي براي خروج شهروندان اسرائيلي از اين کشور ندارد.»
اين مقام رسمي به روابط خوب ميان دو ملت اشاره کرد، گفت مقامات آنجا «کنترل اوضاع را در دست دارند».
«گري کورن» که ناظر بر امور قزاقستان است، دو روز پس از کشته شدن مرد جوان اسرائيلي بر اثر اصابت گلوله در آلماتي، گفت اورشليم معتقد است به زودي ناآرامي ها فروکش خواهد کرد.
کورن، نايب رئيس بخش اوراسيا و بالکان غربي وزارت خارجه گفت، «باور ما بر اين است که نيازي به تخليه شهروندان اسرائيلي [از قزاقستان] نيست.»
او گفت ارزيابي مقامات ديپلماتيک اورشليم و آستانه آن است که مقامات کنترل اوضاع را در دست گرفته اند.
کورن گفت «اينترنت تقريبا بحال سابق برگشته، فروشگاه ها و مراکز فروش بنزين اينجا آنجاي شهر باز شده اند. حدوداً صد نفري اسرائيلي در اين کشور هستند که براي تحصيل يا کار رفته اند و ما با آنها در ارتباط هستيم.»
https://www.bhol.co.il/news/1323732
....................
خانواده نتانياهو پشت وي را خالي کردند
دادگاه اسرائيل صبح روز دوشنبه براي اختلاف حقوقي بنيامين نتانياهو و ايهود المرت تشکيل جلسه داد.
بنيامين نتانياهو، نخست وزير سابق رژيم صهيونيستي مه سال 2021 شکايتي را عليه ايهود المرت، نخست وزير پيشين اين رژيم به دادگاه ارائه کرد و خواهان غرامتي به ارزش 270 هزار دلار است.
المرت پيشتر نتانياهو و همسر و فرزندانشان را «بيمار رواني» توصيف کرده بود که مجدد اين سخنان را تکرار کرد و ناگهان خانواده نتايناهو جلسه دادگاه را ترک کرده و عملا نتانياهو را تنها در آن جلسه رها کردند.
در اين راستا قرار است دادگاه اسرائيل امروز نزاع حقوقي ميان نتانياهو و المرت را بررسي کند.
نتانياهو، المرت را به تلاش براي آسيب زدن به خود و خانوادهاش متهم کرده است. المرت نيز گفت که وي نظر مردم اسرائيل و رهبران جهان را ميگويد.
https://www.haaretz.co.il/news/law/.premium-1.10525484
...........................
گفت و گوي تلفني شبانه يائير لاپيد با امانوئل ماکرون حول روابط اسرائيل و فشار بر ايران
يائير لاپيد وزير امور خارجه اسرائيل شامگاه شنبه در گفتوگو با امانوئل ماکرون رئيس جمهور آغاز رياست فرانسه بر اتحاديه اروپا را به رئيس جمهور فرانسه تبريک گفته و بر اهميت تقويت روابط اسرائيل و اتحاديه اروپا و تشکيل شوراي انجمن تاکيد کرد.
در بيانيه وزارت امور خارجه اسرائيل، در اين «گفتوگوي طولاني»، مذاکرات هستهاي و درخواست اسرائيل براي اعمال فشار بر ايران محور بحث قرار گرفت.
براساس اين بيا
نيه رئيس جمهور فرانسه بار ديگر برتعهد کشور خود بر تامين امنيت اسرائيل و اهميت روابط گرم بين اسرائيل و فرانسه تاکيد کرده است.
يائير لاپيد، وزير خارجه اسرائيل، پيش از اين گفته است که او و نفتالي بنت مخالف يک «توافق خوب» بين ايران و قدرتهاي جهاني نيستند و اسرائيل از طريق عواملي که در مذاکرات وين حضور دارند، براي رسيدن به «دستاوردهايي کوچک» (براي اسرائيل) تلاش خواهد کرد.
دفتر لپيد گفت دو رهبر پيرامون روابط دو جانبه تبادل نظر کرده اند و مکرون «تعهد خود به امنيت اسرائيل را تکرار، و بر اهميتي که او براي روابط گرم ميان اسرائيل و فرانسه قائل است، تأکيد کرد.»
رياست جمهوري فرانسه هنوز متن مکتوب گفتگوي تلفني را منتشر نکرده است.
هفته گذشته، درست پس از شروع سال نو، و در پي سه هفته تعطيل پس از ازسرگيري مذاکرات در ماه نوامبر، آخرين دور مذاکرات ايران آغاز شد.
«ژان ايو لادريان»، وزير خارجه فرانسه روز جمعه گفت به انعقاد قرارداد برنامه هسته اي ميان ايران و قدرت هاي جهان خوش بين است.
لادريان گفته است که «من هم همچنان معتقدم حصول قرارداد ممکن است. در روزهاي گذشته اندکي پيشرفت حاصل شده.» «در چند روز گذشته در مسير مثبت حرکت کرده ايم، اما زمان هم اينجا موضوع حساسي است زيرا اگر به سرعت به توافق نرسيم چيزي براي مذاکره باقي نمي ماند.»
طبق اظهار وزارت خارجه، لپيد در گفتگوي تلفني روز شامگاه شنبه با امانوئل مکرون، انتخاب وي به رياست شوراي اتحاديه اروپا را نيز تبريک گفت و بر «اهميت تقويت روابط اسرائيل با اتحاديهاروپا تأکيد کرد.»
https://twitter.com/yairlapid/status/1479890895612821506
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🗓 ۲۰ دی سالروز شهادت امیر کبیر
«بیانات مقام معظم رهبری درباره درس تاریخی امیرکبیر به دولت ها »
🔰 میرزا محمد تقیخان فراهانی(۱۲۲۲-۱۲۶۸ق) (۱۱۸۵-۱۲۳۰۰ش) مشهور به #امیر_کبیر
صدراعظم ایران در دوره ناصرالدین شاه قاجار
🔸وی در دوره صدارت سه سال و سه ماه (۳۹ ماهه) خود، اصلاحاتی را در زمینههای آموزشی، اجتماعی و سیاسی ایران آغاز کرد. امیرکبیر دارُالفُنون را بنیان نهاد، مسجد و مدرسه دینی ساخت، شورش #بابی_ها را سرکوب کرد و دولت انگلیس و عثمانی را در معاهده ارزنه الروم بر سر جایشان نشاند....
در نهایت امیرکبیر با دسیسه اطرافیان شاه از مقام خود برکنار و به کاشان تبعید شد و به دستور شاه به قتل رسید. قبر وی در حرم امام حسین(ع) قرار دارد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ مجروح شدن خواهرزاده چهارساله جورج فلوید در حمله مسلحانه...
🇮🇷 #اتحادیه_عماریون
🔺#همدلی
🔻#انقلابی_گری
@khakestary_amar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️🎥 باورتون میشه اپلیکیشنهایی که به راحتی نصب میکنید تا این حد روی اطلاعات گوشی شما سوار باشند؟
⚠️ #ببینید این برنامهها به چه اطلاعات مهمی در گوشی شما دسترسی پیدا میکنند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آخرین وضعیت نادر طالبزاده در بیمارستان
این ویدیو ساعتی پیش ضبط شده است
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢علی شعیب خبرنگار لبنانی با انتشار این فیلم نوشت: رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی «کوخاوی» خبر دارد که سربازانش که با آنها ما را تهدید میکنند، با خودروی نظامی پلاستیک و آهن از زبالههای مرز با لبنان در اطراف شهرک شتولا جمعآوری میکنند تا آن را به خریداران ضایعات بفروشند؟!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دقت کردید خیلی از دخترای مجرد میگن که حاضرن برای شروع زندگی، از خیلی چیزا بگذرن
اما در واقعیت ...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰ناخن جویدن
🔺اين كليپ را انتشار دهید تا به هموطنامون خدمتی كرده باشيم🔻
📚حکیم خیراندیش
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 عامل تعرض به تندیس شهید سلیمانی بازداشت شد
🔹رئیس دادگستری چهارمحالوبختیاری: فردی که در شهرکرد تندیس سردار سلیمانی را به آتش کشیده بود، دستگیر شد. با این فرد طبق قانون برخورد میشود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بیخانمانهای لندن
تصاویری از پاتوق شب خوابهای لندن در مقابل ساختمان BBC که امیرمحمد زند، بازیگر ایرانی منتشر کرد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سقوط بورس عمدی بود!
کامران غضنفری نویسنده کتاب راز قطعنامه و سخنگوی ستاد پیگیری محاکمه روحانی در گفتگو با خبرفوری:
🔹سقوط ناگهانی بورس در سال ۹۹ به صورت دستوری انجام شد.
🔹حسن روحانی در ۸ سال گذشته خسارتهای کلانی به جمهوری اسلامی وارد کرده است.
🔹روحانی کاری را کرد که دقیقا مورد نظر آمریکا و اسرائیل بود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ تهدیدهای خشونت آمیز علیه عوامل اجرایی انتخابات آمریکا...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
موشن گرافیک| روشنایی های شهر
🔸گرامیداشت دهمین سالگرد شهادت دانشمند هستهای #شهید_مصطفی_احمدی_روشن
«.....من در نطنز، با شب بیداری، با کار مضاعف، با دوری از زن و بچه، با غنی سازی، با پیشرفت در انرژی هسته ای، با یو سی اف، با فلان فرمول شیمیایی و با نماز شب کنار لوله های آزمایشگاهی، مشغول مبارزه دیگری با فتنه هستم....»
◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌🎥 از مستحبات نماز بگذرید!! به جهاد در فضای مجازی بپردازید..
👈امر امروز ولی فقیه، #جهاد در #فضای_مجازی است..
#بسیار_مهم
🎙 دکتر معصومی اصل، مدرس دانشگاه