📍*نظریه: ابعاد وسیع نقش ویژه آمریکا در بحران انسانی در یمن*
🔹تجاوز جنایتکارانه به یمن چنانچه از ابتدا پیشبینی میشد، به باتلاقی نفسگیر برای آمران و عاملان این جنایت تبدیل شده و نه تنها شاهزاده خام و مغرور سعودی را به تغییر لحن واداشته بلکه دولت بایدن را به تکاپو برای رهایی از آن واداشته است.
🔹دولت بایدن اما؛ تنها در صورتی میتواند نقش موثری در پایان جنگ یمن بعهده بگیرد که در گام اول سهم آمریکا در شکلگیری و تداوم این بحران را به رسمیت بشناسد.
🔹آمریکا از یک سو مهمترین متحد رژیم سعودی در این جنگ به حساب میآید و از سوی دیگر تثبیت انقلاب یمن را برخلاف منافع حیاتی خود میداند.
🔹آمریکا از ابتدا یک شریک موثر برای ائتلاف ضد یمنی بوده و نیروهای ارتش تروریستی آمریکا در منطقه با نیروهای ائتلاف از نزدیک ارتباط دارند.
🔹نگاهی دقیقتر به رویدادهای ماههای گذشته نشان میدهد پیشروی دولت نجات ملی در مأرب، موفقیت چشمگیر حملات پهبادی و موشکی به مراکز حساس عربستان و... در تغییر رفتارها موثر بوده است.
🇮🇷 #اتحادیه_عماریون
🔺#همدلی
🔻#انقلابی_گری
@et_amarion
📍*گزارش آسوشیتدپرس از احتمال لغو بخش قابل توجهی از تحریمها علیه جمهوری اسلامی ایران*
*«دولت بایدن در حال بررسی عقبنشینی از تحریمها برای احیای توافق هستهای است»*
- مقامات سابق و کنونی آمریکا میگویند دولت بایدن با هدف بازگشت به برجام، در حال بررسی لغو بخش عمدهای از تحریمها علیه ایران است که بخشی از سنگینترین تحریمهای دوره ترامپ علیه ایران بهشمار میروند.
- این در حالی است که مذاکرات در وین بین ایران و کشورهای باقیمانده در برجام (بریتانیا، فرانسه، آلمان، چین، روسیه) و آمریکا بهمنظور احیای برجام ادامه دارد. دو طرف با خوشبینی نسبت به پیشرفت مذاکرات ابراز امیدواری کردهاند.
- این خبرگزاری آمریکایی مینویسد، مقامات آمریکایی درباره اینکه لغو کدام تحریمها در دست بررسی است، صحبت نمیکنند، اما به روشنی گفتهاند که آماده لغو تحریمهایی هستند که مغایر با برجام است.
- برخی منابع به آسوشیتدپرس گفتند که آمریکا احتمالاً برخی تحریمها که مانع دسترسی جمهوری اسلامی به منافع ناشی از برجام شده است را لغو میکند. این تحریمها میتواند شامل منع دسترسی ایران به سیستم مالی بینالمللی و معامله بر مبنای دلار باشد.
- به دلیل ماهیت پیچیده معماری تحریمها، تحریمهای غیر هستهای به تروریسم، توسعه موشکی و حقوق بشر گره خورده است. از سوی دیگر مخالفت جمهوریخواهان و متحدان منطقهای آمریکا با لغو تحریمهای موشکی و تروریسم مانع عمدهای پیش روی دولت بایدن بهشمار میرود. به همین منظور، هیئتی از نمایندگان آمریکا برای کاهش نگرانیهای همسایگان ایران به منطقه سفر کردهاند و گزارشهای تأیید نشدهای از ملاقات مقامات سیآیای با مقامات جمهوری اسلامی در عراق منتشر شده است. کشورهای منطقه نگران فعالیتهای تحریک آمیز جمهوری اسلامی در منطقه و فعالیتهای موشکی و هستهای ایران هستند.
- مقامات دولت بایدن بر این باورند که دولت ترامپ به عمد شبکه پیچیدهای از تحریمها را پدید آورده تا بازگشت دولت بعدی به برجام را دشوارتر کند. طبق برجام، آمریکا باید تحریمهای هستهای و نه غیرهستهای را لغو کند.
🇮🇷 #اتحادیه_عماریون
🔺#همدلی
🔻#انقلابی_گری
@et_amarion
📍*چرخش ناگهانی بن سلمان در قبال ایران؛ در پشت پرده چه می گذرد؟*
"قاسم محبعلی"، دیپلمات سابق: - ایشان با اشاره به اظهارات اخیر بن سلمان مبنی بر اینکه ریاض به دنبال بهبود روابط با تهران است، گفت: سیاست همین است. سیاست تصمیمات و اقداماتی است که شما متناسب با شرایط زمانی و مکانی و منافع ملی کشورتان اتخاذ میکنید. امروز شرایط چه در منطقه و چه در سطح جهانی تغییر کرده است. ترامپ رفته است. عربستانیها بعد از آنکه متوجه شدند که در دوران بعد از ترامپ حمایت سابق آمریکا از خودشان را ندارند، سریعاً رفتار خودشان را تغییر دادند.
- این کارشناس سیاست خارجی ادامه داد: آنان بعد از رفتن ترامپ با قطریها مذاکره کردند و امروز نیز به دنبال حل مسئله یمن هستند.
این نشاندهنده هوشیاری مقامات ریاض است که به جای آنکه اجازه بدهند تا دیگران وارد مسائل مربوط به آنان از جمله مسئله یمن شده و برای آن تصمیمگیری کنند، خودشان دست به کار میشوند تا اداره بحران یمن و حل این مناقشه دست خودشان باشد و از کنترلشان خارج نشود و به قول معروف از بازی عقب نمانند.
- وی افزود: فرق ما با عربستانیها در این است که آنان برای اقدامات میدانی خودشان شرایط سیاسی را لحاظ میکنند. امروز شرایط سیاسی تغییر کرده است و آنان متناسب با همین تغییرات، سیاستها و تصمیمات خودشان را نوسازی و بازسازی میکنند. این رویکردی است که ما نیز باید در دستورکارمان قرار بدهیم.
- مذاکرات ایران و عربستان وارد مباحث سیاسی شده است.
- محبعلی با بیان اینکه مواضع اخیر بن سلمان متأثر از مذاکرات بغداد است، تصریح کرد: من قبلتر درباره مذاکرات ایران و عربستان در بغداد این نکته را مطرح کردم که اگر مذاکرات از حول محور یمن و مباحث امنیتی عبور کرده و وارد مباحث سیاسی شود، میتوان به نتایج این مذاکرات در راستای بهبود روابط ایران و عربستان امیدوار بود. مواضع اخیر آقای بن سلمان نشان داد که مذاکرات ایران و عربستان رفته رفته به مباحث سیاسی نزدیک و نزدیکتر شده است و حالا میتوان ادعا کرد که ادامه این مذاکرات ممکن است به بهبود روابط تهران و ریاض ختم شود.
- این کارشناس سیاست خارجی با بیان اینکه مواضع تند ریاض علیه تهران تعدیل شده است، گفت: زمانی عربستانیها با ادبیات و مواضع تندی علیه ایران صحبت میکردند، ولی حالا شاهد آن هستیم که این مواضع تعدیل شده است.
من فکر میکنم که این تعدیل مواضع به آن خاطر است که عربستان تصور میکند روابط ایران با غرب رو به بهبود است و به همین دلیل میخواهد پیشدستی کرده و قبل از آنکه غرب با ایران به توافق برسد، خودش روابطش را با ایران بهبود ببخشد. چرا که در غیر این صورت عربستان باید هزینه و امتیازات بیشتری به ایران واگذار کند.
- وی افزود: عربستان با توجه به این شرایط و اتفاقات خواستار بهبود روابط با ایران شده است و بهتر این است که ایران نیز از این تغییر مواضع استقبال کند. البته این مسئله صرفاً درباره عربستان صدق نمیکند. ایران باید با دیگر بازیگران مؤثر منطقهای و بینالمللی روابطش را ارتقاء بدهد.
*نقش بایدن در بهبود روابط ایران و عربستان*
- محبعلی با بیان اینکه ما در خاورمیانه 5 دسته بازیگر خرد، دولتی، ملی، منطقهای و جهانی داریم که هرکدام سقف و کف بازیگری دیگری را تحت تأثیر میگذارند، گفت: اینکه مطرح میشود که آیا عربستان به توصیه آمریکا و انگلستان خواستار بهبود روابط با ایران شده است، از یک منظر میتواند درست باشد، چراکه عربستان باید چارچوب بازیگری خودش را برای سایر بازیگران تعریف کند.
- این کارشناس سیاست خارجی ادامه داد: ما باید به این نکته توجه کنیم که امروز اولویت آمریکا مسئله چین و سپس روسیه بوده و ایران در ردههای بعدی این اولویتها و اهداف قرار دارد.
این اولویتبندی برخلاف چیزی است که ما در دوران دوم ریاست جمهوری بوش شاهد بودیم. بنابراین آمریکا برای پیگیری اولویتها و اهداف خودش ابتدا نیازمند آن است که مشغلههای خودش را در قبال خاورمیانه کاهش بدهد و برهمین اساس نیز ترجیح میدهد که صلح و امنیت در خاورمیانه برقرار باشد.
- وی تصریح کرد: مسئله یمن یا خروج نیروهای نظامی آمریکایی از منطقه از جمله همین مباحثی است که ذهن آمریکاییها را در قبال ایجاد صلح در خاورمیانه به خود مشغول کرده است.
آنها به دنبال راهکاری هستند که حل مسئله یمن یا خروج نیروهای نظامی از عراق باعث نشود که دوباره اتفاقاتی مانند قدرت گرفتن القاعده در افغانستان یا ظهور داعش در عراق رخ بدهد. اهمیت این مسئله زمانی مشخص میشود که بدانیم، ایران نقش کلیدی در ایجاد صلح در منطقه دارد.
🇮🇷 #اتحادیه_عماریون
🔺#همدلی
🔻#انقلابی_گری
@et_amarion
🔅تصویری از رهبر معظم انقلاب در کرانه خلیج فارس در سال ۱۳۹۰
انتشار به مناسبت روز #خلیج_فارس
🇮🇷 #اتحادیه_عماریون
🔺#همدلی
🔻#انقلابی_گری
@et_amarion
🔵 توافق ایران و چین: پیامدهای منطقهای برای آمریکا
🔰 #مؤسسه_خاورمیانه در یادداشتی به ارزیابی پیامدهای توافق ایران و #چین در رقابت پکن و واشنگتن پرداخته و این توافق را چالشی #ژئواستراتژیک برای موقعیت آمریکا در #غرب_آسیا دانسته است. البته به این موضوع نیز اشاره کرده که ممکن است برای این کشور منافعی را به همراه آورد.
🔶 چین برای حضور ایران در پروژه «#یک_کمربند_یک_راه» و به «عادیسازی» #روابط_تجاری بین ایران و سایر اعضای این پروژه در راستای جابجایی کالا و #معاملات_مالی تلاش میکند. این همکاری میتواند #ایران را به سوی رویکردی #بازارمحور در اقتصادش سوق دهد.
🔶 در شرایطی که چشمانداز 2030 #عربستان و یا چشمانداز 50 ساله #امارات در جریان است، ایران نیز قصد دارد بتواند به #قدرت_اقتصادی قویتری در منطقه بدل شود و بسیاری از مطالبات عمومی در حوزه اقتصادی را با این #توافق محقق سازد.
🔶 به اعتقاد نویسنده، #آمریکا در برابر این چالش میتواند دو رویکرد اتخاذ کند. رویکرد اول افزایش #فشارهای_تحریمی علیه چین و ایران با هدف کاهش ثمرات توافق برای این دو کشور و جلوگیری از توسعه #نفوذ چین در غرب آسیا.
🔶 رویکرد دوم اینکه با پذیرش منافع مشترک با چین در جذب ایران به سمت #بازارهای_جهانی، به تعامل با ایران جهت احیای #برجام روی بیاورد. بدین ترتیب در ادامه مانع از آن خواهد شد که بازارهای ایران نیز در انحصار #کالاهای_چینی قرار بگیرد.
🔶 رویکرد دوم #آمریکا بسیار دور از ذهن است. بهویژه با سطح تنش کنونی در منطقه، حداقل پیشزمینه چنین رویکردی، سطحی از #تعامل میان ایران و متحدان آمریکا در راستای #مدیریت_بحرانها و کاهش تقابلهاست. با این وجود نباید احتمال سوءاستفاده آمریکا از توافقات میان ایران و چین را از نظر دور داشت
🇮🇷 #اتحادیه_عماریون
🔺#همدلی
🔻#انقلابی_گری
@et_amarion
🌸دعاى روز هجدهم ماه مبارک رمضان🌸
🍀بسم الله الرحمن الرحیم🍀
⚘اللهمّ نَبّهْنی فیهِ لِبَرَکاتِ أسْحارِهِ ونوّرْ فیهِ قلبی بِضِیاءِ أنْوارِهِ وخُذْ بِکُلّ أعْضائی الى اتّباعِ آثارِهِ بِنورِکَ یا مُنَوّرَ قُلوبِ العارفین.⚘
🤲خدایا آگاهم نما در آن براى برکات سحرهایش وروشن کن در آن دلم را به پرتو انوارش وبکار به همه اعضایم به پیروى آثارش به نور خودت اى روشنى بخش دلهاى حق شناسان⚘🌸⚘
✅ذکر روز شنبه؛
🌾یا رب العالمین🌾
🔵 نکاتی پیرامون مذاکرات منطقهای ایران و عربستان
🔻تحلیل
🔹 در روزهای اخیر گمانهزنیهای بسیاری درباره مذاکرات منطقهای میان تهران مطرح شده است. همچنین سفر وزیرخارجه ایران و عربستان به قطر در فاصله زمانی یک روز موجب شد گمانهها درباره ادامه مذاکرات بین دو کشور بیش از پیش تشدید شود. در این راستا چند نکته قابل طرح است:
🔸 بر اساس شواهد آشکار، آنچه موجب انجام این گفتوگوها شده نیاز سعودی به مذاکره از سویی و فشارهای دولت آمریکا بر آنها جهت حلوفصل مشکلات متعددی است که در منطقه با آن مواجه هستند. آنگونه که پیداست، ریاض از سمت میدان به حدی زیر فشار است که رسانههای آنها نیز دیگر مجبور به اعتراف هستند که سقوط شهر مأرب دیگر مسئلهای اجتنابناپذیر است و تنها موضوع برسر زمان آن است! لذا اگر شرایط نامطلوب سعودی در دیگر پروندهها را نیز به این اوضاع اضافه کنیم، تندادن آنها به مذاکرات، کاملاً منطقی و قابلتصور خواهد بود.
🔸 این مذاکرات در سطوح پایین و با دستور کار یافتن راهحل برای برخی پروندههای منطقهای مانند لبنان و یمن انجام شده و علت وقوع آن نیز نیاز عربستان است و اساساً بحث برقراری روابط با ایران در دستور کار مذاکرات نبوده است.
✅ برخلاف فضای رسانهای داخلی که بدون درنظر گرفتن واقعیات به استقبال برقراری احتمالی روابط با عربستان رفتهاند، شواهد حاکیست عربستان نهتنها تجدیدنظر اساسی در رویکرد کلان خود نسبت به ایران نداشته، بلکه در پشت پرده از خصومت خود نکاسته و همزمان با درخواستهای مذاکره به دنبال ایجاد توازن در معادله میدانی و راهبردی با ایران است. از اینرو هرگونه ذوقزدگی در تحلیل روندهای پر سرعت منطقه خطایی است که علاوه بر گمراهی افکار عمومی ممکن است موجب ایجاد خطا بین تصمیمگیران شود.
🇮🇷 #اتحادیه_عماریون
🔺#همدلی
🔻#انقلابی_گری
@et_amarion
🔴دیپلماسی در عالیترین سطح برای احیای برجام جریان دارد
پیتر استانو - سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا
- تلاش های دیپلماتیک در سطوح مختلف بین اعضای برجام، بین ما به عنوان هماهنگ کننده و سایر مشارکتکنندگان این توافق و همچنین با طرف آمریکایی جریان دارد، اما چون در میانه این روند بسیار حساس دیپلماتیک قرار داریم نمی توانم درباره جزئیات صحبت کنم.
🇮🇷 #اتحادیه_عماریون
🔺#همدلی
🔻#انقلابی_گری
@et_amarion
🔴*اولیانوف: آمریکا در نظر ندارد تحریم هایی غیر از تحریم های ناسازگار با برجام را لغو کند*
▪️نماینده روسیه در وین در گفتگویی برخی گمانه زنی های اخیر رسانه ها در این باره را که دولت بایدن قصد دارد در راستای احیای برجام حتی تحریم های اعمال شده بر ایران در زمینه تروریسم، توسعه موشکی و حقوق بشر را لغو کند، رد کرد.
🇮🇷 #اتحادیه_عماریون
🔺#همدلی
🔻#انقلابی_گری
@et_amarion
🔴دیپلماسی در عالیترین سطح برای احیای برجام جریان دارد
پیتر استانو - سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا
- تلاش های دیپلماتیک در سطوح مختلف بین اعضای برجام، بین ما به عنوان هماهنگ کننده و سایر مشارکتکنندگان این توافق و همچنین با طرف آمریکایی جریان دارد، اما چون در میانه این روند بسیار حساس دیپلماتیک قرار داریم نمی توانم درباره جزئیات صحبت کنم.
🇮🇷 #اتحادیه_عماریون
🔺#همدلی
🔻#انقلابی_گری
@et_amarion