فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞اهانت به دیگران، ناشی از تکبّر
📱 instagram.com/almazaheri
🌐 aparat.com/alzahra_isbn
#صوت
🆔 @almazaheri
🔺نوشتار مرجع عالیقدر حضرت آیتالله العظمی مظاهری«مدّظلّهالعالی» با موضوع پیامبر اکرم«ص» مظهر فضائل اخلاقی
خلاصۀ نوشتار:
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحيم
🔹خداوند تعالی در قرآن کریم خلق و خوی رسول خویش را «عظیم» توصیف کرده است: «وَ إِنَّكَ لَعَلى خُلُقٍ عَظيمٍ».
🔹اميرالمؤمنین«ع» در توصیف پیامبر«ص» میفرمایند: «رسول خدا از همۀ مردم بخشندهتر، دليرتر، راستگوتر، باوفاتر و نرمخوتر بودند و برترین معاشرت را با مردم داشتند».
🔹بعثت ایشان بهخاطر تهذیب نفوس آدمیان و رساندن آنان به مقام آدميّت بوده است: «إِنَّمَا بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَكَارِمَ الْأَخْلَاقِ».
🔹امیرالمؤمنین«ع» از پیامبر گرامی«ص» راجع به روش و سنّت ایشان سؤال کردند. رسول اکرم«ص» رمز موفقیّت خویش را برخورداری از اهمّ فضیلتها دانسته، به برخی از فضائل نیز اشاره کردند؛ از جمله فرمودند: «وَ الْحُبُّ أَسَاسِی»؛ یعنی شخصیّت من بر اساس محبّت پایهریزی شده است.
🔹در بحبوحۀ جنگ احد، برخی از اصحاب از ایشان خواستند که مشرکان را نفرین کنند. نبیّ رحمت«ص» در پاسخ به این درخواست فرمودند: من برای لعن و نفرین مبعوث نشدهام، بلکه مبعوث شدهام تا بشریّت را بهسوی «حق» دعوت کنم و وسیلۀ «هدایت» آنان و مایۀ «رحمت» مخلوقات خداوند باشم. سپس از سر خیرخواهی و مهربانی، بهجای نفرین، دشمنان سرسخت خود را دعا کردند و به درگاه احدیّت عرضه داشتند: خدایا! قوم من را ببخش، گناهان آنها را بپوشان، آنان جاهلند و نمیفهمند چه میکنند!
🔹پس از فتح مكّه نیز نبیّ رحمت«ص»، تمام افراد تسلیم شده را بخشیدند. سپس به آنها فرمودند: «بروید که شما آزادشدگان هستید».
🔹از ابو سعيد خدرى، صحابی مشهور پیامبر«ص» روایت شده است که: «حیای رسول خدا«ص» از دختران پردهنشين بیشتر بود».
🔹امام صادق«ع» با توجه به ضرورت الگوگیری از اخلاق پیامبر اکرم«ص» فرمودند: خداوند تعالی رسول خويش را به «مکارم اخلاق» مخصوص گردانيد؛ یعنی ایشان بهطور ویژه از «فضیلتهای اخلاقی» برخوردارند. سپس خطاب به پیروان آن حضرت فرمودند: «شما هم خود را بيازماييد، اگر آن اخلاق نيكو را در خود مییابید و اگر از فضائل برخوردارید، شکر خداوند را بهجا آورید و از او بخواهيد تا خلق نیکو را در شما بيفزايد». سپس امام«ع» ده خصلت از خصائل و صفات نیکوی پیامبر گرامی«ص» برشمردند که عبارتند از: «يقين، قناعت، صبر، شكر، بردبارى، خوشخلقى، سخاوت، غيرت، شجاعت و جوانمردى».
🔹رسول خدا«ص» برخی از معیارهای شباهت به خوشان را در روایتی متذکّر شدهاند؛ ایشان روزی خطاب به اصحاب خود فرمودند: آيا میخواهید خبر دهم كدام یک از شما شباهت بيشتری به من دارد؟ سپس به آنها فرمودند: او خوش خلقترینِ شماست، ملايمترین برخورد را با مردم دارد، نسبت به خويشانش نيكوكارترین است و برادران دينی خود را بيش از همه دوست دارد؛ او صبورترین افراد است، بیش از همه خشم خود را فرو میخورد و گذشتش از همه بهتر است، او در هر حال، چه خشنود و چه خشمگین باشد، با انصافترینِ مردم است.
🔸شیعه باید به تبع اولیای خویش و با پیروی از اسوههای حسنه، خیرخواه، دیگرخواه، بخشنده، متواضع، انعطافپذیر و صابر باشد و غیر از عمل صالح، عملی از او سرنزند.
🔸کوتاهی در تهذیب نفس و تزکیۀ روح و سستی در زدودن صفات رذیله و کسب صفات حسنه، خطایی بزرگ است که هیچ توجیهی برای آن پذیرفته شده نیست.
🔹متن کامل در:
🌐 https://b2n.ir/u24399
#درس_اخلاق
🆔 @almazaheri
🔺اعمال استحبابی روز ۱۷ ماه ربیع الاول:
۱. روزه گرفتن
۲. زیارت پیامبر اکرم«صلیاللهعلیهوآله»
۳. زیارت امام علی«سلاماللهعلیه»
۴. زیارت ائمه بقیع«سلاماللهعلیهم»
۵. صدقه دادن و شادمانی کردن
۶. غسل کردن
۷. دو رکعت نماز مستحبی، در هر رکعت بعد از سورۀ حمد، ده مرتبه سورۀ قدر و ده مرتبه سورۀ توحید خوانده شود.
برگرفته از #مفاتیح الجنان.
🆔 @almazaheri
🔸هنگام ولادت پیامبر اکرم«ص»، تلاطم عجیبى جهان را فرا گرفت. چنانكه تاریخ نویسان نوشتهاند: این تلاطم عجیب در كاخ پادشاهان امپراطورى ایران و روم بیشتر نمود یافت و اضطراب و نگرانى خاصى فرمانروایان و كاخنشینان را در خود فرو برد. اضطراب آنان به حدى بود كه قدرت تحكّم و تصمیمگیرى را از آنان گرفت. دریاچۀ ساوه- كه هزاران سال از عمر آن میگذشت- خشك و آتشكدۀ فارس خاموش شد و چشمهاى زیر آن آتشكده جارى گردید كه هنوز از چشمه، نهرى جارى است.
🔸با ولادت آن حضرت، عالم روشن گردید و از آن حضرت شنیده شد:
«وَ قُلْ جاءَ الحَقُّ وَ زَهَقَ الباطِلُ إنّ الباطِلَ كان زَهُوقاً»1 چنانكه در ولادت ائمۀ طاهرین«ع» مشابه این ماجرا روى داده است؛ مثلًا هنگام ولادت حضرت ولیعصر«عج» چنین اتّفاقى روى داد و حكیمه خاتون«س» میگوید: آن حضرت به سجده افتادند و شهادتین گفتند و به عصمت ائمۀ طاهرین«ع» شهادت دادند تا نوبت به خودشان رسید. آنگاه فرمودند: «یَملَأُ الله بِهِ الاَرضَ قِسطاً وَ عَدلاً کَما مُلِئَت ظُلماً و جَورا.»2
1. اسراء، 81.
2. تاریخ یعقوبى، ج 2، ص 8
📚برگرفته از کتاب تجلی حق.
💠میلاد پیامبر اکرم«ص» مبارک باد
🆔 @almazaheri
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞کسب روزی حلال در کلام امام صادق«سلاماللهعلیه»
💠ولادت امام صادق«سلاماللهعلیه» مبارک باد
#صوت
🆔 @almazaheri
39 BAGHAREH-Ayeh 27.mp3
3.67M
🎙در سایه سار وحی
🔹نگاهی اخلاقی به آیات قرآن کریم
🔸جلسۀ سیونهم: آیه 27 سوره بقره
#قرآن_کریم #سوره_بقره
🆔 @almazaheri
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞نقش تقوا در عاقبت بخیری
📱 instagram.com/almazaheri
🌐 aparat.com/alzahra_isbn
#صوت
🆔 @almazaheri
40 BAGHAREH-Ayeh 27.mp3
4.02M
🎙در سایه سار وحی
🔹نگاهی اخلاقی به آیات قرآن کریم
🔸جلسۀ چهلم: آیه 27 سوره بقره
#قرآن_کریم #سوره_بقره
🆔 @almazaheri