فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞رسیدن به بهشت آسان است
📱 instagram.com/almazaheri
🌐 aparat.com/alzahra_isbn
#صوت
🆔 @almazaheri
28 BAGHAREH-Ayeh 19.mp3
3.91M
🎙در سایه سار وحی
🔹نگاهی اخلاقی به آیات قرآن کریم
🔸جلسۀ بیستوهشتم: آیه 19 سوره بقره
#قرآن_کریم #سوره_بقره
🆔 @almazaheri
7.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥خلقت نوری اهلبیت«سلاماللهعلیهم»
💠ولادت امام هادی«سلاماللهعلیه» مبارک باد
#فیلم
🆔 @almazaheri
امیرالمؤمنین«سلاماللهعلیه» فرمودند:
فرزند عزیزم چنان از خدا بترس كه گوئى اگر با حسنات تمامى مردم روزگاران به درگاه او حاضر شوى آن را از تو نخواهد پذیرفت وچنان به او امیدوار باش كه اگر گناهان تمامى مردم دنیا را به همراه داشته باشى تو را خواهد بخشید
📚بحارالأنوار، جلد 67، صفحۀ 394.
#روایات
🆔 @almazaheri
📝پيام مرجع عاليقدرحضرت آيتالله العظمى مظاهري«مدظلّهالعالی» به کنگره ملّی مکتب اخلاقی اصفهان
بِسْمِ الله الرَّحْمنِ الرَّحيمِ
قالالله تَبارَک و تَعالی: «وَنَفْسٍ وَمَا سَوَّاهَا، فَأَلْهَمَهَا فُجُورَهَا وَتَقْوَاهَا، قَدْ أَفْلَحَ مَنْ زَكَّاهَا، وَقَدْ خَابَ مَنْ دَسَّاهَا».
برگزاری همایش مکتب اخلاقی اصفهان – که در آستانۀ عید سعید غدیر و به منظور بررسی و معرّفی خاستگاههای نظری و عملی و بنیادهای فکری و نوآوریهای معنوی مدرسۀ اخلاقی اصفهان برپا گردیده– اقدامی شایسته و اهتماهی درخور تحسین و تقدیر است.
اصفهان، بیشک، همواره یکی از تأثیرگذارترین مراکز برجسته در فرهنگ و دانش و ادب ایران و اسلام بوده و از اینرو منشأ خدمات و تحوّلات بزرگ تاریخی نیز گشته است.
این کانون علمی و معنوی در درون خود، مکتب اخلاقی ممتازی را نیز دارا بوده است، که سازندگان و پردازندگان این مکتب، شخصیتهای مبرّز و متخلّق و معلّمان بزرگ اخلاق و تربیت بودهاند و آثار علمی و نظری آنان در ساحت دانش اخلاق، از یک سو، و سیرۀ عملی آنان در تهذیب نفس و سلوک معنوی، از سوی دیگر، در طی بیش از یک هزار سال، چنین مکتب ممتازی را سامان داده است.
چهرههای درخشانی از ابوعلی مسکویه و ابوعلی سینا و راغب اصفهانی گرفته تا ابنترکه اصفهانی و سپس بزرگانی چون شیخبهایی و علّامه مجلسیِ پدر و فرزند عالیقدر وی و فیض کاشانی و پس از آنان شخصیتهای جلیلی همچون آقامحمد بیدآبادی و ملّامهدی نراقی و فرزند برومند او و تا دوران معاصر، معلّمان متخلّقی همانند حاج میرزاعلیآقا شیرازی و حاجآقا رحیم ارباب و دیگران«قدسالله اسرارهم و رضواناللهعلیهم اجمعین»، همگی دانشمندان برجسته و وجوه علمی بزرگی بودهاند که مدرسۀ اخلاقی اصفهان را با گرایشهای مختلف عقلی و نقلی و با سرانگشتان دانش و سیرۀ خود، ساخته و پرداختهاند و از این جهت، حقّ آنان بر تاریخ فرهنگ و تمدّن این سامان و نیز موقعیّت معنوی و ایمانی اصفهان، حقّی بزرگ و ماندگار است.
اکنون با تکریم نام و یاد آن دانشی مردانِ پاک سیرت و تعظیم در برابر خدمات والای علمی و عملی آنان که کارنامۀ دین و دانش در این سرزمین را درخشان و فروزان ساخته است، و نیز با تقدیر از برنامهریزان و دستاندرکاران این همایش که اینک، شمیم معطّر یاد و نام آنان را پراکندهاند، در این مجال کوتاه چهار نکته را به حضور شما شرکتکنندگان گرامی معروض میدارم:
نکتۀ اول: در میان همۀ تعلیمات و معارف درخشانی که پیامبران الهی و اولیاء معصومین«صلواتاللهعلیهماجمعین» برای انسان، به ارمغان آوردهاند، هیچ گوهری به درخشش و دلربایی معرفتِ «اخلاق» نیست و از اینرو، به شهادت تاریخ، اولین و مهمترین رویکرد آن معلّمان بشریّت، «تزکیۀ نفوس و تهذیب دلها» بوده است، چنانکه قرآن کریم نیز مکرّراً بر این نکته، با بیانهای مختلف، تصریح میفرماید: «هُوَ الَّذِي بَعَثَ فِي الْأُمِّيِّينَ رَسُولًا مِنْهُمْ يَتْلُوا عَلَيْهِمْ آياتِهِ وَ يُزَكِّيهِمْ وَ يُعَلِّمُهُمُ الْكِتابَ وَ الْحِكْمَةَ وَ إِنْ كانُوا مِنْ قَبْلُ لَفِي ضَلالٍ مُبِينٍ». نبیّاکرم و رسول خاتم«صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم» که سرآمد و اشرف همه پیامبران الهی است و خداوند تعالی، آن وجود گرامی را به برخورداری از «خُلق عظیم» میستاید: «وَ إِنَّكَ لَعَلي خُلُقٍ عَظِيمٍ»، نیز هدف از برانگیخته شدن خود به مقام والای رسالت را، تتمیم و تکمیل مکارم، شرافتها و اصول اخلاقی، برشمرده است: «إِنَّمَا بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَکَارِمَ الْأَخْلَاقِ». بنابراین، پیام اساسی بعثت و رسالت ذاتی رسولان حقّ، «تحوّل روحی انسان» یعنی تطهیر وی از همۀ بدیها و رذیلتها و آراستن وی به همه خوبیها و فضیلتهاست و اگر ادّعا کنیم که تمام رهآوردهای بعثت در خدمت این رهآورد بنیانی و تعلیم این معرفتِ زیربنایی است، سخن به گزافه نگفتهایم.
از اینرو باید همۀ جهتگیریها در عرصههای علمی و در همۀ مجامع و معاهد علمی، «ساختن انسان متخلّق» و «تربیت عالم مهذّب» باشد.
نکتۀ دوم: «اخلاق»، معرفتِ معطوف به عمل است. رمز توفیق انبیاء و اولیاء الهی«علیهمالسّلام» نیز در درجۀ اول، عامل بودن خود آنان به حق و عدل بوده است. «سخنان صائب» آنان اگر با «عمل صالح» همراه و همدوش نمیشد، بیشک، اثر معکوس در مخاطبان مینهاد و هیچ جذبه و شوری در دلهای مستمعان ایجاد نمینمود.
در تعلیمات حیاتبخش قرآن و عترت، عالم بی عمل، مفسد و راهزنِ طریق معرّفی شده است و توصیفات قرآن کریم در مورد اینگونه عالمان، با تعابیر بسیار هشداردهندهای نظیر کلب و حمار و اعمی همراه است.
اگر مدرسۀ اخلاقی اصفهان، در طول تاریخ، مکتب درخشان و منوّری بوده است، بدان سبب است که عموم برجستگان و چهرههای برجستۀ این مکتب، خود از عاملان و سرآمدان در تزکیۀ نفس و تهذیب روح بودهاند و از اینرو سخن آنان که از دل پاک، بر میآمده است، لاجرم بر دل مخاطبان و مستمعان نیز مینشسته است.
امروز هم به این نکتۀ مهم باید توجّه جدّی مبذول داشت که اخلاق، «دانشِ معطوفِ به عمل» است و تأثیر آن در گرو عامل بودنِ معلّمان است و بدون آن، تلاش و کوشش معلّمان، بیهوده و آب در هاون کوبیدن است: «دو صد گفته چون نیم کردار نیست».
نکتۀ سوم: تهذیب نفس و سیر وسلوک معنوی هم «عملِ معطوف به اخلاصِ عامل از یکسو و فضلِ الهی از سوی دیگر» است.
مجاهدت برای اخلاقی زیستن، باید خالصانه و بدون چشمداشتهای حتّی به ظاهر غیر مادّی و غیر دنیوی و صرفاً برای رقاء و ارتقاء روحی و کسب رضای خالق متعال باشد، همان شیوهای که از سیرۀ مبارک علوی در آیات بینات الهی نیز منعکس گردیده است: «إِنَّمَا نُطْعِمُكُمْ لِوَجْهِ الله لَا نُرِيدُ مِنْكُمْ جَزَاءً وَلَا شُكُورًا، إِنَّا نَخَافُ مِنْ رَبِّنَا يَوْمًا عَبُوسًا قَمْطَرِيرًا».
اگر عمل اخلاقی و تلاش برای تزکیۀ روح، معطوف به این روحیۀ خلوص و یکرنگی باشد، آنگاه میتوان به فضل و رحمت الهی که جز با وجود آن، تزکیه و تهذیب، ممکن نیست، امید داشت. «وَلَوْلَا فَضْلُ الله عَلَيْكُمْ وَرَحْمَتُهُ مَا زَكَىٰ مِنْكُمْ مِنْ أَحَدٍ أَبَدًا وَلَٰكِنَّ اللَّهَ يُزَكِّي مَنْ يَشَاءُ الله سَمِيعٌ عَلِيمٌ» و در این عرصۀ حسّاس، اگر این فضل و رحمت خداوندی نباشد، رهآوردی جز خسارت به بار نخواهد آمد: «فَلَوْلَا فَضْلُ الله عَلَيْكُمْ وَرَحْمَتُهُ لَكُنْتُمْ مِنَ الْخَاسِرِينَ».
باری این نکات، تعالیم حیاتبخش و انسانسازی است که مکتب اخلاقی اصفهان نیز با همۀ رویکردهای فلسفی، عرفانی، قرآنی و روایی و خلاصه با همۀ گرایشهای گوناگون عقلی و نقلی خود بر آن، گواهی میدهد و آن را تأیید و تصدیق مینماید.
و نکتۀ پایانی: امروز نیز در جهان معاصر و در روزگار ما، گمشدۀ اصلی، «اخلاق» است، باید این گمشدۀ مظلوم را با تمام وجود، دریابیم و آن را به تمام معنی گرامی بداریم و اصلاحِ اوضاعِ نابسامان خود را در او جستجو کنیم و با عطف این معرفت والا به عمل، و عطف عمل به اخلاص و امید به فضل و رحمت الهی، راه خود برای انسان شدن و اخلاقی زیستن و در طریق سعادت افتادن را بیابیم.
خداوندا! دستان کوتاه و لرزان ما را در این راه پرفراز و نشیب، با لطف عمیم و کریمانۀ خود برگیر و ما را در مجاهدت با نفس و تزکیۀ روح مدد فرما و خاتمتِ امر ما را به سعادت مقرون فرما؛ بحق محمدٍ و آله الطّاهرین و صلّیاللهعلی سیّدنا محمدٍ و آله اجمعین.
والسّلامعلیکم و رحمةالله و برکاته
حسینالمظاهری
۱۶ /ذیالحجةالحرام / ۱۴۴۲
۵ / مرداد / ۱۴۰۰
#پیام
🆔 @almazaheri
🔺برترین اعمال در عید غدیر
📗محضر مبارک مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مظاهری«مدّظلّهالعالی» سلام علیکم؛ احتراماً باعنایت به اینکه در آستانۀ فرارسیدن عید سعید غدیر قرار داریم، درخواست میگردد پیرامون کیفیّت اعمال آن روز بزرگ، راهنمایی و ارشاد لازم را جهت استفادۀ معنوی بیشتر و بهرهمندی مؤمنين بيان فرمایيد.
بسم الله الرحمن الرحیم
✍🏻عید سعید غدیر، عید الله الاکبر و عید آل محمد«صلواتاللهعلیهماجمعین» و روز عهد معهود و میثاق مأخوذ است و بنابر روایات ائمۀ اطهار«سلاماللهعلیهم» برترین و با فضیلتترین اعیاد به شمار میرود و از اینرو تعظیم و تکریم این عید مبارک نیز شایستهتر و لازمتر از گرامیداشت سایر اعیاد است.
1️⃣ در میان اعمال عبادی این روز گرامی نظیر غسل و روزه و دعا و ذکر و زیارت و توسّل، آنچه بیش از سایر امور مورد تأکید واقع شده است، خدمت و احسان به دیگران و برآوردن نیازهای نیازمندان خصوصاً بیماران و صلۀ ارحام و توجه به خانواده و پیمان برادری و گذشت و بخشش از قصورها و تقصیرات یکدیگر است که همۀ اینگونه امور، مصادیق و نشانههای همبستگی و اتحاد و تعاون اجتماعی است.
در شرایط کنونی جامعه ما و همۀ جهان که ماههاست با امتحان و ابتلای بزرگ بیماری کرونا مواجه است، توسعه و گسترش محبّت و مودّت و برابری و برادری و مواسات و مساوات که گوهر و لُبّ و روح «ولایت» است، بهترین گرامیداشت عید خجستۀ غدیر خواهد بود.
2️⃣ چنانکه اهتمام به افزایش معرفت و شناخت موضوع ولایت و مقامات اولیاء طاهرین«سلاماللهعلیهماجمعین» خصوصاً حضرت امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب«سلاماللهعلیه» نیز در این روز مبارک لازم است و بدین منظور قرائت زیارت مخصوصۀ آن حضرت در روز عید غدیر که از طریق حضرت امام هادی«سلاماللهعلیه» در کتب مربوطه و از جمله در مفاتیح الجنان محدّث قمی«قدسسرّه» نقل شده و مشتمل بر معارف والا و تابناک ولایی است، بسیار مفید است.
3️⃣ حرمت و احترام والای این روز گرامی اقتضاء دارد که با تمام توان از هرگونه معصیت بهویژه گناهان اجتماعی نظیر ظلم و غیبت و تهمت و بدگویی و بدخواهی و تفرقه و خصوصاً کارهایی که گسترش و انتشار بیماری فراگیر کنونی است، اجتناب نمائیم.
امید است با کمک و عنایت خداوند تعالی و با دعای مستجاب حضرت ولیّعصر«ارواحنافداه» بلای کنونی از جامعۀ بشری، رفع گردد و با توجه به نکات سهگانهای که بیان شد (معرفت، محبّت و اطاعت) بتوانیم پیروان و موالیان صالح و شایستهای برای اولیاء الهی و امیرالمؤمنین«سلاماللهعلیهماجمعین»باشیم.
انشاءاللهتعالی
#پرسش_و_پاسخ
🆔 @almazaheri
با توجّه به ضرورت رعایت مسائل بهداشتی و لزوم پرهیز از تجمّعات، به منظور رعایت سلامتی مردم عزیز، مجلس جشن هر ساله عید سعید غدیر، امسال در دفتر مرجع عالیقدر حضرت آيتالله العظمى مظاهري«مدظلّهالعالی» برگزار نمیگردد.
🆔 @almazaheri
🔺 اعمال استحبابی روز عید غدیر خم:
1. روزه گرفتن
2. غسل کردن
3. خواندن دو رکعت نماز، در هر رکعت یک مرتبه سورۀ حمد، ده مرتبه سورۀ توحید، ده مرتبه آیةالکرسى و ده مرتبه سورۀ قدر خوانده شود.
4. صلوات بر محمد و آل محمد
5. برائت جستن از ظالمان اهلبیت(ع)
6. توسعه بر خانواده
7. آراستن
8. اطعام مؤمنین
9. افطاری دادن
برگرفته از #مفاتیح الجنان.
🆔 @almazaheri
7.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥حدیث ثقلین
💠عید سعید غدیر خم مبارک باد
#فیلم
🆔 @almazaheri