🔳خلاصۀ درس اخلاق آیتالله العظمی مظاهری؛ نگاهی به فضائل و ویژگیهای حضرت سیدالشهداء«سلاماللهعلیه»
▪️جلسۀ ششم: عاشورا، معلم اخلاق
◾️ یکی از امتیازهای بزرگ امام حسین«ع» اینست که مکتب شهادتش یک دوره اخلاق است و باید بگوییم عاشورا یعنی اخلاق. باید بگوییم مکتب امام حسین«ع» معلم اخلاق است.
◾️ امام حسین«ع» از همان وقتی که میخواهد از مدینه به مکه و از مکه به کربلا حرکت کند، میفهماند که حرکت من برای شهادت است. شهادت هم برای امر به معروف و نهی از منکر است. شهادت هم برای اینست که دین در مخاطره است و من حاضر شدم برای اینکه دین را نجات دهم، همه چیزم را فدای دین کنم.
◾️ ما به هر اندازه که بتوانیم، دین خدا را یاری کنیم، این مکتب به ما میگوید باید دین خدا را یاری کرد. بدان همه چیز فدای دین است، ما از این جمله چیز دیگری هم استفاده میکنیم که خدا اسلامش را دوست دارد و حتی حاضر است حسین و زینب فدای آن شوند.
◾️ امام حسین«ع» خیلی محبوب پیش خداست. پیغمبر اکرم«ص» بارها میگفت هرکه محبوبترین افراد پیش خدا را بخواهد ببیند، حسینم را ببیند. اما همین امام حسین که خیلی محبوب پیش خداست، همین حسینی که خیلی محبوب پیش اهلبیت«ع» است، فدای دین میشود.
◾️ ما باید اول چیزی که در این چند روز از این مکتب یاد میگیریم، بگوییم امام حسین«ع» به ما پیام داده و مکتب امام حسین به ما میگوید اگر دَوَران امر شد بین دین و هرچه، آن دین مقدم است. جان باشد یا مال و اهل عیال باشد یا چیز دیگری. این گذشت و فداکاری است. لذا علاوه بر اینکه این را به ما میفهماند، ایثار و گذشت و فداکاری را هم به ما میفهماند. ما باید جوانمرد باشیم.
◾️ باید در ما ایثار و گذشت و فداکاری زنده شود. گاهی گذشت راجع به دشمن است و گاهی گذشت و ایثار و فداکاری راجع به دوست است. گاهی ایثار و گذشت و فداکاری راجع به دیگران است و گاهی هم ایثار و گذشت و فداکاری راجع به دین است. در همۀ اینها انسان باید جوانمرد باشد. این هفت هشت ده روزه باید این حال جوانمردی در ما زنده شود.
◾️ گاهی بنشیند و تلقین کند که امام حسین کشته شد برای اینکه دین زنده شود، پس من باید متدیّن شوم. این مکتب به ما دین میدهد. این مکتب به ما دین رسوخی میدهد.
◾️ گریه برای امام حسین خوب است، اما مهمتر از گریه، برداشت از گریه و برداشت از این مکتب است. این مکتب امام حسین یعنی معلم اخلاق. به ما میگوید گذشت و ایثار و فداکاری داشته باش. به ما میگوید وفا داشته باش.
◾️ همه میدانیم که امام حسین«ع» کشته شده برای اینکه نماز زنده شود؛ لذا همۀ ما به فکر نماز و به فکر خدمت به خلق خدا و به فکر امر به معروف و نهی از منکر باشیم.
◾️ بنابراین واجب و لازم است که ما از این مکتب امام حسین«ع» برداشت کنیم و گفتم این از امتیازهای امام حسین«ع» است.
🔹متن کامل در:
🌐 B2n.ir/d72683
#درس_اخلاق #محرم
🆔 @almazaheri
07 تبلور عشق در کربلا.mp3
4.5M
🎙درس اخلاق با موضوع نگاهی به فضائل و ویژگیهای حضرت سیدالشهداء«سلاماللهعلیه»
🔘 آیتالله العظمی مظاهری
▪️جلسۀ هفتم: تبلور عشق در کربلا
#درس_اخلاق #محرم
🆔 @almazaheri
🔳خلاصۀ درس اخلاق آیتالله العظمی مظاهری؛ نگاهی به فضائل و ویژگیهای حضرت سیدالشهداء«سلاماللهعلیه»
▪️جلسۀ هفتم: تبلور عشق در کربلا
◾️ یکی از خصوصیات امام حسین«ع» و کربلایش اینست که شهادت ایشان، شهادت پروانهوار و عاشقانه بود و این بالاتر از مقام تسلیم و رضاست.
◾️ گاهی انسان به مقامی رسیده است که راضی به همۀ مقدرّات الهی است و تسلیم در مقابل خداست و راضی به مقدرّات خداست. این مقام، مقام بالایی است و به این زودیها به کسی نمیدهند. به راستی تنها زبان نباشد بلکه زبان با دل باشد و دل با همۀ هویّت در الطاف خفیۀ خدا و در الطاف جلیۀ خدا بگوید «الحمدلله ربّ العالمین».
◾️ به این مقام تسلیم و رضا میگویند. معلوم است که همۀ ائمۀ طاهرین و اهلبیت«ع» این مقام تسلیم و رضا را داشتند. اما در کربلا یک چیز دیگری هم بود. یعنی مثل پروانه و شمع بود.
🔲مرگ را منقسم کردهاند به اقسامی.
◾️ یکی مرگ عوامانه است. نمیخواهد برود و او را میبرند و این خیلی بد است و معمولا مردم اینطور هستند.
◾️ گاهی مرگ عالمانه و حکیمانه است. یعنی به راستی نه تنها گفتارش، بلکه هضم کرده است که مرگ یعنی درآوردن لباس کهنه و پوشیدن لباس نو. بالاخره میبیند انتقال از این دنیا با این همه مشکلهایش و منتقل شدن به آخرت با آن همه نعمتهایش است؛ لذا عالمانه میرود و دلش میخواهد برود.
◾️گاهی هم مرگ، مرگ عارفانه است. این از قسم دوم بالاتر است. به این مقام تسلیم و رضا میگویند و وقتی به راستی به آنجا رسید که مقام تسلیم و رضا هست، آنچه خدا میخواهد، همان را میخواهد.
◾️ اما گاهی مرگ عوامانه نیست و عالمانه نیست و حکیمانه و عارفانه نیست، بلکه مرگ پروانه در مقابل شمع است. کربلا چنین بود. آنچه امتیاز امام حسین است، اینست که پروانهوار خودش را فدای دین خدا کرد و یا فدای خدا و فدای معشوق خودش کرد.
◾️ ما درک این مقامها را هم نمیکنیم، اما باید در این چند روز خدا را قسم بدهیم و از خود امام حسین و از ولایت بخواهیم که لاأقل مرگ ما مرگ عالمانه باشد. یعنی به راستی وقت مرگ بخواهیم برویم و نه اینکه ما را ببرند.
◾️ خدا را قسم دهید به حق امام حسین، دم مرگ به شما مقامهایی را به شما بنمایانند که بخواهید بروید. به راستی ببینید که چهارده معصوم«ع» آمدهاند و میخواهند شما را ببرند و شما با کمال میل، گلی بو کنید و از این دنیا بروید.
🔹متن کامل در:
🌐 B2n.ir/z92178
#درس_اخلاق #محرم
🆔 @almazaheri
8.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔲 بوی بهشت
◼️ سوگنامۀ تصویری محرم؛ سند مظلومیت امام حسین«علیهالسلام»
#محرم
🆔 @almazaheri
6.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔳 من از کودکی عاشقت بودهام
#محرم
🆔 @almazaheri
08 عاشورا، اُسوۀ صبر و شجاعت.mp3
3.74M
🎙درس اخلاق با موضوع نگاهی به فضائل و ویژگیهای حضرت سیدالشهداء«سلاماللهعلیه»
🔘 آیتالله العظمی مظاهری
▪️جلسۀ هشتم: عاشورا، اُسوۀ صبر و شجاعت
#درس_اخلاق #محرم
🆔 @almazaheri
🔳خلاصۀ درس اخلاق آیتالله العظمی مظاهری؛ نگاهی به فضائل و ویژگیهای حضرت سیدالشهداء«سلاماللهعلیه»
▪️جلسۀ هشتم: عاشورا، اُسوۀ صبر و شجاعت
◾️ یکی از فضائلی که باید از امام حسین«ع» برداشت کنیم، صبر و استقامت در زندگی است.
◾️ روایات میگوید صبر امام حسین در روز عاشورا ملائکه را متعجّب کرد.
◾️ ما باید از این مکتب یاد بگیریم، صبر در مقابل اطاعت و صبر در مقابل معصیت و صبر در مصائب. مواظب باشیم خودمان را در مشکلات نبازیم. مشکل مسلّم جلو میآید و زندگی بدون مشکل نمیشود.
◾️ انسان نماز شب بخواند و تقیّد به ظواهر شرع داشته باشد و واجبات مالی و مخصوصاً صبر در معصیت داشته باشد. انسان باید در زندگی در مقابل معاصی صبر و استقامت داشته باشد و الاّ در جزر و مد معصیت له میشود. همچنین راجع به مصائب.
◾️ قرآن میفرماید بسیاری از مصائب، از خودت است. آن وقت در همین مصائبی که خودمان برای خودمان آوردیم، ارتقاء درجه و کفارۀ گناه دارد. چقدر خوب است که خدا انسان را به جهنم نبرد و در این دنیا گرفتارش کند تا کفارۀ گناهانش شود.
◾️ اگر مصائب تقدیری باشد که به آن لطف خفی میگویند، این هم ارتفاع درجه برای انسان است. وقتی پردهها عقب رود، میبیند که چقدر این مصیبت عالی بوده و اما این نمیفهمیده است.
◾️ شجاعت فقط آن نیست که قهرمان باشد. به قول حضرت امام«ره» قبل از اینکه قهرمان شوی، پهلوان باش. انسان در زندگی پهلوان باشد. در جزر و مد روزگار خودش را نبازد.
◾️ زینب مظلومه«س» آنجا که باید پرستاری بچهها را بکند، در شام عاشورا این کار را میکند. آنجا که باید گریه کند، گریه میکرد. آنجا که باید خطبه بخواند، خطبه میخواند. آنجا که باید در مقابل دشمن بایستد و حرفش را بزند، در مقابل دشمن میایستاد و او را له میکرد. از جاهایی که به راستی این خون کربلا را سرتاسری کرد و زنده کرد، این مجالس حضرت زینب و خطبههایش در مقابل یزید و در مقابل ابن زیاد بود. این شجاعت را به این معنا که در جزر و مد روزگار خودمان را نبازیم،باید یاد بگیریم.
◾️ انسان باید اگر در مال است، صبر و استقامت و سعۀ صدر و شجاعت داشته باشد و اگر فقیر است، صبر و استقامت و شجاعت داشته باشد و در جزر و مد روزگار خودش را نبازد.
◾️ قرآن میفرماید: انسان سبک سر است. وقتی شرّی برایش جلو بیاید، داد و فریادش بلند میشود. اگر نعمتی برایش جلو بیاید، یک آدم متکبر و بی سر و پا میشود. مگر اینکه از مکتب امام حسین«ع»، صبر و استقامت و شجاعت را یاد بگیرد.
◾️ من از شما تقاضا دارم در این هفت هشت ده روز علاوه بر اینکه گریه میکنید، علاوه بر اینکه ایثار و گذشت و فداکاری را از امام حسین«ع» یاد میگیرید، صبر و استقامت در زندگی را از امام حسین«ع» یاد بگیرید. شجاعت را از زینب مظلومه«س» یاد بگیرید.
🔹متن کامل در:
🌐 B2n.ir/z17318
#درس_اخلاق #محرم
🆔 @almazaheri
17.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔲 بوی بهشت
◼️ سوگنامۀ تصویری محرم؛ أشبه الناس خَلقاً و خُلقاً و منطقاً برسول الله
#محرم
🆔 @almazaheri
09 مقام تکرار نشدنی یاران امام حسین(ع).mp3
3.32M
🎙درس اخلاق با موضوع نگاهی به فضائل و ویژگیهای حضرت سیدالشهداء«سلاماللهعلیه»
🔘 آیتالله العظمی مظاهری
▪️جلسۀ نهم: مقام تکرار نشدنی یاران امام حسین«سلاماللهعلیه»
#درس_اخلاق #محرم
🆔 @almazaheri
🔳خلاصۀ درس اخلاق آیتالله العظمی مظاهری؛ نگاهی به فضائل و ویژگیهای حضرت سیدالشهداء«سلاماللهعلیه»
▪️جلسۀ نهم: مقام تکرار نشدنی یاران امام حسین«سلاماللهعلیه»
◾️ یکی از امتیازهای بزرگ امام حسین که خود امام حسین«ع» هم متذکر شدند، یارانی است که امام حسین داشت. این اصحاب و یاران به قول امام حسین همتا ندارند. شاید اگر بخواهیم برایشان همتا درست کنیم، زمان ظهور و آن سیصد و سیزده نفر است.
◾️ آنها را میتوان گفت مثل یاران امام حسین«ع» هستند و الاّ خود امام حسین«ع» روز عاشورا میفرماید که شما تا ندارید. حتی مثل شما نیامده و نخواهد آمد. معلوم میشود آن سیصد و سیزده نفر هم به مقام یاران امام حسین«ع» در روز عاشورا نمیرسند.
◾️ این اصحاب امام حسین فقط آن هفتاد و دو نفر نیست. آن عیال و قافلهسالار و حضرت زینب نیز یاران امام حسین هستند و آنها مهمتر از اصحاب هستند. برای اینکه اگر آن عیال نبود، خون امام حسین«ع» را پایمال کرده بودند. لذا اسارت مهمتر از شهادت و شهادت مهمتر از اسارت بود. بلکه باید بگوییم دوش به دوش یکدیگر بود.
◾️ از زمان حضرت آدم تا روز قیامت مثل شما تا ندارد و انصافاً روز عاشورا نمایاندند که تا ندارند. همۀ آنها پروانهوار به دور امام حسین«ع» و حتی شب عاشورا عشقبازیها و خندهها و شوخیها در وضع عجیبی بود. پروانهوار دور امام حسین میگشت و میگفت یا حسین به فدای تو پدر و مادرم، به فدای تو دنیا که مرا آزاد کردی و مرا نجات دادی و مرا به مقام بلند رساندی.
◾️ از شما تقاضا داریم این ایامی که به راستی دعا مستجاب میشود، همه در دنیا نروید، بلکه قدری در اینگونه چیزها بروید. این جملۀ «يَا لَيْتَنِي كُنْتُ مَعَكُمْ فَأَفُوزَ فَوْزاً عَظِيما» را مرتب بگویید. ولو اینکه نمیتوانیم اما میخواهیم.
◾️ ما باید برای ظهور حضرت مهدی«عج» یک حال تهیّأ پیدا کنیم. تا این حال تهیّأ پیدا نشود، امام زمان نمیآید. آن وقت در میان ما آن سیصد و سیزده نفر هستند که همه کاره هستند.
◾️ اگر گذشت و ایثار و فداکاری داشته باشیم و حاضر باشیم جان بدهیم، حاضر باشیم، پول بدهیم، حاضر باشیم اهل و عیال بدهیم، حاضر باشیم همه چیز خود را دربارۀ امام زمان«عج» بدهیم، همین امروز میآید. این قاعدۀ لطف است از خدا و امام زمان که همین امروز بیاید. اما این تهیّأ در میان ما شیعیان نیست.
◾️ قرآن میگوید تو تهیّأ پیدا کن، قطعاً امام زمان«عج» همان روز میآید. در آن تهیّأ، آن سیصد و سیزده نفر شباهت به ابوالفضل«ع» دارند.
🔹متن کامل در:
🌐 B2n.ir/t22570
#درس_اخلاق #محرم
🆔 @almazaheri
26.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔲 بوی بهشت
◼️ سوگنامۀ تصویری محرم؛ والله إنكسر ظهرى
#محرم
🆔 @almazaheri