#تفسیر_سوره_لقمان
🌱● چند روايت در مورد انحصار علم به چند چيز در خداى تعالى درذيل آيه :
(ان الله عنده علم الساعة و...)
🔹و در خصال از ابى اسامه از ابى عبدالله امام صادق (عليه السلام ) روايت كرده كه وى گفت : امام صادق (عليه السلام ) فرمود:
آيا نمى خواهيد از پنج چيز خبرتان دهم ، كه خداى تعالى احدى از خلق خود را به آنها آگاه نساخته ؟ مى گويد: عرضه داشتم : بله ، فرمود: خداوند تاريخ قطعى قيام قيامت را مى داند، و به احدى از خلق خود خبر نداده ، و خداوند باران را نازل مى كند، و آنچه در رحم ها هست مى داند، و هيچ كس نمى داند كه فردا چه چيزى كسب مى كند، و هيچ كس نمى داند در چه سرزمينى مى ميرد، ولى خدا همه اينها را مى داند، و از آنها با خبر است.
مؤلف : در عين حال روايات بسيار زيادى از رسول خدا (ص) و ائمه (ع) رسيده كه اين حضرات از آينده حال خود و از زمان مرگشان و اينكه در چه سرزمينى از دنيا مى روند خبر داده اند، و اين روايات بسيار، روايت بالا و نظائر آن را تقييد مى كند، و حاصل مجموع روايات اين مى شود، كه علم اين پنج امر مخصوص خدا است ، و به كسى نداده ، مگر آن كس كه خود به وى تعليم نموده است ، البته در اين دسته از روايات رواياتى هست كه قبول تقييد نمى كند، مثلا در آنها آمده كه حتى به تعليم الهى نيز كسى در اين پنج مساله آگاه نمى شود، ليكن به اين روايات نبايد اعتناء كرد، براى اينكه روايات پيشگوييهاى ائمه و رسول خدا (ص) آن قدر زياد است ، كه نمى شود به خاطر يك روايت از همه آنها چشم پوشيد.
🔹و در الدر المنثور است كه ابن منذر، از عكرمه روايت كرده كه گفت : مردى به نام وراث از قبيله بنى مازن بن حفصه بن قيس غيلان ، نزد رسول خدا (ص) آمد، و گفت : اى محمدص قيام قيامت چه وقت است ؟ تا از اين بدبختى ها نجات يابيم ؟ ديگر اينكه قحطى همه جا و همه سرزمينهاى ما را فرا گرفته ، چه وقت نعمت فراوان مى شود؟، و من وقتى از قبيله ام بيرون مى آمدم زنم حامله بود، چه وقت پا سبك مى كند؟ ديگر اينكه امروز فهميدم چه چيزها به دستم آمد، بفرما فردا چه به دست مى آورم ؟ و ديگر اينكه من فهميدم در كجا بدنيا آمدم ، بفرما ببينم در كجا از دنيا مى روم ؟ پس اين آيه در پاسخ وى نازل شد.
مؤلف : اين روايت خالى از اشكال نيست ، براى اينكه آيه شريفه با فقرات سوال منطبق نيست ، در آيه نيامده كه خدا مى داند حمل حامله چه وقت به دنيا مى آيد، تا جواب از سوال وراث باشد، و نيز در آيه نيامده كه تنها خدا مى داند چه وقت قحطى بر طرف مى شود.
🔹و در همان كتاب است كه ابن مردويه از على بن ابى طالب (ع ) روايت كرده كه گفت : هيچ چيز از نظر پيامبرتان مخفى نيست ، مگر همان پنج سر غيبى كه آيه آخر سوره لقمان متعرض آن است.
📘ترجمه تفسير الميزان جلد 16 صفحه 362
#چند_روايت_در_مورد_انحصار_علم_به_چند_چيز_در_خدا
https://eitaa.com/joinchat/1585971257C332e3f6a4f
@almizan_t
10.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺برشی از بیانات آیتالله مصباح یزدی ره در اولین سالگرد رحلت حضرت آیتالله بهجت(قدس سره)، ۱۳۸۹/۰۲/۲۶
https://eitaa.com/joinchat/1585971257C332e3f6a4f
@almizan_t
🌹یکم ذی القعده سالروز میلاد با سعادت عصمت الله الکبری حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها بر همه عاشقان ولایت گرامی باد🌹
https://eitaa.com/joinchat/1585971257C332e3f6a4f
@almizan_t
28.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آیت الله العظمی جوادی آملی حفظه الله :
🌱معنای «يا فاطِمَهُ اشْفَعِی لِی فِی الْجَنَّهِ» و
«فَلا تَسْلُبْ مِنِّي مَا أَنَا فِيهِ» در زیارتنامه حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
https://eitaa.com/joinchat/1585971257C332e3f6a4f
@almizan_t
9.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی:
«وقتی رفتم پیش آ شیخ محمد تقی آملی خداحافظی کنم که من میخواهم بروم قم، اجازه بگیرم. فرمود: برو، اونجا کریمه اهل بیته... فرمود:این قبر، قبر عادی نیست، اونجا قبر دختر موسی بن جعفر ع است، این قبر منشأ هزارها برکت است.
خود من بارها تجربه کردم، کتاب های عمیق یا جواهر یا اسفار، به روال عادی اینجا(در قم) که مطالعه میکردم، همين کتاب را وقتی میبردم در یک شهر دیگری، میدیدم به کندی دارم پیش میرم.
اینجا(در قم) انسان بهتر، خوش تر و عمیق تر میفهمد»
https://eitaa.com/joinchat/1585971257C332e3f6a4f
@almizan_t
🔹آيةاللَّه مصباح در مورد استاد خويش، علّامه طباطبائى "رحمهما الله "مىگويد:
🌱در طول سى سال كه افتخار درك محضر ايشان را داشتم، هرگز كلمه «من» از او نشنيدم؛ در عوض لفظ «نمىدانم» را بارها در پاسخ به سؤالات از ايشان شنيدم. همان عبارتى كه افراد كم مايه از گفتن آن عار دارند، ولى اين درياى پرتلاطم علم و حكمت، از فرط تواضع و فروتنى [آن را] به آسانى مىگفت و جالب اين است كه به دنبال آن، پاسخ سؤال را به صورت احتمال و يا به عبارت «به نظر مىرسد» بيان مىكرد. «1»
🌱و در مورد شخصيت معنوى آن بزرگوار مىگويد:
از مرحوم شهيد مطهرى پرسيدند كه: شما فوق العاده از علّامه طباطبائى تجليل مىكنيد و تعبير «روحى فداه» را در مورد ايشان داريد؛ اين همه تجليل به خاطر چيست؟ آن مرحوم فرمود: «من فيلسوف و عارف بسيار ديدهام و احترام مخصوص من به ايشان، نه به خاطر اين است كه يك فيلسوف است، بلكه احترامم به اين جهت است كه او عاشق دلباخته اهل بيت است. علّامه طباطبائى در ماه رمضان روزه خود را با بوسه بر ضريح مقدس حضرت معصومه عليها السلام افطار مىكرد. ابتدا پياده به حرم مطهر مشرف مىشد، ضريح مقدس را مىبوسيد، سپس به خانه مىرفت و غذا مىخورد. اين ويژگى اوست كه مرا به شدت شيفته ايشان نموده است». «2»
________________
📘منبع: کتاب مرزبان وحی و خرد،ص۸۹،بوستان کتاب
(1). ضميمه روزنامه جمهورى اسلامى، 3/ 8/ 60
(2). پيام انقلاب، ش 123
https://eitaa.com/joinchat/1585971257C332e3f6a4f
@almizan_t
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥آیت الله العظمی جوادی آملی
«هرگز هدف وسيله را توجيه نميکند ...»
درس فقه ٩۵/١٠/٢٢
#تصویری
5.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«هر كسی در هر گوشه عالم به مقام رضا برسد، به وساطت آن حضرت است؛ مقام رضا مقامی است كه هر كسی در هر گوشه عالم بخواهد راضی بشود ـ یك كسی در امتحان موفق شد، كسی در تجارت موفق شد،خوشحال شد ـ این به وساطت مقام رضاست...»
#صوتی
https://eitaa.com/joinchat/1585971257C332e3f6a4f
@almizan_t