هدایت شده از شهر پردیسان
اعلام عزای عمومی در عراق
🔹الکاظمی، نخست وزیر عراق به علت حادثه آتشسوزی در بیمارستان ناصریه عراق که به جان باختن ۷۷ نفر منجر شد، در این کشور عزای عمومی اعلام کرد.
@shahrepardisan
هدایت شده از محمدتقی اکبرنژاد
🔰 زندگینامه استاد علی صفایی حائری
📌 به بهانه سالروز وفات ایشان
🔹 مرحوم استاد شیخ على صفایى حائرى معروف به عین_صاد اندیشمندى فرهیخته و نویسندهاى توانا و دردآشنا و عارفى سالک، فرزند مرحوم حاج شیخ عباس صفایى حائرى و نوهى شیخ محمد على صفایى حائرى در شهر مقدس قم، در سال ۱۳۳۰ دیده به جهان گشود. در سنّ ۱۳سالگى شروع به تحصیل علوم دینى و حوزوى نمود. دروس سطح حوزه را در مدت کوتاهى حدود ۳ سال و خوردهاى به اتمام رسانید. به نقل از خود استاد، عمدهترین و بزرگترین آموزگار ایشان در این قسمت، مرحوم پدرشان بودند که از ایشان بهرهها بردند و استفادهها کردند.
🔹 عباس صفایی حائری(پدر مرحوم استاد)
در مورد ایشان چنین مىگفت:« هر چه دارم از اوست. تمامى سوز تشیع و ولایت اهل بیت عصمت و طهارت را از ایشان دارم. در عظمت نگاه ایشان حقارت دنیا را مىدیدم. هم اوست که برایم درسى بوده تا در تنهایى به تولدى و تولیدى برسم؛ و «نداریم و تکلیفى نیست» را به «نداریم و باید بسازیم و کارى کنیم»، راه بدهم. و همین اعتقاد، مرا بر آن داشته تا به تربیت و سازندگى فکر کنم و مسئولیت هر آن چه هست را خود به عهده گیرم و به انتقاد نپردازم. و همین است که کار اساسى خود را یکى دگرگون کردن تلقى تودهها از خود و دیگرى به دست آوردن مهرههاى کارساز مىدانم».
و باز در مورد ایشان مىگفت: «در یکى از روزها که با هم به سمت شیخان مىآمدیم؛ ایستاد و گفت: بابا! کسى که در مقام اطاعت باشد. در همین دنیا هم از تهمتها آزاد مىشود و همانها که متهمش مىکردند «اَلآنَ حَصْحَصَ الْحَقّ» مىگویند. بعد این جمله را گفت که تمام وجودم را گرفت؛ در حالى که چشمهایش از اشک پر شده بود. خندید که: بابا! مردم زیادند و پر توقع و خدا یکى است و سریع الرضا. پس تو او را راضى کن، دیگران چیزى نیستند و سپس این آیه را خواند: «ءَ اَرْبابٌ مُتَفَرِّقُونَ خَيْرٌ اَمِ اللَّهُ الْواحِدُ الْقَهّارُ.»(یوسف، 39.)
🔹 همزمان با شروع دروس حوزوى به مطالعهى سریع و دقیق و وسیع ادبیات معاصر و داستان نویسان ایرانى روى آورد:
«شاید سیزده ساله بودم که داستانهاى صادق هدایت را تمام کردم. داستانهایى که درد و رنج انسان را مشخص مىساخت و پوچى و بنبست او را نشان مىداد».
پس از آشنایى با ادبیات کودکان در سطح مجلههاى کودک آن روزگار و دستیابى به ادبیات نوجوان در سطح وسیع، حدود سن چهارده سالگى بود که به تاریخ ادبیات ایران و عرب و ژاپن و چین و یونان و اسپانیا و آفریقا و آمریکاى لاتین و کشورهاى غربى روى آورد و با نمونههایى از شاهکارهاى ادبى در هر دوره آشنا گشت.
در همین دوره بود که با حرفهاى فرانتس کافکا و صادق هدایت و تحلیلهاى پوچگراى غربى و آمریکاى لاتینى و طرحهاى نواگزیستانسیالیستى و مارکسیستى و تلفیقى از این همه آشنا شد و اینها را از زبان ادبیات مىشنید و جواب مىگفت.
مطالعهى این همه و بیش از دویست هزار صفحه ادبیات، آن هم در مدت زمان کوتاهى، بیشتر از آن جهت برایش ضرورى بود که احساس مىکرد دانشمندان و ادیبان شرق و غرب، ذهن انسان گرفتار جنگ و سرگشتهى ماشین و سرعت را، با ادبیات تغذیه مىکنند.
🔹از آن جا که تربیت را مهمترین نیاز و زیربنایىترین حرکت هر انسان و جامعهاى مىدید و مباحث تربیتى را از ابتدایىترین و مقدمترین مباحث بر مباحث دیگر مىدانست، با مسئولیت و سازندگى آغاز کرد و اولین نوشته و کتاب خود را تحت همین عنوان در حدود سن بیست سالگى(پیش از انقلاب) به رشتهى تحریر درآورد.
🔹 در بهمن ماه سال 62 عازم جبهههاى جنگ شد که از اوائل بلوغ این کشش و این عشق و احساس به مرگ و شهادت را در خود احساس مىکرد و این عشق و احساس ریشه در تنگى دنیا و حالتهایى داشت که از پدر خویش نسبت به مرگ مشاهده مىکرد.
بارها شنیده بودیم که مىگفت:
«مَثَل من مَثَل مسافرى است که حتى بار و ساکش را زمین نگذاشته و هر لحظه آمادهى رفتن و حرکت است».
🔹 روح بی قرار و شیدای او در سحرگاه روز سه شنبه بیست و دوم تیر ماه ۱۳۷۸ در حالی كه طبق عادت همیشگی عازم زیارت مرقد مطهر حضرت ثامن الائمه(ع) بود، در سانحه تصادف از عالم خاکی رحلت نمود.
و پیكر آن فقید سعید در جوار قبر فرزند شهیدش محمد صفایی حائری به خاک سپرده شد.
🆔 @tahavol_howze
هدایت شده از فقه و احکام رهبری (leader.ir)
هدایت شده از محمدتقی اکبرنژاد
🔰پیام آیت الله صافی گلپایگانی به مناسبت حوادث تاسفبار افغانستان
✍بسم الله الرحمن الرحیم
انّ ربّک لبالمرصاد
این روزها، جهان شاهد حوادث بسیار وحشتناک و تاسّفآوری است که وجدان بشریت و فطرت پاک انسانها، شرمنده از این جنایات است.
آیا میشود گروهی، خود را انسان بنامند، اما نسبت به همنوع خود این همه جنایات مرتکب شوند!؟
خشونت و درندهخویی تروریستها از یک طرف؛ و از سوی دیگر، سکوت جهانیان و دولتها و مجامع به اصطلاح حامی حقوق بشر، موجب تعجّب و شرمندگی است!
اعتماد به گروهی که سابقه شرارت و قتل و آدمکشی آنان بر همه جهانیان روشن است اشتباه بزرگ و غیر قابل جبرانی است!
اینجانب بنا بر وظیفه دینی و انسانی خود، به همه دولتها و مراکز بین المللی به ویژه سازمان ملل و سازمان کنفرانس اسلامی و دولت جمهوری اسلامی ایران، هشدار میدهم که نسبت به این وحشیگریها و شهادت تعداد زیادی از مظلومین در افغانستان و آوارهگشتن هزاران نفر از مردم؛ اعم از زن و مرد، پیر و جوان و کودک، واکنش جدّی نشان دهند تا جلوی تجاوزها گرفته شود.
به یقین، سکوت امروز آنها موجب پشیمانی و ندامت در آینده است.
و السلام علی من اتّبع الهدی
قم، سوم ذی الحجه ۱۴۴۲
لطف الله صافی
🆔 @tahavol_howze
هدایت شده از مباحثات
⚡ در ستایش سیاستورزی شیخالمراجع
🔹 آیتالله العظمی صافی گلپایگانی با صدور اطلاعیهای، نسبت به بیتوجهی و سکوت مجامع بینالمللی درخصوص جنایات و تحرکات اخیر طالبان هشدار دادند و با ابراز نگرانی از «اعتماد به طالبان»، صراحتا دولت جمهوری اسلام ایران را هم مورد خطاب قرار داند.
🔹 در یک ماه گذشته طالبان پیشروی قابل توجهی در مناطق مختلف افغانستان داشته است که در تحلیل نوع مواجهه با این گروهک عدهای از چهرههای سیاسی و مذهبی و مسئولان کشور از«به رسمیت شناختن طالبان به دلیل تغییرات فکری و ماهیتی» و یا «حمایت از آنان بخاطر شکلگیری جبههی متحد اسلامی» سخن گفتهاند.
🔹 این پیام صریح و جدی کهنسالترین مرجع تقلید شیعیان حکایت از آن دارد که مراجع عظام تقلید نسبت به این مواجهه انتقاد جدی دارند و همچنان قدرت یافتن این گروهک را تهدید جدی برای زیست مسالمتآمیز ادیان و فرق اسلامی در افغانستان و در گام بعدی تهدیدی برای شیعیان میدانند.
🔹 بررسی اظهارنظرها یا ارشادات آیتاللهالعظمی صافی گلپایگانی در بیست سال اخیر نشان میدهد «پایبندی به شعائر دینی» و «عمل به نص صریح احکام شرعی» یکی از اصلیترین دغدغههای این مرجع تقلید و محور اصلی بسیاری از تذکراتی بوده که در دیدار با شخصیتهای مختلف سیاسی و نظامی بیان کردهاند.اگرچه این دغدغهها در بین دیگر بزرگان حوزوی که به نوعی جزو طیف سنتیها محسوب میشوند وجود داشتهاست اما به هنگام بیان از سوی آیتاللهالعظمی صافی گلپایگانی تاثیرات بسیاری جدی درپی دارد.
🔹 جدای از جایگاه منحصربهفرد ایشان در بین مراجع عظام تقلید، یکی از اصلیترین دلایل این اثرگذاری را باید در نوع سیاستورزی و مواجههی این مرجع تقلید با حاکمیت دانست. منش و روش آیتاللهالعظمی صافی گلپایگانی تعامل و ارتباط حسنه با نظام در عین انذار و تذکرات بسیار صریح و جدی است. استراتژی که ممکن مورد پسند و حمایت اکثریت طیفهای سنتی و البته انتقاد اقلیتی دیگر باشد.
🔹 این مرجع تقلید به هنگام انتخابات با آغوشی باز از صندوق رای استقبال کرده و درخواست دیدار با مسئولان عالی نظام را نیز میپذیرد تا نشان دهد در نگاه کلان حامی جدی نظام بوده، اما لازمهی این حمایت انذارها و انتقادات صریح نیز است. رعایت حدود شرع و قوانین اسلام خط قرمز مرجعیت بوده و هیچگاه از این خط قرمز عقب نخواهد نشست.
چنین رویکردی در تعامل با نظام از سوی آیتاللهالعظمی صافی گلپایگانی باعث شده است که تذکرات صریح ایشان تاثیرات بسیار جدی داشتهباشد و تفاوت آن با سایر رویکردهای موازی برهمگان آشکار است.
🔹 از سوی دیگر مسئولان حاکمیتی این تذکرات صریح مراجع عظام تقلید را باید سرمایهی بزرگی برای نظام بدانند و عمیقا معتقد باشند این هشدارها تضمینکنندهی اسلامیت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است در صورت تضعیف اسلامیت نظام، مشروعیت آن نیز از بین خواهد رفت.
🔹 اگرچه مخاطب هشدارهای آیتاللهالعظمی صافی گلپایگانی بخشهای مختلف تصمیمگیر نظام شامل دولت و نهادهای نظامی و امنیتی است اما امید است دولت جدید به این سرمایههای نظام یعنی مراجع عظام تقلید و علما و طیفهای مختلف حوزه عنایت ویژهای داشته باشد.
https://mobahesat.ir/23439
🔻🔻🔻
@mobahesat
هدایت شده از حجره انقلاب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💬رسانه مستقل 👈 حجره انقلاب
⭕️📹سخنان یک روحانی در تجمع روحانیون در اهواز:
🔹 وقت انتخابات فتوای شرعی میدهند، برای «غزه» فتوا میدهند که وای مردم، مردند؛ اما حالا علما ساکتاند
🔻اعتراض به تفکری که ارزش مردم را در حد #تعرفه_رأی و حضور در #راهپیمایی میداند
✅صدای انقلاب را از اینجا بشنوید
@hojre_enghelab