هدایت شده از حوزه توییت (توییتر طلاب)🇵🇸
👓 در جلسه دیروز با آقا یکی از مباحثی که طرح شد ریزش ورودیهای هرساله به حوزه است؛
‼️ به گونه ای که در سال ۹۶ آمار ورودیها ۷هزارنفر،
در سال ۹۷آمار به ۶ هزارنفر
و درسال ۹۸ هم به ۴ هزارنفر رسید یعنی در فاصله بین ۹۶ تا ۹۸؛ سه هزارنفر کاهش داشته؛در جلسات شورا بین آقایون به ده عامل مهم رسیدیم؛یکی معشیت طلاب که با توجه به اوضاع ضعیف اقتصادی بودجه تمام حوزه های کشور به اندازه یک دانشگاه هم نمیرسه....
عامل دیگه هم فضای مجازی و تبلیغات سوء علیه روحانیته که از نمونه های اون شهادت امام جمعه کازرون بوده که نتیجه همین فضاست
💬 آیت الله سید احمد خاتمی
#اختصاصی
نشر فقط با لینک
@HozeTwit
هدایت شده از کانال
✳️ رهبر معظّم انقلاب:
🔹 من یقین دارم که حضرت امام،آن پیرمرد نورانی، معنوی، عالم، زاهد و عارف -که این انقلاب با دست توانای او بنا، غرس، آبیاری و میوه چینی شد- اگر در جوانی، آن رتز و نیازها و آن عبادت ها، تفکّرها و توسّل ها را نداشت و آن دل مؤمن و نورانی در او پدید نمی آمد، این کارهای بزرگ از او صادر نمی شد.
🔸 معمولا پیرمردها،در زودتر از این سنّ(۶۰سالگی) بازنشسته می شوند و حالِ اداره ی زندگی شخصی خودشان را هم ندارند! امّا امام در آن سنّ، چنین بنای عظیم و توصیف ناپذیری را به وجود آوردند و در مقابل دشمن،آن طور ایستادند که انسان، از شجاعت و پایداری ایشان در مقابل حوادث و مصائب، مبهوت می ماند.
🌐بسیج مدرسه علمیه معصومیه
@B_Masoomieh
هدایت شده از کانال
⚠️ آیتالله شبزندهدار در درس خارج فقه: قانون انتخابات نیاز به بازبینی دارد.
🔹 مساله انتخابات مشکلات فراوانی دارد. یکی از مشکلات مهماش این است که #قانون_انتخابات یک قانون پرمشکلی است.
🔸 در یک مدت محدود همه ثبتنام کنندگان باید بررسی شود.
در این چهارده روز اعضای محترمی که آنجا بودند شبانه روز نداشتند.
🔹 دیروز شنیدم که جناب آقای کدخدایی گفتند کل شب را چهل و پنج دقیقه توانستم بخوابم.
خود من تا ساعت دو و نیم شب مشغول دیدن پروندهها بودم و صبح هم جلسه بود و ساعت یک عصر هم باز جلسه است.
🔸 دیدن این پروندههای کثیر و قطور و محاسبه کردن و به واقع رسیدن، نیاز به یک وقت فراوان دارد.
🔹 روند انتخابات حداقل باید شش ماه باشد.
🔸 خیلی از این #عدم_احرازها، در اثر این است که احتیاج به یک اطلاعات و منابعی دارد که در این فرصت اندک به دست نمی آید.
🔹 اگر کسی، برادری، عزیزی عدم احراز خورده، معنایش این نیست که صلاحیت ندارد، این آبرو رفتن نیست. معنیاش این است که نمیشناسند، گاهی یک دّری است که ما نشناختیم، شرایط به گونهای بوده که ما نتوانستیم احراز کنیم.
🔸 البته این شرایطی که برای داوطلب ها گذاشته شده است، یک شرایط اندکی است.
من خدمت رهبری دام ظله العالی هم عرض کردم ایشان هم تصدیق فرمودند.
🔹 بینش سیاسی نمیخواهد؟ اطلاع از امور نمیخواهد؟
عدهای از کسانی که این شرایط را داشتند و تایید برایشان زدیم، یقین داشتیم که او به درد مجلس نمیخورد، اما چارهای نیست!
وقتی قانون گفته است، ما نمیتوانیم تخطی از قانون بکنیم.
🔸 تهمتهایی که به شورای نگهبان زده میشود خلاف واقع است
🔹 مساله دیگر این است که بیننا و بین الله اصلاً و ابداً گروهها و جناهای مختلف، جناح راست، جناح چپ، اصول گرا، اصلاح طلب و... در نظر ما نبوده است و اصلا دخالتی نداشته است.
🔸 آنچه که در برخی از رسانههای گفته میشود یا برخی از افراد میگویند خلاف واقع است و اینکه برخی از افراد که در مجلس بودند که با پول میشود رای را درست کرد و اینها پول میگیرند، تهمت هایی است که زده میشود و باید به آن توجه داشته باشند.
🌐بسیج مدرسه علمیه معصومیه
@B_Masoomieh
*توصیهی رهبر انقلاب اسلامی به #شهید_حکیم *
«مبادا در مقابل آمریکا کوتاه بیایید!»
به بهانه روابط عراق با آمریکا وجنایت های اشغالگران امریکایی در عراق خاطره ای به نقل از (سایت موسسه حفظ ونشر آثار حضرت آیت الله خامنه ای) در اینجا نقل میکنم:
این خاطره را حجتالاسلاموالمسلمین مروی معاون ارتباطات حوزهای دفتر رهبری در آن زمان وتولیت فعلی آستان قدس رضوی بیان کردند.
«ایامی که صدام سرنگون شده بود و آیت الله سیدمحمد باقر حکیم قرار بود به نجف بروند، تنهایی برای خداحافظی خدمت رهبر معظم انقلاب رسیدند. میخواستند که اگر آقا رهنمود و فرمایشی دارند استفاده کنند. آقا دربارهی فضای عراق و اینکه با مردم چهطور ارتباط بگیرید، با علما و مراجع چهجور تعاملی داشته باشید توصیههای خوبی به آقای حکیم فرمودند. دربارهی مسائل خارجی و رابطه با آمریکا هم گفتند مبادا در مقابل آمریکا کوتاه بیایید. مبادا با آمریکا رفیق بشوید. نکند دست توی دست آمریکا بگذارید. مبادا آمریکا را دوست خودتان بدانید. آمریکا دشمن اسلام، دشمن شیعه و دشمن کشورهای اسلامی است. این هم که به عراق آمدند، نه اینکه برای نجات مردم عراق باشد، آمریکا دلش برای مردم نسوخته است، اینها بهعلت همان اهداف استعماری جهانخواری که دارند به عراق آمدهاند. امروز صدام را مانع برنامههای خودشان دیدند، در حالی که یک روزی مورد استفادهشان قرار میگرفت. دیدند امروز دیگر به اصطلاح تاریخ مصرفش تمام شده آن را کنار انداختند. مبادا آمریکا را به عنوان دوست خودتان در آنجا بدانید. جلوی آمریکا بایستید و از عزّت و استقلال کشور خودتان دفاع کنید.
آقای حکیم ـ خدا رحمتشان کندـ گفتند: آقا! من از این اطمینان خاطر و آرامش شما در تعجبم. آمریکا کنار گوش شما است. این طرف در عراق و آن طرف در افغانستان دارد اینجور فتنهگری میکند. آنوقت شما این قدر آرام هستید و به ما هم توصیه میکنید که مرعوب آمریکا نباشیم؟!
رهبر انقلاب فرمودند: میدانی این اطمینان خاطر ما از چیست؟ ما توکلمان به خدا زیاد است. همین به ما آرامش، اطمینان و شجاعت میدهد که در مقابل آمریکا از عزّت، استقلال و عظمت این مردم، نظام و انقلاب دفاع کنیم و سر تعظیم فرود نیاوریم.»
@arbaeinehosseini
هدایت شده از طلاب الکریمه
✍ دیدار تاریخی علمای اعلام شاخص با حضرت #امام_خمینی رضوان الله تعالی علیه، در قبل و بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، در قاب تصاویر
✍ اکثر قریب به اتفاق آنان، دعوت حق را لبیک گفته یا به درجه رفیع شهادت نائل آمدند، یاد خاطره آنها زنده و جاوید باد
🌺🍃به مناسبت #ایام_الله #دهه_فجر #انقلاب_اسلامی🍃🌺
#تصاویر_تاریخی
/شهیدرابع
@tollabolkarimeh 🌷
هدایت شده از بی سانسور
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ بغض و اشک استاد ۹۵ ساله ایرانی دانشگاه هاروارد در یک ارتباط زنده با برنامه تلویزیونی در ایران
🔸استاد احمد مهدوی دامغانی نزدیک به ۳۵ سال است که به ایران نیامده
👤استاد دامغانی: جسمم در آمریکاست اما ۳۵ سال است که هر شب در خواب به ایران میآیم/ امیدوارم پیش از مرگم امام رضا(ع) را زیارت کنم و در مشهد دفن شوم
@bsansoor
هدایت شده از اِشراف
🔸 رئیس جامعه المصطفی:
حاضرم سوگند بخورم سطح زندگی بیش از ۷۰ درصد مردم اروپا پایین تر از مردم ایران است.
🔺 حجت الاسلام #عباسی:
🔹بنده در گذشته و در حال حاضر مسئول بخش اروپای المصطفی بوده و هستم و حاضرم سوگند بخورم که ۷۰ تا ۸۰ درصد مردم اروپا سطح زندگی پایین تری از مردم ایران دارند؛ رسانه، دنیا را به نحو دیگر ترسیم کرده است و نمی دانیم در آن کشورها چه خبر است.
🔻 #إشراف:
سوال این است که بزرگان حوزه چه تلاشی برای در دست گرفتن رسانه و جریان سازی رسانه ای داشته اند؟؟
و آیا صدور این سخنان در فضای رسانه ای فعلی، التهاب آفرین نیست؟!
© مُشرف بر رخداد های دین ، حوزه و روحانیت باشید...
http://eitaa.com/joinchat/3768975382C37228719f7
هدایت شده از طلاب الکریمه
💢 تفاوت جوهری امام خمینی با دیگر علماء و مراجع
علامه #جوادی_آملی:
این سخن خواجه نصیر #طوسی در وصف عبارات مرحوم بو علی ( #ابن_سینا ) است . او در مقامات العارفین اشارات در مورد #عارف می گوید : حشٌ بشٌ بسّامٌ وَ هُوَ شُجاع وَ کَیفَ لا وَ هُوَ بِمُعزلِ عَنْ تَقیَّهِ المَوت . عارف از موت تقیّه ای ندارد .
خصوصیّت بارز امام (رضوان الله علیه) این بود که از مرگ نمی ترسید ؛ چون مرگ ارادی را تجربه کرده بود . وقتی مرگ ارادی را تجربه کرده بود ، وقتی که ترس از مرگ نباشد ، انسان چیزی کم نمی آورد و بقیه مسائل برای او حلّ است . از این رو در مورد تبعیدشان بعد از واقعه ۱۵ خرداد می فرمودند : این ها می ترسیدند ، من نمی ترسیدم .
هم چنین در واقعه ۲۵ شوال که عوامل رژیم پهلوی بعضی از طلاب را مجروح کردند و بعضی را به شهادت رساندند
🔴👈و بسیاری از آقایان ترسیدند و گفتند : وقت تقیّه است و ساکت شدند ،
اعلامیه امام در فردای آن روز که در آن خطاب به رژیم فرمودند : شما روی مُغول را سفید کردید!
کسی که از مرگ نترسد ، چنین آثاری دارد : اَلْعارِفُ شُجاعٌ کَیفَ لا وَ هُوَ بِمُعزِلٍ عَنْ تَقیَّهِ المَوت . و کسی از مرگ طبیعی نمی ترسد ، که بالاتر اش را تجربه کرده باشد ، و آن مرگ ارادی است . انسان وقتی امیال اش را اِماته کند ، متحرّک بِالهَواء نباشد ، متحرّک بِالهَوس نباشد ، متحرّک بِالمِیل نباشد ، بلکه متحرّک بِالولایه باشد ، از مرگ هراسی ندارد . وقتی که از مرگ هراسی نداشت ، چنین می شود . در انجام وظیفه آن چه که جلوی دیگران را می گرفت و می گیرد ، همان ترس از مرگ است .
🔴👈بنده در همان بحبوحه قیام ایشان رفتم خدمت یکی از مراجع که از اساتید من هم بودند. دیدم بحار مرحوم علامه مجلسی را باز کرده اند و مشغول مطالعه بحث تقیّه هستند .
او گرچه ممکن بود بحثی از جهاد و مبارزه و فداکاری مطرح کند ،
ولی حرف جهاد را می زد و فکر تقیّه در ذهنش بود .
امّا امام حرف جهاد را می زد ،
فکر جهاد را می کرد ،
و قلبش برای جهاد می تپید.
/فقه اکبر
@tollabolkarimeh 🌷
هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
💢 حجت الاسلام و المسلمین نواب، رییس دانشگاه ادیان و مذاهب قم به همراه جمعی از مسئولین این دانشگاه با حضور در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء، با حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی دیدار و گفتگو کردند.
💠 معظم له در این دیدار بیان داشتند:
جای دانشگاه «ادیان و مذاهب» در حوزه و دانشگاه خالی بود که بحمدالله به همت شما این خلاء مرتفع شده است اما آنچه بسیار اهمیت دارد و باید مد نظر داشته باشید این است که ما اگر به قرآن کریم مراجعه کنیم می بینیم از همان طلیعه ظهور، پیش از آنکه از عرب و عجم و امثالهم سخن بگوید از «بشر» و «حقوق بشر» سخن به میان آمده است.
در سوره مبارکه «مدّثر»، که از سور مَکّی است که در آغاز بعثت بر پیامبر(ص) نازل شده، سه بار کلمه «بشر» تکرار شده است، که دو بار آن اشاره به این موضوع دارد، فرمود قرآن کریم مربوط به کل انسان هاست؛ ﴿ذِکْری لِلْبَشَرِ﴾ و ﴿نَذیراً لِلْبَشَر﴾.
در نتیجه خداوند قرآن را نازل نکرد که برای یک ملت و مملکت خاص باشد، این کتاب برای همه بشر و کتابی جهانی است! اینکه خداوند فرمود «لِیظْهِرَهُ عَلَى الدِّینِ كُلِّهِ» وظیفه همه ما را مشخص می کند، نمی توانیم بین المللی حرف بزنیم و محلی و منطقه ای فکر کنیم. «لِیظْهِرَهُ عَلَى الدِّینِ كُلِّهِ» یعنی این کتاب آنقدر توانمند هست که بر همه مکاتب دیگر جهان پیروز شود و ظفر یابد و این کار به دست شماست.
اگر دیگر مکاتب جهان را نشناخته باشیم و سخن اندیشمندان جهان را نفهمیده باشیم چگونه می توانیم «لِیظْهِرَهُ عَلَى الدِّینِ كُلِّهِ» را محقق کنیم؟ ما اگر در حوزه، فلسفه غنی و قوی نداشته باشیم چگونه می توانیم حرف فلاسفه دیگر را رد کنیم؟
اگر کلام و تفسیر متقن و عمیق نداشته باشیم چگونه می خواهیم نحله ها و فرقه های مختلف را نقد کنیم؟ اینکه رسول گرامی اسلام فرمود «الاسلامُ یعلو ولا یعلی عَلَیهِ» این جمله خبریه است که به داعی انشاء القاء شده؛ یعنی بر همه شما لازم و واجب است که بکوشید جهانی بیاندیشید و جهانی حرف بزنند.
مدیریت حوزه های علمیه باید به گونه ای باشد که مانع نهال فروشی حوزه شود، بارها به عرض دوستان رسید که اگر الان خدایی نکرده خروجی نجف را از ما بگیرند تمام حوزه های علمیه سراسر جهان تشیع تعطیل می شود چرا که مهمترین کتب درسی حوزه های علمیه در نجف تولید شده است اما خروجی نجف مدیون مدیریت و عقلانیت «سید مرتضی» است.
وقتی وی زعیم حوزه علمیه نجف شد، ابتدا وقف كردن را به مردم یاد داد كه وقف می تواند برای تربیت شاگردان و تامین كتاب و لوازم التحریر طلاب هم باشد یعنی وقف را احیاء کرد و در گام بعدی با شناسایی طلاب نخبه و حمایت ویژه از آنها موفق شد شیخ طوسی ها را تربیت كند.
یك طلبه فاضل و با استعداد، مسئولیت دارد تا در حوزه بماند و خلاء مرجع و استاد را در آینده پر كند و وظیفه ما نیز این است كه این طلبه فاضل را شناسایی و او را حمایت كنیم تا وارد كارهای اجرایی نشود و به درس و بحث خود ادامه دهد.
مرحوم بحرالعلوم در شرح کیفیت تدریس خواجه می گوید «وقتی ایشان نام سید مرتضی را در جلسه درس ذکر می کرد، عبارت صلوات الله علیه را در وصف ایشان به کار می برد» شاگردان از ایشان سؤال کردند که چرا بر سید مرتضی صلوات می فرستید؟
ایشان فرمود «وقتی خدا در سوره احزاب بر علما صلوات فرستاده، چرا ما بر آنها صلوات نفرستیم؟» یعنی انسان می تواند به جایی برسد که مصداق صلوات الهی باشد که بحمدالله این زمینه امروز در حوزه ها بیش از گذشته فراهم است.
مردم عقیده می خواهند، آنچه جامعه و مردم را حفظ می کند عقاید آنهاست، کمتر کسی فکر می کرد شوروی با آن عظمت از هم بپاشد اما به سبب نبود عقیده، این اتفاق در شوروی افتاد اما کشوری مانند هند چون عقیده در مردم آن وجود داشت، با همه فقر و کمبود ها همچنان رشد کرد و امروز از قدرتهای جهانی محسوب می شود.
اما نکته مهم این است که اگر نیاز مردم به عقیده از راه صحیح تامین نشود عقاید به سمت بت پرستی و گاوپرستی و امثال ذلک منحرف می شود، از سوی دیگر انسان اگر با حرف حق مواجه شود آن را می پذیرد چرا که خداوند انسان را بدون سرمایه خلق نکرده است که ما از دانشگاه ادیان و مذاهب انتظار داریم حرف حق و پیام قرآن را به همه جهانیان برساند، انشاالله.
۱۳۹۸/۱۱/۱۶
@daftar_ayatollah_javadi_amoli