🔔 اخلاقیّات عجیب علمای نجف
✍🏻 حاج آقا نصرالله شاهآبادی:
🔹 «یکی از ویژگیهای حوزهٔ نجف، انس و الفت طلّاب با علماء و مراجع بود؛ به طوری که هیچ مانعی برای ارتباط با مراجع وجود نداشت. حتّی آيةالله خوئی در زمان زعامت حوزهٔ نجف، بعد از درس به وسط صحن میرفتند و روی زمین مینشستند و به حرف طلبهها گوش میدادند. آقایان دیگر نیز همینگونه بودند. آيةالله شاهرودی و آیةالله سیّد عبدالهادی شیرازی هرروز دو ساعت مانده به ظهر در بیرونی مینشستند و دسترسی به آنها بسیار آسان بود.
🔸 ... علماء نجف با طلبهها بسیار مأنوس و رفیق بودند. البته این انس و الفت، ناشی از روح تواضع آنان بود و همین روحیّه، طلبه را میساخت. اگر طلبهای بزرگان را به منزلش یا به روضه دعوت میکرد، آنها هیچ ابایی نداشتند و حاضر میشدند و از رفتن استنکاف نمیکردند. به یاد دارم زمانی که در مدرسه حجره داشتم، رفقا را دعوت کردم. سپس آيةالله شاهرودی را دعوت کردم. ایشان فرمودند: اگر ماستجوش درست کنی، میآیم. من هم قبول کردم و ایشان آمدند.
🔹 زمانی خادم مدرسهٔ آخوند – که ما به او تیمسار میگفتیم – مریض شد. نزد آيةالله شاهرودی رفتم و عرض کردم: خادم مدرسه مدّتی است که مریضاحوال است. بد نیست که شما به عیادت او بیایید. ایشان هم قبول کرد و به عیادت خادم مدرسه آمد».
📚 (حدیث نصر، ص۴۱۴)
🔸 «یکی دیگر از خصوصیّتهای علمای نجف، سادهزیستی آنان بود. یعنی خانهٔ یک مرجع تقلید با خانهٔ یک طلبه که تازه وارد حوزه شده هیچ فرقی نمیکرد. خانهٔ آقایان و مراجع، یا اجارهای بود یا وقفی. ولذا این سبب آرامش طلبهها میشد. آقای خویی یک زندگی ساده و خانهٔ وقفی در محلّهٔ العمارة داشتند. آقای میرزا عبدالهادی شیرازی و آقای شاهرودی، در انتهای حویش خانهٔ بسیار ساده و قدیمی داشتند».
📚 (حدیث نصر، ص۴۱۵)
🔔 خاطراتی از اخلاقیّات عجیب کسبهٔ نجف
🔹 «شهر نجف از نظر اخلاقی و اجتماعی فوقالعاده بود. برای نمونه، کسبهٔ نجف – چه عرب و چه عجم – از نظر انصاف و مساعدت به مشتری بسیار خوب بودند. من جایی را ندیدم که به اندازهٔ نجف اشرف، به افراد نسیه بدهند. حتّی در تهران، کاسب محلّ خودمان با اینکه مرا کاملاً میشناخت و به دعای کمیل من خیلی علاقهمند بود و اگر شب جمعهای دعای کمیل نمیخواندم، فردا اوّل کسی که اعتراض میکرد همین کاسب بود، با این همه اگر نسيهٔ ما زیاد میشد، از طریقی اعتراض خودش را میرساند.
🔸 امّا در نجف اینگونه نبود؛ همهٔ طلبهها – بدون اینکه نام و نشانی داشته باشند – از مغازهدار نسیه میگرفتند. فقط گاهی اوقات، مغازهدار نام آنها را میپرسید تا در دفترش ثبت نماید. در خاطرم هست که آقای میرزا ابوالقاسم گرجی با آقای میرزا علی فلسفی همکلاس و رفیق بودند. روزی در دفتر نسیهٔ آشیخ عبّاس بقّال دیدم که نوشته: شیخ عَرَقی، رفیق آقای فلسفی! از آشیخ عبّاس پرسیدم: این شیخ عرقی کیست؟ گفت: همین که با آقای فلسفی رفت. فهمیدم منظور آشیخ عبّاس، همان آقای گرجی است. چون سرش مو نداشت، و روی سرش عرق مینشست و از طرفی بقّال خجالت میکشید که اسم آقای گرجی را بپرسد، او را با این نام در دفتر ثبت کرده بود!
🔹 این برنامه فقط مخصوص طلّاب نبود. بلکه کسبهٔ نجف نسبت به زوّار هم به همین شکل برخورد میکردند. به یاد دارم پسرخالهام به نجف آمده بود. روزی از یکی از مغازهدارها جنس فراوانی خریده بود، ولی موقع محاسبه متوجّه شده بود که کتش را عوض کرده و پول همراهش نیست. وقتی به منزل ما برگشت، با تعجّب میگفت: اینها چه موجودات عجیبی هستند! من به قدر صد دینار جنس خریدم. ناگهان متوجّه شدم پول همراهم نیست. به فروشنده گفتم: عصر پولش را میآورم و جنسها را میبرم. او گفت: نه! ببر و عصر پولش را بیاور! هرچه به او اصرار کردم فایدهای نداشت. به او گفتم: آخر تو مرا نمیشناسی، شاید پولت را خوردم. گفت: برو بخور. تو زائر امیرالمؤمنین – علیه السّلام – هستی. آقا امیرالمؤمنين – علیه السّلام – هست، من از ایشان میگیرم.
🔸 نمونهٔ دیگر، اجاره منزل بود. یکی از ویژگیهای نجفیها این بود که اگر کسی مغازه یا منزلی را اجاره میکرد، مادامی که در آن بود، ولو ده یا پانزده سال طول میکشید، یک قران اجارهبها افزایش پیدا نمیکرد. افزایش اجارهبها تنها پس از تخلیه و اجاره به شخص دیگر صورت میگرفت. در سامرّا نیز چنین برنامهای بود. سنّیهای آنجا در نسیه دادن و قرض دادن نیز این رسم را داشتند و غیر از نجف و سامرّا در جای دیگر چنین برنامهای ندیدم.
🔹 به هر حال، این رسم خوب مردم نجف بسیار راهگشا بود. اگر بگویم در طول بیست سال اقامت در نجف، فقط با قرض و نسیه زندگی کردم، اغراق نکردهام. نکتهٔ مهم در این نسیهها این بود که بیمنّت بود. به یاد دارم روزی برای خرید شکر به عطّاری رفتم و مدّتی معطّل شدم. با ناراحتی به صاحب مغازه گفتم: مثل اینکه نسیهخورها باید معطّ
ل شوند! و رفتم. وقتی سرش خلوت شد، برگشتم. صاحب مغازه با رخساری برافروخته گفت: این چه حرفی بود که به من گفتی؟ به همین امیرالمؤمنین قسم، اگر سر مرا بخواهی به تو میدهم. این حرفها چیست؟ همهٔ زندگی من مال توست. به او گفتم: من به شوخی و مزاح این را گفتم. او گفت: دیگر از این شوخیها نکن».
📚 (حدیث نصر، ص۳۴۶ - ۳۴۸)
#شیخ_نصرالله_شاه_آبادی
@cheraghe_motaleeh
هدایت شده از محمدتقی اکبرنژاد
#افکار_و_آمال #کتابخوانی
🔰حمایت از علمای بلاد
⬅️ مرحوم مجدد با بزرگان همکاری مینمود و از آنان کار میکشید، نه آن که آنان را کنار کند و پست را به جهال بسپارد و از آنان تشویق کند.
🔸 در آن زمان شهرستانها پر از علمای متقین بود و مساعد آن مرحوم در موقع بروز مشکلات بودند و مسلمانان به آن عده از علمای متقین که در شهرستانها پراکنده بودند علاقه داشتند ...
🔻و امروز غالب شهرها از مجتهد عادل عاقل خالی گشته و اگر در گوشه و کنار پیدا شوند، مورد حمایت بزرگان و زمامداران نیستند ... و جامعه به آن مجتهد عادل علاقهمند نیست؛ چون از ایشان تشویق نشده و به مردم معرفی نشدند.
📚 کتاب افکار و آمال، ص۵۹، مرحوم عباس صفایی حائری
🆔 @tahavol_howze
هدایت شده از حوزه توییت (توییتر طلاب)🇵🇸
11.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👓 چند سال قبل امام خامنهای گفتن بانک غلط میکنه بنگاه داری کنه، اما دولت روحانی مثل همیشه نظاره گر بود تا جایی که امروز تقریبا همه بانکها از جیب مردم و با خلق پول، شروع به مال سازی کردن.
این مسئله باعث بالا رفتن نقدینگی و تورم افسار گسیخته میشه و کاری میکنه که هزار هزار تحریم آمریکا نمیتونه انجام بده!
🎬 برشی از مستند #آدرس_غلط
@HozeTwit
هدایت شده از در محضر آیتالله میرباقری
💥 انقلاب اسلامی در مرحلهای است که باید بر دستگاه نَبَأ فاسق و امپراطوریهای رسانهای غرب غلبه کند.
انشاءالله اگر در انتخابات پیشِ رو، ظرفیت ملت ما این باشد که از فضاسازیهای رسانههای جهانی عبور کنند، پیشرویِ انقلاب تسریع خواهد شد.
💠 آیتالله میرباقری:
«مرحلهای که امروز، انقلاب اسلامی باید از آن عبور کند مرحله عبور از جنگ رسانهای دشمن است؛ یعنی در مرحله تولید دستگاه نَبَأ هستیم.
ما پیش از این، از فشار اهرم #جنگ_نظامی دشمن عبور کردیم. یعنی دیگر با حرکت نظامی نمیخواهند و نمیتوانند ما را نابود کنند.
ما از فشار اهرم #جنگ_دیپلماتیک هم عبور کردیم؛ دو دهه است داریم مذاکره میکنیم و در مجموع نتوانستند انقلاب اسلامی را در مذاکره شکست دهند. در این مذاکرات، پنج قدرت برنده جنگ جهانی یک طرف نشستند و میخواستند ما را مهارِ دیپلماتیک بکنند و نتوانستند.
انقلاب اسلامی در فتنه ۸۸، نرمافزار #انقلاب_مخملی را شکست و امروز از مرحله #جنگ_اقتصادی و تحریم هم در حال عبور است.
یعنی ملت ما و انقلاب ما ابزارها و اهرمهای فشار دشمن را دارد کُند و نابود میکند و از کار میاندازد، بهطوری که نمیتوانند با کشورهای دیگر هم اینطور برخورد کنند.
مرحلهای که ما الآن در آن هستیم، مرحله خبرسازی و تولید نَبَأ است. به تعبیر ادبیات دینی، مرحله مقابله با نبأ فاسق است که در سوره حُجُرات از آن بحث شده است. دنیای مجازی و ارتباط لسانیای که مدیریتش دست غرب است، ولو به شما هم اجازه حضور بدهند، مادامی که مدیریتش در دست آنهاست، محیط نجوای شیطان است. #سوره_حجرات را ببینید. اگر به دستگاه خبرسازی آنها که نبأ فاسق است گوش فرا دادی، اقتتال و درگیری و سوءظن و تنابز بالالقاب و تجسس و بدگویی و غیبت ایجاد میکند. اگر به این نبأ فاسق گوش بدهی، چنین اتفاقاتی میافتد. امت مؤمن اگر میخواهد بر رقیب پیروز بشود باید بر دستگاه نبأ و خبرش، که حالا امروز مدرن شده شده و بر اهرم امپراتوریهای رسانهای و #جنگ_رسانهای غلبه کند و از آن عبور کند. ما الآن در این مرحله هستیم.
بدانید در این #انتخابات_ریاست_جمهوری هم دشمنان با تمام قدرت رسانهایشان به صحنه میآیند و میخواهند که غربگراها را سر کار بیاورند. انشاءالله اگر این بار ظرفیت امت ما این باشد از فضاسازیهای رسانههای جهانی عبور کنند، انشاءالله حرکت انقلاب تسریع خواهد شد.» ۱۴۰۰/۲/۳۰
🔗 https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/3824
#انتخابات
☑️ @mirbaqeri_ir
هدایت شده از سید صمصام الدین قوامی
رحلت شیخ بهایی
✍️ملاصدرا، ملامحمدتقي مجلسي اوّل، محقق سبزواري، ملاحسنعلي تُستَري، ميرزا رفيعا ناييني، سيد ماجد بحراني، ملامحسن فيض كاشاني، ملامحمدصالح مازندراني و دهها دانشمند و فاضل ديگر از شاگردان شيخ بهايى ميباشند. كشكول، اسرارالبلاغه، اثني عشريات، خمس اربعين حديثاً، جامع عباسي، عين الحيوة و بحرالحساب و دهها اثر ديگر از جمله آثار اوست. آثار علمي و مهندسي وي را ميتوان در جاي جاي اصفهان مشاهده نمود. سرانجام، شيخ بهايي، اين دانشمند كامل و جامع در 77 سالگي در 12شوال 1030در اصفهان پايتخت سلسله صفويان بدرود حيات گفت و طبق وصيتش در مشهد مقدس و در نزديكي مرقد مطهر حضرت امام رضا(علیه السلام) مدفون گرديد.
https://eitaa.com/D_bonyadfeghhi1386
#پند_سعادت
عمل به وظیفه و اخلاص در امور
( ۱۲ شوال، سالگرد ارتحال ملکوتی آیت الله سعادت پرور (ره) )
🕋 @ostadayoobi
هدایت شده از مسجد حضرت زینب علیهاالسلام پردیسان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 | کارنامه کاری 7 نامزد انتخابات ریاست جمهوری 1400
📰#اخبار
ــــــــــــــــــــ| 🇮🇷#انتخابات |ــــــــــــــــــــ
📂@Entekhabat1400_mohtava
هدایت شده از تعلیقات
943.7K
♻️ گزارشی از روند بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری
🔻 گزارشی از بیانات آیتالله شب زنده دار در مورد احراز صلاحیت ها
#انتخابات1400
#صلاحیت_ها
#لاریجانی
#شب_زنده_دار
🆔 @taalighat
هدایت شده از مسجد حضرت زینب علیهاالسلام پردیسان
📺 ارتباط تصویری نمایندگان مجلس با رهبر معظم انقلاب
◻️ آیتاللهالعظمی خامنهای، صبح پنجشنبه ۶ خرداد در اولین سالگرد آغاز به کار مجلس یازدهم از طریق ارتباط تصویری با صحن مجلس شورای اسلامی، با نمایندگان مردم سخن خواهند گفت.
◻️ در این جلسه، رئیس مجلس گزارشی از عملکرد یکسالهی مجلس یازدهم شورای اسلامی را ارائه خواهد کرد.
📰#اخبار
🕌 مسجد حضرت زینب علیها السلام #پردیسان
@zeinabiionqom
هدایت شده از مسجد جامع درزیکلاشیخ
🔹سه نكته ى نورانى حسينى
در مورد حضرت عبدالعظيم حسنى علیه السلام
روز پانزدهم شوال ، روز وفات حضرت شاه عبدالعظيم حسنى است؛ كسى كه امام هادى عليه السّلام به فردی که از ری به زیارت امام حسین علیه السّلام رفته بود،فرمودند:
« لَوْ زُرْتَ قَبْرَ عَبْدِ الْعَظِيمِ عِنْدَكُمْ لَكُنْتَ كَمَنْ زَارَ الْحُسَيْنَ بْنَ عَلِيٍّ علیه السّلام»
اگر حضرت عبدالعظیم را که در نزد شماست (ری )زیارت می کردی مانند کسی بودی که حسین بن علی علیه السّلام را زیارت کرده بودی . (ثواب الأعمال:۹۹)
🔸و امّا آن سه نكته:
١ . اگر آهنى هر چند سياه و زنگار گرفته را در آتش بگذارند، بعد از مدّتى آن آهن نيز خاصيّت آتش را پيدا مى كند. آتش سه خاصيّت عمده دارد:
▪️روشنايى بخش است.
▪️توليد گرما مى كند.
▪️مى سوزاند.
پس آنگاه آن آهن نيز چون آتش روشنايى بخشيده؛ توليد گرما كرده؛ و مى سوزاند، و تا وقتى كه در آتش باقى است، و اتّصال آن با آتش قطع نشده، خواصّ آتش نيز در او باقى است؛ خواصّ او همان خواصّ آتش است؛ اين همانى است.
و چنين است حال و روز وجود مبارك حضرت عبدالعظيم عليه السّلام در رابطه با ساحت مقدّسه ی امام حسين صلوات الله عليه:
🔸از شدّت معرفت، محبّت، و ولايت آن حضرت و دوام آن ها، آن حضرت از خود خالى و از ايشان پر شده است؛ و چنين است كه زيارت او، زيارت امام حسين عليه السّلام گرديده؛ نه مجازاً و يا مانند آن، بلكه حقيقتاً و عيناً.
٢ . فهم اين معنا و يافتن آن در زيارت ايشان، سنجش ميزان معرفت هر كسى نسبت به امام حسين عليه السّلام است؛ كسى مى تواند در زيارت ايشان احساس و وجدان زيارت امام حسين عليه السّلام را داشته باشد، كه واجد معرفت امام حسين عليه السّلام باشد، تا بتواند بيابد كه اين همان است.
و چنين است كه وجود مبارك ايشان ملاك و معيار عينى سنجش حسينى بودن است.
۳ .متأسّفانه آن چه شايع است، اين است كه متأثّر شدن از ذكر مصيبت امام حسين عليه السّلام و گريه كردن بر ايشان كه البتّه بسيار فضيلت دارد، با معرفت ايشان اشتباه شده وباعث غفلت ازان مى شود.
و اگر كسى چنين است و فاقد آن معرفت مى باشد، مى تواند به عنايت حسينى حضرت عبدالعظيم عليه السّلام، و يا شفاعت ايشان در ساحت مقدّسه ی امام حسين عليه السّلام واجد آن گردد.