هدایت شده از حسين نتاج درزى (حائرى درزى)
العالم بزمانه
حوزه علميه، روحانیت،مباحث دینی
https://eitaa.com/almogaddemat
🔴 نشست دوره ای اساتید؛ اما و اگرها
🔶پیرو مسائلی که اخیرا درباره نشست دوره ای اساتید مطرح شد، نکاتی را لازم دانستم به عرض برسانم:
اینکه نشست دوره ای به نام صیانت از سنت های حوزه به دنبال پیشگیری از تحول حوزه در قامت انقلاب اسلامی و اسلامی سیاسی است، حرفی نیست.
اینکه نشست دوره ای به نام استقلال حوزه، جدایی حوزه از انقلاب اسلامی را کلید زده است، جای تردید ندارد.
اینکه نشست دوره ای با عقلایی نامیدن علوم انسانی، پای سکولاریزه کردن دین را مهر کرد، شکی نیست.
اینکه در بلند مدت به دنبال جبهه بندی در برابر جامعه مدرسین و به دست گرفتن مدیریت حوزه و مرجعیت است، واضح تر از آن است که جای اما و اگر را باقی گذارد.
🔶نگارنده در صدد این است که خوانندگان عزیز را به این نقطه توجه دهد که چرا نشست دوره ای اساتید شکل گرفت و چگونه باید با آن تعامل کرد؟
🔶در قضاوتی منصفانه، مطالعه عملکرد جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نشان می دهد که ضعف عملکرد این نهاد انقلابی حوزوی، شعارزدگی، گرفتار شدن به روزمرگی، ضعف مسئولان و گردانندگان آن در نهایت به ضعف جبهه انقلاب و انقلابی گری در حوزه قم انجامید. راستی از خود پرسیده اید که جامعه مدرسین با همه اختیاراتی که در دست داشت، چه اقدامات مشخصی را برای نهادینه کردن تفکر انقلابی در حوزه علمیه به انجام رساند؟! کدام یک از منویات امام راحل عزیز و رهبر معظم انقلاب را سر دست گرفت و محقق ساخت؟! با کدام جریان متحجر مقدس مآب که امام عزیز از آنها به مارهای خوش خط و خال یاد کرد، گلاویز شد یا زمینه های تضعیفش را فراهم آورد؟! راستی حوزه ما چه از حیث محتوا و چه از نظر ساختار چه تحولاتی را در راستای تولید علم کارآمد و نیروی انسانی لازم برای انقلاب اسلامی رقم زد؟
🔶روشن است که این ضعف عملکرد بدون جواب نمی ماند. همان جریان متحجری که هیچگاه دلش با آرمان های انقلاب صاف نشد، به طمع افتاد تا حوزه قم را به مسیر آرمان شهر حوزه نجف بازگرداند! و از این فتور و غفلت، نهایت بهره را در صف بندی جدید استفاده کند.
🔶برای همین نیز گرچه ما جهت گیری های کلان جامعه مدرسین را درست می دانیم اما در عملکرد، آن را هم در ردیف نشست دوره ای اساتید مقصر، قابل نقد و مستوجب عتاب می دانیم و بر این باوریم که در روز قیامت باید در برابر این همه فرصت سوزی پاسخ گو باشند.
🔶اما امروز چه باید کرد؟
🔺عمیقا بر این باورم که جار و جنجال های ژورنالیستی و تقلید از روش های سیاسی در حوزه جواب نمی دهد. از این رو توصیه حقیر از این قرار است:
1️⃣ جامعه مدرسین باید در ضمن یک بازنگری اساسی، به بازسازی خود روی آورد و با تغییرات جدی در هیئت رئیسه و اعضاء، لباس رخوت و روزمرگی را از تن برون کرده، به اقدامات اساسی، غیر محافظه کارانه و جدی بپردازد.
2️⃣جامعه مدرسین باید به طلاب انقلابی نه به عنوان طفل صغیر نیازمند به تولیت که به عنوان عنصر فهمیده، بصیر و فعال و فعال کننده نگاه کند و در اولین فرصت مجمع نمایندگان طلاب را از چارت اداری خود خارج سازد و اجازه دهد این مجمع مستقل عمل کند.
این اقدام باعث به فعلیت رسیدن انبوه استعدادها و دغدغه های طلاب و اساتید فاضل و جوان خواهد گردید و جریان تحجر را زمین گیر خواهد ساخت.
3️⃣ روشنگری نسبت به مجموعه هایی نظیر نشست دوره ای و مجمع محققین با حفظ ادب، عالمانه و بدون سوء ظن نسبت به حسن فاعلی ایشان.
🔶 به این معنا که خیلی از اشتباهات و خطاهای حتی بزرگ ممکن است با حسن نیت افراد و از سر دلسوزی و باور صادقانه انجام گیرد. کما اینکه برخی از بزرگانی که امروز در صف اول مقابله با هر حرکت تحولی هستند، انسان های پاک، مخلص و صادقند و مشکل در ضعف بصیرت و تحجر است.
🔶 بنابراین لازم نیست رفتارهای غلط را ملازم با سوء نیت بگیریم. حتی ممکن است بزرگواری در مجموعه ای عضو باشد که مورد تایید انگلیس است ولی خودش از آن باخبر نباشد یا پولی را از کسی دریافت کند که از پشتوانه آن مطلع نگردد یا حتی زمینه را برای شناخته شدن و پا گرفتن افرادی برای آینده حوزه فراهم آورد ولی قصدی جز صیانت از آینده حوزه نداشته باشد. بنابراین لازم نیست کفر همدیگر را ثابت کنیم تا غلط بودن رفتارها را نتیجه بگیریم.
🔶بلکه در کمال ادب و احترام به شخص و شخصیت افراد می شود نقدهای جدی به عملکرد آنها داشت. اگر غیر از این باشد و باب این نوع قضاوت ها باز شود، سنگ روی سنگ بند نمی شود و فضای حوزه به میدان جنگ قدرت تبدیل می گردد.
❇️به امید آنکه افکار و رفتار و سکنات ما مرضی حضرت ولیعصر (عج) بوده باشد.
▪ محمد تقی اکبرنژاد
هدایت شده از تریبون، رسانهای بدون سانسور
💢خودکشی
مسلما نسبت به صد سال پیش، تکنولوژی پیشرفت کرده و میزان رفاه در دنیا بیشتر شده است.
اما چرا در کشورهای توسعه یافته، با وجود همهى پیشرفت های مادی نرخ خودکشی بالاست؟
بشر متمدن و پیشرفته قرن ۲۱ از چه کمبودی رنج میبرد؟
🔴 فکر کردن درد دارد 🔴
http://eitaa.com/joinchat/2319056896C0cee190ac6
هدایت شده از سرائر | مجله دین و روحانیت
🔺حسین کاجی، از راویان دفاع مقدس هنگام خرید میوه متوجه حضور آیت الله نوری همدانی در میوهفروشی میشود. او میگوید از آیت الله نوری همدانی به خاطر حضور در متن جامعه تشکر کرده است
@saraeer
هدایت شده از آقا تنها نیست
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️امام خامنه ای⚡️
📲 #فضای_مجازی یک ابزار بسیار کارآمد است برای اینکه بتوانید پیامتان را به گوش همه برسانید.
💻این امکان دیروز نبود،امروز هست.یکی از امتیازات این است
🆔👇👇👇
@agha_tanha_nist
هدایت شده از استاد علی صفایی حائری
✅ آشنایی با استاد علی صفایی حائری
🔸 دست در دست #ولی خدا
🔹حجتالاسلام سيد محمدمهدي ميرباقري
احساس من اين بود در سلوك دهه پاياني عمر استاد، ايشان دقيقا دريافته بود كه سلوك تنها باور نيست، البته در همه عمر ايشان آدم اين رد پا را مييابد، و ميبيند كه به نقطه اوج خودش رسيده بود. هرچه ميرسد از آنجاست. و شما بايد تلاش كنيد كه هم خودتان را برسانيد به آستان وليتان و هم ديگران را.
معتقد بود ما مأموريتي در جهان نداريم الا اينكه خودمان را به دست وليمان بسپاريم و بعد با پاي وليمان حركت كنيم. ديگران را هم دستشان را به دست وليمان برسانيم. اگر به آنجا رساندي و خودت حذف شدي، او رسيده است و اگر نرساندي جز گمراه شدن و گمراه كردن كار ديگري از تو ساخته نيست. حتي آنهايي كه خودشان قطب و محور ميشوند و فلشي نيستند كه ديگران را به ولي خدا برسانند، دست مردم را نميتوانند به دست ولي خدا برسانند؛ هم گمراه ميشوند و هم حجاب ديگران. يعني ديگران را هم گمراه ميكنند. اين حاصل دهه پاياني عمر ايشان بود. شما بحثهاي ايشان را در محرمهای دهه 70 ببينيد. از آن چنین مطلب موج ميزند. اينكه ما اضطرار به وليمان داريم.
همه دوستان ما كه دنبالهروي اين عزيزمان هستند، ميدانند كه ایشان راه را به پايان نبردهاند. سرنخهايي را براي ما به جا گذاشتهاند تا ما راه را ادامه بدهيم. ولي آنچه كه مهم است اينكه افقگشاييهايي كه شما در آثار ايشان ميبينيد، بهنظر من از مهمترين مسائلی است كه من در آثارشان يافتم؛ هم در وجودشان و هم در آثار مكتوبشان. افقگشاييها، يعني وقتي شما تفسير ايشان را ميبينيد، افق جديدي گشوده ميشود. آدم ميفهمد اينگونه نيز ميتوان مطالعه كرد، اينگونه نیز ميتوان نگاه كرد و نگاه عميقتر و جامعتري داشت. البته اين آفاق ميتواند بازتر شود. افقگشايي از خصوصيات ایشان است. در مسئله تربيتي، در مسئله تفسير قرآن هست.
از جمله نكتهاي كه من استفاده كردم از كلمات ايشان در موضوع ما همين افقگشايي است. اين افقگشايي به معناي اين است كه در آثارشان از اين دست مطالبي كه من عرض كردم، زياد دیده میشود كه پرداختهاند به عمق تحليل و در جاي خود عميق تحليل کردهاند. من هم مطمئن هستم ايشان در مراتب وجداني خودشان واجد اين معارف و بالاتر بودند. همان چيزي كه آدم با آن محشور ميشود، يعني آدم با حرفهايش محشور نميشود با يافتههايش محشور ميشود؛ آن دريافتي كه ايشان از وجود مقدس امام رضا(ع) داشتند، همان چيزي بود كه در يك كلمه گفتند. ميفرمودند: «من اينها را خدا نميدانم و از خدا جدا نمی دانم.» این تمام حرف است. يعني در قوس نزول اسماء حسني الهي هستند. اركان توحيد، دعا مدينه، «اسماءُ التي ملاتْ اركان كل شيء» اين احساس در وجود ايشان موج ميزد. نسبت به ائمه بهخصوص ثامنالحجج مشهود بود. نسبت به همه اولياي معصوم.
🔗 http://www.einsad.ir/Main.php?pid=of_others_form&id=4&start=1&tedad=10
🌿 @einsad
محمدباقر:
💚استاد عرفان وسیروسلوک💚
شاید برای شما هم مهم باشه که درزمان ما آیااستادعرفان و اخلاق موردتایید راه رفته وبی ادعاهست یانه؟ واینکه درزمانه ما چه بایدبکنیم بخصوص بعد از فوت مرحوم آیت الله بهجت(ره ) !!!
این متن سوال وجواب تاحدودی راهگشا باشد .والله أعلم
👇👇👇👇👇
هدایت شده از Aminikhaah
💠 سوال #وارده از طرف یکی از مخاطبین محترم کانال که برای ادمین محترم ارسال کرده اند:
🔷 سلام علیکم،
سوال مهمی پیش آمده برامون
از شما درخواست داریم به حاج آقا برسانید و پاسخ بدهید .
سوال این هست که :
نظر ایشون درباره استاد اخلاقی بنام اقای غفاری چیه ،؟ گویا ایت الله تحریری فرمودن که ایشون از شاگردای معمولی اقای سعادت پرور بودن و مناسب نیستن برای استاد اخلاق شدن و...
و اینکه بنظرشون در صورت اقبال و گرایش چند نفر از دوستان طلبه مون به اقای غفاری، آیا ما وظیفه ای داریم از جهت روشنگری و تلنگر به دوستامون که مانع بشیم (در صورت عدم اهلیت این استاداخلاق) .
با تشکر
🔶 پاسخ اجمالی:
با عرض سلام خدمت شما طلبه عزیز و دغدغه مند.
این حقیر اهلیت ورود در این مباحث را نداشته ام و ندارم؛ خصوصا وقتی که سخن از اشخاص باشد که علم جزیی ما کفاف تشخیص نمی دهد.
در این کانال نیز همیشه از طرح مباحث عرفانی و شبه عرفانی که بوی مرید و مرادی و سلسله جنبانی و مکتب سازی و ... از آن استشمام شود به شدت پرهیز داشته ام و سعی کرده ام سخنی فراتر از اندازه ناچیز خود نداشته باشم.
در باب این موضوع خاص ، از آنجا که متاسفانه فضای غبار آلودی شکل گرفته و تشویش اذهان و در هم آمیختگی سره و ناسره را رقم زده ، و از آنجا که بعضی اعاظم ، حقیر را به نوشتن مطالبی برای روشن شدن حقیقت تشویق نمودند ، ان شاء الله به زودی جواب مفصلی عرضه خواهم نمود.
امید است که اولا غرض نویسنده ، چیزی جز رضای خدا نباشد. ثانیا مطالب مستدل و بی پیرایه ای عرضه شود که هر حقیقت جوی منصفی را قانع سازد و ثالثا جریان مخاطب این مقاله ، به دور از غرض ورزی ، هیجان و احساس بی اساس ، پاسخی منطقی عرضه دارد.
پاسخ تفصیلی ، ابتداءً در قالب یک متن ارائه می شود. در صورت سوال ، ابهام و هجمه ، مطالبی در تتمه آن مطرح خواهد شد.
و السلام علی من اتبع الهدی
✅ @Aminikhaah