#اصول| یکی از نظریات منحصر به فرد امام خمینی (ره) در علم اصول که ثمرات زیادی دارد، این است که ایشان معتقدند که همه امارات عقلائی هستند و هیچ کدام تعبدی نیست و همچنین در نزد عقلا هیچ کدام از امارات نازل منزله قطع نیست. حضرت ایشان این نظریه را در عبارت زیر تبیین کرده اند.
⭕️فاعلم أنّ الأمارات المتداوَلة على ألسنة أصحابنا المحقِّقين كلّها من الأمارات العقلائيّة التي يعمل بها العقلاء في معاملاتهم و سياساتهم و جميع امورهم؛ بحيث لو ردع الشارع عن العمل بها لاختلّ نظام المجتمع و وقفت رحى الحياة الاجتماعية، و ما هذا حاله لا معنى لجعل الحجّيّة له و جعله كاشفاً محرزاً للواقع بعد كونه كذلك عند كافّة العقلاء،
⭕️و ها هي الطرق العقلائيّة- مثل الظواهر، و قول اللّغويّ، و خبر الثقة، و اليد، و أصالة الصحّة في فعل الغير- تَرى أنّ العقلاء كافّة يعملون بها من غير انتظار جعل و تنفيذ من الشارع، بل لا دليل على حجّيتها بحيث يمكن الركون إليه إلّا بناء العقلاء، و إنّما الشارع عمل بها كأنّه أحد العقلاء. و في حجّية خبر الثقة و اليد بعض الروايات التي يظهر منها بأتمّ ظهور أنّ العمل بهما باعتبار الأماريّة العقلائيّة، و ليس في أدلّة الأمارات ما يظهر منه بأدنى ظهور جعل الحجّية و تتميم الكشف، بل لا معنى له أصلًا.
🔰و من ذلك علم أنّ قيام الأمارات مقام القطع بأقسامه ممّا لا معنى له: أمّا في القطع الموضوعيّ فواضح، فإنّ الجعل الشرعيّ قد عرفت حاله و أنّه لا واقع له، بل لا معنى له.
🔰و أمّا بناء العقلاء بالعمل بالأمارات فليس وجهه تنزيل المؤدّى منزلة الواقع، و لا تنزيل الظّن منزلة القطع، و لا إعطاء جهة الكاشفيّة و الطريقيّة أو تتميم الكشف لها، بل لهم طرق معتبرة يعملون بها في معاملاتهم و سياساتهم، من غير تنزيل واحد منها مقام الآخر، و لا التفات إلى تلك المعاني الاختراعيّة و التخيّلية، كما يظهر لمن يرى طريقة العقلاء و يتأمّل فيها أدنى تأمّل.
و من ذلك يعلم حال القطع الطريقي، فإنّ عمل العقلاء بالطرق المُتداوَلة حال عدم العلم ليس من باب قيامها مقام العلم، بل من باب العمل بها مستقلًا و من غير التفات إلى تلك المعاني.
🔰نعم القطع طريق عقليّ مقدّم على الطرق العقلائيّة، و العقلاء إنّما يعملون بها عند فقد القطع، و ذلك لا يُلزِم أن يكون عملهم بها من باب قيامها مقامه؛ حتّى يكون الطريق مُنحصراً بالقطع عندهم، و يكون العمل بغيره بعناية التنزيل و القيام مقامه. و ما اشتهر بينهم: من أنّ العمل بها من باب كونها قطعاً عاديّاً، أو من باب إلقاء احتمال الخلاف- على فرض صحّته- لا يلزم منه التنزيل أو تتميم الكشف و أمثال ذلك.
📌و بالجملة: من الواضح البيّن أنّ عمل العقلاء بالطرق لا يكون من باب كونها علماً و تنزيلها منزلة العلم، بل لو فرضنا عدم وجود العلم في العالَم كانوا يعملون بها من غير التفات إلى جعل و تنزيل أصلًا.
📚امام خمینی (ره)، انوار الهدایه، ج1 ص107
#در_مدرسه_امام_خمینی #اصول
@almorsalaat
⁉️با چه کسانی معاشرت کنیم؟
🌐از وصیتها [ی] من که در آستان مرگ، و نفسهای آخر را میکشم به تو که از نعمت جوانی برخورداری، آن است که #معاشران خود و دوستان خویش را از اشخاص وارسته و متعهد و متوجّه به معنویّات و آنان که به حبّ دنیا و زخارف آن گرایش ندارند و از مال و منال به اندازه کفایت و حدّ متعارف پا بیرون نمیگذارند و مجالس و محافلشان آلوده به گناه نیست و از اخلاق کریمه برخوردارند، انتخاب کن که #تاثیر_معاشرت در دو طرف صلاح و فساد اجتناب ناپذیر است، و سعی کن از مجالسی که انسان را از یاد خدا غافل میکند پرهیز نمایی که با خو گرفتن به این مجالس ممکن است از انسان سلب توفیق شود، که خود مصیبتی است جبران ناپذیر.
📚صحیفه امام خمینی (ره)، ج16 ص207
#در_مدرسه_امام_خمینی #اخلاق_و_عرفان
@almorsalaat
🌐#در_مدرسه_امام_خمینی| عامل اصلی پیشرفت امام بزرگوار ما
🔹عامل اصلی پیشرفت امام بزرگوار ما و موفقیت او این است که به یک اصل قرآنی، به یک حقیقت قرآنی، با همهی وجود، با همهی دل، ایمان آورد و با همهی توان در راه آن تلاش و کار کرد. آن اصل قرآنی همان چیزی است که در این آیهی شریفهی «ان تنصروااللَّه ینصرکم و یثبت اقدامکم» اگر خدا را نصرت کنید، خدا هم شما را نصرت خواهد کرد؛ اگر در راه خدا قدمی بردارید، خداوند متعال هم شما را دهها و صدها قدم جلو خواهد برد.
🔹نصرت خدا به معنای نصرت دین اوست. دین خدا، فقط طهارت و نجاست نیست، فقط اعمال ظاهری دینی نیست؛ دین خدا یعنی برنامهی سعادت بشر در دنیا و آخرت. این برنامه همانطور که ضامن رشد و اعتلای معنوی جوامع بشری است، ضامن زنده کردن استعدادهای فکری و رشد دادن به شخصیت و تواناییهای آنها هم هست. دین خدا همچنانی که به معنویت نظر دارد، به زندگی دنیایی انسان هم نظر دارد و برای خوشبختی انسان برنامه دارد.
🔹نصرت خدای متعال در واقع معنایش این است که در جهت احیای سنتهای الهی قدم برداریم؛ در طبیعت و جامعه اثر بگذاریم؛ در بیدار کردن فطرتها اثر بگذاریم؛ برای نجات انسان از مجموعهی عوامل بدبختی و تیرهروزی تلاش کنیم.
🔰رهبر معظم انقلاب 85/3/14
#کلام_ولی
@almorsalaat
agar-falsafe-ra-be-shive-ghalat-bekhanim-rahe-manaviat-baste-mishavad.mp3
2.08M
🌀#طلبه_موفق| اگر فلسفه را به شیوه نادرست بخوانیم، راه یادگیری آن و راه استفاده از ثمرات معنوی آن بسته می شود.
🎙استاد علی فرحانی
♨️شروع راه سلوک معنوی، از #علم است و اگر طرح علمی در ذهن ما غلط ایجاد شود، راه رسیدن به واقع و معارف، یا بسته می شود و یا منحرف می شود.
#حتما_بشنوید
#فلسفه #عرفان #پای_درس_استاد
@almorsalaat
🔰#ذکر| در هر حال حضور او را فراموش مکن
🌀پسرم! گناهان را، هر چند کوچک به نظرت باشند، سبک مشمار انْظُرْ إلی مَنْ عَصَیْتَ و با این نظر، همه گناهان، بزرگ و کبیره است. به هیچ چیز مغرور مشو و خدای تبارک و تعالی را که همه چیز از او است و اگر عنایت رحمانیاش از موجودات سراسر عالم وجود لحظهای منقطع شود، اثری حتی از انبیای مرسلین و ملائکه مقربین باقی نخواهد ماند؛ چون همه عالم جلوه رحمانیت او- جلّ و علا- است و رحمت رحمانی او- جلّ و علا- به طور استمرار- با کوتاهی لفظ و تعبیر- مُبقی نظام وجود است «و لا تکرارَ فی تجلّیه جلَّ و علا» و گاهی تعبیر شود از آن به بسط و قبض فیض علی سبیل الاستمرار، در هر حال حضور او را فراموش مکن و مغرور به رحمت او مباش، چنانچه مایوس نباید باشی.
📚صحیفه امام (ره) ج18 ص510
#در_مدرسه_امام_خمینی #اخلاق_و_عرفان
@almorsalaat
nokati-dar-chegoonegi-tahlile-sire-olama.mp3
4.32M
♨️#حوزه_علمیه| نکاتی مهم در چگونگی تحلیل سیره اجتماعی فقها و علما
🎙استاد علی فرحانی
📌سیره فقها در تکلیف مداری و کتمان/ نکاتی از سیره و عظمت آیت الله العظمی گلپایگانی و آیت الله العظمی اراکی و همراهی ایشان با امام خمینی (ره)/ عظمت و برجستگی امام خمینی (ره) در بین سایر علماء/ نکاتی در تحلیل صحیح سیره علما و تفاوت عملکرد آنها
▫️گزیده تدریس برائت، مدرسه امام کاظم علیه السلام 400/01/31
#پای_درس_استاد #حوزه_انقلابی
@almorsalaat
#سیره_امام| آشنایی و ارتباط امام خمینی (ره) با آیت الله شاه آبادی و تحصیل عرفان نزد ایشان
🔰در جلسه ای که در خدمت امام بودیم، ایشان در خصوص رابطه شان با مرحوم پدرم فرمودند:
▫️من در حوزه که بودم، همواره احساس می کردم گمشده ای دارم و برای پیدا کردن این گمشده بسیار تلاش می کردم. از جمله کسانی که از این حال من اطلاع داشت، مرحوم حاج آقا محمدصادق شاه آبادی بود. روزی او در مدرسۀ فیضیه به من برخورد و گفت: اگر گمشده ات را می خواهی، در فلان حجره نشسته است. گفتم: چه کسی را می گویی؟ گفت: حاج آقای شاه آبادی الآن آنجا نشسته است. او همان گمشدۀ تو است.
▫️وقتی متوجه حجرۀ مورد نظر او شدم، دیدم مرحوم حاج آقای شاه آبادی با مرحوم آیت الله حائری، مؤسس حوزۀ علمیۀ قم نشسته، بحث می کنند. در کنار ایشان عدۀ دیگری نیز نشسته بودند و به بحث آنها گوش می دادند و احیاناً در بحث شرکت می کردند.
▫️من هم در گوشه ای به انتظار ایستادم. پس از تمام شدن بحث، مرحوم آقای شاه آبادی، به طرف منزل حرکت کردند و من هم به دنبال ایشان رفتم. در بین راه تقاضا کردم که با ایشان یک درس فلسفه داشته باشم، اما زیر بار نرفتند.
▫️در همان حال که ما راه می رفتیم، مردم و بازاریها می آمدند و خدمتشان سلام می کردند و پس از عرض ادب، از ایشان سؤالهایی را می کردند. مرحوم آقای شاه آبادی جوابهایی را می دادند که متناسب با سطح فکری این افراد نبود.
▫️از این رو به ایشان عرض کردم: آقا جوابهای شما برای این افراد قابل فهم نیست. شما چرا این مطالب را می گویید؟ ایشان فرمودند: بالاخره اینقدر هست که این حرفهای کُفری به گوش آنها بخورد؛ حرفهایی که مردم کفرش می دانند.
▫️خلاصه تا قبل از رسیدن به منزل، ایشان را راضی کردم که درس فلسفه را شروع کنند. وقتی پذیرفتند، گفتم: آقا من فلسفه نمی خواهم. گمشدۀ من چیز دیگری است، برای همین از شما بحث عرفان می خواهم.
▫️اما ایشان زیر بار نرفتند، تا اینکه سرانجام به منزل ایشان رسیدم. در این هنگام مرحوم حاج آقا شاه آبادی به من تعارف کردند تا وارد شوم. من هم برای اینکه به نتیجه برسم، تعارف ایشان را پذیرفتم. در منزل ایشان حالتی پیدا کردم که گویی هرگز نمی توانم از ایشان دست بردارم. آنقدر اصرار کردم، تقاضا کردم و خواهش کردم تا ایشان قبول کردند و عصر روزی را معین کردند.
▫️از آن عصر موعود، تحصیل من در خدمت ایشان شروع شد. پس از دو، سه جلسه من به جایی رسیدم که دیدم نمی توانم از ایشان جدا بشوم.
▫️ابتدا فقط در درس عرفان حاج آقا شاه آبادی شرکت می کردم. اما بعد به جلسه های درس اخلاق ایشان هم رفتم. این درس در مسجد عشقْ علی در شبهای پنجشنبه برگزار می شد. ایشان پس از خواندن نماز به آنجا می رفتند و جلسه های درس را تشکیل می دادند. پس از آن در تمام جلسه هایی که ایشان تشکیل می دادند، حضور پیدا می کردم و خودم را به این کار مقید کرده بودم. تمام بحثهای ایشان را هم می نوشتم. چه آنهایی را که برای عوام مطرح می کردند و چه بحثهای ویژۀ خودشان.
▫️به این ترتیب، روز به روز علاقۀ من به مرحوم شاه آبادی بیشتر می شد. اکنون می توانم بگویم که در تمام عمرم روحی به لطافت روح مرحوم حاج آقا شاه آبادی ندیدم.
▫️شاگردان مرحوم شاه آبادی مختلف بودند و به صورت پراکنده ای در بحثهای ایشان شرکت می کردند و اینطور نبود که خود را ملزم به شرکت در تمام جلسه های حاج آقا شاه آبادی کنند. تنها من و چند نفر دیگر بودیم که هیچ گاه شرکت در درسهای ایشان را ترک نمی کردیم. ولی آقایان دیگر، گاهی هفته ای سه روز می آمدند، و گاهی هفته ای یک روزش را نمی آمدند. اما برنامۀ من در تمام مدت هفت سالی که مرحوم شاه آبادی در قم سکونت داشتند، ادامه داشت.
▫️من تمام این ایام را در خدمت ایشان تلمذ می کردم و از جلسه های مختلفشان بهره می بردم، تا اینکه به تهران آمدند و من از آنجا که در قم به بحث و مباحثه مشغول بودم نتوانستم تمام وقتم را با ایشان بگذرانم مگر در روزهای تعطیل. به مجرد اینکه به تعطیلی برخورد می کردم، به عنوان عاشورا، ماه مبارک رمضان و یا هر عنوان دیگر، خودم را به تهران می رساندم تا در جلسه های ایشان حضور یابم. دیگر برایم فرقی نمی کرد که این جلسه ها در منزل تشکیل شده باشند یا در مسجد و حتی المقدور سعی می کردم تا زمانی که در تهران هستم در خدمتشان باشم.
📚حجت الاسلام و المسلمین نصرالله شاه آبادی، پا به پای آفتاب؛ ج۳، ص۲۵۴
#در_مدرسه_امام_خمینی #عرفان
@almorsalaat
#شرح_دعای_سحر| الإِنسان هو الكون الجامع لجميع المراتب العقلية و المثالية و الحسية
🌀اعلم ان الإِنسان هو الكون الجامع لجميع المراتب العقلية و المثالية و الحسية، منطوٍ فيه العوالم الغيبية و الشهادتية و ما فيها؛ كما قال اللَّه تعالى: (وَ عَلَّمَ آدَمَ الأَسْماءَ كُلَّها). و قال مولانا و مولى الموحدين، صلوات اللَّه عليه:
▫️أ تزعم أنّك جرمٌ صغير
▫️و فيك انطوى العالَمُ الاكبر
🌀فهو مع الملك ملك، و مع الملكوت ملكوت، و مع الجبروت جبروت.
📚شرح دعاء السحر ص۸
#در_مدرسه_امام_خمینی #عرفان
@almorsalaat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥#ذکر| آخرین سفارش علامه طباطبایی به آیت الله مظاهری
♨️فاذکرونی اذکرکم
#در_محضر_علامه
#اخلاق_و_عرفان
@almorsalaat
feghholhadis-v-naghshe-an-dar-estenbaat.mp3
1.63M
🔊#فقه| فقه الحدیث و نقش مهم آن در استنباط
🔰استاد علی فرحانی
#پای_درس_استاد #روایات #اصول
@almorsalaat
📚#معرفی_کتاب| شرح دعای ابوحمزه ثمالی
🔰آیت الله علی احمدی میانجی
⬇️لینک دانلود متن پی دی اف👇👇
https://eitaa.com/palmorsalaat/74
#اخلاق_و_عرفان #ماه_مبارک
@almorsalaat
⭕️#در_مدرسه_امام_خمینی| ابعاد مختلف شخصیت امام خمینی (ره) (فقاهت، حکمت، عرفان، سیاست و ...) را به صورت استدلالی تبیین کنید تا ایشان دچار #مظلومیت نشود.
♻️آدمهايى كه اطرافشان ستايشهاى جمعى و غوغاآميز زياد است، در بلندمدّت، مظلوم واقع ميشوند؛ چون آدم فكر ميكند اين آدمها احتياج ندارند كه انسان بنشيند استدلال كند آدمهايى حسابىاند. ازآنجاكه استدلال، پاىِ تعريف و ستايش از آنها نيست، غوغا هم فرو مىنشيند و اينها، در بلندمدّتِ تاريخ، مظلوم واقع ميشوند و حقايقشان فهميده نميشود.
♻️كارى كنيد كه اين مظلوميّت، در بلندمدّت گريبان امام را نگيرد. دربارهى #فقاهتِ امام بحث شود؛ دربارهى #حكمتِ امام بحث شود؛ دربارهى #فيلسوف بودن امام بحث شود؛ دربارهى #عارف بودن ايشان بحث شود؛ دربارهى #سياسى بودنشان بحث شود؛ دربارهى #زهد شخصى و خصلتهاى انسانىشان - همانى كه هست - بحث شود.
📚رهبر معظم انقلاب 73/3/4
#کلام_ولی
@almorsalaat
aya-sheikh-estemal-fi-aksar-ra-mahal-midanad.mp3
1.2M
🔊#اصول| آیا شیخ اعظم «استعمال فی اکثر» را مستحیل می داند؟
🎙استاد علی فرحانی
📖عبارت: لكن إرادته بالخصوص تنافي مورد الآية، و إرادة الأعمّ منه و من المورد تستلزم استعمال الموصول في معنيين؛ إذ لا جامع بين تعلّق التكليف بنفس الحكم و بالفعل المحكوم عليه، فافهم. (رسائل ج2 ص22)
#پای_درس_استاد #رسائل
@almorsalaat
هدایت شده از المرسلات
#تدریس| سلسله درسگفتارهای نظامهای اسلامی با موضوع «فقه نظام روابط اجتماعی» و «نظام اصولی امام خمینی(ره)»
🔰استاد علی فرحانی
📆 پنجشنبه ها ساعت ۹ الی ۱۱
📌خیابان سمیه، بین کوچه ۲۶ و ۲۸، موسسه مفتاح
✅امکان شرکت حضوری به صورت محدود با رعایت قوانین بهداشتی فراهم است.
🔘لینک شرکت مجازی
https://b2n.ir/955386
@almorsalaat
shahid-sani-rooze-ghiamat.mp3
2.71M
🌀#حوزه_علمیه| روز قیامت #شهید_ثانی جلوی ما را میگیرد که شما برای اسلام چه کردید؟ چرا #فقه افت کرده است؟
🔰 آیت الله العظمی مظاهری
♦️انتقاد از کم کاری های طلاب و حوزههای علمیه نسبت درس نخواندن و افت فقه جواهری و ضعف درسهای خارج و همچنین بیان تلاشهای زیاد فقهای گذشته در عین مشکلات زیاد
📌درس خارج فقه 93/3/27
📃متن بیانات معظمله
⁉️نظر شما چیست؟
@almorsalaat
🌀#در_مدرسه_امام_خمینی| در زير اين آسمان، تنها كسى كه ممكن است اين مطلب [از کتاب #فتوحات محیی الدین]را از او سؤال كنم و او براى من جواب كافى و وافى داشته باشد، امام خمینی (ره) است.
📌حقيقتاً امام يك شخصيّت جذّاب بود؛ علم وافر در رشتههاى متعدّد داشت و تكبُعدى و يكعلمى نبود. ايشان فيلسوفى بزرگ، عارف و فقيهى بزرگ و اصولىِ برجسته و ممتاز و صاحب مكتبى بود؛ ايشان يك معلّم اخلاق بود. يعنى انسان از هر طرف كه وارد ميشد، از لحاظ علمى، ابعاد عظيمى را در ايشان مشاهده ميكرد.
📌يكى از شخصيّتهاى معروفِ فلسفه و عرفان ... نقل كرده بود: «در يكى از كشورهاى خارج «فتوحات محىّالدّين» را مطالعه ميكردم، به مطلبى رسيدم و هرچه فكر كردم، ديدم نميتوانم آن مطلب را درست بفهمم. يكدفعه به ذهنم خطور كرد كه در زير اين آسمان، تنها كسى كه ممكن است اين مطلب را از او سؤال كنم و او براى من جواب كافى و وافى داشته باشد، امام است.».
📌آن وقت امام در نجف بود. نامهاى به ايشان مينويسد كه داستانى طولانى دارد و حالا نميخواهم جزئيّاتش را بگويم. غرض؛ ايشان در فلسفه، در عرفان نظرى، در سلوك عملى، در اصول، در اخلاق و بويژه در فقاهت در زمان ما فرد برجستهاى بود؛
📚رهبر معظم انقلاب 1378/6/27
#کلام_ولی
@almorsalaat
المرسلات
#تدریس| سلسله درسگفتارهای نظامهای اسلامی با موضوع «فقه نظام روابط اجتماعی» و «نظام اصولی امام خمین
✅صوت جلسات امروز در کانال #دروس_مجازی بارگزاری شد.
👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1721434112C7e17979da1
@almorsalaat
♨️طرح #حفظ سوره ملک
👈ویژه ماه مبارک رمضان
🌐مدرسه قرآنی الاعراف👇👇
https://eitaa.com/joinchat/754909287C919ddc750f
♨️قوانین اجتماعی مقدمه تکالیف عبادی و تکالیف عبادی مقدمه معرفت الهی
✅أن القوانين الاجتماعية في الإسلام مقدمة للتكاليف العبادية مقصودة لأجلها، و التكاليف العبادية مقدمة للمعرفة بالله و بآياته، فأدنى الإخلال أو التحريف أو التغيير في الأحكام الاجتماعية من الإسلام يوجب فساد العبودية و فساد العبودية يؤدي إلى اختلال أمر المعرفة.
📚المیزان ج۳ ص۵۹
#در_محضر_علامه #تفسیر #حکومت_اسلامی
@almorsalaat
♨️#اخلاق_و_عرفان| قدمهای معرفت از نگاه علامه: مشارطه، مراقبه و محاسبه
🔹هنگامی از علّامه طباطبایی(ره)، در مورد قدمهای معرفت سؤال شد، ایشان سه سفارش اکید داشتند: مشارطه، مراقبه و محاسبه.
🔹می فرمود انسان باید در اولین ساعات روز، آنچنان به خود آمادگی دهد که بتواند همواره از تهاجم شیطان و اوهام نفسانی خود محفوظ بماند. او باید با خود چنین شرط کند که امروز یکی از روزهای زندگی توست که سپری می شود؛ در این روز باید چنان مراقبت کنی که خلاف رضای خدا از تو سر نزند و باید تصمیم قاطع بگیری که عمل ناهنجاری انجام ندهی.
🔹پس از این تصمیم اوّلی در ابتدای روز، باید در تمام طول روز مراقب شرط خود باشد تا بتواند آن را با موفّقیّت به انجام برساند. مرحوم علّامه می فرمودند: مراقبه از باب مفاعله است که همیشه بین دو فردی که مقابل هم هستند، صورت می پذیرد؛یعنی خدا مراقب شماست و شما هم باید مراقب خدا باشید و مطابق رضای او کاری کنید.
🔹پس از طّی این دو مرحله،نوبت به حسابرسی می رسد که سومین مرحله است؛ بدان معنا که در آخرین ساعات، به فکر بنشیند و تمامی حرکات و فعالیتهای روزانه خود را مورد دقّت و حسابرسی قرار دهد، لحظه لحظۀ آن را از نظر بگذراند و از خودش بپرسد و ببیند در مقابل سرمایه ای که امروز از کف داده است، چه به دست آورده است. در این مرحله، شخص باید رفتن، آمدن، نشستن، خوردن، گفتن، نوشتن، برخوردها و خلاصه همۀ حرکات خود را زیر ذره بین قرار دهد و خوب و بد آنها را از هم جدا کند. هرجا خلافی از او سر زد، استغفار نماید و تصمیم بر جبران بگیرد و هر موفقیتی که شامل حالش شده است، خدا را در مقابل آن نعمت سپاس گوید.
🔹علامه(ره) می فرمود: کسی که زندگی خود را به این حال ادامه دهد، به زودی از کمالات فراوانی برخوردار خواهد شد که موفقیت او را در کمتر کسی می توان یافت و برتری روحی او، قابل مقایسه با هیچ یک از سایر مردم عادی که شب و روز خود را بی حساب و کتاب می گذرانند نخواهد بود.
📚آیة الله ممدوحی، انسان و جهان در شناخت مکتب اسلام ص84
#در_محضر_علامه #مراقبه
@almorsalaat
#معرفی_کتاب| ۱۳ کتاب در موضوع ام المومنین حضرت خدیجه سلام الله علیها
📌این کتب را در کتابخانه دیجیتال نور مشاهده و دانلود کنید.
👇👇👇
https://www.noorlib.ir/View/fa/BookAlphabet?SearchText=%D8%AE%D8%AF%DB%8C%D8%AC%D9%87
#اهل_بیت #کتابخانه_مجازی
@almorsalaat
وثاقت روات در علم رجال_.mp3
4M
🔊#علم_رجال| علت عدم تصریح کتب رجال به وثاقت برخی از روات
🎙استاد علی فرحانی
#پای_درس_استاد
@almorsalaat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ذکر| بالاترین ذکر این است که شخص تصمیم بگیرد که اگر خدا صد سال هم به او عمر داد، هیچ وقت عالماً عامداً معصیت او را نکند.
🔰آیت الله العظمی بهجت
#اخلاق_و_عرفان
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
💢 دستور تازه اى نيست، تو بايد حالت اصلاح شود تا از همين دستورات شرعى بهره مند شوى/ كتاب مفتاح الفلاح شيخ بهائى براى عمل كردن خوب است
💠 از بعضى از اهل سلوک منقول است كه آقا ميرزا جواد آقا بعد از دو سال، خدمت آقا سركار آخوند مولى حسينقلى همدانى عرض مى كند: من در سير خود به جائى نرسيدم.
💠آقا در جواب از اسم و رسمش سؤال مى كند او تعجب كرده مى گويد: مرا نمى شناسيد؟ من جواد تبريزى ملكى هستم. ايشان مى گويند شما با فلان ملكى ها بستگى داريد؟ آقا ميرزا جواد آقا چون آنها را خوب و شايسته نمى دانسته از آنان انتقاد مى كند. آخوند ملا حسينقلى در جواب مى فرمايند: هروقت توانستى كفش آنها را كه بد مى دانى پيش پايشان جفت كنى من خود به سراغ تو خواهم آمد.
💠آقا ميرزا جواد آقا فردا كه به درس مى رود خود را حاضر مى كند كه در محلى پائينتر از بقيه شاگردان بنشيند تا رفته رفته طلبه هايى كه از آن فاميل در نجف بودند و ايشان آنها را خوب نمى دانسته مورد محبت خود قرار مى دهد تا جايى كه كفششان را پيش پاى آنها جفت مى كند. چون اين خبر به آن طايفه كه در تبريز ساكن هستند مى رسد رفع كدورت فاميلى مى شود.
💠بعدا آخوند او را ملاقات مى كند و مى فرمايد: دستور تازه اى نيست، تو بايد حالت اصلاح شود تا از همين دستورات شرعى بهره مند شوى. ضمنا يادآورى مى كند كه كتاب مفتاح الفلاح شيخ بهائى براى عمل كردن خوب است.
📚علامه حسن زاده، هزار و يك كلمه، ج3، ص: 27 به نقل از تاريخ حكما و عرفا (ص 133، ط 1) تأليف صدوقى سها
#اخلاق_و_عرفان
@almorsalat